ומרגישה את החרדה שלך היטב.
אכן, הרגשות מעורבים.
מצד אחד שמחה גדולה, הציפייה היתה עצומה והרצון לזכות בעוד הריון אכן כה גדול. ואכן... זכית!! זו זכות גדולה ושמחה גדולה והיי נוכחת עם עצמך בשמחה ובהקלה שהיא מביאה עימה.
יחד עם השמחה הגדולה- מגיעה גם החרדה העצומה מ השעלול לקרות.
ואכן, החרדה במצבך היא כמעט בלתי נמנעת. חווית כבר מספר אובדנים, התמימות שאבדה עם האובדנים הללו גדלה עם כל אחד מהם. היכולת לשאת את המחשבה שהריון הוא דבר שבסופו מגיע תינוק בריא... זו יכולת שדורשת הרבה מאוד כוחות, אמונה בטוב ותקווה שאכן כך יקרה.
אני שומעת שאת מלווה ברופא שאכן דואג לך לתרופות שיתמכו בהריון, ומקווה שאכן את חשה מטופלת ומוגנת ככל שניתן, ושתוכלי להתייעץ על כל דבר אם תצטרכי.
אני מציעה מספר דברים למהלך ההריון, כפי שהצעתי בעבר:
1- דמיון טוב, חיובי. דמייני ממש תמונה שלך בעוד מספר חודשים, עם בטן גדולה והריונית, בריאה וידידותית לסביבה
2- היי מודעת לנשימה, מודעות לנשימה עוזרת להרגיע דופק מהיר בזמני לחץ וחרדה- ומסייעת להרגיע את הגוף.
3- אני ממליצה על יוגה נשית, המכוונת להריון (אבל רק בהתייעצות עם מדריכת יוגה מוסמכת שמודעת להריון ולסיבוכיו, כך שהתרגילים יותאמו להריון ולגיל שלו, הגיוני שבתחילת הריון לא ממליציםלעשות תרגילים מורכבים)
4- צרי לעצמך מעגלי תמיכה שיעזרו לך בקשיים מול ההריון. תמיכה של חברים/קרובי משפחה, וכמובן אנחנו כאן איתך ונהיה כאן לכל אורך ההריון עבורך, באהבה.
ישנן קבוצות המכוונות לכך בפייסבוק, התומכות און ליין בנשים בהריון לאחר אובדן, את מוזמנת לחפש ולהצטרף לאחת מהן ולבטא שם את חששותייך, ולקבל שם גם תמיכה (אם את חברה בפיייסבוק.)
5- עצה משמעותית שעזרה לי מאוד בזמן ההריון שלאחר האובדן- עברי יום ועוד יום. כל יום בנפרד. באנגלית יש ביטוי:
"one day at a time" - כל יום בנפרד. כל יום והדרישה שלו והצרכים שלו והדברים אותם צריך לעבור.
אם תראי את כל ההריון כגוש אחד שצריך לעבור- זה ייראה כדבר בלתי עביר ובלתי נגמר. אם תראי כל יום בנפרד, ולאט לאט יצטרפו הימים לשבוע, עוד שבוע, חודש ועוד חודש- לבסוף הדברים יקבלו יותר נפח (במקביל אלייך) וההריון יתקיים בטוב.
כל דבר קשה להכלה בהתחלה.
אחרי שמתרגלים לדבר החדש, והחרדה יורדת מעט מהעיניים- ניתן לעשות "חישוב מסלול מחדש" ולחשוב איך יהיה הכי טוב לעבור את התקופה הקרובה.
חשבי מה טוב לך לעשו לעצמך. ערכי ררשימה של הדברים שמשמחים אותך וטובים לך. והיי קשובה לעצמך ולצרכייך.
באיחול מכל הלב, שיצמח ויגדל, ויהיה בריא, ויסתיים בזמן ובידיים מלאות.

ציפי