איזה יתרונות יש לגיוס מישיבת הסדר על נצח יהודה?136136
נ.ב: השאלה לא תאןרתית, אני צריך לסגור...136136
שני מסלולים אחרים לגמרינפשי תערוג
אבל מה היתרונות של כל מסלול?136136
במסלול הסדר אתה נמצא עם ביינישים....מאזין אל הקולות
בנצח יהודה יש הרבה נפלטים של מערכת החינוך...מה שיוצא שיש הרבה חבר'ה שלא רוצים להיות דתיים ממש, לא חבר'ה ביינישים-למשל,פחות ישירו בסעודות שבת וכו. מצד שני, הפיקוד והאווירה בגדוד, הרבה יותר מבינים לצרכיהם של הדתיים...יש זמן לימוד, שאת זה לא תמצא במקום אחר,והמפקדים הרבה יותר קשובים ומבינים בקטע הדתי...
אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר, אווירה ביינישית, או דברים בסיסיים-שבטוח יהיו,זמן לימוד, . כי בנצח אין כ"כ אווירה ביינישית..
והאמת, שהרבה תלוי גם עם איזה ישיבות תתגייס... הייתי מציע לך להחליט לפי זה. אם אפשר....
ואי ואי אחי שטויות במיץ!!! בוא אני אספר לך מה זה נצחעדן ירושליםאחרונה
בנצח הרוב המוחלט דתי
כולם מכבדים
בעיקר את השבת
אין לך שירי שבת ותפילות בכאלנ עוצמות- גם מי שבגדוד ו'נפלט' כמו שאמרת- נפלט ממערכת דתית/חרדית ככה שהוא מחובר ,מכיר אוהב להיות חלק.
בנצח יש דברים שאין בשום מקום אחר כמו כלום יום מגיעים רבנים- לשטח!!! ומעבירים שיעורים. זמני תפילות ארוכים יותר, חברים שלמדו בישיבות גבוהות וחרדיות שנים ושורקים לך את השס. אלול בנצח זה יותר חזק מכלול בישיבה, איך שבאמצע שבוע מלחמה עוצרים כל לילה לסליחות, הגדוד היחיד שיש לו רב ברבע (ולא מילואים.). ויש עוד ככ הרבה הטבות לגדוד הזה על כל גדוד בעולם. רק נצח
אווירה מול תנאים טכנייםbetzysh
אני בוגר נצח יהודה.
יתרון משמעותי למחלקת בייניש הוא אווירה - אתה עם חבר'ה תורניים ואיכותיים רוב השירות, פחות שומעים קללות, יותר סיכוי שתשב ללמוד (שעת לימוד בנצח זה רק על הנייר, וגם זה רק בהכשרה), שתגיע לשבתות לישיבה, שרבנים מהישיבה יגיעו לבקר ובאופן כללי שתשמור על קשר יותר חזק עם עולם התורה.
יתרון משמעותי לנצח יהודה הוא המסגרת - דבר ראשון אין בנות! וזה משמעותי בטירוף. חוץ מזה מבחינת כשרות, בדרך כלל הרמה יותר גבוהה (יותר תקנים של משגיחים, מנ"ק מהדרין בלי מלחמות, זמני תפילות בלי מלחמות בדרך כלל, רב בגדוד בקבע ולא במילואים). גם - יש מי שדווקא כשהוא לבד ישמור על קשר יותר חזק עם הישיבה ועולם הישיבות (למשל - הרבה פעמים חבר'ה במחלקות בייניש מגיעים לשבת בישיבה רק כקבוצה, וגם אז נמצאים כל השבת אחד עם השני ומדברים על צבא) - אבל זה יותר אינדיבידואלי.
עוד שלושה דברים חשובים - בנצח יש הרבה חבר'ה שבאו כי אפשר לעשות שם שנתיים ולא שלוש - ככה שהמוטיבציה שלהם (בלי קשר לרמה דתית) מאוד נמוכה, וזה לא תמיד כיף להיות עם חבר'ה כאלה. דבר שני - בנצח יש חבר'ה שזו מבחינתם התחנה האחרונה בעזיבת הדת - הרבה פעמים הם ממש לא מכבדים (מעניין שאחרי ההכשרה הרבה חבר'ה מתחזקים חזרה). דבר שלישי - בנצח מייעדים ביינישים לפיקוד ולוחצים עליהם בעניין.
בהצלחה!
בתור מישהו שמתעסק בזהאלי--
בס"ד
זה מאוד תלוי בבן אדם וביעדים שלו.
מבחינת המסגרת (זמני תפילות וכו') נצח יהודה עולה בכמה רמות , מכיוון שזמני תפילות ושיעורי תורה כל יום זה חובה מטכ"לית, אין נשים בבסיס כלל , אוכל בדץ וכו'. לגבי החברה , כמו שאמרו לפני יש הרבה נוער נושר (מניסיון) ודתיים עם רגל בחוץ , זה נכון וזה קשה. ואתה צריך לקחת את זה בחשבון. אך עם זאת אל תשכח שבגדוד יש גם הרבה מאוד חברה מאוד חזקים , גם בינישים וגם פשוט כאלה עם בסיס מאוד חזק , בדרכ יהיה לך למי להתחבר שם. לדעתי היתרון הבולט של ההסדר זה אורך השירות (שנה וחמש) ושלאחר מכן אתה חוזר ישר לישיבה. תחשוב מה הכיוון שלך , ללמוד יותר תורה ולשרת פחות (שזה לעניות דעתי דבר נהדר ומבורך למי שזה מתאים לו) או לשרת יותר בצבא ובמסגרת יותר הרמטית מבחינה תורנית , גם אם החברה מגוונת.
מוזמן לדבר איתי בפרטי ואסביר לך עוד כמה דברים.
בהצלחה צדיק 
נצח יהודה ברובם הגדול שבבניקים חרדים.חיובית
גם רמת האימונים היחס והאוכל בהסדר טובה יותר.
אני אסבירבינייש פתוח
במסלול הסדר אתה לומד להכיר את עם ישראל, עם ישראל לומד להכיר אותך, ויפגשו אותך ואנשים עם מוסר עבודה ודרך ארץ. המסלול משלב בין התערות בעם ישראל לגווניו לבין שמירה על "חממה" ואנשים כמוך.
בנצח יהודה אתה נמצא עם אנשים עם השקפה חרידית אך רמה דתית נמוכה לכן הם נפלטו מהמערכת והתגייסו לצה"ל, כלומר הם בעלי רמה דתית נמוכה ומבחינתם זו הסיבה לכך שהם בצה"ל ולך ולביינשים שאיתך לשנות את האוירה והגישה שיכולה להיות רווחת בגדוד הזה.
תחליט מה יותר מתאים לך. בהצלחה.
אם אתה רוצה לנצח בקרב, בוא לנצח!!!האחר קודם
חוץ מהדת, כפיר לא מתמרנים במלחמהזיויק
אמת, אבלישראלי מאמין!
דווקא כפיר עושים הכי הרבה פעילות מבצעית יומיוםנפשי תערוג
לגבי שריון: אתה ככל הנראה תתערבב כל הזמןלך דומיה תהילה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה