תבלינים תבלינים!הרוזן!
אנחנו מתמשים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה (גם מתוקה וגם חריפה). לעתים רחוקות אבקת שום.
בא לי לגוון את התיבול
איזה תבלינים אתם ממליצים, ולמה מתאים התבלין? (איזה טעם הוא מוסיף?)
יותר בכיוון של דברים רגילים ופשוטים שאפשר למצוא בסופר... לא מנסה להגיע לתבלינים הזויים של גדולי השפים בעולם.
ירקות עליםפרח-אש
מתאים לכל מני תלוי למה התחברת
לגמרי וגםמחפשת פיתרון

בבשר בהרט וסומק אני מאוד אוהבת

במה עוד מתאים לשים סומק?שומשום אחר2
בשווארמהעלה למעלהאחרונה
ואני עושה עם זה זעתר
מוסיפה-תתתתת

כמון :מוסיף לתבשילי קטניות כמו שעועית, מגדרה, עדשים...

 

פלפל שחור גרוס, לא טחון לפרגית על האש..

 

פלפל לבן :לסלטים למשל אבוקדו או קולורבי

 

חוויג למרק: למרק ירקות תימני

^למרי כמוןרבה אמונתך!
מוסיף טעם ועניין
מתאים לעוף ובשר, וגם לקטניות.
משתלב מצויין עם רוטב עגבניות ומעשיר אותו.
רטבים גם טוב?וכל מיני קפואים כאלה של תיבוליםרק אמונה


אני אוהבת ללכת לחנות תבלינים ולנסות להריח ולטעוםהקולה טובה

בבית יש לנו:

כמון, אהוב ליבי. למרקים, חומוס ביתי, סלט סלק או גזר חריף, עוף ועוד המון... תבלין פיקנטי אבל לא חריף.

קארי- לתבשילים, עוף, תפו"א, מרק, אפילו פתיתים. יותר חריף אבל לא באמת.

ירוקים יבשים- פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, מיורן, כוסברה- הכל מיובש וטחון. תוקעת במלא מאכלים, בעיקר סגנון חלבי ואיטלקי.
קינמון- לדייסות, עוגות, פנקייק וכו'- מאכלים מתוקים.

 

ותערובות- לפיצה, לסטייק (תכלס שמה בחמין..) לעוף, להחמצה...

מדי פעם מנסה דברים חדשים (כמו טימין שפחות הלך..)

 

אני יודעת שיש כאלו שאוהבים רוזמרין, אני לא.. אבל שמים בתפו"א בתנור, אנטיפטסי וכאלו..

אוף עשית לי חשק לקולהרק אמונה

פטיש

חחחח מקופלת
ואין כאן קולהרק אמונה

והשכנים ישניםישן לא נורא שתיתי מיץ תפוחיםקורץ

הקטע ששעות אני חושבת מה בא לי מה בא לי 

ופתאום קפצה המוזה לקולה בוכה/צוחק

 

אוי כל כך אני, תמיד כמו עכבר מחפשת דברים טעימיםמקופלת
לא שבעה נפשי
אז אולי תמליצי לי ?רק אמונה


אתמול דווקא אכלתי תמר עם אגוז מלך. זה ממש טעים ובריאמקופלת
רק אמונה

לפחות שיהיה איזשהוא קשר לפורום פה מסמיק-מוציא-לשון

כמהבת 30
בשוטף- כל מה שכתבת, פלוס כמון (תבשילי ירקות, גזר ובטטה, וגם בשר ועוף)
עלים מיובשים כוסברה, וכד'- מוסיף טעם ויופי לכל תבשיל.
תערובות תבלינים לבשר ועוף- בהרט (תערובת עירקית), ראס אל חנות (אלג'יריה), תבלין לקציצות (נראה לי מרוקאי).
שום כתוש גם מהווה אחלה תבלין, כמו גם בצל מטוגן.
יש גם סומאק- תבלין קצת חמצמץ שצובע אורז בצבע ורוד נחמד.
כמון, בהרט וג'ינג'ר .44444
כמון- לדג עם חומוס
עוף
קציצות דג ובשר
פשטידת בשר

בהרט- כדורי בשר, אולי גם לקציצות טונה.

ג'יג'ר- למרקים- התבלין
ג'ינג'ר למרקים?לא חריף מידי?רק אמונה


בכלל לא. אני שמה ג'ינג'ר (אבקה) בכמות גדולה.44444
יש עוד מלא..בעצמי
לי יש מדף מפוצץ בהמון סוגים.
תערובת פילדלפיה
תערובת לדגים
גריל עוף
עלי דפנה
פלפל אנגלי
כמון
פפריקה
אבקות מרק למיניהם
תערובת לפיצה (משתמשת גם לטוסטים ולפסטה)
אורגנו
תערובלת תבלין לפסטו (שמה באורז, דגים וחביתב)
בצל יבש
רק הערה.בת 30
הרבה מהתבלינים שציינת הם תערובות תבלינים שיש בהם חומרים נוספים חוץ מהתבלינים כולל מונוסודיום גלוטמט.
תלוי איפה את קונהבעצמי
הדברים האלו לא כתובים ברכיבים
>>ברוקולי

 

*עשבי תיבול טריים במקרר

 

ובמזווה שלי זה מה שנמצא בדרך קבע:

* מלח גס

*מלח דק

* פפריקה רגילה

*פפריקה רגילה בשמן 

* פפריקה חריפה

* פלפל צילי מיובש

* צ'ילי גרוס

* כמון

* כורכום

* זרעי חרדל (שלם וטחון) 

* זרעי כוסברה (שלם וטחון)

* בהרט

* קארי

* ראס אל חנות 

* פלפל שחור

* פלפל לבן 

* שום גבישי (בד"כ משתמשת בטרי) 

* זעתר 

* קינמון

* אורגנו 

* בזיליקום

* טימין 

* טרגון 

* זנגוויל

* קצח

* פרג

* שומשום ושומשום שחור

* סומק

* עלי דפנה

* פלפל אנגלי שלם

 

אני אוהבת גם קצת תערובות לפעמים קונה

מה אין אצלי: אגוז מוסקט. לא סובלת 

 

 

מה ההבדל בין פפריקה רגילה לפפריקה בשמן?יעל מהדרום
אישית- אני מעדיפה בשמןש.א הלוי
הטעם שלה יותר טעים לי (כן, טעמתי את שתיהן לבד)
והצבע שלה יותר נתפס באוכל.
אחלה! בפעם הבאה שנקנהיעל מהדרום
טעם וצבעברוקולי
אגוז מובקט- טוב למוקרמים.44444
גם לבשר טחוןהבת של המלך
עליי דפנההבת של המלך
למרק
לתבשילי קטניות
לצונט
טעם קלאסי
עוד כמהשוקולד לבן
זעתר- מאד מוסיף לפיתה בתנור, עם שמן זית ומעל זעתר, וגם לפיצות. הבנתי שגם לחומוס, רק שאני לא אוהבת חומוס..
אורגנו- מתאים בעיקר לדברים עם עגבניות


גריל עוף- להפוך מאכל לפיקנטי ולא חריף. מתאים להרבה מאד מאכלים- תפו"א, ירקות בתנור, עופות, קציצות עוף, מוקפץ שהוא לא מתוק, דגים פיקנטיים וכו'. משתלב מעולה עם פפריקה

רוטב צ'ילי חריף- לאותם המאכלים, בין כפית לחצי כפית.. רק לטעם קצת שונה

טימין- אמנם נמצא רק בחנויות תבלינים אבל מאד משדרג את המאכלים, מתאים לאותם המאכלים שכתבתי לגריל עוף, אפשר בנוסף אליו. רק חשוב מאד לשים לב שהוא מאד מאד דומיננטי- לתבנית תנור מלא תפוחי אדמה אני שמה שישית כפית ואולי פחות. אחרת זה מוגזם ולא טעים. ובכל מקרה לאף מאכל לא מומלץ יותר מרבע כפית טימיי

פטרוזיליה- אני קונה חיה, קוצצת, ומקפיאה בכוסות לפי כפות, וככה מפשירה בכל פעם לפי הכמות הרצויה. מתאים לבשר או עוף טחון, לתבשילי עגבניות, לטחינה
אצלנוהעוגב
חווייג' התחליף לאבקת מרק (עוף), מכניסה הרבה בבשרי, מרק ירקות גם.
כמון, כתבו לך
כורכום פפריקה ומלח פלפל- בשוטף גם אצלנו, אוהבת להחליף לפעמים מלח רגיל במלח גס, תחושה אחרת...
אורגנו- כשרוצים להוסיף טעם, מבחינתי קצת חזק, אז בעדינות, מומלץ.
אגוז מוסקט, מסתדר לי יותר עם חלבי, משום מה כשבמתכון מבקשים אבקת מרק פטריות מסתדר לי להכניס אותו, יוצא טעים
משתמשת גםאדל35

בתבלינים שכבר כתבו :פפריקה, כמון, פלפל.

כורכום - הולך מצוין עם מרקים מירקות וקטניות, בנוסף לכמון  ופלפל.

 

אנחנו בבית אוהבים מאוד רטבים. מבחינתינו זה כמו תבלינים.

אז רוטב צ'ילי מתוק וסויה הולך עם עוף, מוקפץ, סלטי חצילים וכו'.

רוטב טריאקי הולך טוב עם בשר, עוף, וגם עם סלטי חצילים.

רוטב חרדל ודבש הולך עם עוף בתנור.

 

והתבלין הכי טוב לבישולים לשבת - להגיד "לכבוד שבת קודש" כשמבשלים!חיוך

תבלין לסטייקעלה למעלה
משתמשת בו פול
לדברים של עלאש
לעוף
לתפוחי אדמה
יוצא ממש טעים
כמה שאני אישית אוהבתרגע שלם

זעתר- ללחם זעתר, בתוך סלט, כתוספת על חומוס עם שמן זית

אגוז מוסקט- אני אישית משתמשת בו למוקרם/ רביולי וכדומה

קוביות תיבול בזיליקום של קנור- אפשר למצוא את זה רק בסופר- ממש מומלץ! גם בזה אני אוהבת להשתמש בפסטה..

רוטב צילי מתוק וחריף, סויה- לכל מיני מאכלים אסייתים- מוקפצים, כנפיים, שניצל מתוק וכדומה

עלי דפנה- מצויין לבשר אסאדו וכדומה

 

בהצלחה

עוד משהו קטן-תות

לא ראיתי שכתבו (אולי פספסתי)-

זרעי כוסברה טחונים. זה תבלין מעולה (בדכ בחנויות תבלינים או בסופרים גדולים). 

לא כוסברה יבשה! שזה ממש חסר טעם בעיניי.

הזרעי כוסברה - יש לזה טעם מיוחד ועמוק.

אני משתמשת בזה בדגים במקום בכוסברה חיה. אפשר לשים גם בתבשילי בשר ועוף

 

שום גבישי - אולי כתבו. לא אבקת שום (בעיניי פשוט לא טעים). 

 

מחזיקה תמיד גם שבבי בצל ושבבי שום  - זה נותן טעם מיוחד ועוזר במיוחד כשאין כוח לטגן בצל/לכתוש שום לתבשילים..

 

פלפל לבן - דומה לפלפל שחור אבל יותר מעודן. מתאים בתבשילים חלביים. יש לו ריח קצת ייחודי... לכן שמה מעט

 

קארי - תבלין הודי, צהוב ועם טעם עמוק. לא מתאים (בעיניי) לכל תבשיל. אבל למשל לעוף צהוב ממש מתאים. או לבישול הודי..

 

רוטב סויה - מעט ממנו משדרג תבשילים (מוקפצים, אורז, שעועית, עוף ועוד)

 

קינמון - נשמע שמתאים רק למתוק אבל בכמות מעטה מוסיף למשל לעוף, אפילו לחמין...

 

גריל עוף, גריל דג - אני לא מתה עליהם כי זה לא נראה לי ככ בריא. אבל טעים, במיוחד לאפייה

אנחנו שמים קינמון בכל דבר (טוניסאים)עלה למעלה
מרק של הקוסקוס
שניצלים
דביח
רוטב של פסטה
לביבות תפוחי אדמה
עוף
בכל דבר שמים קינמון, זה מאוד מוסיף
במיוחד בשניצל זה ממש טעים
אנחמו ג'רבאים ולא שמים.אלא אם הדור הקודם שם ואני לא בענייניםיעל מהדרום
לק"י

אולי בעצם סבתא שלי היתה שמה במרק.
וואו, וואו! איזה כיף!הרוזן!
כמה תגובות, איזה כיף, תודה רבה!
השרשור אפילו זכה לככב בראשי

אמממ, טוב. אז נראה לי שנתחיל מלנסות את הכמון (יש איזה מתכון אחד לדג שאנחנו משתמשים בו בכמון, אבל בד"כ מעדיפים מתכון אחר. ובכל אופן זה המקום היחיד שמשתמשים בכמון. אז נתחיל לנסות בעוד מקומות)
ואגוז מוסקט שקנינו פעם ע"פ איזה מתכון מוזר שראינו לאיזה סלט או משהו, ומאז שוכב אתלנו במקרר ללא תועלת - ננסה אותו בע"ה בפעם הבאה שנכין משהו מוקרם
זה בינתיים, בהמשך ניקח מפה עוד דברים...
והכי חשוב - נשמור את השרשור הזה! יעיל ומעניין, כמעט כל התגובות מוסיפות משהו

ממש תודה לכולכם!!

אגב, כוסברה חיה אנחנו גם משתמשים הרבה פעמים, אבל לא חשבתי על זה כעל תבלין או משהו, אע"פ שבאמת אפשר להחשיב את זה כתיבול
המלצה גורפת להרבה תבלינים..חמישייה ב"ה
אנחנו קונים אותם שלמים וטוחנים במטחנה ביתית קטנה ומעולה (קניתי המשביר לפני כמה שנים ומשמשת אותנו על בסיס כמעט יומי).
ככה משתמשים בפחות תבלינים אבל הן נותנים יותר טעם..
זרעי כוסברה, כמון שלם, פלפל אנגלי, שורש כורכום..
פתאום הטעמים מתעוררים לחיים (רק לתבל בפחות מסה כי הם יותר חזקים)
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אוראחרונה

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך