ערב חג עצמאות שמח!
ובפרוש עלינו החג- שאלת השאלות-
חוגגים? או אולי לא?
לאן הולכים? יש לכם רעיונות?
להיום בערב, ולמחר?
נשמח לשמוע!
בצפייה לבנין אריאל

ערב חג עצמאות שמח!
ובפרוש עלינו החג- שאלת השאלות-
חוגגים? או אולי לא?
לאן הולכים? יש לכם רעיונות?
להיום בערב, ולמחר?
נשמח לשמוע!
בצפייה לבנין אריאל

למה לא? אנלא מבין.. ובמיוחד חבר'ה מאריאל.
לאיפה הולכים?
בישיבת הדרום יש תפילה בשעה 20:00 , ואח"כ בשעה 21:00 יש הרקדה עם ענבי הגפן!! כולם מוזמנים!
ב7 וחצי מתחילה תפילה חגיגית לאחר מכן שיחות של ראש העיר ורב הישיבה
ב9 ועשרים מופע זיקוקים מרהיבב (
)
ואז מתחילות הופעות שוות ביותר בבמה התורנית-ישי לפידות,אודי דוידי,סיני תור ועוד להקה ששכחתי את שמה!!!
יהיה שוווה ביותר!!!!!!!!
ב20:00-טקס מהמם במערת המכפלה!!
ואחריו צעדה של נוער קרית ארבע והתושבים מהמערה אל רחבת המועצה דרך בית השלום ומאחז הגיבורים.
ב23:00-הופעה חגיגית של 4*4 הרכב הנוער של קרית ארבע.
ואחריו קומזיץ לנוער...
יום עצמאות שמח
מזל טוב מדינה יקרה בהגיעך לגיל 61!!
הרב שמואל אליהו - News/News.aspx/188555
הרב זלמן מלמד, ועוד המון המון רבנים, וכן הרצי"ה זצ"ל לא חגג עצמאות ביום ירושלים.
ב"ה
בואו לקרית 4 כמו שמלכה אמרה יש שם אחלה
של טקס
ברחבת מערת המכפלה!!!!!!!!!
יש גם זיקוקים,הופעה עניינים בלאגנים שלא תמצאו במקום אחר.....
בשמחה גדולה על גאולתנו ועל פדות נפשינו
מי שמסתכל על העובדות שהערכות האופטמיות דברו על 50% הצלחה בהקמת מדינת ישראל ול נדבר על הערכות היותר ראליות יום העצמאות מסמל את המעבר הניסי מעם שפל בשואה לעם גאה שנלחם על חירותו
ולכן חובה עלינו להודות לקב"ה על ניסם עצומים אלו ולומר הלל שבח והודאה
אתמול הייתי בתפילה וישר אח"כ בהופעות (למרות שלא כ"כ רקדתי, יותר מכרתי חוברות של המקדש בדרך, חוברות ממומלצות מי שרוצה אפשר לדבר איתי ואני אברר מי מוכר/ת באיזורם), שמהם הלכנו לפגישה של כמה משפחות.
היום, בעז"ה אחרי שרואים את חידון התנ"ך אנחנו הולכים לקרובי משפחה בהרצליה יחד עם כל המשפחה מצד אבא.
יותר נכון- חגגתי אתמול, התפללתי בביה"כ הגדול בפ"ת (היה מרגש מטירוף!) ואח"כ בהרקדה באולפנא.
היום תכננתי לראות את חידון התנ"ך, אבל פספסתי אותו כי התבלבלתי בשעות
אז נראה כבר מה נעשה בהמשך.
בס"ד
ב"ה חוגגים את החג במלוא הדרו!
בבית אל!
יומהעצמאות עם יומולדת לאחיין...מקסים פה!
ראיתם ת'חתן של חידון תנ"ך? מהשניה שראיתי ת'מתמודדים אמרתי פה למשפחה זה יהיה החתן....
בס"ד
אין חולק שסוגיית הלל בברכה היא מ-א-ו-ד בעייתית, כידוע ספק ברכות להקל ורבים נוהגים לא לברך, אבל אין חולק שהיה נס... במה יומעצמאות שונה מחנוכה למשל? פורים?
הרב טל כבודו במקומו מונח אבל הרבנים שלנו לא סוברים כמותו... ב"ה!
נ.ב. דניאל, מה אתה עושה בבית אם יומעצמאות זה יום ככל הימים?
ותיהנה ביום ירושלים... אתם מגיעים למרכז?
בס"ד
חפירות ביינישיות..
שיהיה ב"הצלחה..
נטשתי (תשרשור כן?!?) -עד להודעה חדשה ;)
ולמה אתה מתכשח לזה שכל רבותינו הורו לנו לחגוג???? הם כמו העובדי ע"ז שבתקופת אברהם אבינו?!
הרב דב ליאור, הרב זלמן מלמד, הרב יעקב שפירא[וכן אביו זצ"ל], הגר"מ אילהו, ועוד רבים.
אתה משווה את כל אלה לטועים בתקופת אברהם?
בס"ד.
והכמות בכלל לא משנה לצורך העניין.
לכל אחד יש את הדעות שלו.
אני לא רואה סיבה לחפור בעניין.
[חוץ מזה, ידוע שאיפה שיש מעט אנשים ויש את הכי הרבה התנגדות- שם האמת.
שנזכה...]
בעז"ה.
וכולנו צריכים לסגוד לאיזה תאו/דישון בערבות אמריקה.
משא"כ בחנוכה.
להפך, ביום העצמאות רק התגברה המלחמה. ואם תגידו לי על תהליך הגאולה- אפשר לחגוג את זה ביום ירושלים, בלי כל הטררם החילוני, ובעיקר- בלי הבלבול הפנימי שמתקבל בין הטוב והרע שבכל הסיפור.
נקי, פשוט, הגיוני.
נ.ב. גם רבנים חרדים הם רבנים. וגם הרב שבתי סבתו, ככל הזכור לי לא חוגג. הרב אליהו "לא ידוע" מה הוא עושה... והמבין יבין. אבל זה לא העיקר- העיקר הוא מהי הדרך האמיתית ולא משנה כמה אומרים לכאן וכמה לכאן.
בכלל, כל הויכוח הזה לא כזה חשוב, תלמדו תורה זה יועיל יותר לעם ישראל (וזה בדיוק מה שאני הולך לעשות, בע"ה).
"בכלל, כל הויכוח הזה לא כזה חשוב, תלמדו תורה זה יועיל יותר לעם ישראל (וזה בדיוק מה שאני הולך לעשות, בע"ה)."
מסכים מאוד..
ומר כדאית ליה.
אגב, אם מישהו מכם באמת יחקור לעומק את שיטתו של הרב טל, הוא עתיד לגלות להפתעתו הרבה שאין הרבה הבדל בינו לבין אחרים בעניין חגיגת יום העצמאות [גם הוא מודה על הנס, גם הוא אומר שזהו מהלך אלוקי בלתי נתפס ומי שלא מודה הוא כפוי טובה וכו' וכו'], זה רק עניין של דקויות קטנות שבגללן הוא העביר את החגיגות ליום ירושלים. עיקר ההבדל האמיתי הוא בהסתכלות העולם- דהיינו חיים שלמים של תורה מלאה בצורה הכי הכי רצינית שיש [גם ובעיקר מבחינה תרבותית ודרך חיים, או במילים אחרות "רוח ההלכה" או בלשון החזון איש "צורת היהדות"], זאת יחד עם חיי עשיה מלאים לא פחות. או אם תרצו תקראו לזה- תורה עם דרך ארץ, אבל במובן המלא, השלם והאמיתי של שני חלקי המשפט, לא כפי שרבים ציטטו את הרש"ר הירש וקצת שכחו על מה הוא לחם כל חייו.
ואם כבר אז כבר- מומלץ מאוד לקרוא את התרגום שיצא לאחרונה לספר של נכדו של הרש"ר, הרב ד"ר יצחק ברויאר זצ"ל (מראשי פועלי אגודת ישראל, ד"ר למשפטים), שנקרא "הכוזרי החדש". שם הוא מתאר באופן של שיח וויכוח את ההתמודדויות שהיו בתקופתו [לפני כשבעים שנה]. מעניין מאוד לציין שרוב מוחלט של הדברים רלוונטי ביותר להיום, אלא שצריך לעשות המרה קטנה של חלק מהשיטות והאמירות שבספר. אומנם הספר כבד מעט מצד התוכן אך הוא כתוב בשפה עשירה ונעימה, והוא גם יורד לעומק הדברים בברור חד וישר. מומלץ!
סתאאם.. בלי החניכים.
בס"ד ליקבה"ו
אנחנו כל הזמן חוטאים בזה- הגיע הזמן שנדאג לחומריות של חברינו ולרוחניות (והדעות...) שלנו, ולא להפך...
בס"ד
אני חייבת לדעת, מה הראשי תיבות- "ליקבה"ו"?
בגלל שיש חילונים שחוגגים באותו יום משהו שונה לגמרי, עם משמעות שונה לגמרי ממה שאנחנו חוגגים[וכנראה שיש הרבה אנשים שלא מבינים מה אנחנו, הדתיים לאומיים חוגגים.] אז אנחנו לא נהיה כמוהם? יש פה בכלל חשש של התבוללות?? מההקשר בכלל?!
ואגב, הדוגמה שהבאת ממש גרוע..
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות