"זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו.."מוריונת

ערב חג עצמאות שמח!

ובפרוש עלינו החג- שאלת השאלות-

חוגגים? או אולי לא?

לאן הולכים? יש לכם רעיונות?

להיום בערב, ולמחר?

נשמח לשמוע!

בצפייה לבנין אריאל

חוגגים..tomerittal

למה לא? אנלא מבין.. ובמיוחד חבר'ה מאריאל.

לאיפה הולכים?

בישיבת הדרום יש תפילה בשעה 20:00 , ואח"כ בשעה 21:00 יש הרקדה עם ענבי הגפן!! כולם מוזמנים!

סליחה.. הרקדה ב21:30tomerittal
ויש בשעה 20:00 עוד תפילהה בבית כנסת הגדול עם הרב קוק.
לחולון!shira123

ב7 וחצי מתחילה תפילה חגיגית לאחר מכן שיחות של ראש העיר ורב הישיבה

ב9 ועשרים מופע זיקוקים מרהיבב ( )

ואז מתחילות הופעות שוות ביותר בבמה התורנית-ישי לפידות,אודי דוידי,סיני תור ועוד להקה ששכחתי את שמה!!!

יהיה שוווה ביותר!!!!!!!!

לחברון וקרית ארבע!!מלכה=)

ב20:00-טקס מהמם במערת המכפלה!!

ואחריו צעדה של נוער קרית ארבע והתושבים מהמערה אל רחבת המועצה דרך בית השלום ומאחז הגיבורים.

ב23:00-הופעה חגיגית של 4*4 הרכב הנוער של קרית ארבע.

ואחריו קומזיץ לנוער...

יום עצמאות שמח מזל טוב מדינה יקרה בהגיעך לגיל 61!!

אה ושכחתי את הזיקוקים!מלכה=)
אולי נלך להרקדה של תנועת הנוער......פזוש
מסכימה עם כל מילה!!SIMI

הרב דניאל. לא כך פסקו הרבנים..tomerittal

הרב שמואל אליהו - News/News.aspx/188555 

הרב זלמן מלמד, ועוד המון המון רבנים, וכן הרצי"ה זצ"ל לא חגג עצמאות ביום ירושלים.

ומה בדיוק הקשר בין יום העצמאות ויום ירושלים?!מלכה=)
בכל אחד מהם חוגגים משהו אחר! והרב דב ליאור שליט"א פוסק כן לחגוג את יום העצמאות וגם להגיד הלל בברכה!
חוגגים בקרית 4...כבוד ועוצמה=)

ב"ה

בואו לקרית 4 כמו שמלכה אמרה יש שם אחלה

של טקס ברחבת מערת המכפלה!!!!!!!!!

יש גם זיקוקים,הופעה עניינים בלאגנים שלא תמצאו במקום אחר.....

חוגגים גם את יום העצמאות וגם את יום ירושליםאנונימי (פותח)

בשמחה גדולה על גאולתנו ועל פדות נפשינו

מי שמסתכל על העובדות שהערכות האופטמיות דברו על 50% הצלחה בהקמת מדינת ישראל ול נדבר על הערכות היותר ראליות יום העצמאות מסמל את המעבר הניסי מעם שפל בשואה לעם גאה שנלחם על חירותו

ולכן חובה עלינו להודות לקב"ה על ניסם עצומים אלו ולומר הלל שבח והודאה

איך ראיתי את זה מגיע...הסנה-בוער

חוגגים בישוב!תמר_דר
יש טקס של השמיניסטים בבית אל, ואח"כ הרקדה ולסיום- ערב שירה בציבור!
ברור שחוגגים.יופידו

אתמול הייתי בתפילה וישר אח"כ בהופעות (למרות שלא כ"כ רקדתי, יותר מכרתי חוברות של המקדש בדרך, חוברות ממומלצות מי שרוצה אפשר לדבר איתי ואני אברר מי מוכר/ת באיזורם), שמהם הלכנו לפגישה של כמה משפחות.

היום, בעז"ה אחרי שרואים את חידון התנ"ך אנחנו הולכים לקרובי משפחה בהרצליה יחד עם כל המשפחה מצד אבא.

חוגגים ועוד איך!דינה ברזילי

יותר נכון- חגגתי אתמול, התפללתי בביה"כ הגדול בפ"ת (היה מרגש מטירוף!) ואח"כ בהרקדה באולפנא.

היום תכננתי לראות את חידון התנ"ך, אבל פספסתי אותו כי התבלבלתי בשעות אז נראה כבר מה נעשה בהמשך.

חוגגים...בטח שחוגגים!אפוש

בס"ד

ב"ה חוגגים את החג במלוא הדרו!

בבית אל!

יומהעצמאות עם יומולדת לאחיין...מקסים פה!

ראיתם ת'חתן של חידון תנ"ך? מהשניה שראיתי ת'מתמודדים אמרתי פה למשפחה זה יהיה החתן....

דניאל, אתה יודע שבנושא הנ"ל הרב טל הוא דעת יחיד!!!חג'ג

בס"ד

אין חולק שסוגיית הלל בברכה היא מ-א-ו-ד בעייתית, כידוע ספק ברכות להקל ורבים נוהגים לא לברך, אבל אין חולק שהיה נס... במה יומעצמאות שונה מחנוכה למשל? פורים?

הרב טל כבודו במקומו מונח אבל הרבנים שלנו לא סוברים כמותו... ב"ה!

נ.ב. דניאל, מה אתה עושה בבית אם יומעצמאות זה יום ככל הימים?

ותיהנה ביום ירושלים... אתם מגיעים למרכז?

אואו עוד שניה אנחנו נתחיל פה את אותןאפוש

בס"ד

חפירות ביינישיות..

שיהיה ב"הצלחה..

נטשתי (תשרשור כן?!?) -עד להודעה חדשה ;)

גם אברהם אבינו היה יחידי.האריאלניקהנאמן
ובנושא זה הרב טל ממש לא דעת יחיד יש את הרבנים שלחרדים, וגם הרב גורן הפסיק לומר הלל ביום העצמאות אחרי הסכמי אוסלו
דניאל. איך אתה יכולהשוות אותנו לתקופת אברהם אבינו?tomerittal

ולמה אתה מתכשח לזה שכל רבותינו הורו לנו לחגוג???? הם כמו העובדי ע"ז שבתקופת אברהם אבינו?! 

הרב דב ליאור, הרב זלמן מלמד, הרב יעקב שפירא[וכן אביו זצ"ל], הגר"מ אילהו, ועוד רבים.

אתה משווה את כל אלה לטועים בתקופת אברהם?

אתה עשית את ההשוואה הזאת. לא הוא.שירה חדשה

בס"ד.

והכמות בכלל לא משנה לצורך העניין.
לכל אחד יש את הדעות שלו.
אני לא רואה סיבה לחפור בעניין.

[חוץ מזה, ידוע שאיפה שיש מעט אנשים ויש את הכי הרבה התנגדות- שם האמת.
שנזכה...]

לפי זה השבטים האינדאנים באמריקה צודקים,צחקן

בעז"ה.

וכולנו צריכים לסגוד לאיזה תאו/דישון בערבות אמריקה.

זה לא הפרמטר היחיד (והבסיסי) לצדקת הדרך.רחלקה
לא זכור לי על נס ביום העצמאות...עמישב

משא"כ בחנוכה.

להפך, ביום העצמאות רק התגברה המלחמה. ואם תגידו לי על תהליך הגאולה- אפשר לחגוג את זה ביום ירושלים, בלי כל הטררם החילוני, ובעיקר- בלי הבלבול הפנימי שמתקבל בין הטוב והרע שבכל הסיפור.

נקי, פשוט, הגיוני.

נ.ב. גם רבנים חרדים הם רבנים. וגם הרב שבתי סבתו, ככל הזכור לי לא חוגג. הרב אליהו "לא ידוע" מה הוא עושה... והמבין יבין. אבל זה לא העיקר- העיקר הוא מהי הדרך האמיתית ולא משנה כמה אומרים לכאן וכמה לכאן.

בכלל, כל הויכוח הזה לא כזה חשוב, תלמדו תורה זה יועיל יותר לעם ישראל (וזה בדיוק מה שאני הולך לעשות, בע"ה).

...tomerittal

"בכלל, כל הויכוח הזה לא כזה חשוב, תלמדו תורה זה יועיל יותר לעם ישראל (וזה בדיוק מה שאני הולך לעשות, בע"ה)."

מסכים מאוד..

תיקון טעות... הרב סבתו הוא מגדולי החוגגים!אורי$$
כדאי לבדוק לפני שמוציאים שם רע על רבנים... חיים טובים!
שם רע? לא נראה לי.האריאלניקהנאמן
ואורי סתם שאלה אתה יודע את זה מידיעה גמורה וברורה שאתה אומר, 'מסתמא לא שמענו משהו אחר, אז בטח עמישב טועה' ואולי תעיינו בקובץ שצירפתי, או שאתם מפחדים לגלות שאתם טועים...
מידיעה ברורה:אנונימי (פותח)
הרב סבתו חגג את יום העצמאות איתנו בישיבה ואף הסביר למה הנס היה כל כך גדול וכך נוהגים בישיבה לחגוג את יום העצמאות אם הלל וכו'
אחלה זה מה ששאלתי...האריאלניקהנאמן
כנראה שטעיתי. לענ"ד לא שם רע. מחלוקת- מר כדאית ליהעמישב

ומר כדאית ליה.

אגב, אם מישהו מכם באמת יחקור לעומק את שיטתו של הרב טל, הוא עתיד לגלות להפתעתו הרבה שאין הרבה הבדל בינו לבין אחרים בעניין חגיגת יום העצמאות [גם הוא מודה על הנס, גם הוא אומר שזהו מהלך אלוקי בלתי נתפס ומי שלא מודה הוא כפוי טובה וכו' וכו'], זה רק עניין של דקויות קטנות שבגללן הוא העביר את החגיגות ליום ירושלים. עיקר ההבדל האמיתי הוא בהסתכלות העולם- דהיינו חיים שלמים של תורה מלאה בצורה הכי הכי רצינית שיש [גם ובעיקר מבחינה תרבותית ודרך חיים, או במילים אחרות "רוח ההלכה" או בלשון החזון איש "צורת היהדות"], זאת יחד עם חיי עשיה מלאים לא פחות. או אם תרצו תקראו לזה- תורה עם דרך ארץ, אבל במובן המלא, השלם והאמיתי של שני חלקי המשפט, לא כפי שרבים ציטטו את הרש"ר הירש וקצת שכחו על מה הוא לחם כל חייו.

ואם כבר אז כבר- מומלץ מאוד לקרוא את התרגום שיצא לאחרונה לספר של נכדו של הרש"ר, הרב ד"ר יצחק ברויאר זצ"ל (מראשי פועלי אגודת ישראל, ד"ר למשפטים), שנקרא "הכוזרי החדש". שם הוא מתאר באופן של שיח וויכוח את ההתמודדויות שהיו בתקופתו [לפני כשבעים שנה]. מעניין מאוד לציין שרוב מוחלט של הדברים רלוונטי ביותר להיום, אלא שצריך לעשות המרה קטנה של חלק מהשיטות והאמירות שבספר. אומנם הספר כבד מעט מצד התוכן אך הוא כתוב בשפה עשירה ונעימה, והוא גם יורד לעומק הדברים בברור חד וישר. מומלץ!

אוו פרסום משפחתי...האריאלניקהנאמן
עם החניכים בכיכר עד אור הבוקר!!420mal

סתאאם.. בלי החניכים.

סתם שאלה (בעיקר לחגי)האריאלניקהנאמן
במקום לזרוק סיסמאות באויר, מישהו מכם באמת בדק לעומק על מה ולמה (לובשת הזברה פיג'מה) חוגגים את יום העצמאות? מישהו בכלל פתח את הקובץ שצירפתי וניסה, ללא דיעות קדומות, לחקור, אולי מה שאכולם עושים, לא כ"כ נכון, לא כ"כ מדויק. כרגיל לא, את אף אחד זה לא מעניין, העיקר שנחגוג את הולדת הקיסר ירום שמו וכסאו, מדי שנה בשנה כמצוות אנשים מלומדה...
פעם ניסית לשאול את עצמך אותו דבר, רק להפך?פגזניקית גאה!
גם אם את צודקת, זה לא מסיר ממך את השאלהעמישב

בס"ד ליקבה"ו

אנחנו כל הזמן חוטאים בזה- הגיע הזמן שנדאג לחומריות של חברינו ולרוחניות (והדעות...) שלנו, ולא להפך...

אחת ולתמיד-תפוזה 1

בס"ד

אני חייבת לדעת, מה הראשי תיבות- "ליקבה"ו"?

ראשי תיבותהאריאלניקהנאמן
לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה
אז אין ביננו בכלל ויכוח. לא סתרתי את דעתך.פגזניקית גאה!
כן! שאלתי את עצמי ובדקתי, מהי הדרך הנכונההאריאלניקהנאמן
ומתוך בירור הגעתי למסקנה המתבקשת כל כך.
יש לי שאלה-הסנה-בוער
לה"ו
לא בשביל שירצחו אותי,אלא באמת בשביל להבין- חשבתי על זה הרבה-
אתם חוגגים את יום י-ם אבל לא את יום העצמאות, ולמה?
נכון, יש קצת הבדלים, אבל בגדול-
שני'הם בספירת העומר..
וגם ביום ירושלים לא חזרנו להר הבית! ויש בירושלים רק 60% אוכלוסי'ה י'הודית...

בקצרה מאוד (הרב טל העביר בזמנו כעשרים שעורים בנושאעמישב
בס"ד ליקבה"ו

חוגגים רק ביום ירושלים.
זה לא קשור לספירת העומר.
אומנם הגאולה בשום מישור איננה שלמה, אך אנחנו חוגגים את תהליך הגאולה ומודים לה' עליו בכל לב.
אז למה לא ביום העצמאות? כי היום הזה מערבב את התודה לה' עם ה"כוחי ועוצם ידי", כי הוא מערבב את התרבות היהודית האמיתית שלנו, יחד עם התרבות החילונית הקלוקלת. הסכנה היא שאנחנו כציבור נערבב, עקב חגיגות יום העצמאות, בין הטוב שבתהליך הגאולה האלוקי לבין הרע שבמעשי האדם, דהיינו המדינה.

כל העניין של לא לחגוג, עיקרו (יש עוד כמה פרטים, אך זה העיקרון הגדול), הוא כדי שלא נתבלבל.
למה הדבר דומה? לאדם שסיים מסכת ולקרוב משפחה שלו היתה חתונה. לצערנו, קרוב המשפחה הינו חילוני, ולכן הריקודים מעורבים וגם הבנות שם קצת שכחו מה הפירוש של להתלבש. אך חברנו היקר סיים מסכת! וכשמסיימים צריך לשמוח, אז הוא בא לרקוד.
השמחה על סיום המסכת (המהלך האלוקי של הגאולה) אסור לה להתבטא בריקודים במקום הלא מתאים (החגיגה החילונית סביב הכוח והעוצמה והגאווה המנופחת על מה שאנחנו, כביכול, עשינו), לכן מעתיקים אותה ליום ירושלים.

אני בטוח שאם רוב הרבנים שיצאו נגד הרב טל היו מבינים את הנקודה הזאת, שזוהי שיטתו, הם היו הרבה יותר עדינים בתגובה שלהם.

חשוב לציין- ככה אני הבנתי את הדברים, ככה הסבירו לי כמה אנשים, יכול להיות שאני טועה.
אפשר לשאול מה הקשרלחילוניות?!tomerittal

בגלל שיש חילונים שחוגגים באותו יום משהו שונה לגמרי, עם משמעות שונה לגמרי ממה שאנחנו חוגגים[וכנראה שיש הרבה אנשים שלא מבינים מה אנחנו, הדתיים לאומיים חוגגים.] אז אנחנו לא נהיה כמוהם? יש פה בכלל חשש של התבוללות?? מההקשר בכלל?!

ואגב, הדוגמה שהבאת ממש גרוע..

אוקי, מסכימההסנה-בועראחרונה
לה"ו
שלא צריך לחגוג בצורה החילונית בשום אופן- אבל מה הרע באותו הי'ום לעשות הרקדה עם שירים חסידי'ים מלאי שבח לד', תפילה חגיגית, סעודת מצו'וה, שיעורים על הגאולה? ללא שום סממן חילוני?
ולמה לומר שכל מעשי האדם הם רעים? יש ב"ה התעוררות החומר, אחרי שעמ"י אלפיי'ם שנה הי'ה בגלות שפל ומדוכא, ללא שום רצון להי'ות מוביל בכל התחומים- פתאום אנחנו מתעוררים! יש בזה המון בעי'ות כי יש המון קיצוני'ים שזנחו לגמרי את הקודש- אבל למה לא להודות לד' על הטוב שיש פה? אני לא אומרת לעצום עיני'ם ולומר שהכל וורוד, אבל י'ום אחד לשמוח בטוב שיש?
וכן, יש בעי'ה עם התאריך- זו התאריך אמנם שהתחילה המלחמה, וההכרזה גם היתה בי'ום שישי והחגיגית נמשכו לשבת. 
[אני לא סותרת את עצמי, אני פשוט מנסה לברר את כל הצדדים]
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך