חשוב!אנונימי (פותח)

טוב אנשים, בתור אחת שפעילה בתנועה, ושנמצאת בה מספיק זמן, החלטתי לכתוב לכולכם משהו שמציק לי ממש ממש!!! באמת, אני ממש מבקשת שכל אחד ייקח את זה לצומי ויעשה עם זה משהו.

רציתי לשאול, איך יכול להיות שאני פוגשת מישהי בערך פעם שניה בחיים שלי וכבר היא יודעת להגיד לי את כל מה שאני יודעת וגם את כל מה שאני לא יודעת על עצמי? איך יכול להיות שאני מתארסת פעמיים בשבוע ושכל יומיים ישלי חבר חדש? איך יכול להיות שאנשים יודעים עליי דברים לפני שאני בעצמי יודעת עליהם? איך יכול להיות שאנשים שאני לא מכירה מכירים אותי יותר ממה שאני מכירה את עצמי???

אנשים!!! תתעוררו! באמת מספיק! הרכילות שעוברת בעם שלנו בכלל ובתנועה שלנו בפרט כבר עוברת כל גבול!!! אם אני מסוגלת להתחיל לדבר עם בנאדם פעם ראשונה בחיים שלי ולדעת עליו הכל, או שאני יודעת מתי כל אחד קם בבוקר, אוכל, באיזה שעות בדיוק הוא ישן וכו' בלי לדבר איתו אפילו פעם אחת בחיים אז לאן הגענו???? באמת!!! אז נכון שכולנו סקרנים, ובאמת מעניין אותנו מי זוג של מי וכמה שיניים יש לאחות של ההוא ובן כמה האח של ההיא... (טוב נו... אולי לא ממש מעניין... אבל..) אנחנו צריכים לדעת להתגבר על הסקרנות הזאת! לדעת מתי באמת לשתוק ולהפסיק לדבר! לדעת את הגבולות, מה מותר לנו להגיד ומה לא!

בתור אחת שנפגעה מהרכילויות האלו כמה פעמים, ויודעת ובטוחה  שיש גם עוד אנשים שבאמת נפגעים מכל הרכילות שהולכת כאן, אני מבקשת, מכולם באמת להתחיל ללמוד לשמור על הפה, ולהתגבר על מידת הסקרנות! באמת שזה לא נעים ולא שייך שכל העולם יודע עליך הכל! ובאמת שבשלב כלשהו זה רק יכול לפגוע! בצורה כלשהי כל אחד יכול למצוא את עצמו במצב הזה, ולהבין אותו. ובאמת, בואו נעשה מאמץ משותף כולנו ונלמד לשמר על הפה!!

בצפיה לבנין אריאל

את ממש צודקת..!ברוריה מהגוש
גמני שונאת רכילויות..
צריך להפסיק את זה ומהר!
אין ספק שאת צודקת!barak891

ולכל מי שעברה לו במוח ואפילו לשניה אחת המחשבה שאולי אני כתבתי את זה אז התשובה היא לא.

אבל שוב, אני  תומכתת בכל ליבי...

בצלב"א.

וואו...יוכי

כמה שאת צודקת! אני שיא המזדהה! מסכימה עם כל מילה!

אנשים! באמת כדאי להתעורר! יאללה אנחנו בסה"כ פוגעים אחד בשני! וכמו שאפחד לא רוצה שירכלו עליו ככה אנחנו לא צריכים לרכל על אפחד! ובתור אחת שנפגעה מהקטע הזה כמה פעמים... אני באמת מבינה אותך ומזדהה איתך!

בצפיה לבנין אריאל ולתיקון עולם במלכות שדי.

וואלהשלומית16

צודקת... נורא כיף לרכל אבל זה לא נחמד לאף אחד...

התגובה הקודמת נכתבה בכינוי שלי אבל לא בשמי....שלומית16

אני ממש ממש מסכימה עם זה!

זה ממש קטע בעיתי לכולנו וחייבים לעבוד על זה ברציני!!!!

אז יאלה חבר'ה לפי דעתי הדרך הטובה ביותר כרגע היא להתחיל ללמוד הלכות לשון הרע( נשמע פלצני אבל לא נורא...)

בע"ה אני מקווה שיהיו אנשים בהנהלה שיתעוררו ויתחילו להוביל מבצע רציני  בנושא...

מה הנהלה ארצית?דרדקי
זה לא אמור לבוא מהם.
הם מעבירים שיעורים באבן העזר כא?
הם מעבירים שיעורים בהלכות תפילה?
הם מעבירים שיעורים בהלכות אורך שרוול?[ אורח חיים ע"ה סעיף קטן ט..]
הם מעבירים שיעורים בהלכות ברכות?[טוב באמת הביאו את הקונטרס בנטיעות, אבל לא לימוד את זה]
ההנהלה לא צריכה לעשות את זה! זה תפקיד המדריכים לחנך את חניכיהם!
זה התפקיד של הישיבות והאולפנות, של הר"מים והמחנכות, ואולי באמת בכיתה ז בשיעורי הלכה יש ללמדו את הלכות שמירת הלשון.
אגב, באתר של חב"ב יש פעולות בנושא...
דרדקי-שלומית16
לפי דעתי המצב הגיע לרמה כזו שרק אם יהיה מבצע רחב וחזק יש אופציה לשנות ת'מצב....
ומה היא תעשה?דרדקי
תשלח פלייר לכל חניך?
אלו דברים שהמדריכים בכל סניף צריכים לעבוד עליהם.
ההנהלה יכולה ללכת למדריכים ולא יותר- עד אנה תיכנס ההנהלה ועד אנה היא תשפיע?
נראה לי שזה יחליש את כח ההנהלה ומועד לכישלון.
אם בסימנריון הבא ידברו על זה אז יכנס, והם יעבירו לחניכים, אבל יתרה מזו? מה ניתן לעשות?
ברור שזו עבודה של המדריכיםשלומית16
אבל אם לא יחדירו את זה למדריכים בעצמם זה יהיה עצוב!
גם עם זה אני לא בטוחדרדקי
מה מדריכים לא מקפידים?
לא רוצים בעצמם?
אני יודע, בסניף שלי לפחות, ההקפדה[של שאר המדריכים] היא מאוד גבוה.
אולי הם מקפידים ורוציםשלומית16

אבל הם צריכים עזרה וחיזוקים בעניין.

(הבנו שסניף רחובות הוא המלך...)

זה לא נראה לי עניין של מצב..barak891אחרונה

צר לי להגיד את זה אבל אני חושבת שזה מתחיל בהנא"ר, ואני לא מתכוונת לעומדים בראשה דוקא אלא לכל אלה הלוקחים חלק בפעילות ההנהלה ולאו דוקא בתנועה..

שבת שלום ובצלב".א

אני ממש מסכימה !!!שירוש
תגובהדרדקי

דבר ראשון אני לוקח בתור אקסיומה שאי כאן אף אחד/ת שיודע מי את...
לא הבנתי את החיוב לכתוב "ובתוך התנועה בפרט" במאמר, האין בזה לשון הרע כאשר הרבה אנשים כותבים וקוראים כאן למרות שאינם בתנועה? [זה הטפל עכשי אני אכתוב את העיקר...]

אני לא נוכחתי לגלות כאלו כמויות של רכילויות כמו שנשמע כאן. יכול להיות שיש פה ושם, אני גם מאמין שזה קורה, בעיקר [או רק בגלל] בגלל שאותם אנשים לא בקיאים בהלכות הללו ולא, חלילה, מתוך רצון לדבר רכילות, ואילו היו יודעים שזה רכילות היו שותקים. 

את כתבת "ובן כמה האח של ההיא" אני מנסה עם חניכים שלי לדבר גם על המשפחה שלהם, מתוך רצון לבנות את הקשר הישיר-חברותי, ולכן כן, אני גם יודע שיש לההיא אחות בכיתה א, לפעמים אני אדע את השם שלה, לפעמים לא,[אחים אני בדרך כלל אדע] אבל איני מבין איזה בעיה של רכילות יש כאן ואני אשמח לדעת מה הבעיה.

אבל אני הקטן מצטרף לקריאתך הגדולה שכולנו, מתוך היותנו בעל רצון לקיים "תורת חיים בעוז" צריכים ללמוד הלכות רכילות כמה שרק ניתן.
תודה רבה ובצלב"א!

מצטרף לכל הנ"ל!yehciel666
יאיר היקר, אתה לא בדיוק מבין במה מדובר, מה שאתה עושה זה בסדר.. היא התכוונה לדברים אחרים. לא חשבתי שהמצב בקטע הזה כ"כ גרוע כמו שהוא. וחבל מאוד...
אני לא באמתbarak891

חושבת שיש אנשים שלא יסכימו עם מה שנאר כן אבל השאלה מה אנחנו עושים עם זה הלאה...

בצלב"א.

מה עושיםדרדקי
אני מתיר לך לפתוח בפורם שיעור בהלכות רכילות.
מה אפשר לעשות? כל אחד להתחזק, ללמוד את ההלכות, ולהדריך את חבריו...
בעיקרון אפשר הכלbarak891

וגם ללמוד זה נחמד אבל צריך ל-י-ש-ם!!!

בצלב"א.

גמרא מפורשת קידושין מ:דרדקי
"וכבר נמנו בבית נתזה בלוד ונשאלה שאלה זו לפניהם: תלמוד גדול או מעשה גדול .... נענו חכמים ואמרו תלמוד גדול שהתלמוד מביא לידי מעשה".
רוב הדיבורים האסורים נובעים מתוך אי ידיעה או שכחה שזה אסור!!!!!!
האדם אינו רוצה לחטוא ולכן אם אומרים שזה רכילות הוא שותק.
מה היא היתה עושה בלי ההיתר שלך....שלומית16
אז ככהאנונימי (פותח)

אני לא יודעת אם יש כאן אנשים שיודעים מי אני, אולי מישהי אחת יודעת, ואני שמחה שזה נשאר ככה...

אני לא דיברתי על להתעניין במשפחה של חניכים של או משהו כזה, שזה דבר חשוב ובאמת בונה. ניסיתי לתת דוגמאות לדברים קטנים ביותר שאפילו אותם אנחנו יודעים- רק להמחיש כמה שאנחנו יודעים...

אני לא חושבת שזה רכילות להגיד שבתוך התנועה בפרט יש לנו לשון הרע, התנועה שלנו לא מורכבת מ2 אנשים... ובאמת בתור קבוצה מסויימת אנחנו צריכים להיות מודעים לבעיות בקבוצה ולהיות בסדר.

ו... אשריך שאתה לא יודע על מה מדובר, ואני באמת מאחלת לך שלא תדע במה מדובר, גם אני לא הבנתי את זה עד עכשיו! אז אני מדברת מנסיון, ואני מקווה שאנשים יבינו את זה מהר, לפני שאנשים אחרים יפגעו מזה.

בצפיה לבנין אריאל

אני יודע שבכתבה של טל שמיםדרדקי

ששלחתי, הרב שלי אמר לי למחוק משפט כי יש אנשים מחוץ לתנועה שקוראים את העלון.
כמו שאמרת- אנחנו צריכים לדעת על בעיות, לא כולם. ניתן להעביר לקומונרים וכו'.
אולי זה פשוט כי איני מבין מה קורה...[וכמו שאמרת עדיף כך]

נ.ב. הסיבה שאמרתי שאני לוקח כנתון שאינך מזוהה כי אם היית מזוהה הייתי תוקפני פחות, אבל זה סתם כדרך אגב...

דרדקי...יוכי
כמו שאחרים לפני כבר אמרו, אתה והיא לא ממש מדברים על אותו דבר... באמת אני שמחה בשבילך שאתה לא יודע במה מדובר... הרכילות פה הגיעה לרמות שאי אפשר לתאר!!!
תגובתי!נועה

טוב! אז החלטתי להצטרף לכול! הקריאות הנ"ל, הדבר אכן נורא לא נעים ובסופו של דבר פוגע בשני הצדדים (שהרי החוטא בקבל את הדין על מעשיו) אך נראה לי שאנשים ובינו פה את הבעיה ואיו צורך ביתר פרוט אלא להתחיל ליישם!!!!!!!!

וכמו שאמרו לפני, אכן אם נדע את החומרה של טותו החטא ואת ההלכות בענין אכן זה ידביר אצלנו את המודעות.

אז אפשר לארגן חברותות -אפילו בסניף [חבל שלי אין=( ] לכך לא רק נלמד את עצמנו אלא נעביר זאת הלאה לחניכים.

אפשרי גם כן ללמוד בישיבות האולפנות וכד'....

אז שהיה בהצלחה ושנזכה להרבות ולעשות....

בצל"ס ולבנין אריאל!  

מה זה בצל"ס?שמעון
זה....נועה
בצפייה לסניפעד!!!!!!!!! במהרה בימיינו אמן סלע!!!!!!!!!
מה? מה זה סניפעד? מצטער על הבורות.שמעון
בישיבות זה כבר נעשהדרדקי

בישיבות הסדר וגבוהות יש סדר שמירת הלשון[במרכז בכניסה המרכזית פונים ימינה ועל הקיר יש את הבקשה של הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל לקבוע סדר לימוד זה] בד"כ אחרי שיעור העיון ולפני מנחה.
בישיבה שלי[תיכון] אחרי שחרית יש קבוצות קבוצות שלומדים שמירת הלשון, אני משער שכמאה ילדים לומדים סה"כ בתיכון ובחטיבה...

לא בשני הצדדים בלבד, אלא בשלושה:
המספר, המקבל וזה שסיפור עליו[אני משער שזה מופיע בערכין טז.]

דבר ראשון!!נועה

שכויח עצום לכל אותם צדיקים שאכן יושבים ולומדים!!! זה ידוע שיש ישיבות שיש שם חברותות ושעורים,

אבל לפי דעתי צריך להגביר לכך את המודעות כלומר בעוד ישיבות (תיכוניים)ובקרב הבינישים... הבנות אולפנות.....

וכן גם בסניפים הרי אנו תנועה!!!!!!!

ד"א- זה ברור וידוע שגם האומר וגם השומע חוטאים בעוון רכילות לשון הרע... -וכן האדם השלישי (שעליו מדברים) הוא ופגע המענין נזק רגשי לא נראה לי שהוא עובר על עוון כלשהו?!

האלו? מה זה סניפעד, כאילו, קצת יחס?שמעון
אתה באמת רוצה את ההסבר שלי?דרדקי

בשבע ברכות אנחנו אומרים[אני לא רומז לכלום(בטח...)] "בניין עדי עד"- אותו דבר כאן סניף שיהיה קיים לעד.

זה באמת רעיוןדרדקי

לפתוח שיעורים של לשון הרע בסנייפם, אצלנו כיתות ה יוכלו ללמד אותנו [בחזרה מהנטיעות שמעתי ילד מכיתה ה מדבר עם ילד מכיתה ג ומעלים פרטים, שאל הילד מכיתה ג למה הוא לא אומר פרטים מזהים? ענה לו ילד אחר מכיתה ג "כי זה יהיה לשון הרע" אמר הילד מכיתה ה: "נכון" אז הילד מכיתה ג ששאל שמח שלא אמר לו פרטים!, אכן רחובות שטייגען שטייגען(עזבו לא שרנו את זה הרבה בנטיעות...)]

לא אמרתי שזה שסיפרו עליו חטא, אני אמרתי שגם הוא נפגע מזה, והרב פעמים בצורה מאוד קשה...

נכון!!!!!!!!- גם אני חושבת שזה לא בסדר...אנונימי (פותח)

גם אני חושבת שצריך לעשות משו בקשר לזה- אבל איך נפסיק את זה?!?!?!?!

אין לי מושג מה אפשר לעשות- אבל צריך לחשוב על משהו ד-ח-ו-ף!!!!!!!!

כי שי בנות שלפעמים ממש נעלבות על מה שרושמים עליהם....

נצח לנצח!!!!!!- ובצפיה לבנין אריאל!!!!!!!!

נכון חלקיתאליעזר

ב"ה

חברה, הגיע זמן שנפסיק לרכל באמת אני מסכים עם כל מילה. אבל בנוסף לזה צריך להתעורר גם בדברים אחרים. יש אנשים בארץ שלא יודעים מה זה יהדות בכלל. אירחנו בבית שלנו איזה שבת אחת בן גרעין בנח"ל והוא פשוט לא ידע כלום!! הוא לא ידע מה זה קידוש, הבדלה, ספר תורה הוא ראה פעם ראשונה בחיים שלו, לא הייתה לו בר מצווה, כלום!! אנחנו צריכים להפסיק לא רק לרכל, אלא גם להתחיל לקרב חילוניים אלינו ( הכוונה בהסברת היהדות ולא פוליטיקה).

נכון.3יפי
גם אם יש אנשים שמסכימים אתךbarak891

בעניין של קירוב חילונים וחושבים שזה מה שצריך לעשות כרגע, וממש לא כולם חושבים ככה, מה הקשר לכאן?

פתחו כאן שירשור בנושא מסויים ועליו צריך לעבוד בלי שום קשר לקירוב חילונים לדת..

גם למען הסדר הטוב וגם בשביל היעילות, תפתח שירשור חדש בנושא ותעלה את המודעות של אנשים ותנסה למצוא פתרונות הולמים...

בהצלחה ובצלב"א.

זה לא קשור, אבל זה נכון.3יפי
פתחתי הרבה שרשורים כאלהאליעזר

ב"ה

של קירוב חילוניים ולצערי הרב אני רואה שעדיין אנשים אדישים למה שקורה בארץ אצל החילונים. חוץ מזה למה זה לא קשור לפה? הרי היא דברה על לשון הרע ואני הוספתי עוד 612 מצוות בנוסף ללשון הרע.

אוי, נו... זה לא היה קשור. זה כמו3יפי
לפתוח דיון על ערבים ופתאום להגיד משהו על הסינים כי גם הם עם...
אוקיי, מצטער...אליעזר
בסדר, אין בעיה... אבל זה סתם היה תקוע.3יפי
ואין לך מה להצטער.
א. מה הקשראנונימי (פותח)
ב. האם באמת מה שנשאר לעבוד זה על החילונים ? אני ממש מאושרת כנראה לאף אחד כאן אין ספקות שאלות לבטים אין לכם על מה לעבוד יש!!!!!!!
נכון... יש הרבה.3יפי
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך