אז נתחיל:
עצוב לי לראות את הנוער הנפלא שלנו שוקע לתוך אינסוף אומללות ורחמים עצמיים. אוי, כמה עשו לנו, מה אמרו עלינו, כמה שונאים אותנו... אנחנו פשוט מסכנים. הנאצים חיות הטרף האלה, החילונים זוללי הטרפות, מכי הבנות והערב רב...
מסכנים שלי, שכחתם דבר אחד חשוב. חשוב מאוד. יש קודשה בריך הוא בעולם, והוא מנהל פה את העניינים. אל תיפגעו בשמו, כי הוא מסתדר בלעדיכם. וכמו שכשאליהו הנביא אמר לה' "קנא קינאתי לה'" על זה שעם ישראל עובד ע"ז והורג נביאים, ענה לו ה' (כלשון הרצי"ה בשיחותיו, מבוסס על מדרש) העם שלי או העם שלך? הנביאים שלי או שלך? וענה לו אליהו הנביא- "ויבקשו את נפשי לקחתה" (מלכיםא' פרק כ'). אה, זה מה שמדאיג אותך? שחכת שאני פה זה שמנהל את העניינים, זה העם שלי. א"כ, צריך נביא חדש....
וכן הנביא הושע מקבל פקודה אלוקית לשאת אשת זנונים, והמדרש מסביר שה' אמר לו לעשות זאת כדי להעביר מסר- הושע, כמו שאתה לא מסוגל לגרש את אשתך שילדה לך ילדי זנונים, שאינך בטוח שהם ילדך- כך אני לא אעזוב את עמי ישראל, אפילו יהיו "זרע מרעים בנים משחיתים". אפילו מרעים ומשחיתים- "בנים אתם לה' אלוקיכם".
כן, אני יודע שזה כואב, אני יודע שזה קשה. אני יודע. אבל מי אמר שגאולה זה דבר קל? אבל מה שבטוח, זה משתלם.
וכמו שאומר הירושלמי "א"ר ירמיה בן אלעזר עתידה בת קול להיות מנצנצת באוהלי צדיקים ואומרת כל מי שפעל עם אל יבוא ויטול שכרו". חבר'ה, באו נתנתק מהגאווה, מהאנוכיות, ונפעל עם אל. והאל פעל את עם ישראל, ובדור האחרון אף החל להשיב בנים לגבולם. אולי כדאי שנעזור במה שאנחנו יכולים?
אז תפסיקו לשקוע ברחמים עצמיים. תעשו לעולם כולו טובה ותצאו מזה. אנו לא מצפים לגאולה פרטית, אלא לגאולה כלל עולמית. וזה מתחיל בעם ישראל. רוצים לעזור או להתבכיין?
כן, אני קשוח. הדברים האלה מאוד רציניים, ודורשים אחריות גדולה. אני חושב שכדאי שכולנו נלמד מה דעת התורה, נתחיל בבירור אמוני מעמיק בעקבות הרב זצ"ל ובנו, "בחירי צדיקיא" שחידשו בדורנו את התורה הגואלת. אם אנו רוצים להשתתף עם אל, לקדם את הגאולה- צריך ללמוד את תורת הגאולה.
יאללה, אל תתעצלו. אם תארגנו סמנריון, אני אשמח לעזור בלנ"ד.
סומך עליכם, אוהב אותכם, מעריץ אותכם (שהרי כל כך הרבה תלוי בכם, ואתם עושים דברים נפלאים),
שמעון.