מגדירים בהגדרות מה הוא צריך לעשות לדוג' איזה איפור ואיך לסדר את השיער וכו.
תודו שזה יהיה גאוני!!
נמאס לי כל יום מחדש להתארגן

תאמין לי הכל שווה כדי לא להיות בן.
והיי, אתם מברכים רק בגלל שלכם יש יותר מצוות. אנחנו כבר מדרגה יותר גבוהה, ויותר קרובות לקב"ה, ולכן לא צריכות לקיים כל כך הרבה מצוות;)
אם כך, אני חולק עליך.
ולהגיד לך דוגרי?
אפשר לעשות השוואה בין העליונות שלך על האדמה במעלה שלו
לבין העליונות של האישה על הגבר במעלה שלה
שמעלת האישה גבוהה יותר
ה' לקח אדמה ושיפר אותה לאדם
ה' לקח אדם ושיפר אותו לאישה.
מעלין בקודש.
זה כמובן לא אותו יחס, הרי שבאדם ובאשה יש נשמה מה שאין כן באדמה...
ו..מאסטר,
שווה להיות בן סתם כי כל הבנות הן my toy...
(לצערי שמעתי את הזוועה הזאת)
וזה אחרי כל הוויכוחים שלך עם הבנות
לאלא, אם כבר הבנים Stupid
"אימ נוט יור טוי, סטויפט בוי"
ואפשר לפרש:
"אימ נוט יור טוי, אם אתה סטויפט בוי"
ואני לא סטויפט,
אז אם היא לא טוי שלי כשהוא אדיוט.
ואני לא אדיוט.
אז היא טוי שלי.
פשיטא 

עברי אנכי
עברי אנכי
עברי אנכיחוצמזה.. שאפשר לומד דברים כאלה מסברא.
מה הבעיה?
הבאתי לך סברא טובה.
יש לך משהו שסותר? או שסתם קשה לך לקבל את זה?
הפסקה האחרונה רלוונטית.
דרשת בר מצווה
יש לנו פרשה עמוסה. בין השאר היא גם עמוסה בשאלות. אני מקווה לענות בדרשה שלי על חלק מהשאלות. לדוגמה – המדרש מספר שה' ביקש מהאדמה להצמיח עצים שהטעם שלהם הוא בטעם הפרי והאדמה סירבה. ועכשיו יש שאלות: למה ה' ציווה את זה את האדמה? ולמה היא סירבה? איך האדמה בכלל יכולה לסרב? ה' לא ברא אותה? ה' לא יכול להכריח אותה? או – האדם קרא שמות לחיות ואז ה' ראה שצריך עזר כנגדו לאדם. למה ה' צריך עזר כנגדו? למה דווקא עכשיו? מה הייתה הבעיה בזה שהוא קרא לחיות בשמות? או – בסיפור החטא מי זה הנחש? למה היה אסור לאכול מעץ הדעת?
עכשיו אני יכול לנסות להאיר על כיוון לפתרון.
ה' רצה לברוא עולם. העולם שה' רצה לברוא היה צריך להיות קצת נפרד מה', קצת מערכת עצמאית, נפרד מהרצונות של ה', שפועל באופן שלו. במונחים קבליים זה הצמצום. העולם היה צריך את האיזון. אבל איזון לבד לא מספיק – ה' רצה מטרה בעולם. איזון לבד גורם לניוון. ה' רצה התקדמות. אבל אם הוא היה כופה על העולם את ההתקדמות, אז האיזון היה נהרס, העולם לא היה יכול להתקיים. אז איך אפשר לגרום לעולם להתקדם בלי לכפות? איך לתת לאיזון מקום ושגם העולם יתקדם?
אז ה' אמר לאדמה להוציא שפע. להתקדם, להוציא שפע, שיוכלו ליהנות מהכול. יותר מההכרחי. אבל האדמה – שהיא מייצגת עכשיו את הטבע – סירבה. הטבע רוצה לעמוד בעצמו, במחזוריות שלו, לפי מה שהכרחי, ולא להתקדם לפי מה שה' אומר. ה' היה יכול לכפות על האדמה, אבל אז האיזון היה נהרס. לא היה טבע. זה היה כאילו לא נברא העולם. אז ה' המשיך בבריאה. אבל עדיין הייתה שאלה איך ה' יראה את עצמו בעולם, איך העולם יתקדם. אז ה' החליט לברוא אדם. אם האדמה לא חוטאת יתכן שלא היה צורך באדם. אבל האדמה חטאה ואדם היה הכרחי. אדם – מתוכנן להיות יצור מופלא. יצור שעשוי מאדמה, שהוא כולו בטבע של העולם הזה, בדרך של העולם הזה, אבל יצור שיש בו נשמה א-להית, שמייצג את ה'. הוא נועד להיות כמו שגריר של ה' באדמה. שמגלה את ה' ומעודד התקדמות מתוך הטבע. שהוא ייחשב כחלק מהטבע. ולכן זו לא נקראת כפייה אם האדם כופה, והעולם עומד בפני עצמו, והטבע מחשיב את האדם כחלק ממנו.
אז ה' בורא את האדם ואומר לו שהוא יכול וצריך לשלוט על החיות, לקדם את הטבע. ואיך לקדם את הטבע? ה' אמר לו "לעבדה ולשמרה" – לעבוד על הטבע ולשמור עליו. אבל את זה גם הטבע עושה מעצמו! הטבע שומר על עצמו! ובמה מתגלה בזה ה'? אז ה' אמר עוד דבר: שהאדם ישמור, מהבחירה הטבעית שלו, שלא לאכול מאחד הפירות. כי ככה ה' אמר לו. לכאורה הכול בסדר עכשיו, אבל ה' גילה שהאדם לא מסתדר עם הטבע: ה' הראה לו את ככל החיות והאדם הוא קרא להם בשמות, אבל לא הרגיש בנוח איתן. הן לא התאימו לו. הוא לא היה קרוב מדי לה' אבל הוא היה רחוק מדי מהטבע. זה פשוט מרחק גדול מדי מכדי שיצור אחד יוכל לחצות אותו. האדם לא יכול להעביר את כל השפע מה' אל הטבע. אז ה' הפיל תרדמה על האדם וברא את האישה. האישה הייתה אמורה להיות מתווך נוסף בין ה' לטבע. באופן כזה: אדם יעביר את ההתקדמות מה' לחוה, וחוה תעביר את זה לטבע. ואז נגמרה הבריאה.
כי לא טוב היות האדם לבדו
אבל זה שהיא יותר קדושה.. לא קשה בכלל..
האדם נברא יותר קרוב לה' מאשר לאדמה. יותר מדי רחוק מהאדמה. ולכן נבראה האישה, היא בין אדם לאדמה. הפוך ממה שאמרת קודם.
הגיגים בע"מאין מקור. בדיוק כמו שאתה אמרת פה:
ראיתי את זה אפישוהו - נסיונות פעילים
גם בלי מקור להתייחס לסברא עצמה. כך אני עונה לך בסברא חסרת מקור.
ואסביר,
הסברא שלי פשוט אומרת - ה' נגע במשהו ועשה.
אבל הסיבה שהפסוק כותב שה' ברא את האישה זה כי לא טוב היות האדם לבדו.
הדרשה הזאת מתבססת על פירוש מסויים שאומר שהאדם לא התסדר עם החיות ולכן באה האישה.
לזה אין מקור.
כי על הפירוש הזה מסתמכת הדרשה.
בשונה ממה שאני אמרתי..
הסברא שלי מתבססת על הקושי העולה מהמקרא. שנראה כאילו מן החיות אמור לבוא עזר כנגד האדם, והרי החיות פחותות מן האדם עשרות מונים, ואיך ימצא מהן עזר לאדם? הסברא שלך אינה מתרצת שום קושי כי אם משווה בין בריאת האדם מהאדמה לבין בריאת האישה מהאדם, ומי אמר שיש קשר? היא גם משתמשת בכלל "מעלין בקודש ואין מורידים". אם כך, איך ה' האציל מרוחו לאדם?
שלאדם היה קשה לבד, אז ה ברא את חוה
ותראה רשי שם שאומר שהוא ראה שלכולם יש בתזוג, ורק לו אין והוא היה עצוב.
ויש למה שאמרתי מקור,
אחפש בלנ"ד
לפי פשט הפסוקים: "ויאמר ה' אלוקים לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו: ויצר ה' אלוקים מן האדמה את כל חית השדה ואת כל עוף השמים ויבא אל האדם לראות מה יקרא לו וכל אשר יקרא לו האדם בשם נפש חיה הוא שמו: ויקרא האדם שמות לכל הבהמה ולעוף השמיים ולכל חית השדה ולאדם לא מצא עזר כנגדו"
נראה בבירור שהחיות הובאו על מנת להיות עזר לאדם. מה שלא מתקבל על הדעת אם הכוונה ב"עזר כנגדו" היא: שקול לו או אף גבוהה ממנו מבחינה רוחנית. אלא יש לפרש שה"עזר כנגדו" אמור להיות בינו לבין האדמה. וכך היא האישה.
לפני שהתחלתי לקרוא 2 מקרא ואחד תרגום עם רש"י
לקחת משהו שיש לך ואין לאחרים ולעוף עליו. |רק אומר|
כל כך לא הייתי רוצה להיות גבר! כלכך!
לדעתי, יש מעלה בגבר ויש מעלה אצל האישה. וגבר הוא לא אישה ואישה היא לא גבר. ואף אחד לא מעל השני. זוגיות זה שותפות ושוויון. אף אחד לא שולט על השני.
וכן אני מאמינה לזה לחלוטין! זה לא אני אמרתי, זה רבנים גדולים
|לוחש| (לכן הכי כיף לישון עם הבגדים של מחר כי אז בבוקר לא צריך להשקיע אנרגיות בלהתלבש)
אבל זה כזה גאוני
לא מבין
וזה לא דוחה. בכלל לא. (ואני לא אדם כזה שלא שומר על היגיינה או משהו...)
ברור שזה חריג!
דולפין סגול
דולפין סגולאיככככככככככככככככככ
זה פשוט מגעיל
פעם ניסיתי ופשוט לא נרדמתי
אני ישן עם בגדים בלילה
אני לא היחיד.
אביגיל~!
אביגיל~!
?דולפין סגול

אביגיל~!עדיף מבנים שמפחדים...

סורי אני בן אבל בנות לא אמורות לא להצליח להירדם עם בגדים?
(מאחותי)
אביגיל~!אחרונהאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד