למה אני לא כמו כולן בערך? שרוצות לצאת לקניות אז ההורים שולפים 400₪ למה אני צריכה לתכנון חודש עמוס בייביסיטר ונקיון כדי לצאת?
כמובן, שחכתי תסיבה זה מכין אותי לחיים ברור. >צ<
המצב אצלה לא בדיוק תקין ושפוי, הורה כן צריך לממן לילד שלו את הבגדים ועם זאת גם לחנך אותו לערך של כסף וחיסכון.
ההורים שלי למשל, מביאים לי כסף מתי שאני צריכה ורוצה. אבל עם זה אני יודעת שלא תמיד מבקשים על כל דבר ויש דברים מוצדקים יותר ופחות ומבינה לגמרי את הערך של כסף.
אמא שלי המון פעמים אומרת לי שאין בעיה שאני אקנה בגדים כי אני צריכה ומביאה לי תקציב גג, משהו בסביבות ה600 שקל כדי לגמור עם כל הקניות. וזה לא הופך אותה לאמא פחות טובה כי היא גם אומרת לי לחשוב טוב כמה אני מוציאה על מה, כי שמלה יקרה זה שלוש ארבע שעות עבודה ואם זה שווה את זה.
וגם לממן יציאות כשלא צריכים זה חשוב לילד ולחברה שלו, רק שצריך במידה. נגיד אני יוצאת פעם בשבוע שבועיים, ואז ההורים שלי מביאים לי 50 שקלים לאוכל ואם אני רוצה עוד אני מוסיפה מהכסף שלי.
ההורים צריכים להביא את הבסיס, ולא לשכוח שגם יציאות כמה פעמים בחודש זה בסיסי.
אם הילד רוצה עוד אז הוא יוסיף, אבל אל תגיד שהורים שפועלים נורמלי הם לא שפויים.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד