מה עושים בHYמדאיסט
אז ככה, שמעתי על כמה שיטות אף אחת לא ניסיתי..
1. מסכת חמצן ללא חיבור לחמצן
2.נשימה לתוך שקית הקאה
3.לעשות סירה עם הידיים ולנשום לתוכם.
בקורס התרכזו בעיקר בזה שאסור לתת שקית אף פעם ובעיקר להרגיע..
מי שניסה להרגיע משהי בHY יודע שזה לא אפשרי למשהו יש שיטה טובה יותר או שיטה שהוא ניסה וכן עוזרת? תודה..
השיטה היא לא להגיד להרגע. אלא ליצור בפועל סביבה מרגיעההדרכה
ההנחיה היא לתת חמצןימ''ל

נכון שזה נשמע אבסורדי כי בד''כ הבעיה בHY היא היפרוונטילציה שמורידה את רמות הפחמן הדו חמצני החומציות ולא את רמת החמצן אבל יש בזה גם הגיון משתי סיבות:

א. לא תמיד המטפל בשטח מזהה נכון את הבעיה ואם לא מדובר בHY אלא בבעיית נשימה שמורידה את רמת החמצן זה עלול להיות מסוכן.

ב. בססת יכולה לגרום לפעולה הפוכה (וגם עילפון) מכמה סיבות, בין השאר התעייפות של שרירי בית החזה, ולכן לחסרון בחמצן.

(יש להדגיש שחמצן גם אם לא מועיל אינו מזיק, אפילו במקרה של היפרוונטילציה)

למרות זאת, כך נאמר לנו שלא ע''פ הפרוטוקול, אם בטוחים שאכן מדובר בHY בלבד אפשר לשים מסכת חמץ ו'לשכוח' לחבר אותה אבל בשום אופן לא שקית (יכולה לגרום לחנק).

הכי חשוב זה להרחיק מסקרנים והמולה להקרין סמכות ולתת תחושת בטחון ע''מ להרגיע.

חמצן בהחלט עלול להזיקהדרכה
חמצן זו תרופה לכל דבר שיש לספק אך ורק לפי התוויה רפואית.
ב als מקפידים להישאר ברמות סטורציה של 94% ולא יותר כדי להימנע מעודף חמצן חופשי בדם.
איך חמצן יכול להזיק?ימ''ל

ממה שידוע לי (וטרחתי לברר שוב בקבוצת דיונים עם מספר רופאים אחים ופראמדיקים) אין נזק בנתינת חמצן והסכנה שפספסת קושי נשימתי שלא נובע מהHY מצדיק נתינת חמצן בשטח (כאמור לעייל, אם אני בטוח ב100% אולי אקח על עצמי את האחריות ולא אחבר את החמצן למסכה או אתן ברמה נמוכה אבל לא זו ההנחיה ולא סתם).

יתר חמצן בדםהדרכה
רוב החמצן בדם קשור למולקלות המוגלובין על כדוריות הדם האדומות ומשתחרר לתוך התאים.

אם במצב כזה (סטורציה 100%) נעלה את ריכוז החמצן הנשאף יהיה לנו יותר חמצן שמומס בדם בצורה חופשית.

מולקולות חמצן כאלה הן הרסניות ורעילות כי מתרכבות בקלות עם כל הנקרה בדרכן. קרא קצת בנושא Hyperoxia - Wikipedia

פרוטוקלי bls אומרים לתת חמצן רק במקרים של מצוקה נשימתית (שימוש בשרירי עזר, כחלון, רטרקציות) וזה ממש לא המצב בהיפרונטילציה על רקע hy.
ההנחיה בהיפרונטילציהתודה

לאחר מעשה אפשר לומר שהיה כאן HY ולא היה צורך בחמצן, אבל בזמן המקרה עצמו אין דרך לדעת ברמת הBLS. 

ההתוויות למתן חמצן (כחובה, לא לשיקול דעת הצוות המטפל) ברמת הBLS הן טכיפניאה, ברדיפניאה, ודיספניאה. בכל מקרה של היפרונטילציה יש טכיפניאה (הרבה פעמים גם סימני מצוקה כמו תנוחת טריפוד ושימוש בשרירי עזר), ולכן בלי קשר לרקע יש לתת חמצן. ברגע שיגיע נט"ן הוא יוריד את המסיכה ברוב המקרים, ואם תשאל את הפראמדיק הוא יגיד שטוב עשית שנתת חמצן. דיספניאה אגב, זו מצוקה נשימתית לתחושת המטופל בלבד, גם אם הוא נראה ניחוח ורגוע.

זה נכון שבשנים האחרונות הבינו שהיפראוקסמיה יכולה לגרום לנזקים ולכן הגבילו את השימוש בחמצן, אבל הנזקים של רדיקלים חופשיים הם כלום ביחס למצוקה נשימתית לא מטופלת.

איך תקח על עצמך את האחריות?תודהאחרונה

אני אישית לא מצליח להבין את לוקחי האחריות בניגוד לנהלים. לא מדובר כאן על כסת"ח של בקשת אישור להעלאת כסא גלגלים פרטי לאמבולנס מאחראי משק (כן, זה קיים). מדובר על פרוטוקול רפואי שנבדק והוכח כמציל חיים. כל סטייה מהפרוטוקולים הוא פגיעה באמון המטופל בכך שתתן לו את הטיפול הטוב ביותר. ב"ה ברוב הפעמים זה נגמר בלא כלום, אבל כבר יצא לי לשמוע על כמה וכמה מקרים שבהם היו נפגעים מ"לקיחת אחריות" מעבר לסמכות שהיתה.

אוסיף, שגם כשמדובר בHY והבעיה היא אוורור יתר, מסכת חמצן היא סגורה ורמת הפד"ח שהוא נושם גבוהה יותר מאשר באוויר חדר (יציאת האוויר דרך השסתומים אינה מלאה). 

בטח שאפשר להרגיעnobody
ראיתי כמה וכמה מקרים כאלה, זה לא פשוט ולוקח זמן אבל זה קורה.
יצא לי לראות אפילו מישהי שהיה לה איזה שילוב מוזר של hy (בעקבות צירוף מקרים ומישהו דביל מאוד היא היתה בטוחה שחיכה שלה בבני עקיבא מתה) והתקף אסטמה רציני (בשגרה היא הייתה באה למרפאה של המחנה שלוש פעמים ביום לעשות אינהלציה עם ונטולין) שאחרי הרבה עבודה של כמה מהחובשות הצליחו להרגיע אותה ולגרום לה להתאפס וזה למרות שגם אנחנו כצוות המטפל היינו בטוחים שהחניכה שלה מתה...
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך