תרחישים אפשריים שיקרו לביני"ש בצבא וכיצד מתמודדיםוהוא ישמיענו
שלום חברים!
אני אמור להתגייס באוגוסט הקרוב (למניינם), ואני רוצה להיערך מראש לתרחישים לא נעימים אפשריים שעלולים לקרות לי- בעיקר מבחינת הורדת ביטחון עצמי וכדו', וירידת מוטיבציה.
אני לא רוצה להגיע למקומות האלה. אני רוצה לקחת את הצבא למקום של התקדמות- שאצא מורווח יותר מאיך שנכנסתי. לקבל מהצבא ולא להיפגע בבחינות מסויימות.

לכן, אשמח מאוד שתעלו תרחישים כאלה, ואני מאוד מאוד אשמח שתעלו כמובן גם רעיונות כיצד מתמודדים.

תודה רבה! ⁦

אדגיש שאני מתגייס לחי"ר, במסגרת הסדר מרכז
אין יותר מדי מה להתרגש...הכל יהיה בסדר.מאזין אל הקולות
הצבא הוא מקום שונה מאוד מישיבה. הוא מכניס אותך לאווירה אחרת, לחוצה ומלחיצה, לא חושבת יותר מדי...
טיפ אחד קטן שיש לי- זה שהראש יישאר חושב. להמשיך לקיים עולם פנימי עם עצמך...חשבון נפש, לשים לב לעצמך ולא לשכוח את המטרה... זה אפשרי הדרך של כתיבה לעצמך, סוג של יומן1 או סתם ךהקדיש לעצמך זמן למחשבות על עצמך...
כמובן להקדיש זמן ללימוד, לא לוותר לרגע על תפילות/כל מצווה אחרת. לא לוותר על זמני התפילות... גם אם אתה בלי מניין, להילחם על לקבל זמני תפילות... זה יתן לך את ההרגשה שאתה חזק..
אין יותר מדי התמודדויות היום... ב"ה הצבא שלנו די מפותח מבחינה דתית.
צריך לשים לב לכשרות, ךשים לב שיש משגיח טוב..
עוד משהו, אם תהיה עם עמך ישראל מה שנקרא, אל.תסכים לאימונים עם מדסניקית...תתעקש שהיא לא תדגים. או שאתה לא תשתתף. אסור להם לחייב אותך...

בהצלחה גדולה אחי! החבר'ה של ההסדר מרכז/חוק טל תמיד מקדשים שם שמיים...אשריך !!
תודה רבה! אשמח לתגובות נוספות ⁦והוא ישמיענו
אכן, אני רואה את הצבא גם כהזדמנות לפתח כוחות של 'מסירות נפש' על התורה וקיום מצוות-
לא לוותר על צניעות,
לא לרוץ אחרי מדסניקית,
ללמוד (כמה שאפשר- להשתדל מאוד) כל יום תורה,
לא לנבל את הפה,
וכו'...

להיות קדוש ולשמור על קדושת המחנה- ככל שהדבר יתאפשר בע"ה
נכון...זו צריכה להיות ההסתכלות...מאזין אל הקולות
הרבה אנשים חושבים שבצבא אתב תמיד תרד מבחינה תורנית. אז נכון.לא תלמד כמו בישיבה, ואפילו תוותר לעצמך בנושאים מסויימים ולא תמיד למשל כשתגיע הביתה תלמד כל היום....
העיקקון הוא להביו את זה-שבאנו להתפתח מבחינה רוחנית גם בצבא.
אני יכול להעיד על עצמי, שבזכות הצבא הרבה יותר קל לי ללמוד כשאני עייף לדוגמא... כי אני אומר לעצמי-עברתי ימים יותר מעייפים ולא הפסקתי בגלל זה... וברור שאני יכול. זה לגמרי עוזר...
זו אכן התמודדותקינסא
במיוחד אם המפקדים לא מכירים את העולם שלך ואתה לא במחלקת בייניש.
הקושי העיקרי הוא החברה. במחלקה רגילה צריך להיות מאוד אאוטסיידר כדי לא להיות מושפע מדיבורי הבל ולשון הרע. זה מאבק.
אבל כמו שאמר פה "מאזין אל הקולות" - הכי חשוב זה תמיד להיות במודעות לעצמך, להרגלים אם משתנים. הכי קל לזרום בלי לבקר את עצמך, פחות כואב. אבח ההפסד מגיע אחרי שזה כבר מאוחר מידי ואתה טבוע בהרגלים שליליים.
מקווה שעזרתי!
שבת שלום..
זו אכן התמודדותקינסאאחרונה
במיוחד אם המפקדים לא מכירים את העולם שלך ואתה לא במחלקת בייניש.
הקושי העיקרי הוא החברה. במחלקה רגילה צריך להיות מאוד אאוטסיידר כדי לא להיות מושפע מדיבורי הבל ולשון הרע. זה מאבק.
אבל כמו שאמר פה "מאזין אל הקולות" - הכי חשוב זה תמיד להיות במודעות לעצמך, להרגלים אם משתנים. הכי קל לזרום בלי לבקר את עצמך, פחות כואב. אבל ההפסד מגיע אחרי שזה כבר מאוחר מידי ואתה טבוע בהרגלים שליליים.
מקווה שעזרתי!
שבת שלום..
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך