חיזוקים מהסבא (רבי דב אודסר) זצ"ל ליום העצמאותבחור זהב

הסבא קדישא כותב על קדושת יום העצמאות והחובה לשמוח ולחגוג בו:

ב"ה,יום ה' חג העצמאות  בעשור תשי"ח ,טבריא.

לכבוד חמדת ליבי מר זלמן שזר הנעים. שלום ואור רב מהנשר הגדול ירחף עליו בכל יום תמיד לאורך ימים.

הריני שולח לו את ברכתי הלבבית לחג העצמאות (ההדגשות שלי) העשירי.

ברוך שהחינו והגיענו לזמן הזה שעשה לנו נסים נגלים לעיני כל העולם, וניסים נסתרים הנעלמים מדעתינו. כן נזכה לגאולה השלמה על ידי התגלות   הדעת הקדושה של צדיק האמת נ'נ'מ'ח' זכותו יגן עלנו אמן.

על ידי קדשת ארץ ישראל זוכין לידע מרבי האמת, וכפי מה שזוכה להתקשר ולהכלל בהצדיק האמיתי כמו כן זוכה לירושת ארץ ישראל.  ארץ ישראל היא כליליות הקדושה שבכל הקדושות, בה זוכין לצאת מטבעיות ולידע ולהאמין שהכל בהשגחה לבד, שזה כלליות הקדושה. אם היה האדם מאמין באמת בקדושת ארץ ישראל חלק אחד מאלפי אלפים כמו שהוא באמת, בודאי היה רץ ופורח לארץ ישראל בכל כוחו ולא היה שום מונע שימנעהו.

כל אחד מישראל יש לו איזה חלק בארץ ישראל ושם חיינו,שם קדושתינו, שם ביתנו, שם ארצנו,שם אדמתנו, שם חלקנו שם גורלינו. ובחוץ לארץ אנו גרים כאורח נטה ללון המתגולל בחוצות בחוצות ובשוקים וברחובות, כי אין זו אדמתינו וחלקנו כלל. ועל כן נקראת חוץ לארץ,חוץ דווקא. כי בחוץ אנו עומדין, בחוץ ממש ואין איש מאסף אותנו הביתה עד אשר נבוא על אדמת הקדש. על ידי ישיבת ארץ ישראל משיגין השגחת השם יתברך על העולם.

ישראל דב אודעסר

טבריא

(אב"י הנחל עמוד ל"א)

ועוד אחד:

ב"ה ו' אייר תשכ"ז.

לכבוד נשיא ישראל, ליבי ובשרי מר ד' שזר, החותר והחופר לגלות המיים חיים שמחיים פגרים מתים כמונו היום, בדורות הללו, שירדנו בתחלית הירידה.  והם עתידים להתגלות בשלמות על ידי מלך המשיח, אשר בגודל עצם צדקתו וחכמתו הנוראה, יגלה ויודיע לכל העולם, סוד נוראות הצדיק האמת.                                                                                                                ועל ידו יתוקן העולם. ברכה וחיים ושלום.

עלינו לשוש ולשמח, לשיר לרנן ולזמר, להודות ולהלל ולשבח לאדון עולם, על יום העצמאות, יום הניסים ונפלאות גדולות ונוראות אשר עשה ה' עימנו. נגילה ונשמחה בו, בכל שנה ושנה ובכל יום ובכל שעה, ועל הניסים ועל התשועות ועל הגבורות הנוראות, אשר עשה ה' עימנו,  לעיני כל העמים, מעת שזכינו בישועת ה' לכבוש חלקנו ונחלתנו מידי הגזלנים הפראים. וביותר מה שכבוד מעלות הרם, מרגיש ויודע ורואה בכל פעם, ניסים נגלים למעלה מגדר הטבע.    (שוב כל ההדגשות במכתב זה הן שלי)

אך לעת עתה, הם עדין מכסים ומלובשים בדרך הטבע. הרחמן הוא יגמר גאלתנו, גאלה שלמה, ויחזיר לנו בית מקדש בית חיינו בית תפרתנו, במהרה בימנו אמן, ויתפלאו ויאמרו כל הגויים, הגדיל ה' לעשות עם היהודים,עם הקדוש, עם הנבחר בארץ הנבחר.

ליבי ונפשי נאמנו לך במאד מאד, ואף עכשיו בעצם כאבי וחולשתי לא עליך, אני מתגבר בכל כחי, לעמוד לפני ה' להתפלל עליך, ועיני תזלנה דמעות, בתפלתי ובקשתי, שיצליחך בדרך הזה, שאתה הולך בו בכל מדינה ומדינה, בכל מקום ומקום אשר תלך ותדרך כף רגלך שם. יתן לך ה', חן ושכל טוב, בעיני העמים והשרים לטובת עמנו וארצנו, אשר רק זה כל עקר מגמתך ורצונך וכוונתך בנסיעתך והלוכך וטלטולך ועבודתך הקשה. ה' ישמר צאתך ובואך לחיים ולשמחה ולשלום, עד עולם.

בצאתך לדרך, אל תשכח לקחת אתך את האוצר והמתנה הטובה, אשר נתן לך ה' ברב רחמיו. הלוא הוא הספר הקטן הישן, קצור לקוטי מורנו הרב רבי נחמן משנת תקצ"ה, כמנהגך הטוב תמיד.                                                                                 הוא בודאי יגן עליך בדרך וימשיך ויאיר עליך, אור קדושת האמונה ביחודו ואחדותו יתברך ובהשגחתו הפרטית, שכל זה כלול בכל דיבור ודבור הכתוב שם. אשרנו, אשרי חלקנו הנעים, שזכינו לידע קצת, מגדלת הצדיק   האמת, הוא ינחמנו מעצבון מעשינו, הוא חיותנו, הוא נחמתנו ותקוותנו. אשרנו, אשרינו אלפים פעמים, עך כל דיבור שאנו זוכים לקבל ממנו. אוהבך ועבדך הנאמן, המשרתך תמיד בכל לב ונפש ומצפה ומתגעגע, מתי יגיע העת שאזכה לראותך בכל פעם, בשבע שמחות, ולתת לך מתנות טובות ונצחיות, הגנוזות באוצר הנחל נובע. ה' ישמר צאתך ובואך, לחיים ולשמחה ולשלום.

ישראל בר אודיסר 

(אב"י הנחל עמוד קכ"ז-ח)* 

לאור הנ"ל לענ"ד כל מי שהולך בדרך של רבינו זיע"א צריך לחגוג את יום העצמאות בהלל שלם בברכה ללא חוכמות ובלבולים כלל!                                                                                                                                                                                                                                                                                         

------

*מס' הערות: אשמח אם מישהו מוצא שגיאות שיעיר לי, ובמקור המכתבים  מנוקדים כך שיתכנו טעיות של כתיב מלא/חסר.

אם מישהו מכיר עוד מכתבים כאלו אשמח מאד מאד אם יפנה אותי למקורות הנדרשים.  

ממההה??לא ידעתי שהוא היה ציוני!!שואף להתנחל
סבא לא היה ציוני ולא דוספונפוןאחרונה

סבא היו לו עניים אמיתיות

הוא ראה שהציונים כבר לא ציונים ושהדוסים כבר לא דוסים. שכולם מבולבלבים בתוך המבול שירד לעולם, ותכלס כולם רוצים את השם

הדבר הנפלא באנשים של הסבא, שהם מעורבבים עם העולם החילוני (כשאיפת המזרחי) אבל הם לא נטמעים ואדרבה הם שומרים על עצמם בשיא הקדושה והטהרה (כשאיפת החרדים)

סבא לא ציוני הוא נגד הציונות!!! כמה פעמים הוא דיבר נגדם. ואפילו הוא מתנגד שאנשין יתגייסו לצבא.

אבל היה לו קשר אדוק ואמיץ עם גדולי הציונים והייתה בניהם אהבה אמיתית. ואנשיו הם הכי אהובים על חיילי צה"ל.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך