הי אנשים 
יש לי שאלה-יש כאן אנשים שעשו קורס תאר"ן של הנוער?
אני ממש מתלבטת
אשמח לשמוע מאנשים שעשו את הקורס בתור נוער, על מה זה, אם הוא ממליץ, מה לא טוב בזה וכו'. ממש את כל מה שאתם חושבים על זה!
תודה רבה!
הי אנשים 
יש לי שאלה-יש כאן אנשים שעשו קורס תאר"ן של הנוער?
אני ממש מתלבטת
אשמח לשמוע מאנשים שעשו את הקורס בתור נוער, על מה זה, אם הוא ממליץ, מה לא טוב בזה וכו'. ממש את כל מה שאתם חושבים על זה!
תודה רבה!
אבל דיברתי עם כמה חבר'ה שעשו.
אז ככה- הקורס הוא למשך שישה ימים(ככה היה שנה שעברה אם אני לא טועה..), מראשון עד שישי, בתנאי פנימייה במרכז הארץ (לרוב הרצוג, אך לא בהכרח).
*במה עוסק הקורס?*
בימים הראשונים עושים חזרה מעמיקה על החומר של קורס 60, ואחר כך מרחיבים ולומדים עוד על טראומה, על האט"ן ועל פרוצדורות שעושים באט"ן כמו טובוס, זונדה, קונוטומיה וכו' (כמובן- הקורס הזה הוא לא תחליף לקורס אט"ן ולא מאשר אחר כך עלייה לאט"ן למי שאינו מורשה, לפחות במרחב שלי- ירושלים), וכמובן על התנהלות באר"ן.
בימים האלה יש בוחן בכל בוקר על החומר שנלמד ביום הקודם. לא בוחן קשה במיוחד, אבל עדיין חשוב כמובן ללמוד ולהקשיב.
בימים האחרונים מתעסקים יותר בתרגול מעשי ויישום. מכירים את ניידת התאר"ן- ניידת גדולה שלא מפנים בה פצועים אלא שמשמשת כמחסן גדול של הרבה ציוד כמו תיקי אמבו וקרשי גב בעת אר"ן, ולומדים איך לפרוש את התאר"ן כשמגיעים לאר"ן.
ביום האחרון יש טקס גדול ומושקע שמזמינים אליו את ההורים, ומראים בו תרגיל מאוד מושקע של אר"ן (עם דם מלאכותי ואמבולנסים ופצועים מדומים ושטויות כאלה
).
לאחר מכן יש מבחן מסכם, ואז מקבלים תעודות וסיכות של סיום קורס. לפי מה שהבנתי - המבחן הוא לא מבחן שאומר אם "עברת" את הקורס או לא- לא להלחץ..
*ומה עם התנאים?*
הקורס מתקיים שישה ימים בתנאי פנימייה, חדרים נפרדים לבנים ולבנות כשבכל חדר יש כ3-5 אנשים בדרך כלל. יש כמה כיתות בקורס, ומערבבים בין מרחבים בכיתות ובחדרים, כדי שתכירי מתנדבות ממרחבים שונים ותתגבשו... בדרך כלל יוצא שנמצאים עם עוד מישהי או שתיים מהמרחב בכיתה. (גם בקורס מדריכים עושים את אותו הדבר, וזה אולי נשמע קצת מלחיץ בהתחלה, ויש רצון להיות עם החברים מהמרחב, אבל באמת אפשר להכיר ככה אנשים מדהימים וחברים חדשים, שהרבה פעמים באמת שומרים איתם אפילו על קשר לטווח הרחוק, וגם מאוד מעניין לשמוע מה הולך במרחבים אחרים. בזמן החופשי אפשר להיות עם מי שרוצים, גם עם בנות מהמרחב שלך).
בכל כיתה יש מדריך ו"ע"- עוזר מדריך שהוא בעצם מדריך נוער (כמו הסגל בירושלים אם את מכירה) שעבר הכנה נוספת לקראת הקורס. הם יהיו שם בשבילך ואמורים להיות קשובים ולעזור..
הלמידה אומנם אינטנסיבית וזאת נקודה שיש להתייחס אליה- לומדים מ8:00 בבוקר עד 20:00 בערב, עם הפסקות מתאימות בין לבין וארוחת צהריים וערב והכל. ארוחת בוקר תהיה לפני 8:00, ושעת כיבוי האורות היא בערך ב22:30. מי שרוצה להתפלל- יש זמן ואפשרות, אבל צריך להתארגן על זה לבד כי אין משהו מאוד מסודר. יהיה מספיק זמן למקלחות וגם זמן חופשי, שבו תוכלי לנוח קצת, לחזור על החומר, לשבת ביחד עם חברות..
צריך לקחת בחשבון שצריכים להגיע לקורס עם רצון וכוחות ללמוד ולהקשיב, כי יש משמעת קשוחה והרבה חומר, אבל מדובר בחומר באמת מענייין, רחב יותר, מעשיר, שבהשתלמויות הרגילות לא מגיעים אליו, ובכלים חשובים שתקבלי מהקורס.
יש להביא כמובן כלי כתיבה ומחברת, ומומלץ להביא גם קצת אוכל מהבית (לא צריך להתארגן על קייטרינג אישי, פשוט כמו בטיול שנתי בערך. שיהיה לך עוד משהו למקרה הצורך, כי אין אפשרות להזמין אוכל מבחוץ). לחלק האוכל היה יותר טעים, לחלק פחות. לגבי ההכשר- בקורס מדריכים היה מהדרין, סביר להניח שגם הקורס תאר"ן.
בנימה אישית- כמו בכל דבר, יש אנשים שיאמרו שהם נהנו יותר וכאלה שפחות, אבל מרוב מה שאני שמעתי, מדובר בחוויה מאוד מיוחדת, מעשירה וכיפית. אני אישית מצטער שלא יצאתי.. במחשבה לאחור כן הייתי יוצא. בכל מקרה עשיתי קורס אטן אח"כ אז לפחות את החומר הזה השלמתי
אם יש לך עוד שאלות מוזמנת לשאול כאן..
וואי תודה רבה, מה שכתבת ממש עזר לי!
יש לי עוד שאלה- החומר הוא אותו דבר כמו בקורס אט"ן?
והקורס גם לבוגרי י"א?
תודה!
לגבי השאלה- אותו דבר מאיזה בחינה? לא בדיוק הבנתי..יאירושוהקורס גם לבוגרי יא, לפחות במרחב י-ם..
כאילו התכוונתי אם זה חומר דומה? אם מלמדים נושאים דומים ב2 הקורסים.
אה ומעולה, תודה!
אה ואני במרחב ירושלים אז מעולה, כי לא הייתי בטוחה אם זה גם לי"א גם..
אבל בטח רוב מי שהולך זה החדשים יותר, לא?
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה