אתם מכירים את זה ש...צחקן

ב"ה

אתם מגיעים למקום מסוים

(הפגנה, קרובי משפחה, וכו')

של אנשים 'כמוכם', ומגלים שהם לא מקפידים בכל מיני מצוות שבישיבה/אולפנא בבית ובתנועת נוער מקפידים עליהם.

ואז אתם אומרים לעצמכם 'מה? זה המגזר שלנו?' כלומר, אתם מגלים שפחות מקפידים מאשר המינמום אצלכם.

לי זה קורה הרבה לאחרונה...

וכל פעם אני חוטף שוק מחדש.

לעיתים זה גם קורה עם חילונים ('לא חשבתי שתדרדתם עד כדי כך...')

או שאני רואה איזה עיתון משוקץ או מכשיר מרובע.

האם גם לכם זה קורה?

כן, אבל...רחלקה
גם לי זה קורה לפעמים.... אבל אני מוכנה לזה מראש- אני יודעת שהרבה מהציבור שלנו הוא חפיפניק...
יותר מזה.3יפי

יש לי חברה שבהתחלה ממש... כמעט הערצתי אותה על ההופעה החיצונית (הצנועה מאוד) ועל עוד הרבה-הרבה דברים, ופתאום התחלתי לשים לב לדברים נוספים: מילים שיוצאות מהפה (ולא, זה לא מילים כ"כ מדורדרות, פשוט הרבה פחות ממה שציפיתי), ועוד כמה דברים. למשל, היא נחשבת שם הכי צדיקה. פעם בדיוק לפני שהתחלתי עמידה (הרבה אחרי הקהל, לא הספקתי בקצב של החזן), ראיתי שהיא (באמצע עמידה) מסתכלת מסביב, מתנענעת סתם בשביל הקטע ומשתחווה בפוזה לא נורמלית...

אני מזועזעת!דורותי

את משקיפה על חברה שלך בזמן עמידה?

ואת עוד אומרת שהיא הסתכלה לצדדים??

אם חברות שלי היו כל הזמן מסתכלות עליי בקטע של לבדוק אם היא טובה או לא, או במילים אחרות, אם היא עונה על הציפיות...הם כבר מזמן לא היו חברות שלי!

איך אפשר ככה? הגישה צריכה להיות, שלכולנו יש מלא מה לשפר!

גם לי קורה לפעמיםמור

שלא תמיד מרוכזים בעמידה ומסתכלים לכל מיני כוונים ואני בטוחה שלכל אחד זה קורה...

לגבי הציבור שלנו זה ממש עצוב כי אז החרדים עושים הכללות ש'כל הציבור' שלנו כזה ושלהם "מושלם"

היתה לי חברה חרדית ושהיא ואני הינו מתווכחות  שעות בנושאים האלה

ויש אמת בדברים שלה.... לא אמרתי שהיא צודקת 100% בדברים שלה...

בואו פשוט נתחיל עם לדון את עצמינו...מוריונת

בס"ד!!!

אפילו לנו זה לא יזיק.

מאיך שאנחנו מתלבשים לאיך שאנחנו מדברים (איןל נו מושג אפילו כמה קללות יוצאות מהפה,ניסיתי פעם ליום אחד להקשיב כל הזמן ואנחו אשכרה לא מבינים חצי מהמילים שאנחנו אומרים ומשתמשים במילים ש...)ואפילו לאיך שאנחחנו הולכים ברח'...

שיהיה לנו בהצלחה!
אחלילה!
בצלב"א!

לא הבנת אותי.3יפי
לא הייתי בקצב של החזן (הוא היה ממש מהיר) ורגע לפני שהתחלתי עמידה, הסתכלתי עליה. גם אילו לא רציתי להסתכל עליה, לא הייתה לי שום אפשרות: היא ישבה לידי, והעמידה הייתה לכיוון שלה יחסית אלי. במילים אחרות: בעמידה היא הייתה לפני.
יכול להיות שיצא לך לראות אותה במקרה,דורותי

אבל עדיין, מה שהפריע לי זה הסגנון כתיבה המאד בוחן שלך, כאילו, "לא להאמין, מסתבר שהחברה הכיביכול "צדיקה"- לא מתפללת כ"כ בכוונה כמו שכולם חושבים". זאת נראית לי הסתכלות מאד ילדותית, והחשיבה שלך באמת צריכה להשתנות בקטע, שגם מי שנראה לך מושלם, הוא לא באמת מושלם ואם יצא לך לראות אותה מתפללת שלא בכוונה אז:

א. היא לא חייבת לך כלום, וזכותה להתפלל איך שהיא רוצה, ומי את שתשפטי אותה?!

ב. יכול להיות שבאותו יום היתה לה נפילה רוחנית, והיא לא התפללה כ"כ בכוונה, זה נראה לך בסדר להשליך את זה על כל אישיותה ולהגיד שהיא בכלל לא צדיקה כמו שהיא נראית?!

היא פשוט איכזבה אותי.3יפי
וגם הרמה של כל החברה שם, שחשבתי אותה לחברה כמעט אידיאלית, התבררה לי כהרבה יותר נמוכה ממה שחשבתי. זה לא מפריע לי ספציפית שפתאום היא אמרה משהו לא בסדר, או שפתאום כל התפילה זה להשתחוות בקצב של... פטיש (תסלחו לי, כן? פשוט לא מצאתי דוגמא יותר טובה), תוך כדי שליחת מבטים לכל כיוון. זה הכל ביחד... ולא, היא לא הייתה בירידה רוחנית. התחלתי לפתוח עיניים ולראות שזה ככה כל הזמן... זה סתם מבאס.
גם אני אני מגיע מוכן - אני מופתע!צחקן
גמני. אתה מצפה משהו ממישהו, והוא מפרק הכל...3יפי
ויש בזה צד של חילול ה'.צחקן
נכון. מאד עצוב שזה קורה.3יפי
די!!!!!!!!!!!barak891

מספיק עם ההודעות חסרות התוכן האלה.....

זה מטריף ת'שכל!

בצלב"א.

גם לי זה קרה פעםראשון_בנשמ"ה
כשהלכתי לאחת ההפגנות, לא זוכר איזה זה היה מזמן, וראיתי שם רמה נמוכה מאוד של אנשים "דתיים". אבל מאז אני כבר רגיל לדברים כאלה. כבר שמעתי מספיק סיפורים שעדיף לא לספר מאנשים בתנועות נוער דתיות אחרות.
אין צורך לרוץ לתנועות אחרות...barak891

גם אצלינו ממש ממש לא הכל ורוד!

בצלב"א.

לא אמרתי שאצלנו הכל ורודראשון_בנשמ"ה
אבל הסיפורים ששמעתי הם מאנשים בתנועות אחרות.
חחח... אני בבנ"ע...3יפי
מוכר קצת..ברוריה מהגוש
שחור/לבןאנונימי (פותח)
יש שלבים בחיים שבהם אנו רואים הרבה דבררים בשחור/לבן ואנחנו אפילו לא שמים לב.
זה לא שאנחנו רוצים להיות שיפוטיים או משהו אבל יש שלב בחיים שהוא השלב בו אנחנו מתחילים להגדיר את עצמנו ואנו מסתכלים סביב והרבה פעמים אנו רואים דברים שלא מוצאים חן בעינינו וישר אנו מקטלגים אותם בתור - שחור.
לפעמים הקטלוג הזה גורם לנו לאכזבה גדולה כי קודם ראינו את אותו דבר (ולפעמים - אדם) בתור לבן ואז המהפך הזה לשחור גורם לנו לאכזבה גדולה: "איך אותו דבר/ אדם / מה שלא יהיה שחשבנו אותו לכל-כך לבן וטהור הוא בעצם שחור?!".
אינני אומרת שמישהו שמקטלג כך אחרים הוא אדם רע - חס וחלילה!!!! קיטלוג של שחור/לבן זהו שלב בחיים של כל אדם, קוראים לזה: התבגרות.
כשאנו מתחילים להיות אחראים על מעשינו או מבינים שיש טוב שאותו עלינו לעודד ושיש רע שאותו עלינו למגר. ובהתחלה אנו מקבלים רק טוב או רע מוחלטים. כי יש בבני אדם את הלהט הזה לעשות משהו עד הסוף - במיוחד בגיל הזה, ולכן קשה לנו לקבל מצב של בינוניות שלפעמים קרויה "חפיפניקיות". אל תבינו אותי לא נכון - השאיפה לעבודת ה' בשלמות היא היא השאיפה הנכונה אבל כמו שאנו רואים שלמרות שאיפתנו אנו נופלים לפעמים עלינו גם להבין שלא רק אנחנו אלא גם אנשים שחשבנו שהם כל-כך טובים ומושלמים, גם הם נופלים.
לפעמים אנו אומרים על אנשים - איזה מן אנשים הם, את זה ואת זה ואת זה הם לא עושים...
אבל עלינו לראות את הטוב שבאחרים. לפעמים אם רק ננסה לראות יותר עמוק מתחת לחיצוניות נראה שיש לנו המון מה להעריך וגם ללמוד מאותו אדם ואנילא אומרת את זה מתוך נסיון לרוק סיסמאות אלא דוקא מתוך התנסות אישית.
אני חשבתי שאני אדם שמנסה לא לשפוט אחרים וכאשר צוותתי לעבוד שנה עם בחורה שאיננה דוקא מישהי שהייתי נהיית החברה הכי טובה שלה במצב שונה - ועכשיו אני יודעת שיש לי פשוט המון המון ללמוד ממנה...
ואני הכרתי השנה בחורה שלא הולכת עם חצאית באופן יומיומי אבל כשאני רואה אותה מתפללת (היא מקפידה על תפילה אחת לפחות ביום) אני מבינה כמה אי אפשר לשפוט על-פי מראה עיניים וכמה כשאנו רואים אדם עושה משהו אנו לא יכולים באמת להשליך על כל האישיות שלו...
אז שיהיה לכולנו בהצלחה ושננסה קצת יותר לראות את הטוב ולא את הרע -
והנה משימה לכל מי שכתב בשרשור הזה נסו לכתוב משהו טוב אחד על מישהו כלשהו, ותראו איך השרשור הזה הופך לשרשור שמראה את הטוב בעם-ישראל ולא את הרע!!!!!!
בברכה,
נגה הירש
תגידי, את פסיכולוגית? ת'אמת, ממש מתאים לך להיות...3יפי
בכולופן, במקרה שלי, אני יודעת טוב מאד שיש בה דברים טובים אבל פשוט ציפיתי ליותר.
לציפי!אנונימי (פותח)
לא אני לא פסיכולוגית, כולה בת שרות, אבל האמת היא שאני מחפשת מקצוע ללמוד שנה הבאה! חושבת שמתאים לי?
סתם....
תודה על המחמאה (אני מקוה...), נגה
אני לא הייתי בטוחה.barak891

שזו מחמאה..  ;)

סתם! שבוע מצוין

בצלב".א

זו מחמאה על מומחיות במקצוע מסוים שהיא בכלל לא מתעס3יפיאחרונה
מתעסקת בו.
כן, זו מחמאה.3יפי

את ממש מנתחת מצבים טוב (שמתם לב שזה הדבר הראשון שפסיכולוגים עושים? בכל מקום ובכל מצב??) ואת מסבירה בדיוק ממה זה נובע, ומרגיעה שזה דבר נורמלי ושכיח ורואה אותו מבחינה של פסיכולוגיה. אני לא יודעת במה תבחרי שנה הבאה, אבל את יכולה להיות פסיכולוגית מוצלחת.

ציפיה.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך