הייתי מזה בלחץ ועל כל ציר רצתי לבית חולים בתקוה שאני יולדת והיא תמשיך לגדול בחוץ. לא עזרה שום סגולה כולל בקבוק שמן קיק שלם. רק לשתות חלב אם לא נסיתי אולי זה היה עוזר למרות שאחר כך שמעתי ממישהי שהיא יודעת ששכנה שלה ניסתה ולא עזר... בסוף ילדתי בתאריך בלידה מאוד מהירה וקלה (לא היו צירים מסודרים וחזקים שיקדמו את הלידה היה רק פתיחה וצואר רך וקדמי) משקל של 3900. אבל! וזה אבל מאוד עצוב לפחות בשבילי. נקרעתי בדרגה שלא מאפשרת לידות רגילות אלא רק ניתוחים. בגלל שהיתה לי לידה כיפית אני כל כך כואבת את המצב הזה לא כי ניתוח זה משהו בלתי עביר. בכלל לא!
יש לי משהו לומר: אני זלזלתי בהוראות של המילדת בקורס ההכנה ולא השתמשתי בשום תכשיר שיכין את האזור ויגרום לו להיות אלסטי ולמנוע קרעים. לא שמן נר הלילה ולא כלום מלבד שמן שקדים תוך כדי לידה. הייתי בטוחה שיהיה בסדר. לא יודע למה.
יש לי חברה שילדה שבועיים לפני תינוק במשקל 4440 ונקרעה בצורה יותר חמורה ממני. היא יצאה בנס מהסיפור בלי נזק משמעותי מלבד הצורך בניתוחים בכל ההריונות הבאים. כשהיא ילדה היא הייתה נשמעת מאוד מסכנה אז אמרתי לה שתשמח כי לא היה לה ניתוח אז היא אמרה לי "יש דברים יותר גרועים מניתוח" ולא ידעתי מה היא רוצה אבל אחרי שבועיים כבר ידעתי מצוין. לצערי.
המלצה שלי:
זרוז טבעי על ידי מילדת שמתמחה בזה. תמצאי מישהי שמתמצאת ותספרי לה הכל. את יכולה גם לספר את הסיפור שלי כדי שתבין ממה את חוששת. היא יכולה לעזור גם עם עצות אחרות. יש לי מישהי בביתר אם את רוצה.
כדאי לך להתקשר לבית טבע ולבקש כל דבר שיכול להכין את המקום במהירות ולמנוע קרעים שישאירו נזק.
שלא תטעי. הלידה שלי היתה כיפית. חויה עולמית. התפרים הבעייתים נתפרו בחדר ניתוח ע"י צוות מומחה מאוד! לא סטזרים בחדרי לידה ולא רופאי נשים במשמרת. הביאו בשבילי כירוג מומחה מהבית (נראה לי אפילו מהמיטה...) והוא עשה את העבודה שלו היטב. לא היו הכאבים של נשים שילדו עם תפרים ותפרו להן רופאי נשים. ראיתי אישה אחרי לידה רגילה מתכופפת למקפיא בשביל להכניס פד ולא הבנתי מה עובר עליה.בכלל לא היה לי כאבי תפרים. מלבד פעם אחת שלא הקפדתי על שטיפה וכאב לי (זה כבר היה 3 שבועות אחרי הלידה).
אם את מאוד רוצה להמנע מניתוח למרות שאת מבינה שלידה במשקל גבוה מגבירה את הסיכון בהרבה אני ממליצה לך לא לפנות לשערי צדק כי ידוע שידם קלה על ההדק בנושא ניתוחי חירום. הדסה נחשבים לטובים בתחום הזה ואני חושבת שבתל השומר יש התמחות בלידות בעיתיות כמו עכוז אז יכול להיות שכדאי לך לבדוק.
אם יש לך עוד שאלות אני כאן בשביל לענות. מקוה שאמנע את המקרה העצוב הבא. שיהיה בהצלחה בקלות ובבריאות.