שאלהירחמיאל ה
מהי הנחת היסוד שבגללה אתה שואל את השאלה?והוא ישמיענו
מישהו אמר לי כך בפורום בית המדרשירחמיאל ה
תבקש ממנו את המקורות שלו ונוכל לדון.אריק מהדרום
מהר'ל בכמה מקומות. ועודאניוהוא
כן תופעה מוכרת...והוא ישמיענו
זה לא רק המהרל.אניוהוא
כיוונתי לזהוהוא ישמיענו
צריך להבין מהי כוונתו כשאומר שהחומר הוא רע בלי טוב, וכן אם הוא אומר שהגויים הם רעים בעצם. יש לי כמה דוגמאות לזה שהמהר"ל הוא קצת (או הרבה) פחות שחור-לבן
תתייחס למקור שכתבה למטה 'משיח נאו בפורום'אניוהוא
ויש דברים דומים הרב פלאג'י, בבבא'ח ועוד
אני לא אומר שאין גדולי ישראל שאומרים דברים כאלווהוא ישמיענו
אם יש דברים סותרים זה מצריך יישוב הסתירה או שקילה מחדש- למה המהר"ל התכוון כשהוא אמר ביטוי כזה קיצוני? אם במקור אחר הוא אומר דברים הפוכים- כנראה שלא הבנו אותו. לא הבנו למה הוא התכוון כשאמר 'רע בעצם'.
כנ"ל צריך לבדוק את מכלול הדברים שבעל התניא אומר כדי לדעת מהי שיטתו בנושא
מאיזה שורש הוא נברא -ומשום כך סתם המעשים שלו נובעים משם.אניוהוא
*בפומ!ע מ
אין קשר ל"פורום".
משיח נאו בפומ!
כעמים, כן, כפרטים לא.ע מ
באופן כללי אני יכול להגיד לך שהם נורא גאוותניםוהוא ישמיענו
ענוה זה חידוש של עם ישראל- להתבטל לה'. זו התורה כולה
אבל כמו ש- ע מ אמר זה רק כעמים, לא בהכרח כפרטים
מה זה רע ומה זה טוב?מחפשת^
כעיקרון גם אצל גויים "אשר עשה האלהים את האדם ישר"חסדי הים
אז יש נטייה טבעית של כל אדם, אפילו גוי, לעשות טוב, וזה לא מקרי כשהוא אכן עושה טוב.
רק בחיצוניות נפשו של גוי חצובה מ-ג' קליפות הטמאות (עץ חיים מט, ו), וכשהם עושים דברים טובים הם מורידים את הקליפות ומגלים את הנפש הישרה שבהם.
אפילו הרב זצ"ל כותב שגם גוי יכול להגיעוהוא ישמיענו
מה רוח הקודש? נבואה!אריק מהדרום
לא באופן כלליוהוא ישמיענו
מצרף לכאן מאמר שמצאתיוהוא ישמיענו
😐ע מ
משפט מפסקה קטו במאמר ראשון:
"וְעִם כָּל זֶה לֹא יִשְׁתַּוֶּה הַגֵּר הַנִּכְנָס בְּתוֹרָתֵנוּ עִם הָאֶזְרָח, כִּי הָאֶזְרָחִים לְבַדָּם הֵם רְאוּיִים לַנְּבוּאָה, וְזוּלָתָם – תַּכְלִית עִנְיָנָם שֶׁיְּקַבְּלוּ מֵהֶם וְשֶׁיִּהְיוּ חֲכָמִים וַחֲסִידִים אַךְ לֹא נְבִיאִים."
גר, וק"ו גוי.
וריה"ל ידע תנ"ך, כך שלא יועיל לחזור על רשימת הנביאים הגויים שהזכרת מהתנ"ך.
אני לא רואה כ"כ צורך לתרץ את הרשימה, כי יהיה מה שיהיה, ריה"ל כתב מאוד ברור ואין להסתפק בדעתו ולא משנה כמה קושיות יהיו.
ובכל זאת, אבל שלא יהפוך לעיקר הדיון:
חלק ממי שכתבת אינם "גוים" אלא "נושאי העניין האלוהי", כמפורסם בדברי ריה"ל.
השאר לא היו נביאים. זכור לי שהרמב"ן מתייחס לזה בנוגע לבלעם, ומסביר מה המשמעות של הביטויים שאנחנו מוצאים לגביו בחז"ל שהיה "נביא", כי אין זה כך. האמת שגם זכור לי שלא הבנתי אותו כל כך. אולי הגיע הזמן לנסות שוב.
ורק לשימוש הציבור, אצטט מה ש@קרוקס כתב בשם הרב זצ"ל.
מתוך אורות התחיה ב, מתחילים לראות את החילוק שבין הגוי הפרטי לעם של גוים:
"ישנם בעולם חסידים, פלוסופים, אנשי קודש ואנשי אלהים, אבל אין בעולם אומה, שנשמתה העצמית לא תוכל להשתלם כ"א ע"פ המגמה של האידיאה האלהית העליונה בעולם, כ"א ישראל."
זו דעת ריה"ל שגם מתרץ את נבואת בלעםסתם 1...
דעת רס"ג ורמב"ם לא כמותו וזו מחלוקת.
אתה יכול לתת מקור?ע מ
הרמב"ם באיגרת תימןאריק מהדרום
בשמחהסתם 1...
מורה נבוכים- חלק ב פרק לב על השקפת תורתינו בנבואה ובפרק לו על אופן ההתנבאות.
ריה"ל- מזכיר את בלעם כנביא ולכן שיטתו יכולה להיתפס כסתירה אך ניתן גם לתרץ על ידי מושג "החלום הנאמן".
זה מושג נפוץ בהגות ימי הביניים גם ביהדות וגם עוד. זו דרגה נמוכה מנבואה אך נאמנת כמסר מהאל. את זה רי"הל כן מייחס גם לגויים.
ומדרש מפורש מחכמים כבר אמר "ולא קם נביא עוד בישראל כמשה". בישראל לא באומות העולם כן, ומיהו? בלעם.
המהר"ל (נצח ישראל, פרק נז)לך דומיה תהילה
משמע שהוא מצדד בריה"ל.
ובאופן כללי, אפשר להתייחס לבלעם (ועובדיה הנביא) כיוצאים מן הכלל המלמדים על הכלל.
אאז"נ המהרל הוא שיטה ממצועתטיפות של אור
אבל גר כן, כי הוא "בטל" לעם ישראל
מעניין. איפה זה מובא אצלו?לך דומיה תהילה
תפארת ישראל פרק א
טיפות של אור
(למרות שבקריאה חוזרת,טיפות של אוראחרונה
ישר כח!והוא ישמיענו
אני התכוונתי לפסקה מפורשת יותר- שהוא מדבר על רוח הקודש, ואומר שהיא יכולה להופיע גם בגויים.
זה כתוב ב'תנא דבי אליהו רבה) (פרשה י):חסדי הים
נכון. צודק. דברי הרב מבוססים על התדב"אוהוא ישמיענו
זה הכל ביחס ל-כלמנסע
לגויים יש נפשאלף המגן
בניגוד אלינו שיש לנו נשמה שזה משהו אחר,
והם לא רעים מיסודם-הם נוהגים ע"פ מוסכמויות ומוסריות (שהם החליטו עליה, ומבחינתם זה מוסרי מאוד להרוג 6 מיליון כי הם פוגמים בטוהר האנושות...)
לעומתם אנחנו נוהגים ע"פ התורה אף על פי שלפעמים אנחנו לא מבינים את הטעם וזה נראה לנו שגוי....
וזה היופי שביהדות-שאנחנו נוהגים במידות טובות ע"פ צו ולא ע"פ אמות מידה שמשתנות לפי צרכינו....
תניא פרק א':משיח נאו בפומ!
---
"צדקה תרומם גוי וחסד לאומים חטאת" (משלי יד לד) מצודת דוד: "כי גוזלים מזה ונותנים לזה"
"תניא אמר להן רבן יוחנן בן זכאי לתלמידיו בני מהו שאמר הכתוב "צדקה תרומם גוי וחסד לאומים חטאת"? נענה רבי אליעזר ואמר: "צדקה תרומם גוי" אלו ישראל דכתיב "ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" "וחסד לאומים חטאת" כל צדקה וחסד שאומות עובדי כוכבים עושין חטא הוא להן שאינם עושין אלא להתגדל בו... נענה רבי יהושע ואמר: "צדקה תרומם גוי" אלו ישראל דכתיב: "ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" "וחסד לאומים חטאת" כל צדקה וחסד שאומות עובדי כוכבים עושין, חטא הוא להן שאין עושין אלא כדי שתמשך מלכותן..." (בבא קמא י

ואיך התניא הזה מתיישב עם התדב"א?לך דומיה תהילה
ראי את התגובה של חסדי הים.
גם מגןיים יש מה ללמודה' רצה
למאי נפקא מינה?עוד סתם אחד
ולצורך העניין, כל הדיון שהתפתח כאן על גויים ונבואה לא רלוונטי. לפי ריה"ל גם גרים לא מסוגלים לנבואה, אבל אף אחד לא יטען שהטוב אצל גרים הוא מקרי, וכמו כן בלעם היה נביא, אבל אף אחד לא יטען שהוא היה אדם 'טוב'.
כללו של דבר - תסתכל על הפרטים. אם בן אדם הוא טוב במהותו אתה תשים לב לזה אחרי התנסות והיכרות עמו, בין אם הוא גוי ובין אם הוא יהודי. וכן להיפך. ההכללה האפריורית לא מעלה ולא מורידה.
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?אחרונה
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
וידוי של עריק...מחפש אהבה
ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.
שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.
סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.
לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.
אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"
זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.
ואז זה השפריץ ממנו החוצה:
"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",
"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"
"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".
פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.
אתם פשוט מנסים לשנות אותי.
גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"
"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.
היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".
היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''
"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"
"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".
"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".
"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".
בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".
זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה
חסר סנכרון במערכות.
בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.
תודה על התגובות החמות.
מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב
לילה טוב
זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה
העסק ישן..
תתחילו להפציץ
יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבה
כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.
ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.
אבל נשמע מסקרן הנושא
אמoo
מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם
אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה
לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה
מאחרים כן
אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב
אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים
ככה מרגישזיויק
לגבי עצמי.
השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי
זה אומרoo
במילים אחרות
סטנדרטים גבוהים
עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים
באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי
להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים
ולפעול בהתאם
מזדההמחפש אהבה
לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..
אין יאוש בעולם כללדוסיתת
פרטי ונמקיזיויק
או הו, במקום מכובד מאודנקדימון
😒זיויקאחרונה
מה שלומכם אנשים?
משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי
אני מבין שאת מהוותיקות פה 
חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה
קמתי במצב רוח קרבי..
מחילה.ל המשוגע היחידי
אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.
(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)