המצרכים :
המרכיבים (לתבנית תנור אחת, כ-50 ריבועים קטנים):
- 300 גרם פירות יבשים שאוהבים (אני השתמשתי בצימוקים, חמוציות ותמרים)
- 300 גרם אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי בשקדים לא קלויים, אגוזי מלך, אגוזי לוז וגרעיני חמנייה)
- 2 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח לבן רגיל
- 2 כפות דבש
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1מוציאים את רשת התנור והתבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2קוצצים גס בסכין טובה את כל האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים (גם את הצימוקים חשוב לקצוץ, אחרת הם מתנפחים באפייה).
3מעבירים לקערה את האגוזים, הפירות היבשים וכל שאר המרכיבים. מערבבים היטב בעזרת כף.
4שופכים את העיסה שהתקבלה על נייר האפייה שבתבנית ומשטחים כמה שאפשר בעזרת כף. העיסה יוצאת ממש יציקתית, וזה טוב.
5משטחים את העיסה באופן אחיד על התבנית (זה החלק הכי קשה במתכון). מנסים שהעובי יהיה אחיד והדפנות והפינות ישרות. הדרך הכי קלה לעשות זאת היא להניח נייר אפייה נוסף על התערובת ולהתחיל ללחוץ עם היד (או לחלופין לגלגל בחוזקה תפוז או לימון).
6מסירים לאט ובזהירות את נייר האפייה העליון, ושולחים לתנור ל-20-22 דקות (נשארים באזור בדקות האחרונות של האפייה, כדי לוודא שזה לא נשרף).
מצננים 5-10 דקות (לא יותר! אחרת זה מתקשה מדי ונעשה קשה לחיתוך). מוציאים מהתבנית ומעבירים בזהירות למשטח העבודה. חותכים לריבועים כמה שיותר סימטריים בעזרת סכין טובה או גלגלת פיצה.
9משאירים באוויר הפתוח כמה שעות, עד להתקררות וייבוש מוחלט.
*החטיפים יישמרו בצנצנת סגורה בערך שבוע, ובמקפיא אפילו חודש.