סיפור הלידה שלי. אזהרה: קשה! לא להריוניות.נעם א-ל
טוב, אז אחרי ארבעה חודשים מתפנה לכתוב את הסיפור שלי. מזהירה מראש שארוך ולא פשוט בכלל...
חצי שנה אחרי החתונה- הפתעה הריון! מתוק ומשמח..! מקצרת את השלב הזה... בגיל 13 שבועות- אין דופק, העובר הפסיק להתפתח בשבוע 7. הפלה (טבעית ב"ה), בדיקות- מגלים קרישיות יתר.
לוקח עוד שנה עד ההריון הבא..
שמתחיל מדהים ומלא אושר!! ועם הרבה חששות כמובן.. כל פעם שהולכת להתפנות חוששת לראות דם שמסמן הפלה..
אומרת תודה על הבחילות ולוקחת דיקלקטין באדיקות.
באמצע עוזבים את הישוב שגרנו בו שנתיים ועוברים לעיר ליד ההורים של בעלי.
בגלל הקרישיות יתר וההסטוריה שלי- ההריון נחשב הריון בסיכון, ואני בביקורת כל שבוע אצל רופא, לוודא שהעובר מתפתח טוב. לא לוקחת מדללי דם בשלב הזה.
עוברת את השליש הראשון המבוחל והמפחיד, ומגיעה לשליש השני שהוא הגן עדן של ההריון! גם מרגישה טוב פתאום, וגם עוד לא כבדה.. (וגם מתחילים לראות בטן, ש...כולם כבר חיכו לה..)
בינתים אני מבררת הרבה ומחליטה שאני רוצה לעשות הכנה ללידה טבעית. בוחרת קורס מושקע- בזמן ובכסף- וממש מתכוננת לכך נפשית וטכנית. גם בחירת בית החולים נעשית על פי השיקול הזה. הרבה מאמצים ואישורי רופאים- וגם מאושר לי החדר הטבעי! (למרות שלא היה סיכוי עם הריון בסיכון..)
הימים עוברים ואני בהתרגשות שיא! באיזשהו שלב העובר יורד באחוזונים, והרופא כבר רוצה ליילד. הוא אומר שנחכה לשבוע 36, ואז...
מגיעה שבוע אחרי לביקורת (שבוע 35), וב"ה העובר גדל.. אז ממשיכים לחכות להתפתחות טבעית (כי אני ממש מבקשת לא להתערב, כל עוד אפשר).
מגיע 38, 39, 40.. במעקב פעמיים בשבוע- יש עליה קטנה בהערכות משקל, ובינתים אפשר לחכות.
מעכשיו- מעקב הריון עודף בבי"ח.
הולכת פעמיים, ב"ה הכל תקין ומשוחררת...
מגיעה ב41+4 לביקורת שלישית.
הפעם: מיעוט מים ומוניטור לא תקין.
רוצים לזרז ומיד.
מתחילה לבכות, בלחץ. לאא! לא ככה אני רוצה! גם אתמול נפל הפקק הריר, אז רגע! יש התרחשות רחמית, לא לגעת!!
אין ברירה. הרופאים ממש לוחצים. מוניטור של שעה וחצי (כי כל פעם אני מבקשת הארכה)- ולא טוב..
בעלי מגיע עם התיק וכל הדברים.
קוראים לדולה.
מתחילים פיטוצין.
אני עדיין מסרבת לאפידורל, רוצה להשתמש בכלים שלמדתי, עד כמה שאוכל. יודעת שעם פיטוצין קשה מאד לשרוד, כי הצירים חזקים ותכופים, אבל.. ננסה..
ובאמת- הם כואבים בטירוף. ואין רגע לנשום.
והדולה מדהימה!! ממש עוזרת לי בכל התרגילים... ואני גם משתמשת בקול. הייתי מוגבלת למיטה, כי חייבו אותי מוניטור רציף כל הזמן (על החדר הטבעי ויתרתי מזמן, כן?)- אז לא שימוש בתנועה ולא במים. כמה חסר וכמה חבל.
כל הזמן הזה הרופא מגיע כל כמה דקות ולא מרוצה מהמוניטור. מתחיל להזכיר את המילה ניתוח. ואני צוחקת.. מה הקשר ניתוח???
הוא אומר שהלידה לא מתפתחת, אין מספיק פתיחה, העובר גבוה, ויכול להיות שזו תהיה האופציה היחידה.
אני ממשיכה בכלי של אמונה בטוב, מדמיינת את המתוקה שלי יורדת ומתכוננת ליציאתה לעולם.
אבל אין התקדמות בפתיחה.
באיזשהו שלב המיילדת אומרת לי: תקשיבי, אם את לא תקחי אפידורל עכשיו ותתני לגוף להרפות את עצמו ולקדם את הלידה, נבואת הזעם של הרופא עלולה להתקיים. הוא לא יאפשר עוד הרבה זמן מוניטור כזה.
הייתי בשלב הזה 4 שעות בחדר לידה מרגע לקיחת הפיטוצין, כשבאתי עם פתיחה חצי ובלי מחיקה בכלל (לידה ראשונה). היא בודקת אותי- פתיחה 6.
הצילו. אני כבר לא עומדת בכאבים. הם מטורפים!!!
גם הדולה ממליצה אפידורל, ואני זורמת.
מקבלת את הזריקה, ומהרגע הזה- כמה מנוחה, כמה נחת. מבקשת לישון, שיעירו אותי עוד שעתיים, בטח תהיה כבר פתיחה מלאה, ויאללה, נלד את המתוקה..
הרופא מגיע אחרי כמה דקות- רואה את המוניטור, ואומר: ניתוח! אני מתחננת: רגע! אפשר עוד כמה דקות?? הוא אומר לי: עוד כמה דקות כבר לא יהיה לך תינוק. ניתוח עכשיו!
ובאמת- אני רואה שהמוניטור פשוט גרועעע, כבר כמעט ואין דופק. השם ישמור.
אני מתחילה לבכות בטירוף.
הכל קורה כל כך מהר! אפילו לא מפסיקה לדבר עם בעלי..
מורידים לי תכשיטים, ומטיסים אותי לחדר ניתוח. אני שוכבת עם כותנת בי"ח, רואה את הפלורנסטים רצים מעלי במסדרונות בדרך, שומעת את הסכינים והדיבורים של המנתח והרופא בחדר ניתוח- ופשוט מתייפחת בקול.
לא מאמינה שזה מה שקורה לי.
ניתוח קיסרי חירום.
הכי רחוק ממה שדמיינתי.
אני לא מרגישה כלום (אפידורל), ורק בוכה בוכה בוכה. ורועדת מקור, מהיסטריה, מההרדמה.
רואה איך מוציאים אותה בידיים, לחדר מואר ורועש, ישר לוקחים אותה ממני, ואני פשוט ממררת בבכי רם.
אני לבד, בלי בעלי,
שוכבת חסרת אונים וחסרת יכולת לזוז,
חסרת יכולת לדבר (מהבכי),
לא יכולה לגעת בתינוקת שכ"כ חיכיתי לה (ישר הריצו אותה לרופא, בגלל המצוקה הנשימתית שלה),
לא מאמינה שככה זה קורה.
בוכה להשם- למה?? למה?????
תופרים אותי.
ומחזירים אותי לחדר לידה שהייתי בו בהתחלה, מביאים לי אותה, היא יונקת. בעלי שם, מבקשת להישאר רק איתו. ואני לא מפסיקה לבכות. בטירוף. כאילו חלילה הילדה מתה.
בעלי מספר לי מה היה בזמן הזה, איך חיכה בתפילה עצומה מחוץ לחדר (לא ידע אם תצא תינוקת חיה או לא.. נכנסנו כשכבר לא היה דופק כמעט), איך הוא היה עם התינוקת מהרגע שהוציאו אותה מהחדר (ידע שרציתי אפס הפרדה, אז ניסה להחליף אותי כמה שאפשר) ובכל הבדיקות שהיה אפשר שיהיה איתה..
אבל אני לא שומעת, אני לא שם...
משם מעורפל לי.. כנראה נרדמתי מתישהו. התעוררתי בחדר התאוששות, אחות באה לעזור לי לקום. כאבים מטורפים מהניתוח. איך אפשר להתקלח ככה?
איך אפשר לטפל בתינוקת ככה?
אני שוב מתחילה לבכות, ולא מפסיקה חמישה ימים. כל ימי היותי בבי"ח.. מבקשת מההורים ומהאחים לא לבוא. קשה להם, אבל הם מכבדים. בעלי מודיע בטלפון שנולדה לנו תינוקת, וקשה לי לקבל הודעות מזלטוב. מרגישה שלא כזה היה מזל, ובטח לא טוב.... סוגרת את הפלאפון כל הימים האלה. בעלי נישאר איתי כל הזמן- יום ולילה. אני בקושי מניקה אותה. בעיקר סובלת מכאבים, מהסיכות של הניתוח... אז בעלי איתה כל הזמן. מחזיק, מאכיל (שאבתי), מרגיע, מחבק.
אני לא מסוגלת.
סיפור היציאה מהבי"ח, התקופה שאחרי, השיקום....
כבר בהזדמנות אחרת.
כל מהלך הלידה והשבוע שאחריו הם מעין חור שחור מבחינתי, לא זוכרת ולא רוצה להיזכר.
ב"ה עכשיו שמחה בבתי, מחוברת אליה ואוהבת אותה ממש! חזרתי השבוע לעבודה, ואני מוצאת את עצמי מתגעגעת אליה בימים. הרגשה מגניבה ומרגשת!
מאמינה שהלידה השאירה בי משקעים (כלפיה?), וגם בה.. וכנראה שנאלץ להתמודד איתם בהמשך החיים..
כרגע, רק מודה לה' שיש לי בת חיה, בריאה, מתוקה כ"כ.
היינו מאד קרובים לשזה לא יהיה כך.
עיבוד לידה? יבוא בהמשך, חובה לפני הלידה הבאה.
עצם זה שכתבתי את הסיפור עכשיו- זה כבר צעד ענק מבחינתי.
אז תודה לכן על הפורום המאפשר הזה...
וואו.באורות
נשמע לא פשוט בכלל.
כל הכבוד לך על עוצמות הנפש שהצלחת לקום מהחוויה הלא קלה הזאת ועדיין להרים את עצמך, להתחבר לבת שלך, להתאושש. בעז'ה המשך גידול קל ונעים!
חיבוק מרחוק ממנימסגרות
נשמע לא פשוט וקשה מאוד.

מכירה הרבה חברות עפ קיסרי חירום ראשון ואחכ לידות רגילות שהיו חוויה מתקנת. בעז״ה גם אצלך.

צריך לזכור שהמטרה היא אמא ותינוק בריאים וב״ה שזה ככה.
וואו...מתואמת

הייתי איתך כל-כך בחוויה הקשה שעברת... (גם אני עברתי משהו דומה, אם כי יותר צפוי. וגם לא בלידה ראשונה...)

חיבוק גדול!

שמחה לשמוע את החיבור העצום שיש לך לבתך עכשיו, בטוחה שהיא מרגישה את זה וזה משפיע עליה...

עצה ששמעתי מהדולה שלי (אחרי לידה קשה אחרת שעברתי): לשבת עם התינוקת במגע עור אל עור, ולספר לה את חווית הלידה כפי שהיא, בקול עדין ומרגיע. בעצם לפרוק ביחד איתה את המשא הקשה הזה, את החוויה שעברתן ביחד, כל אחת מנקודת מבטה...

ובע"ה כשתגיעי לחשוב על ההיריון הבא/הלידה הבאה באמת כדאי לך לעשות עיבוד לידה, ולהגיע שלווה ובטוחה ללידה הבאה...

ובינתיים - המון נחת!!

יפה כתבת.נביעה
וואו. וואו. איזה סיפור. איזו לידה. איזה גיבורה את.נביעה
אנחנו מתכננים מליון תכנונים ו-פאח! הכל מתפוצץ בפרצוף.
האכזבה הכי גדולה שיש. התחושה כלא אהובה. ואיך כל מה שאמרו לי על אהבת ה' בלידה....על ליד ה'-
איך הכל מתפוצץ.
מרגישה לבד לבד לבד.
.
אני מאוד מבינה אותך.
ושולחת חיבוק גדול.
כי עדיין, צריך.
.
אצלי, בלידה השניה, שאמרו לי שתהיה הרבה יותר קלה-
הקטנה נתקעה שעה וחצי, פתיחה מלאה, בלי אפידורל, בלי לצאת, וכל ציר הרגשתי- עוד סטירה מה'.
והתפללתי, כמה התפללתי-
ועוד סטירה.
צירים כואבים נורא.
ומה היה העידוד הנוראי של בעלי אחכ?
" בלידה נפתחים ספרי הדין, כנראה היית בדין"
ממש מחזק ומרומם, הא?
לא רציתי לראות אותה מרוב שכעסתי.
מרוב שפחדתי- מה ה' יכול לעשות לי.... בסכה שעה וחצי...
ואחכ ההתאוששות הקשה.. לא הבנתי למה מאחלים ךע מזל טוב.. מה, על היסורים?
....
היום היא בת 10. ילדה מדהימה, אני אוהבת אותה מאוד.
...
מאחלת לך-
התאוששות, החלמה,
והרבה ברכה ושמחה מהילדה הזו.
ממני💮
בכיתי איזה פפחד איזה נסרק אמונה

וואו.חדשה.
תודה ששיתפת. בטוח לא קל.
ריגשת אותי מאוד..
את גיבורה מאוד שעברת את זה ושאת מחוברת עכשיו לתינוקת ומודעת לעצמך כ"כ, ולחוויה שעברת..

שבע"ה הלידה הבאה תהיה תיקון
והכי חשוב ידיים מלאות.
יקרה! איזה מדהימה את!!מאמי5778
כל כך שמחה בשבילך ששיתפת, שפתחת את הבור השחור והלא כיף הזה...
חושבת שעשית פה חסד גדול עם הרבה נשים.
כן. גם להריוניות.
לזכור את המטרה- אמא ותינוק בריאים.
גם אם זה בדרך פחות העימה מהפנטזיות שלנו.
גם אם זה לא בדרך שרצינו ודמיינו.
גם אם זה לא רק בנעימות.
תודה. תודה מעומק הלב על השיתוף,
על התהליך שחיזקת בי למקד את הרצון-
בריאות. ואם אפשר גם בנעימות...

ועוד משהו-
נשמע שבעלך מדהים.
תמך בך.
היה שם בשבילך ובשבילה ממש כמו שרצית.
בטוחה שפירגנת לו,
בטח גם לו זה הייתה טראומה לא פשוטה...
תחזקי אותו על זה, תעריכי את זה.
את השותפות, את הנוכחות. את האכפתיות.

ולסיום-
איך את יקרה וחשובה לה', שהיה איתך בלידה.
ששמר עלייך. שממר על האוצר שלכם.
שדאג לך שיהיה לך מקום בלב גם לכאוב וגם לאהוב.

נשיקות!
אהבה והמון בהצלחה!
וואו העלית לי דמעות בעיניים... רק בריאות וטוב!מק"ר

וואאאאוווושנאל
סיפור לא קל. שולחת אלייך חיבוק ענק!!!
ואווו כאילו אני כתבתייערת דבש
עבר עריכה על ידי יערת דבש בתאריך כ"ב באייר תשע"ח 03:42
עבר עריכה על ידי יערת דבש בתאריך כ"ב באייר תשע"ח 03:41

החזרתי אותי אחורה,

ללידה של הבכורה שלי לפני יותר מ4 שנים..

והרבה מהפרטים בסיפור שלי משיקים לשלך..

אם כי הרבה כמובן מהנסיבות היו שונות..

לצערי לא כתבתי את סיפר הלידה

וכנראה גם לא מספיק עשיתי עיבוד לידה.

הלואי שאאזור אומץ יום אחד להזכר מה היה בדיוק ולכתוב..

רק לעודד-שבלידה השניה, למרות שהיתה קשה מאוד וכמעט הסתימה גם בניתוח-ב"ה הסתימה בלידה וגינלית,

וחויתי מעט חויה מתקנת, א"כ לצערי הטראומה עוד חרוטה בי..

חיבוק לך!חיבוק

והרבה נחת!!

כל הכבוד ששיתפת!רק עונה עכשיו
סיפור ממש לא פשוט!
כל האכזבות אחת אחרי השניה...
שמחה מאוד סשבילך שאת אחרי ושטוב לך עכשיו עם התחנןקת.
יגי לבעלך כל הכבוד על החשיבה על הרצוות שלך והתמיכה לכלמאוקך הדרך וגם למשפחה שלכם שעם כל הקושי כיבדה והתאפקה.. מאחלת שהלידות הבאות יהיו תיקון ממש..
בוכה איתך!!אבי גיל
יושבת ברכבת בוכה. כמה הכל הפכפך כמה הכל
משתנה במהירות. באמת הכי חשוב שעברתם את זה
בשלום ברוך ה'. עם כל הקושי ואני בטוחה שיש הרבה.
את גיבורה אמא לביאה!! שהשם יתן לך המון כוחות להתרומם
קדימה ובעזרת ה' לידה הבאה קלה קלה קלה. קלה כנוצה.
ובדיוק איך שדמיינת.
איזה נס והרבה כוחות אבל הרגשתי חייבת לכתוב לך משהוl666

פשוט בא לי להרוג את המדריכות הטבעיות שלך. היית בהריון בסיכון והן לקחו ממך הרבה כסף והכניסו לך רצון להילחם על חדר טבעי. בהריון כמו שלך. וגם אחרי זה. מה זה משנה שחדר מואר ורועש, העיקר שתינוקת תנשום. יש לי שבעה ילדים, לא הפריע לאף אחד לא רעש ולא אור. ואם רופא ומיילדת לא היו יושבים עלייך, תסתכלי מהצד, זה נשמע נורא המצב. תינוקת במצוקה, הריון יקר וקשה אבל אימא נאבקת על טבעי שהכניסה לה לראש איזה מדריכה שפשוט בא לי להרוג אותה.   ועוד לקחו ממך הרבה כסף ושכנעו שאור בחדר ישפיע על מהלך הלידה . 

סליחה על התגובה ואני יודעת שרב הסיכויים שלא תשתכנעי אבל קשה לי לשמוע על נשים משלמות הון על קורס מוזר ואז נאבקות על מה שהן שמעו שם לפעמים תוך סיכון לבריאות שלהן. 

מקבלת את ההערה, בהסתייגות.נעם א-ל
הבחירה ללכת על ה"מסלול הטבעי" היתה שלי בלבד. אחרי שביררתי, קראתי ולמדתי. אף אחד לא שכנע אותי.. ועדיין אני חושבת שזה הכי בריא ונכון, והלוואי ואזכה לחוויה כזו בעתיד.
זה ברור לכולן שהעיקר זה תינוק ואמא בריאים. לא חושבת שיש מישהו שיחלוק, או יאדיר משהו אחר.
פשוט בד"כ יש כמה דרכים להגיע לשם...

המאבק שלי בלידה לכיוון הטבעי היה בלהתמודד עם הצירים לפני האפידורל. הניתוח לא קשור... כלומר, גם אחרי שלקחתי אפידורל- הוצרכתי לניתוח.

אם כבר- להיפך. תוהה מה היה קורה אם היינו מחכים עוד קצת לפני הזירוז. יש מצב טוב שהכל היה מתנהל אחרת, שהיא היתה מוכנה לצאת, ולא נדחפת החוצה בעזרת צירים מלאכותיים, מוגזמים, פתאומיים...
לא מעירה, ברור שרצית לידה טבעית ונורמליתl666

כולן רוצות ללדת טבעי וקל ועברת חוויה קשה ונוראה. אני אנסה להסביר מה כן מפריע לי. שבקורסים הטבעיים אומרים לנו שאם נעשה א', ב', ג', אז לידה תהיה טבעית וקלה. וזה פשוט לא נכון. לא בידינו. הרבה נשים עושות את הא', ב', ג' ועדיין לידה קשה , מכירה אישית ואז בנוסף לקושי באה אכזבה כי כאילו עשינו, התכוננו, היינו אמורות לקבל תוצאה. מצד שני יש הרבה נשים שפשוט יולדות קל במיוחד מלידה שנייה והלאה ואז באה המדריכה ואומרת שזה כי הן עשו את א', ב', ג' שלה. 

ואם זה לא עובד בסוף אז כמובן מה שהפריע זה שבכל זאת היה זירוז או התערבות או יולדת לא זזה מספיק או חדר היה רועש או מואר. כאילו אין מצב שמדריכה טבעית תגיד שכן יש נשים שהן אומנם מיעוט שחייבות זירוז והתערבות. ולא משנה כמה היא תקפוץ, תנשום או תשחה זה לא בידיה. 

כאילו משתמשים פה על רצון של כל אישה ללדת נורמלי וקל ובונים סביב זה תעשייה. קורס יקר, חדר טבעי יקר, רופאים פרטיים שילכו אחרי כל בקשה של יולדת, יביאו אותה מאוחר לבית חולים ושבית חולים יטפל למרות שרב הלידה היא עברה בתשלום מאוד נחמד אצל אותו רופא. . 

אני חושבת שאת קצת מכלילה...מתואמת

שוב, אישה שרוצה לידה טבעית - בוחרת בכך, ומוכנה להשקיע בכך את הלידה והכסף וכן - גם את התנפצות החלום שעלולה לקרות. זה לא אומר שזה רע, הרצון הזה... הוא קיים בתוכה, ואין לה אלא להתמודד איתו ולנסות להגיע לחלומה גם אם בסוף זה לא יצליח לה...

מסכימה כל כך ואני הכי מאמינה בטבעי.שירה9521
אבל רואים בסיפור של היולדת ממש את הטראומה שיש לה מהלא טבעי, פחד גדול יותר משהתינוקת תמות, וזה טירוף..
(אני ממש ממש לא שופטת, בהרגשה שלי אני מרגישנ כמו הכותבת.. ניתוח קיסרי זה ממש טראומתי.) אבל צריך לזכור איך התחילו כל ההתערבויות. מנסיון להציל חיים. פעם כולם היו טבעיים וחצי מהנשים והתינוקות היו מתים בלידה.. אז ב"ה.
וגם אם עשו כמה ניתוחים קיסריים מיותרים זה עדיף מאשר שתינוק אחד ימות. חס וחלילה. צריך לזכור את זה..
ולהשתדל כמה שיותר להימנע מהתערבויות מיותרות.. העיקר שכולם בריאים ושלמים.
וסיפור מרגש ממש.. בכיתי.. שיהיה רק מזל טוב ושמחה!!שירה9521
מסכימהשם שם
אני רוצה להגיד משהוצביה22
קודם כל, אני מסכימה איתך שחשוב מאוד לזכור מה העיקר בלידה ומה אולי חשוב אבל רק במקום שני. ברור שקודם כל חשוב שהתינוק ואמא יצאו בריאים מהלידה, וכל החלומות והרצונות על לידה טבעית תמיד במקום שני לדבר הזה. וברור שלבקש לחכות עוד ולא לנתח כשהתינוק במצוקה ובסכנה זה מתוך מקום רגשי אבל ברור שזה לגמרי לא הגיוני.
מצד שני, איך שהגדרת את הדברים זה קצת קיצוני. לי למשל מאוד חשוב ללדת באופן כמה שיותר טבעי, ובסוף ההריון השני התברר שאני צריכה לעבור זירוז בשבוע 37 (וכנראה יהיה כך גם בלידות הבאות). אז יש צורך בהתערבות ואי אפשר להימלט מזה, ולא חשבתי לרגע לסכן את התינוק ולחכות שהלידה תגיע לבד (אבל כן התייעצתי עם רופא מומחה כדי להיות בטוחה שאין דעות אחרות בנושא), ועדיין העדפתי ללדת בלי אפידורל ולהימנע כמה שאפשר מהתערבויות נוספות, אז לקחנו רופא פרטי שניהל את הלידה, נתן את הזירוז בצורה מאוד מדורגת (ממש לא לפי הפרוטוקול הרגיל), וכך הצירים התפתחו בקצב נורמלי, ולא הרגשתי שהיו חזקים יותר מלידה הקודמת, וכן השתמשתי בכלים שלמדתי (דווקא מאמא שלי, לא ממדריכות שגובות המון כסף) שעזרו לי מאוד להתמודד עם הצירים ולעבור לידה שמבחינתי היתה הכי טבעית שיכלה להיות במצב הנתון.
אז זה לא ש- או שעושים א' ב' ג' ואם הכל זורם אז זה באמת עוזר והכל הולך טבעי ומצויין, ואם היה פתאום צורך בהתערבויות אז הא' ב' ג' כבר לא יעזרו. יש אפשרות להיות מוכנים גם להתערבויות ועדיין לעשות הכל כדי שיהיו מינימום התערבויות ולהשתמש בכלים שעוזרים לעבור את הלידה בלי אפידורל (שמבחינתי זה עוד התערבות שעלולה לגרום לעוד התערבויות).
אולי לא הבנתי נכון, כמובן שאניl666
בעד טבעי. אבל כל עוד זה מיטיב עם אימא ותינוק. לא בא מתוך עקרון, לא אחרי קורס יקר, אלא בצורה נכונה. אני בעצמי ילדתי בלי אפידורל וגם לא לקחתי שום דבר נגד כאבים אחרי לידה אבל זה לא בא מתוך עקרון מקודש ללידה טבעית. אני יכולה להסתדר בלי אבל מישהי אחרת לא ולא צריך להגיד לה שהיא חייבת להיות טבעית, פשוט למישהי כואב יותר ולמישהי פחות.
יש לידות שצריכות התערבות וכנראה שכלים שנותנים בקורס לא מונעים את המצבים האלו.
מסכימה מאדאמא של דיתה

זה מה שהרגשתי כל הזמן שקראתי את הסיפור, חווית לידה וכו' וכו' זה דבר טוב ויפה, אבל מדובר פה כל הזמן על חיים של תינוקת!!! חיים!!! וכשהרופא אומר שהמוניטור לא טוב וצריך ניתוח, אז איך אפשר לבקש אחרת? מה יש לו עניין סתם לנתח? כאילו הרופא עומד מול האמא ורוצה משהו אחר ממנה. החיים של התינוקת הם אלו שעומדים על הפרק כרגע, אז מה זה חשוב לידה טבעית או לא טבעית??? לא מצליחה להבין

הבעיה שלא תמיד השיקול של הרופאים ענייני לגמריבנחת...

הרפואה היום מאד מאד מתגוננת מתביעות משפטיות, והיד קלה על ההדק. מעדיפים להיות "מכוסים" ולא תמיד השיקול הוא ממש טובת המטופלים. לכן קשה לתת אמון שזה לגמרי הכרחי.

אכן לא תמיד השיקול הוא ענייניאמא של דיתה

השאלה היא אם בשעת מעשה אישה יכולה לשקול בעצמה האם כרגע שיקול הדעת של הרופא הוא ענייני או שידו קלה על ההדק והוא רק רוצה לכסות את עצמו. אני הייתי מעדיפה כאשר מדובר בשאלה של חיים ומוות לסמוך על הרופא גם אם לעיתים ידו קלה על ההדק ושיקוליו לא עניינים. לא הייתי לוקחת על עצמי את האחריות להחליט מתי השיקול הוא ענייני ומתי לא.

בעיקרון מסכימה איתךצביה22
שאי אפשר לקחת אחריות במקרה כזה, ועדיף ניתוח כשלא באמת צריך מאשר לא לנתח כשבאמת צריך.
מצד שני, האם יכול להיות מצב שבאמת צריך לנתח אבל בגלל שהאישה התחננה לתת לה עוד זמן אז לא ינתחו? מאיך שאני מכירה את המערכת, אם באמת צריך אז לא באמת מתחשבים בתחנונים של האישה, ואם כן מתחשבים אז כנראה שהיה מקום לאפשר את זה וזה עוד לא ממש מצב חירום.
ב"ה לא היה לי ניסיון במצב כזה, אבל בלידה הראשונה כשהייתי בפתיחה מלאה המון זמן (קרוב ל3 שעות) ולא הצלחתי ללחוץ את התינוקת החוצה, אז רצו לתת לי פיטוצין כדי להגביר את האפקטיביות של הצירים, וביקשתי לחכות עם זה, וכיבדו את הבקשה די הרבה זמן, עד שבשלב מסוים אמרו שזה או פיטוצין או חתך כי זה כבר לא טוב לתינוקת להיות בתעלה כל כך הרבה זמן, אז בחרתי בפיטוצין, ואחר כך שעדיין לא התקדם הקב"ה הרופא רצה בכך זאת לחתוך וביקשתי עוד קצת, ובסוף התינוקת יצאה לבד.
עכשיו, ברור לי שאם המצב היה ממש מצריך לקדם את הלידה יותר מהר, הרופא לא היה ממש מתייחס לבקשות שלי, והיה קובע שזה מה שצריך לעשות ואין מה לדון בכלל. אז מבחינתי, לבקש לחכות עם הפרוצדורה עוד קצת זו ההשתדלות שלי, ואני סומכת על הרופא שאם אי אפשר לחכות אז הוא ידע להבהיר את זה (כמו שבאמת קרה בסיפור של הפותחת- היא שאלה לא כי הלידה הטבעית היתה לה חשובה יותר מבריאות התינוקת, אלא כי היא רצתה לדעת אם אפשר בכל זאת לתת עוד הזדמנות בלי לסכן את התינוקת, ובמקרה שלה התשובה היתה ממש לא, וב"ה שהרופא התעקש ולא התייחס לתחנונים שלה. אבל עדיין בזה שהיא ביקשה היא לא סיכנה את התינוקת, היא רק עשתה את ההשתדלות שלה שיכלה לעשות...).
(ובאמת זו הסיבה העיקרית שלקחנו רופא פרטי ללידה עם הזירוז, כי ידעתי שברגע שיש זירוז יש אפשרות לסיבוכים ומצבים מורכבים יותר ורציתי שמי שיקבל את ההחלטות יהיה רופא שאני בחרתי ואני יודעת שמצד אחד הגישה שלו היא להימנע מניתוחים עד כמה שניתן, ומצד שני הוא מספיק מקצועי לקבל את ההחלטה הנכונה ברגע הנכון ואני אוכל לסמוך על ההחלטה שלו...)
מכירה מקרה בו בגלל התנגדות היולדת לניתוח כמעט נגמר רע מאודאורי8
לא מאשימה את היולדת , זה ממש הלם כשתוך כדי לידה את קולטת שזהו, עכשיו ניתוח( קרה לי בלידה האחרונה), ושיקול הדעת לא תמיד עובד בהגיון. קרובת משפחתי ממש התחננה לרופא שינסו עוד קצת והתוצאה היתה שהם ניסו למשוך עוד קצת והגיעו לניתוח חרום , אבל ממש חרום, כולל ריצה מטורפת לחדר ניתוח ותינוק שנולד ללא דופק ועבר החיאה , ב"ה היום ילד בריא.
אף פעם לא נדע אם הרופא צודק, בלידה האחרונה שלי הרגשתי שממש ניסו שלא יהיה ניתוח , הרופא והמילדת , ממש הפכו עולם , ניסו המון דברים וכשאמרו לי ניתוח, הבנתי שאין בררה, לא חושבת שרוב הרופאים קופצים ישר לניתוח.
וואו, מפחיד!צביה22אחרונה
ב"ה שבסוף הכל בסדר...
(ואני מכירה גם סיפור של מישהי שהיו ירידות ממושכות בדופק אבל אף אחד לא הסתכל על המוניטור שלה, והיא היתה בלידה ראשונה ולא ידעה שזה בעייתי, אז בסוף כשקלטו את המצב הריצו לחדר ניתוח והתינוקת גם נולדה במצב קשה, והיום היא ב"ה בסדר, אבל ההתפתחות כן איטית והיה צורך בטיפולי פיזיותרפיה ואחרים כדי להדביק פערים, לא יודעת אם זה בגלל מה שהיה בלידה או שהיה קורה בלי קשר. אז במקרה שלה זה היה דווקא הרשלנות של הרופאים...)
זה באמת נושא מורכב, אבל בגדול נראה לי שכולנו בסופו של דבר מסכימות שהעיקר זה הבריאות של התינוק, ואם הרופא אומר בוודאות שצריך לנתח, אז ברור שזה מה שצריך לעשות,עם כל הכאב שבדבר...
הוצאת לי את המלים מהמקלדתrivki
הרצון להיות פעילה בלידה הוא מבורך, אבל צריך לזכור שזה מצב של סכנת חיים . כ ל דבר יכול לקרות, אז לא כדאי לבנות יותר מדי ציפיות - כגודל הציפיה כך גודל האכזבה.
אני כמעט בוכה פה..פצלש 22

ממש מרגש..

אבל חבל לי ועצוב לי עליך שעד עכשיו את מרגישה משקעים, הילדה בריאה? את בריאה?

אז למה כל כך כואב לך?

אני עברתי 4 לידות 2 מתוכן בלי אפידורל והן היו קשות וכואבות מאד מאד...

יצאתי מהלידות כאובה ומבטיחה שלעולם לא אלד שוב, אבל עובר מעט זמן והתינוקים המתוקים והבריאים משכיחים הכל!

תגובה קצת לא רגישה..בטוח מתמימות...מעין אהבה
אבל לכתוב - הילדה בריאה? אז למה כל כך כואב לך??

אנחנו לא רובוטים
היתה פה ציפיה
היה חלום שהתנפץ
היה הלם מהתרחשות לא צפויה
מרגע חלומי ומחבק של להחזיק תינוק ללחץ ומתח וסכנת חיים
וחוויה של כאב והתאוששות קשה

זה כלום?
ברור שהעיקר הבריאות
אבל חלק מבריאות זה מודעות לרגשות שלנו ועבודה נכונה עם התחושות.

ואסור להזניח
ובטח לא לשים פלסטרים שכתוב עליהם העיקר הבריאות
היא כתבה בפירוש שכיום היא מרגישה את ההודיה הגדולה על הבריאותמתואמת

של שתיהן!

הכאב היה רק אחרי הלידה ממש, וזה ממש-ממש מובן... אחרי לידה קשה לשלוט במחשבות, במיוחד כשיש ציפיות גדולות לפני כן...

אם גם היום, ארבע חודשים אחרי הלידה, היא עדיין הייתה מצרה על הלידה הקשה והתנפצות החלום, ושוכחת להודות על הבריאות והשלמות - אז אולי היה מקום לביקורת... (אולי!) אבל לא אחרי הניסוח שלה בהודעה הפותחת...

מזדהה מאוד....ברכה11

גם אני התמודדתי עם לידה שהיתה ממש לא כמתוכנן, אני חושבת שאחד הדברים שהכי קשים פה הם חוסר שליטה, את מרגישה שאין לך שליטה לא על מה שמתרחש איתך, לא על הצניעות והפרטיות שלך ולא על כל התהליך שאת לא מספיק מבינה בו ברמה הרפואית כדי לדעתי האם באמת יש צורך בהתערבות או לא... והחוסר אונים הזה....

הלוואי שנזכה לחויות מתקנות בע"ה...

התכוונתי להגיב על הפותחתברכה11

אמאלה איזה סיפורחרותיק
אני בוכה עכשיו ממש.

כ"כ קשה. כל הכאבים וההרגשת פספוס בזאת.
יואו אני חוויתי רק חצי מזה וזה כ"כ קשה.

הלוואי שתצאי חזקה מכל זה.
תודה לקוראות ולמגיבות! ב"ה היום שיש אוצר מתוק בבית! לצערי,נעם א-ל
חודשיים לפני הלידה שלי קרובת משפחה מהצד של בעלי עברה לידה שקטה. באה להערכת משקל אחרונה בשבוע 34, ופשוט העובר היה מת ל"ע. היא עברה לידה לכל דבר, רק בלי התוצאה שבשבילה שווה לסבול את הכל.
אז ליד סיפורים כאלה, רק אומרים תודה לה' על החיים שהצטרפו. ומתפללים עבור כל אלו שטרם זכו, שרוצים, מחכים ומקווים.
השם ישמור!!!!אמא לגוזלים
כמה עצוב לשמוע😥
כל הכבוד על הסיפור!!ישועת ה' כהרף

ראשית, כל הכבוד שסיפרת את סיפורך.. זה חלק מההתמודדות עם הטראומה..

לספר.. לספר.. לספר.. לי זה עזר מאוד בהתמודדות לספר לכל מי שרצה לשמוע מה קרה..

לאט לאט זה כבר פחות עוצמתי ברגשות (מדברת על שנים לצערי..)..

שנית, אני חושבת שחשוב מאוד להשמיע גם סיפורים שלא היו פשוטים..

זה עוזר לנשים בהריון להבין ולהפנים שלא כולן יולדות בקלות ובלי אפידורל..

ככל שיש לנשים את הידע וההפנמה לגבי זה, הן יכולות להתמודד יותר טוב עם הפתעות לא נעימות..

כל הכבוד לך!!

בהצלחה בגידול, המון נחת ולידות מהירות וקלות פעם הבאה..

וואו, איזה עוצמות יש לךניקיתוש
ובעלך נשמע בנא מקסים ודואג.
לא פשוט, התכנונים שלנו לעומת המציאות!
הרבה מזל טוב והתאוששות קלה בגוף ובנפש!
לפעמים אני תוהה אם לא היינו חופרות על הטבעי הזה, אם היה לנו יותר קל לקבל את הבלגן הזה בבית חולים. ואת חוסר ההתחשבות לעיתים מהצוות.
כאילו, הבנות שלא אכפת להן ולא קראו ויודעות דברים, כאילו מרוויחות שקט נפשי... (לא יודעת עד כמה הצלחתי להבהיר את מה שאני מבקשת להבהיר לעצמי...)
ומזדהה לגבי התחושה של האהבה כלפיה, זה לא פשוט.
וואו! איזה כאב!אל הר המוריה
ממש חלום שנגנז ❤❤
ממליצה בחום ללכת לעיבוד לידה.
ממליצה על @@תחיה דולה המהממת.

ממש עצוב לקרוא.
עם הזמן אני מנסה להכניס לי לראש שהעיקר תינוק בריא ושלם, והחוויה של הלידה לא חשובה.
ועדיין, כמה שאני חושבת על להפרד מהתינוק נהיה לי רע..
כל כך טבעי שבכית והיה לך קשה ❤
תקבלי את עצמך בחמלה.
איזו חוויה נוראה... +mp8
טוב שאת פורקת ומשתפת ועוזרת לעצמך להוריד את זה מהלב....

מקווה שתמצאי את הדרך הכי טובה לעבד את זה ולהניח בצד, ותזכי בהמשך רק לחוויות מתקנות!!
איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבתאחרונה
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
שאלה לאחר מעשה- מה הייתן עושות במקומי?מעיין34

הזמנתי פיצה לילדים ואני בחדר עם בחילות קשות (מאמינה שאתן יודעות, חפרתי על זה כבר)

לא אכלתי כמה שעות, אני בחדר מנשנשת אגוזי מלך,

והמחשבה על פיצה עושה לי בחילה

אבל יש מצב שאם אראה את הפיצה יהיה חשק פתאום

ואז יש חשש שאהיה חייבת לאכול שלא יהיה כתם לעובר וכו...

ממה שאני יודעת-לא יהיה כתם לעובר.מוריה
חופשי היה לי חשקים שעברו אחרי זמן קצר.
היה לי בהריון מלא חשקים לא ממומשיםשושנושי

לשני הילדים אין כתמים.

אני בגישה שאם יש לך חשק לפיצה, כנראה הגוף רוצה את זה.

תאכלי ותהני.

אם לא יהיה חשק, אל תאכלי בכח. 

מה החשש?חושבת בקופסא

איך פיצה תרגום לכתם לעובר? מהכוונה בכתם?

סליחה, אבל נשמע כמו איזו אמונה תפלה.

לא מאמינה בדברים האלה בכללKayom
זה ממש מיתוסהשקט הזה

וגם אם היה בזה שמץ של אמת- מה הבעיה בכתם בצורת פיצה? נראה לי מגניב ממש

חחחח הצחקת אותיוואלה באלה
השאלה איפה חחחמעיין34
החשש שיהיה כתם לידה במקום חשוף כמו פנים
אין כזה דבר חייבת לאכולרקאני

אבל אם יש חשק אז למה לא לאכול?

בכל מקרה כתם לא יהיה את יכולה להיות רגועה

לא היה מוריד אותי בכללשירה_11
זה סתם שטות. שהמציאו..והיו לי מלא חשקיםנחת-רוח

שלא מומשו

הרעיון זה פשוט לסלוח לעצמך כשיש לך חשק כי זה טבעי ואם בא לך ויש לך אפשרות - פרגני לעצמך ותאכלי אם את רוצה

זה הכל

ואז יהיה לה כתם בצורת סליחהשמעונה
תודה בנות🫶מעיין34אחרונה

אכלתי פיצה אחת

ועכשיו אכלתי עוד אחת

למזלי לפחות אין לי תאבון

כי לפני ההריון הייתי אוכלת אפילו 3

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחיאחרונה

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##אחרונה
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
מורות- מה אתן עושות בחופש הגדול?אמונה :)

מתכוונת למורות בלי ילדים או שהילדים בקייטנות...

החופש כ"כ ארוך!! 

ממש רוצה משהו רשמי לעשות אחרת אני אשתגע בבית... אבל אין לי כוח לעבוד בתחום החינוך גם בחופש, אז בי"ס של החופש הגדול לא רלוונטי.

מוצאות מה לעשות?

אני ממש אשמח לשמוע

תודהה

דברים שאת פחות מספיקה ברגילואני שר

ספורט קבוע

קורס דיגיטלי או פרונטלי לפיתוח תחביב

לימוד תורה

השתלמויות אם יש דברים רלוונטיים

הכנה לשנה הבאה

לסדר או לעצב איזו פינה בבית

התנדבות

לקבוע עם חברות או משפחה או לנסוע למקומות מעניינים כי יש זמן

מזדהה עם הקושי לסדר לעצמי לו"ז ולא ללכת לאיבוד בזמן הפנוי, אולי בזה אני שמחה שאני לא מורה ;)

אמאל'ה השאלה הזאת גורמת לי לרצות ליהיות מורהשמ"פ

כל מיני פרוייקטים בבית כמו סידור ארונות וכו'

ספורט

התנדבות

קורס 

ממש עושה חשק להיות מורהממתקית

אבל אחרי שאני רואה את העבודה שלהן כל השנה, אוותר על החשק הזה...חחחח

חחח לא התכוונתיאמונה :)

האמת שבשלב הזה בחיים הייתי שמחה לעבודה עם פחות יציאות מהשגרה, אפילו שמדובר בחופש... אבל מניחה שעם הילדים החשק הזה יעבור

בטח לוותר זה סיוט המשמעתKayom
את צודקתשמ"פ
לתקופה קצרה לימדתי ובאמת כולי הערכה למורות 
וואי ממששירה_11
לרגע לא הבנתי למה אני לא מורה??!!
אני נרשמתי להשתלמות שלושה ימיםרק רגע קט
שאני רוצה מאוד ללמוד (ואשן אצל קרובי משפחה כדי להיות קרובה מספיק).

למשהו קבוע יותר עוד אין לי תוכניות. מחכה שבעלי יסיים את המילואים ואז נראה...

וואו בהצלחהאמונה :)

יש לך רעיון איפה יש השתלמויות לא יקרות מידי?

תלוי בתחום של ההשתלמותרק רגע קטאחרונה
יש מלא אפשרויות..בת מלך =)

בד"כ קבוע מחכה לסדר אלבומים בקיץ

קורס

ימי עיון לנשמה - תנ"ך, בכל לבבך

לקבוע עם חברות/אחים/משפחה

להגיע לסדר דברים שאין לך זמן היומיום

ליצור

וכמובן להאט את הקצב ולהנות מהנחת

אשמח להסבר לגבי קניות מאתריםפלפלונת

בנקסט קניתי משהו קטן והמכס יקר ולא משתלם. אבל אם הייתי קונה יותר היה דמי משלוח. מסובך. איך עושים את זה נכון?

ואיפה קונים שמיכה  קיצית מומלצת? (וגם חורפית?) ומשטח פעילות? אשמח להמלצה. בארץ או בקישור לאתר.

מכס זה בערך מעל 220 שקלים עכשיויעל מהדרום
לק"י

משלוח חינם זה בפחות מזה.

טוב לדעת. תודה.פלפלונת
משלוח חינם זה ב200 ומעלהכבת שבעים
זה ממש מגביל במה שרוצים לקנות... 
זהו. לא זכרתי אם 100 או 200. ממש גבולי🤦‍♀️יעל מהדרום
פעם היה 100. והחזרות חינם. היום 200 והחזרה ב30אורוש3
נכון ואני קניתי ב230 ושילמתי מכס.עוד לפני שפירסמונחת-רוח
שהסכום ירד קניתי ..אז זה היה בהפתעה ומבאסס

נס שלפחות מה שקניתי התאים לנו אחרת היתי מתבאסת ממש

קרה לי השבוע. כי לא בדקתי כמה זה בדיוק🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אין סיכוי שיוותרו לי?

לא.. אין מה לעשותנחת-רוח

להגי שעריןר ניסיתי וזה היה כזה מסובך האתר הרשמי ודורש טפסים ויאללה התיאשתי

ואצלי עוד היתה סיבה כי כשהמזנתי הזמלא היה מפורסם ישרד המכס

הז כבר הופץ ופורסם לפחות שבוע-שבועיים

אני כבר קבלתי את החבילה לשי אפילו

כרגע פטור ממכס ירד חזרהאורוש3
ל 75 דולר וזה דינאמי. אני כותבת לפני שמזמינה בגוגל ''75 דולר לשקל''. כרגע זה באמת נמוך. מנקסט משלוח חינם מעל 200 אז זה ממש טווח קטן לתמרון. 
בשיין משלמים מכס?כי כל פה
או שהם לוקחים את זה עליהם כמו שהיה עד עכשו!
אני גם אשמח לתשובהאנונימית בהריון

יש לי הזמנה גדולה משם

למיטב ידיעתי בשיין לא השתנהטארקו
ובאליאקספרס אם זה ממוכרים שונים גם
וואי..נכון שכחתי שבאליאקספרס זה כל מיני מוכריםיעל מהדרום

לק"י

רציתי להזמין בסכום גבוה יחסית. אבל אולי זה יהיה בסדר.

איך אני יודעת מי המוכר?

אני לא מצליחה בכלל לשלם שם🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וניסיתי עם כרטיס אשראי שאני משתמשת בו בשגרה.

עוקבתהילושש

אולי יעניין אותך