כן, אני מתכוון להתגייס. יודעים למה?אליעזר

ב"ה

כי אני חושב שאפילו שצה"ל ביצע את הגירוש הוא זה שעדיין שומר עלינו, הוא זה שעומד במחסומים ולא נותן לערבים להיכנס בקלות, מישהו ממתנגדי הצבא בכלל חשב פעם איך תראה א"י בלי הצבא? חבר'ה, "אין סומכין על הנס" אז תפסיקו לצפות מהקב"ה שהוא ילחם בשבילנו כל עוד אתם מתעוררים דווקא במצוות ההתיישבות ובשאר המצוות אתם אדישים. מה עם החזיר, השבת, נישואין אזרחיים, פירוק משרד הדתות וכד'??! אני רוצה שמה שהיה בעמונה יהיה גם בכל פגיעה אפילו הכי קטנה ביהדות ע"י הממשלה. אני רוצה שנעלה לגגות של בתי כנסת בבר אילן בי-ם ונרביץ ליס"מניקים אם הם ינסו שוב לפתוח את הכביש בכוח. לא רק על ההתיישבות להלחם, אלא גם על ככככככככככככל מצוה ומצוה מתרי"ג המצוות בתורה שלנו.

בכל מקרה, אני מתכוון להתגייס ולהיות גם קצין בצ"הל (יש לי אפשרות כזאת במסלול הספציפי שלי) ולהשפיע מבפנים. סתם לא להתגייס מונע מהחילוניים לראות אפילו קצת מה זה יהדות.

כול הכבודאנונימי (פותח)
אם לא נתגיס אז יהיה מי שיתגיס- המגרשים.ברוריה מהגוש
הם עושים את זה הרי בגלל "פקודה". וחומציזה אם לא נתגיס יראו כמה אנחנו חסרים..
אני לא מצפה מהקב"ה, גם ככה הצבא לא שומר. צבא שלא הורג מחבלים הוא נקרא צבא שמגן??
החילונים לא יראו מה זה יהדות ככה- עובדה שעד עכשיו זה לא קרה כשהתגיסנו ולא צריך להתיפיף.

אגב- אתה באמת צודק שצריך להלחם על עוד דברים. אבל על זה בעיקר כי זה פוגע באנשים.
לא מצפה מהקב"ה????????3יפי
מצפה.. התכוונתי על ה"לא לסמוך על הנס"..ברוריה מהגוש
אההההההההההההההה....3יפי
חשבתי שגמת כמו הודיה מתלבטת על קיומו וכאלה...
השתמשתי במילים שלו.. ככה הוא כתב..ברוריה מהגוש
בנתי....3יפי
אין פה התיפיפות בכללאליעזר

ב"ה

אין פה עניין של התייפיפות, העניין הוא שהצבא לא ירגיש בחסרוננו אם נרצה או לא. הוא פשוט לא יתן 21 נפשי על ימין ושמאל כמו מה שקורה היום, אנחנו לא חסרים לצבא בדיוק כמו שהצבא לא חסר לנו. לכן אני אומר שמאי גיוס תצמח רק רעות לעומת כן גיוס שיש סיכוי סביר שיביא טובות.

אנחנו חסרים מאדדד לצבא..ברוריה מהגוש
אתה כנראה לא יודע ושומע מה הצבא/ מדינה אומרים..
הצבא הסתדר בלעדינואליעזר

ב"ה

אנחנו מהווים מקסימום 30% מכלל הקרביים בצה"ל זאת אומרת שכל השאר יוכלו להחזיק את הצבא בעצמם וזה לא כולל משתמטים חילוניים ועוד דתיים חלשים שהתגייסו בכל זאת. הסיבה הראשונית שהלכנו לצבא היא צבא קדוש ומצווה לשרת. כיום עיננו נפקחו והבנו שאין מצווה לשרת בצבא כזה אבל צריך להתגייס משום קירוב לבבות.

*יסתדראליעזר
הם יודעים שאנחנו הטובים..באמת זה ככה. תשמע אותםברוריה מהגוש
מדברים עלינו..

אני יודעת למה היינו מתגיסים. אבל עד עכשיו ראית קירוב לבבות? (לא שאני חושבת שקירוב יעזור אבל נגיד שכן.) אני לא ראיתי. המשיכו לנצל אותנו. ככה שגם כרגע לא צריך להתגיס..
נכון מאודאליעזר

ב"ה

באמת לא היה קירוב לבבות כי לא עניין אותנו שום דבר חוץ מההתיישבות עד שפגעו בהתיישבות. לא עניינו אותנו החרדים ששמרו בעוז על השבת נגד היס"מ, לא עניינו אותנו חוזרים בשאלה, לא פעלנו פנים מול פנים, לא עשינו כלום כדי לקרב לבבות ורק אחרי הגירוש אנשים קלטו או בתהליכי קליטה שצריך להלחם על עוד דברים חוץ מהתיישבות. לכן אני אומר שכדי לקרב לבבות צריך לפעות בשביל זה. ואחת הדרכים שלנו לקרב לבבות ע"י עשיה, זה להתגייס לצבא ולהשפיע מבפנים. עד הגירוש כל עוד לא פגעו בנו, לא עניינו אותנו שאר המצוות חוץ מההתיישבות. עכשיו אנשים רוצים להתנתק מהמדינה כי פגעו בהתיישבות. וכשפגעו בשבת לא רצינו להתנתק. למה?! כי לא עניין אותנו. אז עכשיו יעניין אותנו גם התיישבות, גם שבת, גם שמיטה וההכככככככככל. איך נפעל? נתגייס, נשפיע, נצביע למען מפלגה לא מושלמת אבל הכי קרובה לאידיאולוגיה שלנו כדי להקים בלוק דתי בממשלה זדונית. שיהיה גורם מאזן. 

מוזראליעזר

ב"ה

אנחנו עושים דיון בשתי פורומים שונים  לא שמתי לב שזאת את

מה רע? ;צחקן
שמתי לב.. חעחע..ברוריה מהגוש
א- שבת זה מצוה של בן אדם למקום וההתישבות יש בהברוריה מהגוש
הרבה בין אדם לחברו כך שזה פוגע בנו מאד.
ב-דוקא עכשיו כשאנחנו שמים לב שלא פעלנו לעוד דברים, אנחנו מבינים כמה טעינו כשבאנו בגישה של התחברות לעם. תראה, בקשר לפנים מול פנים- זה יכול לעזור לטבח רחוק, אז אולי זה טוב..
אני עושה הרבה "פנים מול פנים"!!3יפי
כל הכבוד..ברוריה מהגוש
לדעתי לא צריך לעשות בקשר לא"י כי זה בא בשביל אינטרסים אישיים..
כמובן שבבין אדם לחברואליעזר

ב"ה

זה מצוות שצריך לתת עליהם דגש כמו עקירת ישובים שזה עבירה שבין אדם לחבירו. אבל כמו שאמרתי ואני אומר שוב, אנחנו שמנו דגש על מצוות ההתיישבות בלבד, כמובן שזה חשוב, אבל צריך גם לדעת להלחם על הכל ולא רק על זה. בין אדם למקום, בין אדם לחבירו, בין אדם לעצמו וכו'.

זה ממש לא נכון !!צחקן
ב"ה
אנחנו משקיעים גם בחינוך, תו חברתי ("במעגלי צדק") ועוד.

אנחנואליעזר

ב"ה

משקיעם בחינוך של עצמנו. זה טוב מאוד שאנחנו משקיעים בחינוך, אבל זה כמו שאנחנו נדאג לעצמו ללחם בבית ואנשים בחוץ ומחוץ לישובים יגוועו ברעב. לא מספיק לדאוג רק לעצמנו.

אבל זה בכלל לא קשור לאם להתגיס או לא..ברוריה מהגוש
אני רוצה להגיד לך משו- בגוש היינו מביאים אוכל לחילים- זאת סתם דוגמא, אמא שלי למשל היתה מכינה כל שבוע כמה עוגות ואנחנו הילדים הינו מביאים להם. זה נקרה קירוב לבבות. כי היה אכפת לנו. אני יכולה להגיד לך שהקירוב הזה לא עזר בכלום- למה כשהגעתי למלון ראיתי בטלויזיה את אותם החילים שקירבנו אותם מגרשים?? למה הם כאלה כפויי טובה?
מחילה מכבודךאליעזר

ב"ה

זה לא נקרא קירוב לבבות. אם במקום עוגות וצ'ופרים הייתם מחלקים להם עלוני הסברה, מזמינים אותם להרצאות, מנסים לקרב אותם ליהדות בצורות של חזרה בתשובה, זה קירוב לבבות. כשמביאים לבן אדם עוגות וכאלה, הוא סתם חושב שהנותן הוא נחמד וזהו. זה לא גורם לו להתקרב ליהדות. הייתם צריכים לדבר איתם ולהסביר להם ואפילו להתווכח על נושאים דתיים. כמו הסבר על היופי של השבת והעונג שלה, למה החיים החילוניים הם ריקים מתוכן ואילו הדתיים מלאים תוכן וערכים, מה זה ברית מילה, מה המשמעות של א"י ישראל, סיפורי צדיקים וכד'. לא מספיק להסתחבק איתם וזהו.

שלא תביני לא נכון, אני לא מזלזל במה שעשיתם, זה יפה מאוד. רק אני אומר שזאת לא הדרך לקירוב הלבבות. חב"דניקים למשל לא מחלקים צ'ופרים בלבד לחיילים(גם, אבל לא רק), הם מסבירים להם על היהדות כולה ואפילו בקושי נוגעים בהתיישבות בהתחלה כשהם תופסים איזה מישהו בר שיחה. זה קירוב לבבות אמיתי.  

אתה לא צריך להתנצל כל שניה..ברוריה מהגוש
כשאמרת קירוב לבבות היתי בטוחה שאתה מדבר על אהבת ישראל לחוד..
אגב- לא הסתחבקנו. בכלל עכשיו זה לא עושה לי תחושה טובה שנתנו אוכל לחיל..
תראיאליעזר

ב"ה

זה לא נכון להגיד שאת לא מרגישה טוב עם זה. עם כל הכאב, לא הכל הוא שחור לבן. יש דברים שצריך להתבונן לעומק שלהם ולהבין ממה הם נובעים. אז כמו שאמרתי, כוונתי הייתה לכך שקירוב לבבות הוא לא ע"י חלוקת עוגות ונצנצים לחיילים, אלא ע"י קירוב ליהדות ממש. זה מה שאנחנו צריכים לעשות ואם לא נעשה, אז הלך עלינו גם בארץ ישראל וגם בעולמות העליונים שיתנו לנו את הדין. את חייבת להבין שחילוני אין לו תובנות של דתי. כדי להקנות לחילוני תובנות של דתי, צריך לקרב אותו אולי לא תמיד בדרכי נועם, אבל צריך באיזו שהא דרך. אם לא נעשה את זה אז גם אני וגם את וגם החייל נענש בסופו של דבר על זה שאני ואת לא הסברנו לתינוק שנישבה מה היא יהדות, והחייל יענש על מעשה שהוא בכלל לא הבין מה הבעיה איתו. בקיצור, אני כבר התחלתי עם כל מיני פעולות של קירוב לבבות (משתדל כמה שאפשר) ואני מקווה שגם את תעשי תשכילי להבין ששנאה זה דבר מיותר ולא נחוץ במיוחד בתקופת הגאולה כיום. אפילו החשמונאים כשהרגו את המתייונים היהודים קיבלו עונש מן שמיים שלא תדרוך כף רגלם על האדמה. בואי נעשה כזה דבר שלא נצטרך להיענש עליו אפילו אם הוא לא צודק. 

כן, הבנתי אותך..ברוריה מהגוש
ומה לעשות שזה כן גורם לי תחושה רעה..
זה לגיטימיאליעזר

ב"ה

להרגיש ככה. אני יודע כמה קשה כל העניין הזה מהבחינה הנפשית. אבל זה לא מתרץ את הצורך בגיוס לצבא. אני בתור חייל/קצין לא אלך לבצע גירושים ועקירות. בזה זה מספיק. הנה, היום בדיוק חיל האויר הרג בכיר בג'יהאד האיסלמי וההרג כלל בתוכו נערים ערבים. מי יעשה את כל זה אם לא הצבא? אנחנו עמוק מתחת לאדמה בלי הצבא. מול הערבים מבחינה הצבאית אנחנו האיכות מול הכמות. אם לא נתגייס לצבא האיכות של הצבא שלנו תרד מול הערבים הסובבים אותנו ונגמור שוב פעם בגלות.

זה לא מספיקברוריה מהגוש
אם תסרב פקודה, מה זה משנה? בא במקומך גם ככה מגרש אחר..
הצבא מנצל אותנו, אנחנו נלחמים, מחזקים את הצבא והם משתמשים בכח הזה למטרות גרוש. בכולופן- אם נמצא את עצמנו בגלות זה יהיה גם בגלל שחיזקנו ת'צבא הזה.
אתה שואל מי היה הורג את המחבלים? אני סומכת על המגרשים, אלו שגירשו בגלל חוסר רצון לסרב פקודה יהרגו את המחבלים מאותה סיבה. לכן אני אומרת- אנחנו לא צריכים להתגיס לצבא הגירוש לישראל.
דרך אגב-ברוריה מהגוש
מה הסיבה שאתה לא תגרש? האם היא תהיה בגלל תורה או בגלל מוסר בסיסי?..
קודם כלאליעזר

ב"ה

לשאלתך כמובן שאניא אסרב בגלל שתיהם. אבל קודם כל בגלל התורה, ורק אחרי זה בגלל המוסר. לגבי הגיוס, כמובן שאת סומכת על המגרשים, אחרת מי יתן לנו ביטחון מפני הערבים? אי אפשר מצד אחד לא לסמוך ומצ שני כן לסמוך. הצבא זה מה שישאיר לנו לפחות חלק קטן מא"י. אולי לא את כולו, אבל חלק ממנה זה עדיף מחלק באירופה. מעבר ליחידות חי"ר וטייסת שביצעו את הגירוש, יש גם יחידות סודיות של הצבא שהם עושים עבודה מטורפת שאנחנו בכלל לא יודעים. הם מסכנים את חייהם פי אלף ממה שאנחנו סיכנו את חיינו בגוש. עבודה כ"כ מפחידה שדורשת המון מאמצים, אומץ וכוח. ולמה אותם חיילם ביחידות מובחרות עושים את זה? הגנה על מה שנשאר מהמולדת, פטריוטיות. אהוד ברק היה במטכ"ל והגן עלינו ע"י מבצעים אדירים. כ"כ הרבה הצבא הזה עושה למען הביטחון, שאנחנו נישארנו עוורים ורואים רק מתי שהוא הרע לנו.  

אני מסכימה עם הדעות שלך, אבל לא עם הנימוקים.3יפי
קודם כל- דרך ארץ קדמה לתורה ---> דין מוסר קודם לדין תורה. ועוד כמה דברים שאין לי כח לפרט...
אחותיאליעזר

ב"ה

אני כבר מפחד להתווכח איתך, בפורומים אחרים את לא נשמעת או נקראת מרוצה במיוחד  

אני יודעת שהם מסכנים חייםברוריה מהגוש
אבל זה בדיוק בגלל הפקודות ולא בשביל המולדת. עובדה שאותם לוחמים הולכים אח"כ לגרש. הם גם מסכנים את חייהם לשווא- הם רואים מחבל ולא הורגים.

בקשר לשאלה- איך אתה מסביר את העובדה שהיו הרבה חילים דתיים בגירוש. והיו הרבה כאלה. ואתה אמרת שצריך לעשות קירוב לבבות..?
מה עניין שמיטה להר סיני?אליעזר

ב"ה

אז מה אם היו שם חיילים דתיים? אז עכשיו בואי נזניח את הבורים ביהדות כי בגירוש היו גם דתיים?! צריך לעשות עבודה מקיפה ורחבה מאוד ולא רק במבצע "פנים מול פנים" לפני הבחירות כדי לעזור למפלגות, צריך להכניס את זה לחלק מסדר היום של הישיבות התיכוניות. יש לנו כציבור תפקיד מורכב וחשוב למלא בעם ישראל. צריך שיום יום יהיה מבצע פנים מול פנים, הנחות תפילין בדיוק כמו חב"ד, הרצאות כמו ארגון ערכים רק של דתיים לאומיים לחילוניים, זיכוי הרבים בחגים כמו חנוכה, פסח, פורים וכו', הידברות קבועה, חדירה לבתי ספר חילוניים וכד'...

לא שאלתי נכון ת'שאלה וזה גם קשה לשאולותה.. אז עזוב (ל"תברוריה מהגוש
אוקיי...3יפי
אתה לא יודע על מה אתה מדבראנונימי (פותח)

אנחנו ממש חסרים לצבא

מפקדים חילונים באים לישיבות הסדר  ומתחננים שנתגייס

אני אספר לך סיפור באיזוי ישיבה אחת הגיע קצין  והוא היה מחיל הים והוא אמר שאם נתגייס אנחנו נהיה מפקדים בכירים וכו' וכו'

ואז שאלו אותו למה אתה בא אלינו?

אז הוא ענה: כי אני יודע שאתם חבר'ה שלא תגעו בסמים ואתם שומרים על ערכים אפשר לסמוך עליכם אתם תהיו מפקדים טובים וכ'ו

אתה מבין עד כמה אנחנו נהיה חסרים

אני לא אומרת שכל החילונים נוגעים בסמים או שותים אלכוהול ממש לא אבל זה עובדה שהאחוזים שלנו יותר נמוכים מהאחוזים שלהם...

ובאמת חבר'ה דתיים יותר אפשר לסמוך עליהם מאשר על חבר'ה חילונים...

ואם אנחנו לא נתגייס הם יריגשו בחסרוננו מאד וניתן להם לקבל סטירת לחי קטנה ושידעו להעריך אונו יותר אז נוכל  להתגייס

חייל דתי שאומר למפקד שלו אני לא יכול לגרש כי זה נוגד את התורה מצוות ערכים אידיאלים וכו' ובמקום לפטור אותו מהמשימה "הלאומית " הוא נזרק לכלא ואלי אחרי התעללות של יסמניקים אני לא צריכה צבא כזה שהצבא יתאפס על עצמו אז נהיה מוכנים להתגייס...

אתה צודקאליעזר

ב"ה

אני חוזר בי מדברי שאמרתי שהצבא לא צריך אותנו. אבל הנקודה שניסיתי להגיד, היא שבכל זאת צריך להתגייס בגלל שאם לא נתגייס המצב יהיה יותר גרוע

המצב יהיה יותר גרועברוריה מהגוש
אם הצבא ירצה- שיפסיק לגרש.
הוא לא ירצהאליעזר

ב"ה

בזמן הקרוב לפחות. כל הדרך עד שהוא יראה שהוא לא יכול בלעדינו, אנשים ימותו. אם לא יהיה בצבא גורם קשוח מאזן, אז הצבא יתמוטט וכך גם אנשים כמוני וכמוך ימותו חס וחלילה

נגן על עצמנו לבד. לא צריך אותו.ברוריה מהגוש
המצב יהיה יותר גרועברוריה מהגוש
אם הצבא ירצה- שיפסיק לגרש.
צה"ל למי???אנונימי (פותח)

אשריך שאתה מוכן להתגייס?

אני לא יודעת מה איתך, אני גורשתי מחומש ולאחר מכן נפצעתי בעמונה... עכשיו שאני רואה מדים אני מתחילה לבכות.

החבר'ה ששמרו עלינו ביישוב היו ממש חברים שלנו ובני בית, עד לפני חצי שנה...  

כמוני כמוך..ברוריה מהגוש
אגב- איפה את עכשיו?ברוריה מהגוש
זה כ"כ... עצוב לחשוב על זה.3יפי
ברור שנכון!!3יפי
חע!! אם אני כתבתי את זה.... סתאאאאם...3יפי
את כתבת ציפוש..ברוריה מהגוש
איפה?3יפי
תקראי ת'שירשור..ברוריה מהגוש
לא3545 רואה. לו0משנה.3יפי

אחו0תי 0(ב0ת 0000שנ

תי

ים

0ו0ק0צת) מש0ח0קת 00כאן ע0ם 00ה0מק000לדת00...

קרועתית..ברוריה מהגוש
הלואי והיתה לי אחות קטנה..
כמה ילדים אתם?3יפי
אנחנו-7 (בת 16.5, בן 13.5, בן 10, בת 7.5, בת 5.5, בת שנתיים וקצת ובן חודשיים וחצי).
כיף לכם..ברוריה מהגוש
אנחנו חמש ילדים, בן- 20 ועוד ארבע בנות- 18, 17, 15 ו13..
זה הפרשים מעולים!!3יפי
הלוואי ולנו היו הפרשים כאלו...
זה כיף אבל אני רוצה אחים קטנים..ברוריה מהגוש
בת כמה אמא שלך?3יפי
בת חמישים..ברוריה מהגוש
אה, נו... אמא שלי בת 36...3יפי
נכון... נולדתי כשהיא הייתה בת 20...3יפי
חברה שלי נולדה כשאמא שלה הייתה בת 17... אמא שלה התחתנה בגיל 16...
אימאלה..ברוריה מהגוש
אמא שלי התחתנה בגיל 27..
שלי בגיל 19...3יפי
מגניב, אז אמא שלך צעירונת כזאת..ברוריה מהגוש
כן... בת 36.3יפי
אה נכון, אמרת..ברוריה מהגוש
כן, לפני כמה הודעות...3יפי
אז זה סבבה... נראלי שיש לנו מצב לעוד בערך 4 ילדים.3יפי
.. בעז"ה- גם יותר...
נכון...3יפי
זה כיף שיש הרבה ילדים...3יפי
כן ויש לכם גם גיוון בגילאים...ברוריה מהגוש
אצלנו, בגלל שאנחנו באותם גילאים יוצא לנו להתווכח הרבה...
הרגע זה קרה...
את יודעת כמה אנחנו רבים?... אין לך מושג...3יפי
אבל לכם יש קטנים...ברוריה מהגוש
כן.. אבל גם בלי קשר אליהם, הגדולים רבים.3יפי
אהה...ברוריה מהגוש
הקטנים משפיעים... חעחעחע...
זה היה בציניות?3יפי
זה הכוח של הנוער: הוא מספיק בוגר בשביל להשפיע ומספיק צעיר בשביל להיות מיואש מלהשפיע באופן פעיל.
זה היה בצחוק...ברוריה מהגוש
יפה...
מה, עם הנוער? בדיוק יצא לי לחשוב על זה...3יפי
כן, בדיוק חשבתי על זה... מה בעצם עושה את זה לנוער?3יפי
ולמה דווקא לו? אז הגעצי למסקנות...
מה עושה את מה?ברוריה מהגוש
חשבתי שציטטת את זה מאיפשהו..
עושה את החשק והכח להשפיע..3יפי
בה...3יפי
חיחיחיחעעע...ברוריה מהגוש
זה כזה ישן לעשות את זה..!
נכון... אבל נחמדמד...3יפי
אז מה הבעיה?3יפי
אין... אמרתי משו?ברוריה מהגוש
רק שזה ישן, הכוונה נוסטלגי כזה...
אה... או... אי... אע...3יפי
עזבי, אני לחוצה מהבחירות...
עשו ככל אשר ביכולתכם!אנונימי (פותח)
למדו את הדור הבא להיות יהודים גאים ובני אדם טובים!
ובלי להתגיס...ברוריה מהגוש
ו...3יפי
התגייסו.
כעעעעעעעעעעעעען...3יפי
לא3יפי
יעזור לנו להתווכח ככה. צריך טענות.
חעחע.. נכון...ברוריה מהגוש
טענה-ברוריה מהגוש
צריך להפסיק את הניצול הצבאי..
הניצול הצבאי? תסבירי ת'צמך.3יפי
זה שהצבא משתמש בנו- אנחנו מתגייסים. וממשיך לגרש..ברוריה מהגוש
אוף.. בזמן האחרון אני כותבת קצר מידי... כנראה יש לי פחות סבלנות...
טוב, אז אני קוראת לזה שירות (לגיוס, לא לגירוש).3יפי
תפסיקי למה צריך להפסיק את הגיוס.
התייאשת מהצבא?
הוא כבר לא מה שהיה פעם?
הצבא אכזב אותך?
הבנתי פול דברים על הצבא שלפני הגירוש לא הבנתי...ברוריה מהגוש
הצבא אכזב אותך?3יפי
*תסבירי.3יפי
אכזב מאד!!!!ברוריה מהגוש
צבא כזה יפסיק להגן לגמרי.
את רוצה שהוא ימשיך לאכזב? שכולם יתאכזבו?3יפי
שכולם יראו בו צבא הגנה לפלשתין?
הבנתי, את רוצה שנתגייס ואז זה לא יהיה, נכון?ברוריה מהגוש
קודם תעני לי.3יפי
טוב- ברור שלא.ברוריה מהגוש
אז איך את רוצה שהוא יפסיק להיות כזה לבד?3יפי
איך???
מה הבעיה?? הוא יודע בדיוק מה אנחנו רוצים ומה לא.ברוריה מהגוש
אם הוא ב א מ ת רוצה להפסיק הוא יפסיק לבד. גם ככה אם נכנס זה לא יעזור...
הוא לא רוצה. את צריכה לגרום לו לרצות.3יפי
הצבא לא הולך לפי הרצונות שלו...ברוריה מהגוש
הצבא לא הולך לפי הרצונות שלו...ברוריה מהגוש
אבל זה לא משנה, כי ;הוא לא רוצה.3יפי
אני מתכוונת:3יפי
אם הוא באמת-באמת ירצה, הוא ישתפר.
נכון. ולכן הוא לא צריך אותנו...ברוריה מהגוש
הוא צריך אותנו בשביל לרצות.3יפי
הוא לא מתייחס אלינו בכלל...ברוריה מהגוש
שזה אומר גם לרצונות שלנו...
למה?3יפי
איך הגענו למצב הזה? אולי כי זה הזבל שמרכיב את הממשלה?... אולי אנחנו צריכים לעלות לממשלה?... אולי בשביל זה צריך שאנשים ירצו את זה?... אולי צריך ללכת, לשכנע ולהשפיע?...
הלוואי והיינו בממשלה!ברוריה מהגוש
אבל כל מי שמנסה הם ישר מפילים אותו..! ככה זה המדינה המגעילה שלנו...
שנתייאש ולא ננסה מראש?3יפי
זה לא קשור ליאוש.ברוריה מהגוש
זה פשוט לא דרך נכונה...
אז מה כן? ללכת נגד?? מה הם שמים עלינו???3יפי
יש להם אנשים הרבה יותר אכזריים מאיתנו.
אצלנו אין אכזרים בכלל.ברוריה מהגוש
את הולכת נגד בגלל מה שהם ישימו עלינו?
לא, אבל אני מסבירה לך שזה בטוח לא ילך ללכת נגדם, כ3יפי
כי הם לא ישימו עלינו (כל עוד את לא מאמינה שאפשר להשפיע על הגישה שלהם. הם מושפעים רק כשאת מאמינה שזה אפשרי).
אבל מה זה משנה על מה הם שמים?ברוריה מהגוש
מה זה משנה מה תעשי כל עוד הם לא שמים?3יפי
זה משנה... אני מתנגדת לגירוש למשל, לא כי אני שמהברוריה מהגוש
עליהם..
מה הקשר?3יפי
לומשנה- התכוונתי שלא צריך לשים עליהם..ברוריה מהגוש
נכון. אבל צריך לשים על מה שהם שמים עלינו.3יפי
למה את חושבת?ברוריה מהגוש
כי אחרת באמת לא נשנה כלום. צריך לקחת גם את הדעות ש3יפי
שלהם בחשבון.
לא נכון..ברוריה מהגוש
גם ככה זה לא ישנה כלום...
אז בשביל מה את עושה את זה בכלל אם זה בכל מקרה לא י3יפי
שנה כלום, גם אם תקחי את הדעות בחשבון וגם אם לא?
אם אני לא לוקחת בחשבון זה כן עוזר..ברוריה מהגוש
עובדה שלא. אפ'חד לא בא והתחנן לפניכם שתתגייסו תמור3יפי
ת זה שהצבא יפסיק לגרש.
אבל מה זה קשור ל- לא לקחת בחשבון..ברוריה מהגוש
ואגב- הם לא מתחננים. הם פועלים- מה שסיפרתי לך עם הישיבות וזה..
אבל הם יודעים טוב מאד שאם החלטתם שלא תתגייסו, אתם3יפי
לא תעשו את זה, ולא משנה מה יעשו לכם ואיך ירדפו אחריכם. אפשר רק לשכנע אתכם/להתחנן לפניכם. כן, גם להשפיע, אבל זה כלול ב"לשכנע".
לונכון, הם מסוגלים להכריח.ברוריה מהגוש
לא. אתם פשוט לא תבואו.3יפי
לא אמרתי שלא. אבל הצבא מסוגל לתפוס אותנו.ברוריה מהגוש
והוא כבר בתהליכים..
אז אתם מחליטים שתעשו לו דווקא, ולא תתגיסו.3יפי
"שתעשו לו דווקא".ברוריה מהגוש
וזה לא החלטי.
כן, שתעשו לו דווקא. מה לא החלטי כאן?3יפי
שלפעמים הוא יכריח אותנו להתגייס ויהיו מיקריםברוריה מהגוש
שנצליח..
סוו? אתם פשוט תגידו אני לא מתגייס, ותעדיפו לשבת בכ3יפי
לא.
לא בטוח.ברוריה מהגוש
כמו שעשו למשה- 3 שנים בכלא/ להתגייס... ובכלל לא בטוח שחברה ירצו לשבת בכלא.
אז יופי.3יפי
לפחות תתגייסו.
זה לא יופי..ברוריה מהגוש
לדעתך.3יפי
נכון...ברוריה מהגוש
טוב יאלה איזה וויכוח טיפשי- יופי, לא יופי.. איפה היינו?
אין לי מושששג...3יפי
אז נעזוב...ברוריה מהגוש
אז נעזוב...ברוריה מהגוש
סבבה...3יפי
יופיי...ברוריה מהגושאחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך