לידה ראשונה קיסרי+ 3 רגילות.
בכולן- תפרים
חולמת על לידה בלי תפרים בכלל, יש מה לעשות או להשלים עם המצב שכך יהיה תמיד?
לידה ראשונה קיסרי+ 3 רגילות.
בכולן- תפרים
חולמת על לידה בלי תפרים בכלל, יש מה לעשות או להשלים עם המצב שכך יהיה תמיד?
הלוואי אצלי..
אבל מספיק מציק וכואב שרוצה הפעם בלי זה..
אבל הלידה (האחרונה) לא התקדמה הרבה זמן בשלב הסופי ממש,
ולא הייתה ברירה
אז יכול להיות שזה מבנה גוף ואין מה לעשות... 
וכל לידה היתה סיבה אחרת (מוצדקת) למה לחתוך..
פרופסור עזרא מעין כרם שחשבו פעם שזה עוזר והיום יודעים שזה יכול אפילו להחמיר את המצב ולכן בעין כרם מילדים בלי לחתוך אלא אם כן את מבקשת או המלוים שלך מבקשים.
חוץ מהלידה האחרונה שהיתה בלי תפרים 
(אבל גם התינוק היה הכי קטן שילדתי...אז לא יודעת אם אומר משהו...)
בלידה על הגב מופעל המון לחץ על הפרינאום. בלידה על 6 הלחץ מופעל על החלק הקדמי של הנרתיק שהוא גמיש יותר, יש בו קפלים ועודפי עור.
כל השאר אחכ בלי תפרים
ממליצה לשמן את האזור כחודש לפני
שאני לא מסוגלת להסתכל להם בפנים בכלל
בגלל שאנחנו עוברים תקופה לא פשוטה עם אחד הילדים ונמצאים
הרבה בבתי חולים
והם-מתעלמים.
לא טלפון,לא הצעת עזרה
זה פוגע במקום הכי עמוק שיש.
ויש לנו כמה מפגשים שחמי וחמותי יוזמים בחופש ואנחנו אמורים להגיע
ולא מסוגלת לשבת ולצחוק איתם כרגיל כשהם מתעלמים בצורה כזו מופגנת.
כולם יודעים כמובן מה אנחנו עוברים.
כמה אפשר להיות מגעילים?
שלפעמים אנחנו בטוחים שאנשים יודעים ומכירים ובסוף לא.
למשל בהריון הראשון שלי (שהיה באמת לפני הרבה שנים) הייתי בטוחה שאמא שלי סיפרה לאחים שלי ולא הבנתי למה אף אחד לא מתקשר לאחל לי.
כשבדיעבד הסתבר שאמא שלי לא סיפרה לאף אחד כי לא הבינה ממני במפורש שניתן כבר לשתף.
יכול להיות שחמך וחמותך יודעים, אבל לא שיתפו את האחים של בעלך.
אולי שווה להתעניין בנושא.
ומשהו שקשה עד בלתי אפשרי להתעלם ממנו
אין לי תובנות
שולחת חיבוק
(אני בטעות עלולה הייתי לחשוב שצחוקים כרגיל זה אולי מה שאתם צריכים ושאין הרבה מה לעשות...)
נוח להם להתעלם. אופי כזה
בעלי טוען שחסר להם משהו בהרדיסק.
אני עברתי תקופה לא פשוטה והייתי מאושפזת עם ניתוחים ושיקום קשה עם בית מלא קטנים והיום אנשים שהייתי המומה שאפילו לא הרימו טלפון.
ואז בעלי אמר לי שיש אנשים שחסר להם משהו בתוכנה, זה לא משהו אישי נגדי, פשוט חסר להם משהו.
בע"ה שיהיה לכם מלא בריאות מהר מהר!!!!!
דבר שני, זה ככ קשה בלי תמיכה,
וברור שלפגוש את המשפחה מציף את זה....
זה באמתצורך ככ בסיסי, אבל כנראה שצריך להשלים שלא יגיע מהמשפחה, ואולי כדאי להשקיע, ובטוח שזה קשה, בלמצןא עמותות שיכולות לעזור בליווי ותמיכה רגשית... להבין שישלך כאן צורך אמיתי ולדאוג למלא אותו...
וכמה שזה קשה לעשות את זה אבל זה חשוב!!!!
ואם לא עמותה, אז ליווי מקצועי של איש מקצוע שנותן כלים ועוזר למצוא דרך ...
ודבר שלישי, יכול להיות שלנתק את הקשר עם המשפחה,
או לבוא למפגשים המשפחתיים יכביד עליכם יותר...
בסוף להיות חלק מהמשפחה נותן הרבה לכם ולילדים
ונתק מכביד ילדכם ועליהם
ולכן עדיף אולי ממש לנסןת לחשוב חכם ולא לחשוב צודק ולהתעלם מההתעלמות...
אפשר לנסות, וזה ממש קשה.. להגיד לעצמךשבעצם אי אפשר לדעת אם עובר עליהם משהו, סוג של "אל תקיןאדם עד שתגיע למקומו" וברור שזה ממש ממש קשה אבל יכול אולי דווקא לעזור לך להתמודד עם ההתעלמות....
מקווה שהועלתי
וחיבוק ענק!!
וואו כמה שזה קשה!!!!
אבל יש אנשים פאסיבים שמחכים לקבל אור ירוק לפעולה
את יכןלה למראש לבקש עזרה או בקבוצה משפחתית או שאם למשל אתם עוברים בסביבתם ורותים לצאת ולהשאיר את הילדים אז לשאול בפרטי אם אפשר לבייביסיטר
בבית חולים, והמשפחה מצד אחד בקושי עזרה, והמשפחה מהצד השני התגייסה באקסטרים, ממשמרות בבית חולים, משפחה מורחבת שהגיעה עזרה והתעניינה. הניגוד היה כל כך בולט ולא היה אפשר לפספס את זה.
אצלנו זה בהחלט השאיר משקעים בקשר עם הצד הזה, וזה כבר היה לפני תשע שנים...
וזה מה שהוא
כשאמרתי כן אמרו שלא יכולים
והתחושה שאתם לבד בתוך מירוץ המכשולים הזה, שנראה שכבר נמשך הרבה מאוד זמן.
אני מצדיקה אותך. משפחה זה קודם כל תמיכה בעיניי. אני מצפה מעצמי להיות שם בשביל האחים שלי (וכמובן ההורים), מעצם זה שאנחנו משפחה.
זה הדבר הכי מצופה ומתבקש, וכשזה לא קורה- באמת השאלה מה התפקיד של משפחה בחיים שלי- עולה.
אני יכולה להגיד לך שאני מבינה אותך מאוד, וחושבת שהכאב שלך מוצדק.
אני הייתי מנכיחה את הכאב שלי ולא מצטרפת לצחוקים.
אם אף אחד לא מספיק רגיש כדי להתעניין ולהציע עזרה בסיסית- מבחינתי הקור הזה הוא הדדי. הדרך שלי להגן על הלב שלי, הוא לא לתת אותו למי שלא יודע להעריך או להתייחס בהתאם.
אם אנחנו מדברים על זה בכאב הם טוענים שאנחנו רגישים מדי ולכן מגיבים ככה וכמובן ממשיכים הלאה בחייהן
ברור לי שכל אחד עובר משהו,אני לא מצפה מהם להיות במאה אחוז עזרה ותמיכה עבורנו
אבל משפחה כל כך גדולה ואף אחד לא מתעניין ואף אחד לא עוזר בכלום? זה מאוד תמוה
במיוחד שתמיד נעזרו בנו ותמיד היינו שם בשבילם בכל הרגעים הטובים והפחות
זה ממש עצוב. זה להאשים את הקורבן.
בעיניי זו בדיוק המשמעות של קשר דם. של אכפתיות. אם אני רגישה מדיי שאני מצפה לאכפתיות, אז אני הלא בסדר?
תשמרי על הלב שלך שם, נראה שכל הסגנון שם הוא אחר ממה שאת מצפה, רוצה, ורואה כבסיס.
כואב שהם לא החזירו באותה מטבע, אולי זו מנטליות?
שבע"ה יהיו לכם רק בשורות טובות!!
את המצב?
לדעתי לא חייב ללכת, או שרק הוא ילך אם הוא רוצה
זה חלק מלהנכיח את הפגיעה
נשמע ממש כואב. חיבוק♥️
אבל פוחדת לפגוע בחמותי
אם היא תיפגע?
מקסימום תגידי לה שהיא רגישה מידי 
סתם, אני לא בעד לפגוע
אבל את עצמך נפגעת מהם
ולהגיע למפגש יעצים את הפגיעה
אז מותר לך לדאוג לעצמך
לא קשור להיריון ולידה אבל אין לי איפה לשאול
אנחנו יוצאים מחר בע"ה לטייל קצת במדרחוב בירושלים.
איפה אפשר לחנות עם רכב?
חניון אגריפס עוד קיים?
לא נסעתי שנים לירושלים
משם יש רכבת לאן שרוצים
לבעלי יש
מותר לו להעביר עלי?
שנים לא נסעתי באוטובוסים חחחח יש לנו רכב אחד והוא אצלי🤣
אני משתמשת באפליקציה של פנגו, אבל יש גם באחרות, בכולן אפשר לשלם באפליקציה על נסיעה בתחב''צ
ואם כבר נוסעים בתחבצ אפשר לחנות בלי להכנס לתוך העיר נגיד בגבעת התחמושת או בהר הרצל
פעם ברכבת הקלה לא היה אפשר לשלם על עוד מישהו, אבל נראה לי כיום כבר אפשר.
ואת יכולה לשלם גם דרך אפליקציה.
שימי לב שבמכשיר התיקוף צריך לבחור את האפשרות של שני תיקופים מראש, לפני הנחת הכרטיס.
אנונימי בתחנות רכבת הקלה ב10 ש"ח
אם אין חוזה מיוחד ברב קו אז כן
מעבירים במכשיר ומוסיפים )יש סימון של +( על עוד נוסע
באפליקציה של מוביט יותר נוח לשלם על 2 גם לא צריך להעביר במכשיר בכלל
אפשר לחנות לאורך הרכבת בכיכר דניה ןעד הר הרצל ששם יש חניון ייעודי לנוסעי הרכבת
וגם אפשר לחנות בתוך שכונות שקרובות לרכבת כמו קרית יובל
תחנת רכבת קלה הכי קרובה יש בכיכר ספרא - כ 20 דקות הליכה מחניון ממילא.
קרובה לממילא מרחק 4 דקות הליכה
לא 20
איך משלמים בפנגו?
נרשמתי לאפשרות.
חסר. אבל הם לא זולים (חניוני הרכבת הקלה יותר זולים)
באגריפס יש את חניון חלון לירושלים
לפעמים אפשר למצוא באזור הדוידקה בפנגו
תודה רבה
מקווה שנמצא בקלות ושיהיה תת קרקעי.
ומשתפת שזו פעם ראשונה מזה 5 שנים שאנחנו נוסעים לבלות לבד.
אני כבר בוכה ברכב מגעגוע לילדים🥲😶🌫️
הילדים בסדר אל תדאגי חחח
יש חניון ענק בחינם
חניון נחל צופים קוראים לזה
ורכבת הקלה עד לעירייה
נראה לי הכי קל ככה
רציתי להמליץ על זה גם
ואם מגיעים מדרום אז בהר הרצל גם יש חניון חנה וסע גדול
ראיתי שכתבת שאין לך רב קו
אפשר לשלם עם מלא אפליקציות(רק תורידי מראש ותראי שעובד לך כי ברכבת אין זמן להתחיל להוריד וכו לפני שמגיע פקח)
מוביט/פנגו/סלופארק/אג/יש עוד אבל נראה לי שזה מספיק
לא יודעת אם זה שכיח או לא. אבל זה היה מבאס כי בנינו עליו...
שבכללי עדיף גבעת המבתר אם רוצים להגיע לאזור ממילא
כי מהר הרצל זה המון זמן ברכבת ומגבעת המבתר פחות
בכל אופן אם מגיעים מכיוון נחל צופים(צפון מזרח העיר) זה חניון ענק ומושלם, אנחנו מאוד אוהבים לחנות בו.
לכן כדאי למצוא חניה קרובה על הציר הרכבת בתוך שכונות
שם תמיד היה מקום פנוי כשאני הגעתי (לא המון, אבל כן יצא לי כמה פעמים בשעות שונות). וכך שמעתי גם מאחרים.
תמיד כשחנינו שם היו מקומות פנויים. חינם לנוסעי הרכבת הקלה.
בגבעת המבצר
משתיהם לוקחים רכבת למרכז העיר , בערך 20 דק נסיעה ..
רק לזכור לתקף, אפשר באפליקציה של מוביט או פנגו, אחרת הקנס של 180 שח עולה יותר מכל חניון🤪🤪
היום הפנגו חכם כבר חחח
בחניון המחסום לא נפתח אם לא משלמים אז זה קל יותר...
ובחניה כחול לבן גם שוכחים לפעמים....
מי שמשתמש ברכבת יכול לחנות בחניון בהר הרצל
משם הגעה ברכבת.
מתקנת חניה חינם מותנת בשימוש בקרב קו .
יש המון מקומות חניה בהר הרצל.
עצמה
ומאוד תכופים
ואפשר לחנות גם בחניון של הר הרצל עצמו, זה צמוד לתחנת יפה נוף.
אשמח לדעת הכל לגבי היום הראשון בכיתה א' על מנת שהוא יהיה מיטבי. שני התאומים שלי רגישים וקשה להם מעברים. בנוסף, הם יופרדו בכיתות לראשונה! עד עכשיו היו יחד בגן.
-מבחינתי ומניסיונכן: יתנו לי לדעתכם כמורה לאחר לעבודה ולהיות עם הילדים בבוקר בכיתה א'? יגלו רגישות?
-כמה מוקדם כדאי להגיע? חמי אמר לי שכדאי לבוא מוקדם. למה בעצם?
-איך להכין ילדים רגישים למעבר ולשינוי הזה? הלכנו איתם לבי"ס כמה פעמים. אחד מהם שלחתי לקבוצת מיומנות חברתית. יש עוד משהו?
-תאום אחד שלי פחות "מקובל" ומבין קודים חברתיים, אני חוששת ולא יודעת איפה ישב בכיתה? בטח ברגע שילדים יודעים מי עם מי בכיתה הם מתאמים ומסכמים מי ישב עם מי? מה קורה עם מי שאין לו עם מי לשבת? האם המורה עוזרת?
-האם כדאי לדבר עם היועצת על ההפרדה בין התאומות ולגלות רגישות לזה? האם לדבר עם היועצת על התאום שקצת יותר קשה לו חברתית מראש? אם כן כדאי, למי לפנות ומתי? ואם לא כדאי-האם לא עדיף לתת לו להתחיל כדף חלק? האם כשמעלים מודעות ומבקשים שישימו לב זה לא מסמן ילד?
וכל אינפורמציה שתוכלו להוסיף לי בעניין-ממש יעזור. תבורכו
אני בגישה קצת אחרת.
אני יוצאת מנקודת הנחה שהם יהיו הכי הכי, שילך הכי חלק וטוב.
אוקי, זה לא נכון, אני חרדתית בדיוק כמוך. אבל זאת השאיפה שלי.
אני מנסה לשדר את האמון ותחושת המסוגלות. אם יווצר קושי חריג - נטפל, ונדאג, העין תמיד פקוחה.
אבל השדר הפנימי, וגם החיצוני - כלפי הילדים, כלפי הצוות החינוכי - הוא שדר של כח ואמון ביכולות.
ואם יש צורך - מתערבים בזריזות, מביעים בקשה ספציפית (יש לי בן עם רגישות תחושתית ומשהו הפריע לו, ישר הרמתי טלפון, החמאתי על הטוב וביקשתי בקשה ספציפית) ומביעים אמון בשיתוף פעולה ובכוונות הטובות.
את אמא מדהימה, מקדימה רפואה למכה, דואגת ומטפלת ביקרים לך, אני מאמינה בך שתמצאי את הדרך הטובה ונכונה לכם (הפעם זה שדר אמיתי מהלב)
בדרך כלל יש מפגש עם מורה , הורים וילדים יום לפני.
ביום ראשון ללימודים יש בתי ספר שבו ילדי כיתה א מגיעים יותר מאוחר מכולם ואז יש טקס נחמד. יש בתי ספר שזה אחרת. יום ראשון ללימודים בדרך כלל יום קצר.
מורה מחליטה מי יושב עם מי. עד סוף יסודי בדרך כלל. לפעמים גם בחטיבה. פעם בכמה זמן מחליפים מקומות.
אחהצ, בסביבה מכילה
ושם בוחרים מקום והכל.
לגבי היום הראשון-
אל תגיעו מידי מוקדם אבל כן לנסות לכוון נגיד לסביבות רבע לשמונה ולא ממש לצלצול.
שימצאו מקום שנוח להם, יתמקמו בנחת. בדכ המחנכת שם לכוון בזה ולא חושבת שרוב ילדי א יודעים ליד מי הם הולכים לשבת.. דיי זורמים והגיוני שבשבועות הראשונים המורה תחליף מקומות גם ככה.
תגיעו איתם, תצטלמו בנחת בכניסה, במקום בכיתה.. וזהו לדעתי, תסמכי עליהם ותסמכי על המורה..
לגבי התאומות- לא חושבת שרלוונטי לערב יועצת. הייתי שולחת לכל אחת מהמחנכות הודעה קצרה לגבי זה (שלום איקס, אני וואי אמא של זד. אני לא יודעת אם כבר שמעת, אבל לזד יש תאום, קיו, בכיתה השניה. זו שנה ראשונה שלהם בנפרד אז אשמח אם תוכלי לראות שהוא מוצא את מקומו ללא התמיכה של אחיו.. מצפה להכיר עוד, וואי) ושולחת את זה כמובן לשתי המחנכות.
הם באותו נושא ולכן עדיף שיהיו יחד ולא יציפו את הפורום בשרשורים מקבילים
אשמח לדעת כמה דברים:
מה מכינים להם לבוקר? טיפים לייעול? איך מתארגנים סביב זה בבית? גם ככה כשהם היו בגן בקושי קמנו ושנינו פרפרנו כדי להתארגן איתם והגענו מאוחר
אז זו עליית שלב. נשמח להיערך לזה.
אתם באמת מדביקים להם או משאירים פתקים בסנדוויץ?
ומה עושים עם ילד שלא אוהב כלום חוץ משוקולד ופיתה? זה נורא לא בריא. איך חושפים אותו לעוד טעמים? עושה לי בעיות עם חביתה. לשמחתי אוכל סלט.
אני קונה לחם בריא והוא לא רוצה כזה. אולי לקנות לחם לבן או שחור פרוס רגיל? או לחמניות? אתם מביאים כל יום לחמניה או פיתנ לילד כזה? ומה אעשה איתו עם ממרחים?
תודה לעונות!
מי שפתוח וזורם עם סנדוויץ בריא, אז עושים יום יום.
מי שלא, ואני יודעת שלא יאכל - אוכל לחם עם שוקולד כל השנה ואנחנו משלימים אבות מזון בבית.
קניתי מדבקות שהם אוהבים, ולפעמים קלפים שהם אוספים, מי שמוכן לבוש, אכל, תיק על הגב - מקבל.
לא משהו גדול, קטן, יומיומי.
ארוחת בוקר - דגני בוקר עם חלב, בייגלה, מאפינס שאני מכינה בכמויות ומקפיאה אם יש לי סבלנות לפירורים
המטרה שלי - שהבטן לא תהיה ריקה.
במהלך השנה כשאני מרגישה שכבר בשלים אני מוסיפה להם מטלות, לעזור להכין סנדוויץ, לארגן בקבוק לעצמם.
אבל בתחילת השנה, ובעיקר כיתה א, יש הרבה התמודדויות חדשות, לכן אני מפחיתה כמה שאפשר.
אם מישהו ירצה שאלביש אותו - אני אלביש אותו. כן , אפילו שהוא יודע לבד
עוד כמה חודשים נעשה מבצע, ונעבוד על זה
סליחה שמתחילה מהסוף..
פיתות קלות יותר לתפעול ולכן אצלנו יש בדכ רק פיתות.
לפעמים יש טוסט/פיצה/פוקצ'ה זעתר שאני מכינה כמות ומקפיאה
בכללי אנחנו לא מהמשקיעים
כן משתדלים לארגן מהערב אם מצליחים.
בגן הייתה הזנה?
בשעה מוקדמת מספיק כדי לא להתנהל במרוץ עכברים
זה גם טוב להם שיש לנם זמן התארגנות והתאוששות. וגם לכם האמת.
לגבי פרוסות - אני מכינה מה שהם אוהבים לאכול. זמן ארוחת בוקר בבית ספר הוא לא זמן לאג'נדות בריאותיות שלא תואמות את הטעם של הילד כי התוצאה היא שהוא עלול להישאר רעב
בכיתות נמוכות אני מכינה כריך ושמה בקבוק מים.
אני מנסה להציע עוד דברים- טוסט קר, גבינה וזיתים, מה שיוצא. אם הילד לא זורם אז כן, פיתה ושוקולד
אם יש זמן אני מנסה לשים פרי או ירק לתוך ואז זה יותר מזין מבחינתי
תכלס הכי חשוב זה שילד יצא שבע. אחרי זה אפשר לנסות לגוון לו בדברים בריאים יותר
מבחינת הכנה אני מעדיפה לעשות מהלילה כל מה שאפשר- לבחור בגדים, לוודא שקופסאות אוכל נקיות, לכתוב פתקים וכו'
אני שמה בקופסת האוכל פתק, לא כל יום. מתאימה את רמת הפתק לרמת הקריאה של הילד - ציור עם שם, משפט קצר שחוזר על עצמו, משפט משתנה, פסקה או חידה בחרוזים.
יוצא לי לשים להם בערך פעם בשבוע
לגבי כריך - אני חושבת שיש מספיק התמודדויות בבית הספר, חבל שגם האוכל יהיה בתוכן. גם הרבה יותר קל לתפקד אם שבעים.
בפועל - הבסיס אצלינו זה כריך וירק. שוקולד מקבלים רק בראש חודש, אבל באופן כללי מקפידים על ממתקים רק בשבתות וימים מיוחדים. אם היו מקבלים בשוטף, אז לא הייתי מונעת דווקא בכריך.
קנינו מגוון ממרחים ואנחנו מתאימים למה שהולך לפי תקופה - תמרים, בוטנים, טחינה, גבינה לבנה, גבינת שמנת, טוסט, פיתה זעתר, טונה, דבש. כל ילד בוחר בערב מה הוא ירצה וכך אפשר להכין בבוקר בלי דיונים.
אם יש ילד שלא אוכל כריך אפשר להציע שאריות מהערב. למשל פסטה עם גבינה צהובה או גבינה משולשת ליד, פשטידה, מאפינס שמכינים פעם אחת וכל בוקר מוציאים שניים, ביצה קשה וכו'
ראתי שכתבת שהוא אוכל סלט. אפשר סלט עם טונה, ביצה קשה, אצבעות גבינה או כל חלבון אחר שהוא אוהב. רק שימי לב שהקופסה אטומה והוא יודע לסגור בקלות, שלא ישפך על כל התיק.
אולי באיזה נסיבות מיוחדות. לא כל הזמן ובטח לא בכיתה א'.
אם הוא אוכל שוקולד ופיתה מביאה שוקולד ופיתה.
תחילת הבי''ס זה לא הזמן להלחם על זה...
אפשר להוסיף ירק או פרי .
או לתת ירק או פרי בבוקר כשיוצאים, או אחצ כשחוזרים.
אפשר להציע דברים נוספים אולי משהו הוא כן יאהב?
לחם פשוט, פיתה בטוסטר סנדויצים
פרוסת גבינה צהובה, זיתים, ריבה, חמאת בוטנים
(לא הכל ביחד כמובן)
מעדיפה שיאכלו משהו ולא יהיו רעבים, ינשנשו שטויות או יקחו מחברים
לומדים לקום מוקדם יותר
זה יקח זמן להתרגל, זה תהליך לכולכם
חשוב לתת לזה מקום, בלי לחץ
אם בגן היית מכינה להם אוכל, אז זה אמור להיות אותו הדבר.
אם הם קיבלו הזנה, אז זה משהו חדש.
הילדים שלי לא אוכלים הרבה דברים.
בדרך כלל אני מכינה משהו קבוע. אצלי הם אוכלים טוסט/ לחם עם גבינה צהובה. לפעמים אני מוסיפה גם פרי/ ירק.
אני לא משאירה להם פתקים.
כדי לחסוך זמן בבוקר אפשר להכין את האוכל מהערב.
גם מבחינת התארגנות, לראות מה אפשר להכין מראש. להכין את הבגדים, לדאוג שהתיק מסודר, אפשר גם להשכיב אותם עם הבגדים של מחר. אם צריך חתימה/ אישור לדאוג שזה יהיה מוכן מראש ולא ברגע האחרון.
צריך לראות איפה הקושי בבקרים, ולפי זה לראות מה אפשר לייעל.
אני מניחה שהמורה תודיע לכם מה הלוז, מה צריך להביא וכו'.
בדרך כלל עושים מפגש עם ההורים לפני תחילת השנה.
כיתה א' זה חדש לכל הילדים, והמורה אמורה לתת לילדים מענה ולעזור להם בהסתגלות.
אפשר להכין ביחד איתם את התיק והקלמר.
להגדיר מקום לכל דבר, לעטוף ספרים, לכתוב שמות על הציוד.
הם מכירים חלק מהילדים שיהיו איתם בכיתה?
אפשר ליזום מפגשים עם ילדים אחרים בחופש.
לגבי לאחר לעבודה שלך, זה תלוי במקום העבודה.
בעיקרון 1/9 זה יום בחירה במשק.
אם את עובדת במערכת החינוך, זה תלוי מה התפקיד שלך ומה הצורך.
לדעתי לא כדאי לדבר מראש על הקשיים. תני לילד להתחיל, ויכול להיות שיהיה לו שונה ממה שהיה בגן. בהמשך השנה, אם עולים קשיים, כדאי להיות בקשר עם המחנכת ואם יש צורך לפנות גם ליועצת.
אני מורה המון שנים אבל בגלל העבודה הסיזיפית אני לא מודעת בכלל ולא מבינה בכספים וזכויות. יש לכן המלצה איך להתחיל להבין בכסף?
האם יש לכן המלצה על יועץ פנסיוני או מישהו שעושה סדר בכל הדברים? שיודע לומר מראש כמה צפויה להרוויח ב"ה בפנסיה? או להגיד אם אני בקופות גמל רווחיות?
ובכללי- זו מטרה שלי להתחיל להבין בכספים, נראה שכולם מבינים היום קוראם ספרים לוקחים קורסים, השקעות, משכנתאות, חסכונות ותשואות.
אני מממממממממממממממממש לא מבינה בזה כלום. איך מתחילים מאפס? מרגישה שחשוב דווקא בתור אשה שיהיה לי ידע וזה בסיסי להתנהל בעולם, לנהל משק בית ולדאוג לעתיד ב"ה.
תודה רבה.
לבנקים הגדולים - אני מכירה מכירה מניסיון אישי את הייעוץ של לאומי, פועלים, הבנק הבינלאומי, יש מחלקות ייעוץ פנסיוני.
מתאמים כמובן מראש, הם מבקשים הרשאה להוציא את המסלקה הפנסיונית שלך, וגם של בעלך אם תרצו ייעוץ לשניכם, כדי לקבל ייעוץ בראייה של כלל התא המשפחתי.
נפגשים ועוברים ביחד על כל החסכונות וההפרשות שלכם, פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות…
עוברים על מסלולי החסכון וההשקעה.
היועץ מביא את ההמלצות שלו - ומקבלים החלטות.
האם להמשיך בקיים, האם לשנות אפיקי השקעות וסיכונים, האם לנייד לבתי השקעות אחרים.
לכם הייעוץ בחינם.
הבנק מרוויח מזה מאותו רגע ומידי חודש, כל עוד הייעוץ רשום שממשיך עם אותו בנק / יועץ פנסיוני ולא עוברים לייעוץ אחר.
הרווח של היועץ הפנסיוני הוא 0.25% לחודש. מועבר אליהם ישירות מבית ההשקעות. (לא פוגע ולא משפיע על הרווחים שלכם. זה נגזר מתוך דמי הניהול שאתם במילא משלמים לגוף ההשקעות שמנהל לכם את הכספים).
כל פעם שתעברו לקבל ייעוץ מגורם אחר, הוא יעביר את רישומי הייעוץ אליו, מול הגופים הפיננסיים. והמייעץ הקודם יפסיק להינות מההכנסות מאותם חשבונות שעברו ליועץ אחר.
אולי שווה לך לשקול פעם אחת... לא ניסיתי בעצמי. אבל חברה ניסתה ואמרה שממש ישבו על כל הפרטים של המשכורת שלה והראו לה איפה אפשר למקסם וזה היה שווה הרבה כסף.
אני ממליצה מאוד על הספר כסף טוב של שאול אמסטרדסקי
יש מלא פודקאסטים על כסף: ציפור פיננסי, השקעות לעצלנים ועוד.
לא יודעת להמליץ כי לי אין סבלנות לשמוע פודקאסט.
לי בבית יש איזה 5 ספרים על כסף והשקעות - אם מעניין אותך אז בבית אבדוק בדיוק את השמות הנוספים חוץ מכסף טוב.
חוץ מזה, יש הרבה אתרים עם חומרים מעניינים.
אבל הבעיה שזה לא מסביר מהבסיס
אני אפילו לא יודעת מה זו ריבית! איכשהו גם בהסברי הבסיס אני הולכת לאיבוד.
שממש יושבים אתכם ועוזרים לעשות סדר בכל העניינים הכלכליים.
יכולה להשיג לך מספרים אם את מעוניינת.
הילדים בני 5 ו2 וחצי.
אני רוצה לעשותלהם ליתרת החופש לוחופש שיהיה כל יום משהו אחר.
אז יום אחד יהיה מתנפחים פה בישוב ונלך.
יום אחר קיטנת סבתא.
יום אחר בנודודות יגיעו ויעשו ארוחה ביחד.
אשמח לעוד רעיונות מהמנוסות פה, שאתן עושות (או שלא חח) דברים פשוטים שמשמחים ילדים...
תודה!!
עיסת נייר,
בצק משחק,
אוהל משמיכות בסלון,
להנביט קטניות ולעקוב אחרי זה,
לבנות מגדל הכי גבוה שאפשר מקפלות/לגו/מגנטים וכדו,
פקניק,
ללכת לגן משחקים שונה מהרגיל,
אמבטיה עם קצף/משחקים/צבעי ידיים, אם לובשים בגד ים ומשקפת אפשר למתג כבריכה.
בריכה קטנה אם יש.
צבעי גואש.
לשטוף רצפה ולהרטב תוך כדי,
להכין עוגיות/עוגה/חלות לשבת,
להכין לחם פרצוף לארוחת בוקר/ ערב (את שוטפת וחותכת ירקות, הילדים מסדרים בצורת פרצוף על פרוסה עם גבינה/טחינה וכדו)
להזמין חברים.
אני בגיל הזה לא הייתי בונה לוח חופש אלא אוספת רעיונות לעצמי ושולפת לפי מה שמתאים לי כל יום.
ולא חייב כל יום משהו, עדיף ללמוד להנות גם מסדר יום רגיל בלי משהו מיוחד.
את הלוחחופש הוא הביא מהגן שעשו להם כל יום ציור ביום שלו ולפי זה הם חיכו למחר..
יום מים, יום עוגיות, כאלה..
תודה!
פיקניק בפארק קרוב או גן משחקים או אפיחו במרפסת
להכין כדורי שוקולד
בר בצק/פלסטלינה
פארק מזרקות אם יש באזורכם
אוהל בבית- אם יש אוהל של טיולים שקל לפתוח זה הכי פשוט
ספר ילדים עם המחשה או יצירה בהקשר
שיפודי פירות
לק"י
פעילויות זולות אם יש דרך המועצה/ עיריה.
נגיד לפי צבעים ואז גם אם אין משהו מיוחד זה מיוחד שהיום היום אדום- אכלנו תפוח אדום, צבענו דף צביעה של דברים אדומים, הרכבנו פאזל עם כבאית בצבע אדום ובנינו מגדל אדום ממגנטים וכן הלאה...
יום אפיה - כובעי טבחים, סינר גדול (אפשר לקשור מטפחת ישנה). ללוש בצק יחד, לעקוב אחרי התפיחה ובסוף להכין פיצות או לחמניות.
יום שוקולד - מציירים קווי מתאר של תמונה על דף, שמים מעל נייר אפיה. ממיסים שוקולד לבן ושוקולד חום ומכניסים לשקיות זילוף. מזלפים עם החום על קווי המתאר וממלאים עם החום או הלבן. דרושה עמידות גבוהה לליכלוך
יום מים
יום חדי קרן - לגדול יש סרטונים שמראים קיפולי נייר של חדי קרן. להכין כתרים עם קרן ולהסתובב ככה. הכנו פנקקים והילדים קישטו כמו חד קרן. אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה
לקחת סיפור ילדים וללמוד בעקבותיו. למשל שנה אחת לקחתי את איילת מטיילת - יום חיפושית, יום ציפורים, יום חילזון, יום צב וכו' בכל אחד מהימים עשינו יצירה קשורה ולמדנו על החיה. איפה היא חיה? מה היא אוכלת? מה שעות הפעילות? בנוסף ציירתי על קרטון ביצוע ילדה עם שמלה, הם צבעו. כל יום הם צבעו את החיה של אותו יום ושמנו סקוטצ'ים. בסוף היתה לכל ילד איילת עם סקוטצ'ים ואת כל החיות והם יכלו לשחק ולהמחיש את הסיפור.
לאפות עוגיות לחיילים
חפש את המטמון
מסיבת פיג'מות
אני יודעת שיש בבית החולים אםיש צורך
אבל אין כמו משהו שהוא משלך נקי
השאלה אםכדאי להשקיע כל כך הרבה כסף ולקנות מראש ולבוא עם זה לתיק אשפוז.
אם צריך קונים חלקים משלך ורק את המנוע לוקחים מבית החולים
חבל ממש לקנות מראש
לק"י
נראה לי שרוב אנשים לא זקוקות לזה מיד אחרי הלידה.
בד"כ לא צריך מיד אחרי הלידה לשאוב, ואם כן- יש את של בית החולים.
אני חושבת ששווה לחכות שההנקה קצת מתבססת ואז יותר בהיר מה הצרכים ואיזו משאבה הכי מתאימה
לפעמים (אצלי נגיד ככה היה) הייתי צריכה לשאוב כדי להתחיל הנקה, להגביר ייצור חלב וזה. תכלס קניתי משאבה יום אחרי שהשתחררתי, הייתי רגועה יותר אם היתה לי לפני.
אז לא יודעת אם כדאי לקנות מראש כי אולי באמת לא תצטרכי אבל כן הייתי ממליצה לבדוק מאיפה נוח לך לקנות ואיזה סוג מומלץ לאישה צורך כדי לייעל אח''כ את הקניה. זה לפעמים יכול להיות לא פשוט להתעסק בזה אחרי לידה, תלוי במצב שלך, של התינוקי ושל מי שסביבך.
יש לי ידנית פשוטה פשוטה מאליאקספרס
ונוחה מאוד
גם השאיבה היא לא כמויות מטורפות זהמיותר לעיסוי פטמות אומגירןי להנקה בימים הראשונים
לבית כדאי חשמלית שנוחה לך לשאיבות לכמויות
לא בכל לידה צריך אבל קרה לי ב2 הלידות האחרונות שהייתי צריכה
בבית חולים יש משאבות וגם אח"כ יש הרבה גמחים שמאפשרים לשאול משאבות לתקופות קצרות, עד שתביני מה הצורך שלך. יש נשים שלא צריכות בכלל, יש נשים שצריכות רק בחזרה לעבודה, יש כאלה שצריכות בהתחלה בגלל בעיה נקודתית ויש כאלה שצריכות כל הזמן... ולכל צורך יש גם משאבה אחרת שמתאימה. אז לדעתי עדיף לחכות ולראות מה הצורך שלך ולפי זה לקנות, כי בסוף זה דבר יקר. ולגבי הנקי- גם בבית חולים וגם כששוכרים יש לך סט נקי משלך שמתחבר למנוע.
את לא יודעת מה בדיוק תצטרכי אחר כך.
את יכולה לבדוק בבית החולים שבו את מתכננת ללדת, מה אפשר לקבל שם.
באחת הלידות שלי קיבלתי ערכת שאיבה חד פעמית שמתחברת למשאבה של בית החולים.
יצא לי לצאת מבית החולים ישר לבית מרקחת לקנות משאבה, למרות שהיו לי משאבות בבית. כי באותו זמן הייתי צריכה משאבה לשאיבה בלעדית, ולא יכולתי להסתפק המשאבות הידניות שהיו לי.
בזמן שהייתי מאושפזת עשיתי בירור מה ואיפה לקנות, ומיד כשהשתחררתי הלכתי לקנות, כי בעלי הסתבך עם זה.
אשמח לעצות שלכן
אני מרגישה שאבא שלי לא אוהב את בעלי וזה כל הזמן מתבטא בעקיצות וכעס כלפיי
זה קשה לי כי באמת חשוב לי להיות ביחס טוב איתם והם גם עוזרים המון
ואילו מבחינת אבא שלי אם אנחנו נוסעים לצד השני זה מוזר והוא לא מאמין לי אף פעם שאני בסדר עם המשפחה של בעלי
כל היחס והעקיצות כל הזמן מאוד יושבות עליי
היחסים שלך איתו תמיד היו מורכבים? יש מצב לדבר איתו על זה?
ואין מצב לדבר איתו
כשניסיתי הוא פשוט הפך הכל עליי
הוא מאוד ביקורתי ורוצה שהכל יהיה בדיוק כמו שהוא אוהב ובעלי שונה ממנו בהכל וזה מטריף א
ותו
למדתי שזה מה יש,
לסנן ביקורים למינימום ולהפחית קירבה שלהם.
היתי מגיעה יותר לבד בימי חול משבצות נגיד.
באמת היה בלתי נסבל, וכן ניסיתי לדבר איתה, וראיתי שאין סיכוי ואין תועלת.
תזכרי שאותו בחרת אותו את אוהבת. כמה שהרבה להפחית קשר עם ההורים בגלל זה, לי זה היה עדיף...
כי אמא שלי היא כן עוגן מבחינתי
וזה בא ביחד
לשמיע רק דברים טובים וחיוביים על הצד השני
יש הפרדה מסויימת בין ההורים
עם אמא שלי קשר מעולה ועם אבא שלי פחות.
עם אמא שלי אני כל יום מדברת בטלפון, מדי פעם קופצת באמצע שבוע, וכשמתאחים שבתות אני פוגשת את אבא שלי בעיקר בסעודות
זה באמת קשה. אבל אפשר נראלי להפריד ברמה כלשהי בין אבא לאמא.
מצד שני גם לא כזה משנה שזה קשה. אם זה מה יש, מה אפשר לעשות?
אין לנו איך לשנות את ההורים שלנו. יש לנו לבחור איך להתנהל מולם.
היא לא רוצה להתערב בינינו
ניסית להראות לאבא שאת נפגעת?
תמיד אני לא בסדר אם נפגעתי
כבר התייאשתי ומנסה לשמור על קשר טוב
יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?
חשוב מאוד מאוד
יש מכונים שיכולים לעזור למצוא מטפל/ ת מתאימ/ה כמו מכון ריין ומכון רותם.
הוא לא מספיק יוזם מהלך ולא יודעת מה לעשות
לפי התאור הקצרצר שלך נשמע שיכול להיות גם רגשי. אני לא מבינה בבעיות רפואיות בתחום. אבל יכולה לתאר לעצמי שיהיה לגבר מאוד מורכב מבחינה רגשית לעבור בדיקות רפואיות בנושא הזה.