למי יש אמטומה ברחם?אורלי266
אני בשבוע 16+4 ובשבוע 12 דיממתי פתאום חזק מאוד בלי שום סיבה ומאז הפרשות חומות שלא נגמרות. ההמטומה שלי בערך 7ס״מ ואני בשמירה,נחה אבל לא מרגישה שיפור. אני לוקחת גם את הנירות פרוגסטן200 לחיזוק הרחם. אני מחכה כבר שההמטומה הזו תיספג. בעלי מייאש קשה לו כי הוא עושה הכל בבית ומטפל בילדים... כמה זמן זה לקח לכן עד שההמטומה נספגה??
חיבוק גדול! זו באמת תקופה קשה ומלחיצה*כוכבית*
אולי למצוא מישהו(חיצוני) שיסביר לבעלך...
את חייבת לנוח! ולהקפיד על הנירות!!
מחבקת אותך חזק! הייתי שם לפני כמה שנים.
אצלי (באחת הפעמים)
בסביבות שבוע 18? השתפרו הדימומים.. עד שנעלמו ב״ה!
אבל אני מדגישה שזה מאוד מאוד מאוד איישי ואינדווידואלי לכל אחת ולכול סיטואציה.
חיבוק גדול!
מזכיר לי אותי...אנונימית מיואשת
היריון אחרון שבוע 10 דימום מאסיבי . היית בטוחה שהפלתי. יצאו גושים ענקיים. אבל אמרו לי שזה כנראה המטומה.ובאמת כך התברר באולטרסאונד. אמרו שהיא תצטמק ותעלם.. ואכן כך היה. ומאז לא הפסיקו להיות לי כתמים עד איזה חודש שישי ונילחצתי נורא אבל זה עבר. והיום הקטן כבר גדול...
סליחה לא שישי סביבות חמישי... זה יעבור נשמה. קצת סבלנותאנונימית מיואשת
לי יש עכשיו בפעם השנייההריון ולידה
היה לי פעם בהריון אחד . גם דימום מטורף ממש בהתחלה..אבל נספגה לגמרי תוך שבוע!נס!

עכשיו שוב..היה דימום בשבוע 5+
כמה ימים של כתמים ומאז אין כלום ב''ה...אבל ההמטומה עדיין קיימת..לא השתנה הגודל שלה

גם אני מחכה שתעבור כבר. זה ממש לא כיף החוסר ידיעה הזה..

גם לא ממש מצליחה להבין האם לנוח וכמה לנוח ומה זה אומר לנוח..(יש ילדים בבית וזה לא קל)
נגיד ללכת ברחוב חמש-עשר דקות מותר? ואם יש מדרגות?

הרופאה שלי בגישה שלא צריך בכלל..אבל אני לא מתחברת לגחשה שלה בהרבה דברים אז לא סומכת עליה

בכל מקרה..העידוד שלי זה שבאמת לרוב זה נספג...
אני ממש הרגשתי שמנוחה משפיעה*כוכבית*
למשל ביום עמוס היו דימומים גם למחרת ...
ובימים שהחלטתי שאני בטטת ספה- ממש ממש ראו את ההבדל!
(אבל עבדתי אז במשרה משרדית-אז בעצם ישבתי רוב היום...
העבודה שלי עכשיו הרבה יותר פיזית🙃
אבל הקטע שאין לי (ב''ה) דימומים אז אין לי מדדהריון ולידה
לא תמיד המטומה מדממת.
מעניין שבאמת הכתמים פסקו כשהפסקתי להניק אז אולי אצלי זה השפיע. ועדיין..גם אחרי שבוע של נסיון לנוח(כמה שההצלחתי..לא 100%) ובלי הנקה- ההמטומה נשארה באותו הגודל בדיוק ולא השתנתה

והתור הבא עוד שבוע ..
ומצד אחד אומרת לעצמי יאללה נעשה מקסימום השתדלות לסיים עם זה...
ומצד שני זה דורש המון..ממני מבעלי ..
ואני גם לא יודעת מה הגודל שלה בכלל..הרופאה לא אמרההריון ולידה
זה שהיא באותו גודל וחא גדלה זה טוב*כוכבית*
כי הרחם גדל.. אז זה ׳כאילו׳ קטן..או לפחות פחות מאיים על העובר.. (לא מקצועית רקלפי מה שהבנתי.)
חיבוקים זה באמת דורש..ולא פשוט!!
המטומה של 7 לא תיספג כ"כ מהראמאשוני
חבל על האשליה, זה אחד הדברים היותר מבאסים שאומרים לך בטח תוך שבוע- שבועיים זה ייספג ואז את באה לבדיקה עם ציפיות בשמיים ו..לא
זה כמו להיאסר ביום שאמורים לטבול ואז.. חכי עוד שבועיים ואז עוד הפעם ועוד הפעם...
רק שיש לזה הרבה יותר השלכות.

לכן ההמלצה שלי היא לא לצפות ליותר מדי, להבין שזאת הולכת להיות תקופה ולהיערך לזה פיזית ונפשית.
מקסימום תהיה לך הפתעה נעימה וזה יהיה מאחורייך עוד קודם.

זה עדיף מאשר להבטיח לילדים אולי שבוע הבא אוכל לקחת אתכם לפעילות ואז בסוף לא.. אולי עוד חודש ואז בסוף גם זה לא...

הבשורות הטובות הן שזה משהו שאפשר לחיות איתו. במיוחד שאת לא עובדת (לי לא המליצו שמירה למרות שגם לי היה 7) לעלות מדרגות ממש עדיף במתינות. זה לא אומר שלא תצאי מהבית, זה אומר שכדאי לך לתכנן מתי... נגיד אם בא לך לעשות סיבוב/ סידורים בלי הילדים אז או מיד אחרי שפיזרת למסגרות או לפני שאוספים. או למשל אם את עם הילדים בחוץ אולי שווה להישאר איתם עוד קצת ולעלות כשבעלך מגיע, שאחרי שתהיו בבית לא תצטרכי להמשיך להתאמץ עם הילדים אלא תוכלי לשבת.

לגבי בעלך, הוא בא איתך לבדיקות? דיבר עם הרופא? חשוב שהוא יהיה ממש בתוך התהליך ולא רק ישמע ממך כדי שהוא יבין ויפנים על מה מדובר.
דימום מהמטומה יכול לגרום לסכנת חיים קודם כל שלך (וגם של העובר אבל לא רק)

סליחה שזה נשמע רע- אבל אולי הוא צריך להפנים מה המצב כי עדיף לו לסבול ולהתאמץ לגדל לבד את הילדים חודש-חודשיים מאשר להתאלמן ולגדל אותם לבד כל החיים...

אחרי זה, אולי כדאי לשקול לקחת עזרה בתשלום...
פעמיים בשבוע שתבוא אלייך מישהי שתנקה, תכבס, תשטוף כלים, תקלח את הילדים מקלחת יסודית
ובשאר הימים לא תעשו את כל הדברים האלו.

את מצידך תנסי להעסיק את הילדים בסיפורים, יצירות, לשבת לשחק משחקי קופסה... זה יכול לעזור המון וזה לא נחשב למאמץ.

לי נספגה ההמטומה בשבוע 22- והמשכתי להיות במעקב הריון בסיכון עד סוף ההריון.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה!
תודה לכל העונות!!!אורלי266
קודם כל רוצה להודות לכן שעניתי כל אחד בסיפור האישי שלה.
כשאני אומרת שזה קשה בשביל בעלי הוא מסכן לא מתלונן אבל אני רואה אותו שזה ממש קשה לו גם עובד בחוץ וגם בפנים אני מרגישה שהוא מותש וגם לא מקבל לפחות חיבוק ונשיקות לכל המאמץ... בכל זאת זה גבר!! ואין לנו שום משפחה קרובה בארץ ההורים שלנו בחו״ל...
בחזרה להמטומה הרופאה דווקה אמרה לי שזה טוב שאני מדממת חום כי זה אומר שההנטומה יוצאת כל עוד זה לא דם טרי!! רק שהמצב הזה שאני בשמירה מתיש... בגלל זה רציתי לדעת כמה זמן בערך זה לוקח כדי לראות קצת אור בחושך הזה....
באמת כל הכבוד לבעלךאמאשוני
שלא ישמע שזילזלתי בקושי שלו, ממש לא
פשוט חשוב להבין עד כמה זה קריטי...
לכן גם נתתי רעיונות איך להקל על העומס בבית בכלל.

ולגבי ההורים, אולי הם יכולים מרחוק בתמיכה כלכלית בתשלום עבור עוזרת?

ועזרה נוספת שיכולה להועיל, אפשר להציע שהם יצלמו את עצמם בוידאו מספרים סיפור מספר
תפתחו לכם ערוץ יוטיוב פרטי של משפחה ותוכלי ברגעים שאת צריכה שקט להראות להם את זה.
זה מאוד מחזק את הקשר עם משפחה שגרה רחוק
וגם המשפחה המורחבת תרגיש שהיא שותפה במאמץ לעזור
(אם יש נכונות מצידם רק שהמרחק מונע מהם להתגייס לעזרה)

אני מאוד אוהבת את השיטה, מצלמים פעם אחת וזה נכס לשנים לכל הנכדים.

ואם אפשר להתייחס לסוף דברייך לגבי האור בתוך החושך- מה שלי עזר זה המחשבה שב"ה כל הטרחה הזאת זה בשביל תינוק.
תארי לעצמך שהיית חס וחלילה חולה במחלה קשה והיית מרותקת למיטה? גם בהנחה שהיית מבריאה בסוף, מה התקופה הזאת הייתה תורמת לכם כמשפחה?

אז ברוך ה' שאם כבר הוא זימן לך תקופה של חוסר תפקוד, שזה יהיה בנסיבות כאלו... ב"ה יש לך תינוק חי בבטן, כל השאר זה בונוס...

וגם עוד טיפ כדאי לדבר עם רב גדול (בדגש על גדול!) שמתעסק עם נושאים הלכתיים מורכבים לספר לו מה המצב הרפואי ומה המצב הנפשי,
אם קשה בשביל זה יש רב ויש צדדים בהלכה שמיועדים למקרים החריגים האלו

בהצלחה ורפואה שלמה!
מחזק מאודאורלי266
ממש תודה רבה על ההודעה שלך!!!! היא באמת מחזקת אותי מאוד!!!! אמא שלי צריכה להגיע אז אולי באמת עד שתבוא נזמין מנקה פעמיים בשבוע!!!
את צודקת לגמרי לגבי התינוק... את יודעת עברתי 2 גרידות ולפני זה יש צירים ממש כמו לידה וכשסיפרתי את זה לבעלי אמרתי לו לפחות בלידה את סובלת אבל יש לך מתנה נפלאה אחרי...בדרישה את סובלת אבל בסוף אין כלום!!! אז נכון צריך לראות את הצד הטוב שבדבר ובעז״ה יהיו בשורות טובות אמן!!!
ולגבי הרב אני לא חושבת שיש סיכוי להתיר הרי זה דם מהרחם וכל דם מהרחם הוא טמא אבל אולי זה רק נסיון כדי לחזק אותנו יותר בהלכות הטהרה!!!
תודה רבה באמת נתת לי פוש חיובי מאוד!!!!!
אני חוזרת...אורלי266
היי בנות!! אני חוזרת עם שאלה...
ב29/4 היה לי תור אצל הרופא והיא אמרה לי שהגודל של ההמטומה הוא 6.41*1.85. היום עשיתי U.S אצל התכנאית והיא אמרה לי שהגודל הוא 6.9* 3.1. יש מקום לדאוג שזה גדל??? הרחב פי 2!!!! 😳😳😳😳. יש לי תור לרופאה ביום שלישי אבל אני ככ דואגת... אגב אין לי דימום מיום ראשון...
יקרה!! מבינה את המתח!*כוכבית*
חיבוק גדול!! המתח הוא ממש לא פשוט.. אבל אפאחת כאן (גם אם היא רופאה במקצועה) לא תגיד לך תשובה מדוייקת- יש כלכך הרבה פרמטרים..שעלולים לשנות את המשוואה לטוב ולמוטב.. לכן אני ממליצה לך . לנסות להרגע (נשמע מעצבן!! אני יודעת! מוזמנת לזרוק עלי עגבניות...)
אבל
ב״ה יש סיפורים על הריונות שלמים עם מהטומות.. שבסופם לידה ותינוק בריא ואמא בריאה .
הלחץ ןהחרדהלא תורמים לא לך ולא לעובר.. להפך...
(מנסיון לצערי!)

חיבוק עצום! והרבה כוחות ותפילות!! מתפללת איתך!
לחץ וחרדה הם בלתי נשלטים.. מניסיון..אנונימית מיואשת
יש לך טיפים איך להרגיע אותה בינתיים? להגיד לחץ וחרדה לא יעזרו זה לא יעזור.
אני לא באה ממקום של כעס חס וחלילה.. באמת איך אפשר לעזור לה להירגע. גם אני בסירה כזאת ..של חרדות ובעלי אומר לי תירגעי מה יעזור לך הלחץ... אבל זה בלתי נשלט... צריך לחשוב מה ירגיע אותנו החרדתיות... אולי גלידה. . שוקולד.. רפלקסולגיה.. בריכה.. מים חמים... אם יהיו לי עוד רעיונות אכתוב. ולך פותחת יקרה.. את יודעת כמה פעמים טעו לי באולטרסאונד? באחד ההיריונות שלי שהגעתי לשבוע 37 לביקורת.. הרופאת נשים מדדה את העוברית והיא הייתה כל כך קטנה לטענתה שאולי צריך ליילד אותה והיא במצוקה. היא הפנתה אותי למוקד ושם טענו שהעוברית ממש גדולה ובכלל לא קטנה. אז יכול להיות שיש הבדלים בין מודד למודד גם באמטומה הזאת.. תנסי ללכת למדוד שוב ולהתייעץ עם הרופאה. בעזרת ה' שיהיו לך בשורות טובות בקרוב אמן... ותזכי לחבוק אותו בריא ושלם. מכל הלב יקרה.
את לגמרי לגמרי צודקת!*כוכבית*
הייתי שם! ומי שאמר לי ״נסי להרגע״ קיבל כפכף במקרה הטוב...🙈
.
לכל אחת יש את המשהו הזה שיכול לסיח את דעתה..
קניות/שוקולד/גלידה/לישון...
.

.
גילוי נאות~
אישית-אני בחרדה מתמדת עד הלידה.. אבל יש לי גם סיבות אחרות...
אני לא מראה שאני לחוצהאורלי266
זה אולי גם לא טוב שאני שומרת את הכל בלב בגלל זה גם נכנסתי לפורום כדי לרוקן קצת ממה שאני מרגישה!!!
את במעקב הריון בסיכון?אמאשוני
במצבך עדיף ללכת למעקב כזה,
הרופא יותר מומחה מרופא נשים רגיל במקרים האלו.
הוא ידע מה צריך לעשות ויענה לך על כל השאלות.
תלכי את תהיי רגועה יותר.

בהצלחה רבה ותמשיכי לשמור על עצמך כמה שיותר
תודהאורלי266
אני כבר 6 שבועות במנוחה, בשמירה ולא עושה כמעט כלום בבית...עם 4 ילדים שיהיו בריאים!! אבל השבוע קצת חרגתי...לקראת החג הכנתי עוגה או שתיים (זה היה בשבילי הדבר שמוריד לי את הלחץ) ואני מגלה היום שהרוחב פי 2!!!! אני כבר לא יודעת מה לחשוב!! יש לי תור יום שלישי עם הרופאה לי שממש מקצועית ויודעת על מה היא מדברת...ה׳ יעזור ובזכות החג הזה שבמעמד הר סיני הקב״ה יבריא את החולים גם עכשיו יהיה כך...
תחשבי שבזכות המנוחה לא גדל פי שלוש...אמאשוני
הכל בידי שמים, עלינו מוטלת חובת ההשתדלות,
בע"ה שבזכות המסירות של כל המשפחה תראי ישועות!!
אז איך זה שלי הרופאה אמרה שמותר ה-כ-ל כרגיל ?הריון ולידה
חוץ מקיום יחסים.
מאה פעם שאלתי אותה אם אין השפעה למנוחה ואמרה שלא הוכח מחקרית...
ושאני יכולה לתפקד לגמרי רגיל...רק לא להתאמץ מדי (לסחוב וכדומה)

וקראתי כאן ובמלא אתרים כמה מלא רופאים שממליצים על מנוחה

בתכלס אני נחה יחסית
אבל לא 100% כי אי אפשר עם הילדים...
ומרגישה שמאמץ גורם לי להתכווצויות. בעיקר עמידה.

אבל פשוט לא מבינה...זאת רק הרופאה המוזרה והמעצבנת שלי שחושבת שזה מיותר ונטו פסיכולוגי?

לא, זה לא רק היאאמאשוני
כל הרופאים שעברתי (והיו הרבה)
ידעו לצטט את המשפט "לא הוכח מחקרית שמנוחה עוזרת"

יופי, אז גם הרופאה שלך קראה את הספר.

מנוחה עוזרת. בוודאות.
לא מדברת על מנוחה של לשכב במיטה (המקרה של פותחת השרשור הוא מקרה שונה- היא קיבלה שמירה)
מנוחה מההתרוצצות הרגילה. להוריד כמה הילוכים.
לא לרוץ לאוטובוס, לא להשתולל עם הילדים יותר מדי, לא לנסות להספיק דברים נגד השעון.
לפעול- מתוך רוגע ומתינות.
מה שהשגרה הרגילה לא מאפשרת.

וכמובן כמובן לא להרים כבד
ואם את מזהה על עצמך שתנועה או פעילות גורמת לך להתכווצות תימנעי מזה!!

רפואה שלמה גם לך!
גם לי הרופאה אמרהאורלי266
שזה לא הוכח אבל היא הוסיפה שעדיף מכלום... גם היא אמרה לי שזה 50-50 אז אם את רוצה להיות ב50 הנכון כדאי לעצור את החיים שלך לכמה חודשים עם הלימודים העבודה...ולנוח. והרופאה שלי לא נותנת שמירה בקלות בכלל!!!!!!
כל הכבוד לרופאה שלך ממש אחראית!אמאשוני
אני כותבת פה שוב לטובת שתיכן את מה שקרה לי,
עד שבוע 13 ההמטומה רק הלכה וגדלה ואז בעלי טס עם הילדים ל10 ימים
(הטיסה הייתה מתוכננת חודשים מראש כטיסה משפחתית וברגע האחרון אסור היה לי לטוס בגלל ההמטומה)

באותם ימים שהם לא היו בארץ גם לקחתי חופשת מחלה מהעבודה
למעט קצת שנת צהריים ושנת לילה לא הייתי במיטה בכלל,
אבל גם לא התאמצתי.
יצאתי החוצה, הסתובבתי בקניון, ראיתי סרטים וכו' אבל זה לא דומה בשום צורה ללחץ של העבודה והטיפול בילדים בבית.

אחרי ה10 ימים האלו ההמטומה קטנה ל2!!!!

הייתי בטוחה שאני בסוף ועוד יותר הקפדתי לעשות הכל במתינות,
אבל הייתי צריכה לחזור לעבודה, שזה אומר פגישות, לחץ לסיים משימות בזמן,
בבית בעלי עשה הכל. באמת. לארגן בבוקר, לפזר למסגרות, אחר"צ חזר מוקדם מהרגיל להעסיק אותם ברור שמקלחות וארגון לשינה היה עליו.
אבל- מהצד שלי מספיק שהייתי צריכה להרגיע מריבות ילדים, להפעיל מכונות כביסה, לדאוג לאוכל, סיפור לפני השינה... רק היחס והתשומת לב זה גם עבודה...

אחרי שבועיים כאלו ההמטומה גדלה ל5-6 ונשארה בגודל הזה כמה שבועות
עד שהלכה ונספגה בהדרגה.

אז תגידו אתן- מנוחה עוזרת או לא??
(מדגישה שלא מדברת על לשרוץ במיטה, אלא פשוט לעשות דברים הכי באיזי שאפשר)
וואוווואורלי266
זה ממש ממחיש טוב שהמנוחה עוזרת.... אבל למה אצלי עם מנוחה זה דווקה גדל??🤔🤔🤔🤔. יהיה טוב בעז״ה. מחכה לתור יום שלישי בנרות... שבת שלום וחג שמח נשים יקרות!!!
אני לא מבינה בזה אבל...אנונימית מיואשת
גם לי היה סרט של המטומה ודימום של כמה חודשים וזה עבר... מה שכן לא עשו לי סרט מזה. אמרו שזה נפוץ וזה קורה ו80 אחוז הכל יהיה בסדר... אז נירגעתי. את גם עברת שלישי ראשון אז בכלל הייתי נירגעת. מתפללת עלייך שההמטומה תתכווץ ולא ישאר שם כלום ממנה.
אמןאורלי266
אמן ותודה על הברכות. נמשיך להתפלל לטוב בעז״ה.
נעדכן מה תגיד הרופאה יום שלישי.
שבת שלום וחג שמח.
לגבי הרבישנה חדשה
בטח שיש מקום לשאלה.
יש עניין של כתמים,
ויש דברים שנחשבים פצע.
תפרגני לכם בתקופה הזו ותשאלי רב... מקסימום הוא יגיד שאסור זה לא ישנה, ואם הוא יגיד שמותר הרווחתם 😁
👍אורלי266
ב״ה גם ככה הפסקתי לדמם והתחלתי 7 נקיים... בעז״ה נחזור לאט לאט אפילו אם אין קיום יחסים!!!!
טוב לשמוע, תשאלי לגבי בדיקות שלא תעשי בדיקות מיותרות...ישנה חדשה
איזה בדיקות?אורלי266
על מה את מדברת?
בדיקות של שבעת נקייםהודיה60

שאולי הרב יגיד לבדוק פחות, לא שתי בדיקות ביום

כדאי לשאול

אההההאורלי266אחרונה
אההה אוקי. תודה על העיצה....
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך