לצבוע חמשושים (לאלה שלומדים בפנימיות) או לא?
אשמח לשמוע דעות של אחרים!
האם זה כוונת קוב"ה?
גמרא מפורשת בפרק חלק ש"איזהו אפיקורס"- המבזה חבירו לפני תלמיד חכם, ונראה לי[99% בטוח] שאומרים זאת גם על המבזה ת"ח עצמו[גם שזה ק"ו אבל לא אתחייב על דבר שאיני זוכר בוודאות]
ויש רמב"ם בהלכות תשובה שאם איני טועה אומר שהמבזה ת"ח הרי זה אפיקורס.
ואני לא חושב שאנו צריכים לעשות חישוב "זה ת"ח, זה לא"- במיוחד שההגדרה לא כה ברורה[קידושין מט: אומרת ת"ח זהו הבקי במסכת כלה ויש מחלוקת האם זה כל המסכתות כולל כלה שהיא הכי קלה, או אפילו רק אותה[שמעתי זאת...]]
ויש פסק שגם אם הרב מחל על כבודו אסור שמא הוא לא באמת מחל על כבודו ולא היה נעים לו לומר "לא".
אני בכלל לא מבינה ת'קטע של לרדת על מורים ממש עד כדי ההעלבה רק בשביל להצחיק תאולפנא.
אני כן מסכימה עם זה שיש לפעמים כל מיני צחוקים אבל ממש בגבול הטעם הטוב.
וזה לא כי אנחנו מפחדות שיענישו אותנו או משו כזה- אלא פשוט כי זה מגעיל!
מסתבר שגם מורים הם בני אדם ואדר לא צריך להיות חודש של באסה בשבילם...
אנחנו עשינו עכשיו הכתרה (שבלי עין הרע יצאה ממש מקסים) בלי לרדת על מורים למרות שכששאלנו את הרב אריאל, הוא אמר שאם אותה דמות מסכימה וזה רק ע"מ ליצור הוואי ולא ח"ו ע"מ לצחוק- מותר!
בצלב"א.
שיש גבול. אבל חודש אדר זו הזדמנות נהדרת. אני זוכרת שבשנה שעברה היה לנו שיעור היסטוריה ראשון של חודש אדר וכולנו קפצנו על שולחנות וצעקנו מורל.
בהתחלה חשבתי: "זה אדר, אבל יש גבול מסויים!!", אבל אח"כ, כשראיתי איך המורה נהנית והכיתה מתגבשת, הבנתי כמה שזה שווה.

ברדע שצוות המורה מוכן לשתף פעולה אין שום בעיה..
אצלינו פעם היו משחקים נגדם אבל זה כבר לא כזה שןס.... אבל משחקים אצלינו כל האולפנא הגמר והענק וגם המורות והרבנים משתתפים. או נגיד מורה שמפרה את התקנון צריכה לשחק אחרי התפילה,מול כל האולפנא, 'איקס עיגול' מול הרב..
קיצר, חודש שמח ומבדח!
בצלב"א.
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות