תנועת "אריאל" היינה תנועה נפרדת או תנועה אליבא דהילכתא?
תודה
שאלה שמפריע לידרדקי
מה זה האילבא שהזכרת? תסביר את עצמך..מור
אליבא דהלכתא=דרדקי
האם אנחנו תנועה נפרדת או תנועה ההולכת על פי ההלכה.
סתם שאלה שעלתה לי...
ברור שכן!!!מור
מה ברור שכן?דרדקי
ההפרדה בהלכה נמצאת בשו"ע אבן העזר כא.
אני רואה את התנועהbarak891
דבר ראשון כתנועה שפועלת לפי ההלכה ולא תנועה נפרדת.
המוטו שלנו הוא ללכת עם התורה 'עד הסוף' וזה זה בדיוק 'תורת חיים בעז' ומתוך כך יוצא שאנחנו תנועה נפרדת. עוד דוגמא שיש לעניין הזה זה העניין שמשתדלים שלא לבטל תורה.
זה כמו לשאול אם אנחנו תנועה שיופועלת נגד ביטול תורה או תנועה ע"פ ההלכה. הדברים נובעים אחד מתוך השני!
ככה בכולופן אני רואה את זה...
בצלב"א.
ונשאלת בהשאלההדרדק
אותי זה מעצבןשלומית16
כל פעם שרוצים לשווק את התנועה אומרים רק את העובדה שהיא נפרדת לפי דעתי הערכים הרבה יותר עמוקים
מסתם נפרד...
כשהייתי מדריכה באריאל יוני סיפר לנו סיפור מעניין .אנונימי (פותח)
שקרה לו
הוא תמיד מטייל עם החולצה הדרכה של התנועה והוא עזר למשהו להחליף פנצר בגלגל אחרי שהוא סיים האיש הודה לו ואמר אתה מבני עקיבא כל הכבוד....
יש כאן מוסר עמוק שלמרות שהמדים דומים הערכים שונים חשוב להעמיק פנימה לאנשים שלא יודעים להגיד להם מזה אריאל ובמה היא מתבטה תורה עם דרך ארץ, צניעות,אהבת ישראל והארץ,חשיבות לצעוד בדרך ישראל סבא וכו'....
ברור שאנחנויוכי
.דורותי
עקרונית באידאל אנחנו תנועה שהולכת עפ"י ההלכה.
אבל בפועל כשאנשים ישאלו אותי מה זה אריאל? אז אפשר לומר שהסימן זיהוי שלנו ביחס לבנ"ע זאת ההפרדה.
כמובן שההפרדה כשלעצמה היא לא כל חזון התנועה, אלא רק דרך להגיע אל האידאל שהוא עבודת ה' בצורה הטובה ביותר- "תורת חיים בעוז".
תקשיבייוכי
ברור שההפרדה היא לא החזון, אבל באמת כשמישהו שואל אותי מה זה אריאל אני באמת לא הולכת להרצות לו על החזון שלנו והאידיאלים שלנו.....
באמת, אם שואלים מישהו מה זה בנ"ע הוא לא יתחיל להרצות על כל האידיאלים והחזון... ואנחנו פשוט אומרים שזה בנ"ע אל נפרד... אם ישאלו אותי למה, כמה איך איפה וכו' אני יענה...
אוי..barak891
אני ממש לא חושבת שהתשובה זה בנ,ע נפרד.
זה בכלל בכלל לא ככה בעייני!
בצלב"א
מסכים עם "barak891"דרדקי
נסביר את השאלהדרדקי
אחרי שכולם אמרו שהתנועה הולכת על פי ההלכה ומתוך זה נפרדת.[בכוונה השאלה לא הוסברה עד סוף דעתי...]
אם יווצר מצב בו יש חובה הלכתית לעשות משהו מערוב עם שם התנועה עליה, האם אנו נעשה זאת?
אותה שאלה רק אם מותר הלכתית ואין חובה?
אותה שאלה וראוי הלכתית אבל אין חובה?
אשמח עכשיו לתשובות...
בשביל זה יש רבניםrinrin
תנועת אריאל היא תנועה שהולכת על פי ההלכה - כמו שכולם הסכימו למעלה.
גם בהלכה יש זמנים שלא הכל נפרד (מצב של - אין בנים אין בנות יש רק מחיצה...) צריך ללמוד ולדעת באמת מה הגדרים ההלכתיים בכל סיטואציה ובאורח החיים ככלל.
ובאשר לשאלות שהעלת- בשביל זה יש לנו רבנים ואנחנו לא מחליטים לבד ובעיקרון יש לתנועה את הרבנים שאיתם היא מתיעצת ואם תעלה שאלה שכזאת הרב יגיד מה לעשות.
הבעיה הגדולה היא הלפעמים ח'ברה מתוך התנועה 'מחמירים' על עצמם ולא מוכנים לקבל את הפסק של הרב שבאותה סיטואציה ניתן לעשות דברים מעורבים (מקרים אלו קרו לא פעם אחת בתנועה!!)
הלוואי, שבאמת נידע לחיות חיים נכונים מתוך הפרדה בריאה וכשניתקל ב'בעיות' הם לא ישברו אותנו...
רק טוב!
מסכימה עם רינרינמוריונת
כמעט בלגמרי.אחד מהערכים שתנועת אריאל אימצה לעצמה זה ללכת לפי דברי גדולי ישראל בכל דבר.גם אם זה שאלה שנשמעת שולית אבל יש צורך לשאול היא תישאל!
אני חושבת שיש ענין לבדוק דברים מהסוג הנ"ל כי יש מצבים שבהם ההלכה מתירה דברים שבד"כ אסזורים למשל בשואה אז איש אחד כתב מגילה על דף נייר ,הוא עבד על זה מאוד קשה במעט זמן שהיה לו ועם המעט דיו שהצליח להשיג וכשהביא ואתה לאיזה רב שמצא הר' אמר לו שהיא לא רק כשרה לגמרי אלא מהודרת!הכל תלוי בנסיבות.אנחנו צריכים להיות מספיק גדולים כדי לא להתביש לשאול כשיש צורך.
עוד משו בקשר לשרשור- אני חושבת שהגיע הזמן שחברי התנועה יוכלו להגדיר את התנועה לא רק בהסתמכות על הנפרדות הרי אם כל הענין שלנו הוא בהליכה לפי דרך התורה בעז- בכל הכוח הרי אנחנו מקפדים מאוד גם על צניעות וחושבים (בשרשורים פה בסביבה..)על דרכים להגביר גמ"חים ועלח דרכים לשמירת הלשון...בהנא"ר עובדים גם על הנושא של חיי אדם ואי"ה גם על שבת...מי יתן ונוכל להעיד על עוד דברים שקורים כי מה שמיחד אותנו זה איך שאנחנו מקימים את התורה כי הרי כל העם קיבל בדיוק את אותה התורה מסיני!
זהו זה!
אחלילה!בצלב"א...
זה קצת מעצבן שכולם פה יודעים רק לדבר...דורותי
נראה אותך, עוברת ליד אישה ברחוב שלא ממש יודעת מזה תנועות נוער ורואה תחולצת תנועה שלך...
אז היא מצביעה על הסמל ושואלת "מה זה?" אז את אומרת לה "תנועת אריאל" ומן הסתם שהיא תעשה פרצוף שמביע במילה אחת - "מה?!"
ואז, בהסתמכות על עצם העובדה, שהיא מן הסתם מכירה את בנ"ע את תעני לה ש "זה כמו בנ"ע רק נפרד"...
זה לא כי אין לתנועה שלנו ערכים, זה פשוט בגלל שיש אנשים ששואלים אותך ברחוב מה פשר הסמל שעל החולצה שלך, ואין להם כרגע יותר מידי כוונה לשמוע הרצאות על חזון התנועה, וכשאת אומרת להם אריאל זאת תנועת נוער, הם אפילו לא מבינים מה זה תנועת נוער, אז צריך לדבר בשפה שלהם...
כמובן שכשאני אתווכח עם מישהי מבנ"ע לגבי האידאלים של שני התנועות, אני לא יגיד לה שאנחנו זה כמו בנ"ע רק נפרד...
אבל את צריכה להבין שזה מאד לגיטימי שאני לא אפרוש את כל חזון התנועה בפני מישהי שלא ממש מתעניינת בכך....
אז תפסיקו להתפלסף לגבי העובדה ש" אנשים חושבים שההפרדה היא כל מהות אריאל" ותבינו שהכל נעשה בהתאם לזמן ולמקום.
צר לי אבל אני לא מסכימה איתך...מוריונת
לרוב כשאנשים שואלים ברח' 'מה זה?' ולא 'את בנ"ע?' הם לא יודעים גם מה זה בנ"ע אלא אולי (ושוב בהסתיגות..אולי!) רק שהיא תנועת נוער לדוסים.
את לא חיבת להתפסלף כדי להסביר ב-2 דק' לעובראורח מסכן המ זה אריאל.אולי זה היהי על רגל אחת אבל אשריתך שזכית!
חוצמזה הדיון פה אולי התפלסף קצת אבל זה גם חלק מהענין של דיון בפורום כי אצת הרי לא יכולה לבצע את זה פה על הצג אלא פה את יכולה לדבר...ולדדבר...
יומצוין!
בצלב"א!
כנראה שבכל עיר זה שונה...דורותי
פשוט אני גרה בחולון, והולכת לסניף בבת-ים, ובחולון יש סניף של בנ"ע ואין סניף של אריאל, ולכן כמעט כל מי ששואל אותי, כן מכיר את בנ"ע. ולעומת זאת, אין לו מושג מה זה "אריאל".
מוריה,barak891
אני רואה שעם כל הבכיונים של להגיע בזמן בשביל שיחה 'מצ'וקמקת' את משתמשת בזה לא רע בכלל!
(חברי הפורום, סליחה שהכנסתי את ההודעה הזו למרות שזה לא ממש עניינם של כל חברי הפורום, פשוט הייתי חייבת להגיד לה את זה ודוקא כאן!)
בצלב"א.
אביא עוד דוג'דרדקי
נוסעים לנתיבות(כפר מימון...)/כל הפגנה וכו'.
יש 15 אריאלניקים ו25 אריאלניקיות שרוצים לצאת באוטובוס מאורגן[השאר משפחה ושאר דרכים אחרות]
כמו כן יש 10 ילדים מתנועה אחרת [או שיש 10 אוטובוסים ו10 ילדים מתנועה אחרת]
האם האריאלניקים הם אלה שיארגנו אוטובוס "מעורב"[סליחה, אבל איכס איזה הגדרה מגעילה אבל לא ניכנס לזה...] או שישאירו לתנועות האחרות לארגן, יצטרפו, יהיו אלו שלא מארגנים, הסיכוי שבאמת יהיה "מעורב" יהיה הרבה יותר גבוה[כי תנועה מעורבת תארגן...] וכל זה כדי שלא יצא שאריאל אירגנו אוטובוס שהבנים מלפנים והבנות מאחורה[הטעות הלשונית בכוונה... רק רציית להימנע מהמילה "קדימה"...]
אז מה באמת יקרה, האם אריאל יארגנו את ההסעה ה"מעורבת" או שזה נוגד את ערכי התנועה?
סתם שאלה, דרדקי,דורותי
אפשר לשאול למה אתה כ"כ נמנע מלהגיד את המילה " קדימה"
זה כמו שיהיה לי שכן ערס שיקראו לו "ציון" והוא באמת יהיה חלאה של בנאדם, אז ממתי שאני אכיר אותו בכל פעם שאני ארצה להשתמש במונח "ציון", אני אמטרך לנסות לשנות את כל המשפט כדי לא להגיד את המילה הזאת?!
זה הרי לא הגיוני! למילה "קדימה" יש משמעות, גדולה ועמוקה, ואין שום סיבה שמפלגה מתפוררת שהוקמה לא מזמן, תמנע ממני להגיד את המילה הזאת!
נכוןדרדקי
אבל זה מעין הפגנה קטנה שלי.
אל תדאגי אני לא פוסק לך כך, ואני גם לא עושה זאת תמיד...
אני עדיין רוצה תשובה לשאלה
חח.. רוצה צומי אתה... אעע?המופרע
חחח..
סתאאם....
אני נמנעת מלהגיד 'קדימה', אבל לפעמים אני אומרת בלי3יפי
אפשר לשאול מה הבעיה לדעתך בלהגיד קדימה?דורותי
כי זה ממש לא ברור לי למה לא תגידי את זה סתם כך...
למה להגיד את זה סתם?3יפי
מהות המילה קדימה היא לא דבר רע!דורותי
ולכן אין שום סיבה שלא תגידי אותה סתם, בדיוק כמו שאת יכולה להגיד סתם תודה, או אחורה, או כל מילה בלי שום צור ממשי בה!
אין שום בעיה במילה הזאת, וזה שעושים בה שימוש לרעה לא ימנע ממני להשתמש בה!
וכבר נתתי דוגמא לגבי זה..עם השכן...
טוב, אז3יפי
תסלחו לי אתם ממש מגזימים....!!!אנונימי (פותח)
כולנו פה נגד הדרך של "קדימה"-אבל זה כבר מוגזם לדעתי שלא אומרים את המילה "קדימה"-לדעתי אין לזה שום טעם!
מי שקרא את הספר "הארי פוטר"...-אז זה ממש מזכיר לי שאסור להגיד את המילה "וולדמורט.."-ומי שלא מבין או של קרא זהו מכשף רע שהורג את כולם ואסור להגיד של השם שלו...["וולדמורט"] אז זה סתם ממש הזכיר לי את הספר... ואני באה להגיד לכם שזה מצחיק ולדעתי גם חסר משמעות! ודווקא המילה "קדימה"-זה נשמע כמו מילה טובה, שמובילה לדרך טובה!
המילה "קדימה" מסמלת דבר רע.3יפי
נראה לירותם
שכדאי שהאריאלניקים יארגנו את ההסעות האלו. כי עדיין אין שום איסור לנסוע בנים מקדימה ובנות מאחורה!!! וחוץ מזה אתה לא יכול לדעת מה יקרה.
אבל חוץ מזה צריך לראות לפי מקום המגורים כי לדוגמא אצלנו גם אם בנ"ע יארגנו את ההסעה הבנים של אריאל ישבו קדימה, בנ"ע באמצע ובנות אריאל מאחורה... (מרוב שיש בנ"ע, אנחנו הסניף הדתי הגדול!!!!)
אני לא רואה שום בעיהמור
במיוחד ברחובות שאריאל בנות ואריאל בנים הם אנשים ממש צדיקים
וחוצמזה זה לא נסיעה לבילוי זה נסיעה לשם מצווה יש לזה מטרה וגם בנים מקדימה בנות מאחורה אין אם זה לדעתי שום בעיה.
חודש מצוין שמח וכיפי לכולם!!!!!

גם אצלנודרדקי
אבל יש את הפעמים שזה לא כך.
הקדמה: אני בעד שאריאל יארגנו.
האם זה המצב? נניח ששמעת שסניף אחר אירגן אוטובוס[השכינה אמרה לך ולא דיברת רכילות ולשון הרע וכו', או כשהיית בתפקיד שזה חייב לשמוע והיה לשון הרע לתועלת] מה הייתה התגובה שלך[או בכלל של ההנהלה]?
אני לא מדבר כשיש 15 בנים ו20 בנות. אני מדבר על אוטובוס מלא. האם זה באמת המצב?
התגובה הראשוניתשלומית16
לפי דעתי קודם כל לפני הנסיעה חייבים לדבר עם מארגני ההסעה או במקביל
חבר'ה רציניים מבנ"ע שידאגו שהישיבה אכן תהיה נפרדת!
שבת שמחה ומבורכת!
צדיקות בשיאה!!!!!נועה
אך כיף לשמוע דברים כאלו!!!! בזמן שפורים התחיל ועמו גם דברים שקצט-הרבה העציבו אותי (מבחינה רוחנית...)
אוווו אני מרגישה ממש גאה!!!!!!!! בתנועה שלי בזמן האחרון!!!!!!!!! (ואזת למרות....)
אשנים כבלו אזת בתור חיזוק ושבע"ה נמשיך להתעולות ולהשתפר -
בברכת חמש-םירופ (ונהפוכו-פורים שמח) באמת!!! ובצל"ס ולבנין אריאל!
מה זה בצל"ס?...3יפי
למה נוגד?יוכי
אין איסורהדרדק
אבל האין התנועה אוסרות רק דברים האסורים?(ואני לא אביא דוג' כי אני מאמין שאת די בקיאה בזה)
יש גם נושאי םשל חינוך, לפעמים אוסרים או מתירין משהו מדוחק בגלל חינוך
יש לי סיבה לחשוב שגישת התנועה היא לאסור אוטובוסים כאלו, גם אם זה אומר להצטרף לאוטובוס של בנ"ע. אני יכול להבין את הגישה, אבל אני מרגיש שהתנועה חותרת להיות תנועה נפרדת ולא רק תנועה אליבא דהילכתא. זה לא רע, יש בזה המון טוב, אבל צריכים להבין שאנו לא רק תנועה אליבא דהילכתא ולא רק נפרדת, אנחנו שניהם ביחד.
טוב...יוכיאחרונה
זו בדיוק הבעיה של התנועה שלנו, שקידשו את האידיאל של הנפרד... משום מה איפהשהוא ה"תורת חיים בעוז" נעלם לו ככה...
ודוגרי, נגיד הדוגמא שאתה נתת, לאידעת, נגיד אפשר להוציא 2 אוטובוסים מלאים אז סבב"ה אבל אם בנים ובנות ממלאים רק אוטובוס אחד אז מוציאים אוטובוס אחד!...זה לפחות מה שאני היתי עושה...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות