לא ברור לי במה זכיתי אבל תודה

1- לא ממש הבנתי מהי קבלת האומה. אם הכוונה דבר שהשתרש כמו מנהג אז כמו 3 ואענה בהמשך. אם הכוונה לדעה הלכתית שהשתרשה אז באמת דיון ארוך מה מחייב את מי לאחר חתימת התלמוד.
העיפוץ הוא דווקא לא דוגמה טובה כל כך מכיוון שלדעת מרן גם הרמב"ם איתו אבל לפי התשובות של רמב"ם אין שאלה כלל שפסול העיבוד בסיד.
לכן- למה לא "להחמיר" כיום כעיקר דין הגמרא לעבד בעפצים במקום לקדש "מנהג" של עיבוד חלופי שמקורו בשעת דחק.
ברור שהחומרה שהזכרתי היא לא חומרה אלא עיקר הדין המקורי והמנהג שהזכרתי איננו מנהג.
לגופו של עניין לא אאריך כאן כרגע מכמה סיבות.
2- סינון: מנהג והלכה הם בעלי קשר, כמו שציינת. כאשר ההלכה קודמת למנהג לא רק ברמת החשיבות והמשקל. עליך לדעת את ההלכה המקורית ממקורה לא יותר ולא פחות ורק לאחר מכן לבסס את קומת המנהג.
אם ההלכה לא ברורה מגיעים לפסילות של מנהגים או לביסוס של מנהגים לא נכונים מכל מיני כיוונים (מחמירים מדי, מעידים על בורות, חומרה שמביאה לקולא וכד').
אני מנסה להגיע לעיקר הדין על ידי בירור מתוך השס והתורה שבכתב. בירור נוסחאות מקוריות אם יש צורך, כתבי גאונים, ראשונים ומסורות מסוימות.
לאחר מכן בירור המנהג ומקורותיו בזמן ובסיבה. הרבה מנהגים נכנסו עם התחזקות ותפוצת הקבלה. יש מנהגים שיש להם סיבות היסטטריות וצורך מקומי. כל דבר נבחן לגופו אם יש צורך ועניין. תפילין של חול המועד זו דוגמה טובה למנהג והלכה, גם שחיטה והטרפה או הכשר הם מעניינים לפי ההקשרים השונים- קהילות עניות, כמות הבשר באזור ועוד.
3- דווקא עם 3 אני הכי מסכים, אם המילה מסכים מתאימה כאן. אין תחליף למסורת וכל יום אני מגיע מחדש למשנה של "מסורת סייג לתורה". אבל שלא כמו רבים אני מחפש לחדש את המסורות המקוריות גם לפי מוצאי הפרטי וגם לפי מקור ראשוני קדום. זהו תכלית המנהג בעיני.
אינני מזלזל בשום דעה, סברא וחכם בזמנים מזמנים שונים. לחכמים יש שיקולים שונים בהנהגת ציבור ולכן אנחנו לומדים ונוהגים כדבריהם. הכלל הוא שהקודם והראשון יותר הוא בעל משקל יותר. ואכמ"ל, מקווה שלפחות חלק יצא ברור.
בסופו של דבר מדובר על דקדוקי עניות מצד אחד, כמו "מה אכפת לך להחמיר ולתפוס עוד כמה דעות, או להוסיף חלקים וחומרות שונות בתפילה וכד'"
מצד שני זה מעצב את כל דמות העם. האם עבודת ד' היא קשה או קלה, כבדה, לתלמידי חכמים בלבד, ללומדים כל היום בלבד, למתלבשים בצורה מסוימת בלבד ועוד.
הרבה יותר הגיוני, למשל, שתראה שליח ציבור קרח שאולי עובר על איסור דאורייתא (במסתפר כך הכוונה) ולא אדם או נער עם שיער ארוך, שאין בזה אפילו נדנוד של איסור.
כמה חיכוכים יש בחינוך ילדים ושקרים על גידול שיער תוך שימוש בדת?