סקר שקשוקהפוליאנה
מה המתכון שלכם לשקשוקה מנצחת?
(פרטו והסבירו כמה שיותר בבקשה )

קצת תיוגים
@ברוקולי @קראנץ שוקולד @יעל מהדרום @ש.א הלוי @ג'נדס @ארץ השוקולד @ט' @רבה אמונתך! @~moriya~ @ועוד רבים ומקושקשים!!
אני אבאס,עלה שלכת
אנחנו קונים את הרוטב שקשוקה של אוליביה (ורק שלהם! של חברות אחרות דוחה ) , עולה 10 שקלים. כשרות מהודרת.

פשוט שופכים למחבת מוסיפים ביצים, ולפעמים שכבר מוכן אז שמים גבינת עזים ומחכים עוד קצת זמן עד להמסה.

וזה ממש אחלה, טעים מאוד ולא לוקח יותר מדקה.
וואלה?פוליאנה
לא ידעתי שקיים כזה רוטב..
אתם עושים בלי בצל ועגבניות בכלל?
בלי כלום. שופכים וזהו,עלה שלכת
יותר טעים מהרבה רטבים שטעמתי.
אני לא יודעת להכין שקשוקה ט'

ככה אמרו לי לפחות, שמה שאני מכינה לא נקרא ..

 

מטגנת בצל או שום, מוסיפה קוביות עגבניה ותבלינים ומעל שופכת ביצים שלמות או מקושקשות, תלוי למי זה.

 

 

עם מקושקשות נקרא אצלינו "ארוש"יעל מהדרום
אצלנו בגדול מכינים מטבוחה ומוסיפים ביציםקראנץ שוקולד

כמובן עם פלפלים חריפים בפנים..

אני לא מומחית, אבל מכינה ככהיעל מהדרום
לק"י

מטגנת עגבניות (לפעמים משימורים) ושום.
מוסיפה פפריקה, מלח ופלפל.
אפשר גם קוביות חציל (יחד עם העגבניות), טונה וכו'.
ביצים, ומכסה עד שהן מתבשלות.
טונה?!?!פוליאנה
מה? מתי?? איך?!
מתכון מפתיע ביותררר
אחרי שהעגבניות כבר מבושלותיעל מהדרום
אני? כבוד שמתייגים אותי אבל אני בכלל לא אוהבת שקשוקה 😅ש.א הלוי
המתכון שלי- (מכינה מידי פעם)
לטגן גמבה
להוסיף מטבוחה
לטגן מעט יחד
תבילנים
ביצה או 2 מעל
וזהו.

אפשר גם לשים בתוך הגמבה ולתנור עם ביצה מעל כמכסה (סתם כי זה נראה מגניב ואישי כזה)
כן את!פוליאנה
בתנור נשמע מעניין..
גמבה חיה בתנור? ממולאת במטבוחה?
כן, עם ביצה מעלש.א הלוי
אפשר בתכלס לשים רוטב של שקשוקה בפנים, רק שצריך להכין אותו לפני כי זה לא להרבה זמן בתנור רק עד שהביצה מוכנה לטעמכם
אני פשוט שמה מטבוחה מטעמי עצלות

(לא יודעת אייך הטעם של הגמבה אח"כ, זה בעיקר ליופי)
הנההפואנטה
קוצצים שום,
חותכים עגבניה לקוביות (מקולפת! ואפשר להוסיף גמבה ופלפל חריף)

מטגנים את השום
מוסיפים את העגבניות וכו'
אש נמוכה עד שנהייה עיסה
תבלינים (פפריקה, מלח, כמון מה שרוצים..)
מערבבים
יוצרים גומות לביצים
מוסיפים את הביצים
מכסים
מחכים כמה דקות עד שנהיית קשה
אני מוחמאת על התיוג~moriya~
הכי טעים:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים עגבנייה קצוצה לקוביות, מטגנים כמה דקות.
מוסיפים רסק עגבניות, מים לפי הצורך ותבלינים (אני שמה בד"כ קצת חוויאג׳, פפריקה מתוקה, צ׳ילי, מלח, פלפל ומעט מאוד סוכר).
אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף או גמבה אחרי הבצל ולטגן עד שמתרכך.
מוסיפים ביצים, מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות. אני אוהבת לתבל כל ביצה במלח ובפלפל גרוס.
יוצא ממש טעים
יואו אני התיוג הכי חשובברוקולי

מטגנת בצל סגול ושום טרי
מוסיפה פלפל אדום ופלפל חריף
עגבניות קלופות ומבשלת על אש קטנה
קצת רסק , מלח, פפריקה וטימין
מבשלת
מוסיפה ביצים ופטרוזיליה/ בזיליקום
אבל באלי חלבי אז חתיכות מוצרלה

גם טעים שקשוקה ירוקה. כל הירוקים עם גבינה
ובכןימ''ל

אני מכין כמות גדולה של לצ'ו, כשרוצים שקשוקה יוצקים למחבת מצקת עד 3 ויש שקשוקה תוך 5 דקות.

 

לצ'ו: עגבניות, גמבות, בצל - הכל באותה כמות וחתוך לקוביות קטנות מבושל כשעה בתוספת מלח ולעתים קצת סוכר (הלא בריאים מוספים אבקת מרק, מיותר לדעתי). זה הבסיס, לזה אפשר להוסיף תיבלון לפי הטעם - שום כתוש/בזיליקום/אורגנו וכדו' והמועדף עלי - טימין.

שאלה בקשר לביצה בסוף הבישולמרום עד

אני עושה רוטב בערך כמו שכתבו פה יודעי דבר ולקראת סוף הבישול מוסיפה ביצים שלמות, לא מערבבת אותם בכוונה,

מכסה את המחבת ומנמיכה את האש, ואז קוראת באסה רצינית, הביצים מתהפכות, הצהוב יורד למטה ולמעלה נשאר החלק הלבן,

למה זה קורה??

 

עוד אוסיף שכשאני לא מכסה את המחבת הביצים לא נהיות מוכנות, נשארות חיות כאלה... איכס..

 

אשמח לעצותכם המחכימות  

אולי לנסות לתת דקה או שתיים של בישול לפני שאת שמה מכסהש.א הלוי
בעצם לתת ל"לבן" להתבשל מעט ואז לכסות שהצהוב יתבשל
וואלה, אנסה. יש עוד תובנות?מרום עד


אני ראיתי איפשהוהשקט הזה
שצריך לערבב בזהירות את הלבן עם כל הרסק וכו'.. ולתת לצהוב להישאר לבד כדי להתבשל כמו שצריך..
פשוט לקחת מזלג, ובעדינות כדי לא לפגוע בצהוב להפריד את הלבן שמסביבו ולערבב עם הרוטב.
את יכולה גם להפריד את הביציםש.א הלוי
לשים את הלבן ואח"כ את הצהוב
אתה שם סוכר? מפתיענקודה טובה
ממש מעט וכבר כמעט בכלל לאימ''ל
לא יודע אם שמת לב אבל לפעמים אני מוסיף שמן זית אחרי הבישול, זה ממש משנה את הטעם.
לא..האמת שלא שמתי לב..נקודה טובה
אנסה פעם הבאה לשים לב
אפשר גם לענות?בוריס
מטגן בצל ושום ביחד מוסיף תבלינים (זה השלב להוסיף בשר טחון אם רוצים בשרי)
אחרי שכל המעל טוגן מוסיפים עגבניות חתוכות ומבשלים מכוסה ומערבבים מדי פעם. אחרי שהתבשל פותחים ונותנים להצתמצם.
אחרי שהרוטב מוכן יוצרים גומות לביצים שטברים פנימה ומכסים עד שמוכן
שכחתי משהו לפני שמוסיפים ביציםבוריס
מוסיפים רסק מלח ופלפל
גאוני!פוליאנה
חייבת לנסות עם בשר!
(@יעל מהדרום שימי לב.. יש לך מתחרה לטונה...)

אבל לא חסר לך הגבנ"צ למעלה? יש תחליף?
האמת שגם כשאני לא עושה בשרי אני לא מוסיף גבנץבוריס
אם אני עןשה חלבי ויש לי גבינות אז זה להוסיף בולגרית או צפתית בקוביות לרוטב
או להגיש עם לבנה(על הצלחת לא בבישול)
מממממקום בעולם
מטגנת פטריות ושום, פלפל חריף, לפעמים מודיפה גם פלפל רגיל קצוץ..
עגניות חתוכות חקוביות די קטנות.. כשיש לי כח אני מקלפת אותן לפני.. מוסיפה גם שרי חתוך..
צלח, פלפל, צילי ופפריקה..
ולקראת הסוף מוסיפה ביצים
שלי ככה:רק שמחה#

משתמש במחבת TEFAL:
   שם קצת שמן זית במחבת.
   חותך כמות נכבדה של עגבניות שרי לרביעיות.
          מטגן את העגבניות על אש בינונית-נמוכה.
   חותך בצל גדול לפרוסות, וכמה שיני שום.
          מוסיף לעגבניות אחרי שהן יחסית בלי נוזלים.
                   מוסיף מלח + תבלינים. (בד"כ: פפריקה מתוקה, קצת חריפה, פלפל שחור, בזיליקום, קצת קצת סוכר
                                                    לפעמים: מוסיף גם חוואיג/כמון).

   מוסיף קצת מים ו100 גר' רסק.
   מערבב הכול.
   מוסיף ביצים. מערבב את החלבונים בתוך הרוטב, ואת החלמונים שם בתוך שקע שאני יוצר, ומכסה אותם ברוטב.

  RETURN 0; 

 

* לפעמים כשיש בבית מטבוחה אז מכין על בסיס מטבוחה.
* גבנ"צ מוסיף מאוד. אבל..

שקשוקה מנצחת:ע מ
מישהו צריך את מומחיותי..??לב טהור:)

בס"ד

 

ואני מצטערת לבאס אבל אני לא משתפת ככה סתם במתכונים שלי........

 

 

 

 

מטגנת פלפל חריף ושום,סתם אחת
מוסיפה עגבניות קצוצות מקולפות, בזיליקום, מלח..מבשלת עד שנראה לי שהתאדו מספיק נוזלים..
שוברת לבפנים ביצים שלמות. מכסה עד שהביצים מבושלות *לגמרי*! ואוכלת
אם באלי להשקיע מוסיפה בשר או בולגרית...
להגיע אלי וללמוד סודות עליונים ברזי השקשוקההלוי מא
המתכון הכי טעים שיש-אנונימיות

שקשוקת בסיס-

מטגנים בצל חתוך קטן לשקיפות/ הזהבה

מוסיפים גמבות מטגנים עד שטיפונת מתרככות ומשנות קצת צבע

מוסיפים עגבניות טריות פלפל חריף קצוץ דק וקצת פטרוזיליה טרייה לפי הטעם

מבשלים עד שמתרכך

מוסיפים רסק עגבניות מעט מים ומלח

מבשלים עוד 2-3 דקות ושוברים ביצים

מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות לפי הרמה הרצויה.

 

שדרוגים-

ניתן להוסיף פסטו לרוטב לשקשוקה איטלקית

 

עלי בזיליקום וגבינת עיזים או בולגרית ליוונית

 

זיתי קלמנטה

 

חציל (שהקוביות כבר יהיו כמעט מוכנות לאכילה)

ושכחתי כמובן אחרי הבצל מוסיפים שום כתוש טרי!!!אנונימיות


זה סודי.Masterpiece
לא יכולה לחשוף כאן. צר לי
יאאללה את. שתפי נונוצת זהב


ורז מה יהיה מיוחד בשלי?Masterpiece
יהיה מיוחד מה זה קשור?נוצת זהב


השקשוקה שלי צריכה להיות הכי מיוחדתMasterpiece
מה את פולנייה?Blue Meanieאחרונה


מטגנת בצל קוביות, אח''כ מוסיפה גמבות קוביותגפן36
ואז עגבניות קוביות.
מבשלת על אש נמוכה שיוציא נוזלים
מוסיפה תבלינים +שום פרוס/כתוש
מערבבת
מוסיפה ביצים ומשאירה מכוסה על להבה נמוכה עד שמוכן
מטגנת חתיכות בצל עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.44444
אח"כ אני שמה עגבניה יתוכה ומערבהת עד שנהיות רכות.
במקביל אני משרה טבעות זיתים במים.
כשהעגבניות רכות אני מכניסה את הזיתים (כמובן ללא המים) וממשיכה לערבב .
לאחר מכן את הביצים ומערבבת כמו ביצה מקושקשת.

טעים בפיתה.
עם ביצים מקושקשות זה לא שקשוקהיעל מהדרום
זה שקשוקה מקושקשת ללא סלמונלה 44444
אפשר ביצים שלמות קשות (אני פשוט מכסה עם מכסה)יעל מהדרום
לק"י

כמו שכתבתי לט', אצלינו קוראים לשקשוקה עם ביצים מקושקשות "ארוש"..
אצלנו 'קוראים לזהש.א הלוי
חביתה או חביתה מקושקשת (עם בצל, עגבניות ושום ותבלינים וכו' אבל עדיין חביתה)
טוב, תלוי כמה ירקות לעומת ביצים יש בזהיעל מהדרום
עדיין נחשב אצלי כחביתה ש.א הלוי
לא מסתבכת עם יותר מידי שמות..

זה כבר תלוי גם בעידה כנראהיעל מהדרום
גם בלי הקשקוש כבר אין סלמונלה אם מחכים קצת אנונימיות


הכי טעים-אוהבת את הקב'ה
מטגנת בצל קצוץ דק
מוסיפה קוביות פלפל אדום וירוק, שום כתוש ועגבניה חתוכה (למיטיבי לכת- לגרד את העגבניות בפומפיה ולהוסיף)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, רסק עגבניות וטיפה סוכר לאזן את החמיצות של העגבניות.
להוסיף קצת מים, להנמיך את האש, לחכות שהשמן יצוף לשבור ביצים ולהוסיף זיתי קלמטה, עגבניות שרי חתוכות לחצי וגבינות קשות (בולגרית, צפתית ועוד.)
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך