הכנות ללידת/גידול תאומיםזהות כפולה
יש עוד זמן עד הלידה (בע״ה שאצליח לסחוב כמה שיותר!), אבל אני חושבת שכדאי שאתחיל ללמוד על השלבים הבאים, כדי להגיע מוכנה.

זאת ממש לא לידה ראשונה, אבל אני מניחה שזה שונה מלידות רגילות.
עוד לא ידוע אם היא תהיה לידה רגילה או ניתוח, תלוי במצגים ואם השלייה תעלה, וכמובן בסיטואציה שבה אגיע ללידה בפועל. אני מקווה מאוד שזה יתאפשר!

דבר נוסף שאני רוצה להתכונן אליו זה הנקת תאומים. את כל הקודמים הנקתי עד גיל יחסית מאוחר, ואני ממש רוצה שזה יילך גם הפעם. יש סיכוי להנקה מלאה בתאומים? איך שורדים את זה (יש עוד ילדים בבית שצריכים אמא...)

ומה עוד כדאי לדעת/להתכונן בתאומים ששונה מלידה של ילד אחד? חוץ מלישון טוב טוב לפני

אשמח להפניות למקורות למידה, סיפורים מניסיון אישי וכל מה שעולה על רוחכן.
עונה:מתואמת

ממליצה ללכת להכנה ללידה מתאימה לתאומים (גם אם עשית בהיריון הראשון) - אני עשיתי באופן פרטי אצל דולה.

באשר להנקה - שמעתי על כאלה שהיניקו הנקה מלאה תאומים. אני באופן אישי הינקתי אותם בלעדית מגיל שבוע (מאז השחרור מהפגייה) ועד גיל חודשיים, ואז שילבתי בקבוקים. מודה שזה גרם לי להפסיק להיניק אותם מוקדם יחסית לשאר ילדיי (בגיל עשרה חודשים)... אבל נראה לי שלא הייתי שורדת בהנקה בלעדית. (זה אומר שכמעט אי אפשר לצאת מהבית בחודשים הראשונים כשהתינוק יונק מלא... לפחות למי שמשתדלת לא להיניק בחוץ).

יש ספר שנקרא "הריון בגדול" (נדמה לי) שמדבר על הריון ולידת תאומים - את יכולה לשאול אותו. וראיתי לאחרונה בשבוע הספר התורני ספר חרדי/דתי על הריון מרובה עוברים - ספר שנראה חמוד מאוד וכמעט התפתיתי לקנות אותו, למרות שכבר לא רלוונטי לי . אבל לא זוכרת את שמו, לצערי...

בהצלחה רבה!

יש לך המלצות לדולה ללידת תאומים? ועוד שאלה בפנים על דולה...שניים או שתיים

בדיוק אני מתחילה לחשוב על העניין...

ועוד שאלה: אם נניח אני מתאמת עם דולה, ובסוף אני צריכה ניתוח.

אין לי שום עניין שדולה תבוא איתי לניתוח. אני צריכה לשלם בכל זאת את כל הסכום?

ללידת התאומים שלי לא לקחתי דולהמתואמת

לקחתי רופאה פרטית (הדולה שאצלה עשיתי את ההכנה היא אורנה דן מירושלים, אבל לא לקחתי אותה ללידה).

ואני לא יודעת לענות על שאלתך הנוספת...

בהצלחה!

לחברה שלי יש 2 זוגות תאומיםמחי
את הזוג הראשון היא הניקה אבל הם לא עלו מספיק במשקל אז מגיל חודש היא שילבה תמ"ל והניקה עד גיל שנה
את הזוג השני היא הניקה בהנקה בלעדית
אז אפשרי בהחלט, אבל לא לכל אחת ולא בכל לידה. עוד משהו להתפלל עליו
עונה:אבי-יה
אישית לא עברתי הכנה ללידת התאומים, אך קראתי הרבה וזה עזר לי להתמודד. כמו שהזכרת יש סיכוי גבוה יותר ללידה מוקדמת או בניתוח. אני ילדתי את הראשון רגיל והתחילו ירידות בדופק אז נאלצו לנתח בניתוח חירום כדי להציל את השני,כך שגם אם הלידה מתחילה רגיל יש סיכוי לסיבוכים . ככה זה כשיש שניים.. תתפללי על זה! לגבי הנקה מלאה שמעתי עח כאלה שהצליחו,אל כמו שאמרה מתואמת לא כל אחת מסוגלת. למשל אני ילדתי בשבוע 28 והילדים של היו פגייה חודשים וחצי. חודשיים שלמים רק שאבתי,כי אפלקס היניקה עוד לא קיים כשהם נולדים מוקדם. אחר כך הן היו כל כך קטנים והיה קשה להניק אותם,בטח שלא יחד.. אז הנקתי אחד והשני אכל בקבוק שאוב כמו בפגיה ובארוחה אחר כך החלפתי בניהם. שרדתי עוד חודש ואחר כך שילבתי תמ"ל עד גיל חצי שנה. אחר כך עוד חצי שנה תמ"ל ומוצקים ובגיל שנה עברנו לאוכל בלבד בלי תמ"ל.
משתפתתאומים
אם זו לידה רגילה, את תקבלי את המיילדת הכי מנוסה במשמרת שלי הייתה מהממת, היא הסבירה לי כל דבר מה היא עושה ומה הולך להיות.

בכלל, כשאת מדברת עם מיילדת על לידת תאומים, העיניים שלה מבריקות... הייתי בהרבה ביקורות בסוף ההריון וחפרתי לכל מיילדת עם שאלות אחרות תוך כדי שהיא מנסה לחבר אותי למוניטור, היתה לי מיילדת שנגעה בהם מבחוץ והראתה לי את הראש של כל אחד.

תכיני הרבה כח... זה במילא לא קשה לנוח בהריון תאומים...

הדבר הכי חשוב מהרגע הראשון זה לשמור להם על סדר יום, תמיד נתתי להם לאכול ביחד או אחד אחרי השני.

כך הצלחתי לישון שעתיים רצוף...

אני מאד רציתי להניק מלא את שניהם אבל היו לי כאבי גב ולא יכולתי להניק בישיבה וזה ירד מהפרק.

נתתי להם ארוחה מטרנה ארוחה הנקה.
הנקתי בשכיבה ושמתי את השני לידי עם בקבוק בפה וכך הרווחתי זמן.

יכול להיות שיותר נוח לתת יום הנקה יום מטרנה, כך את לא צריכה לזכור למי נתת וכד'

קרה לי כמה פעמים בודדות שקמתי בבוקר ולא זכרתי את מי הנקתי בלילה...

החודשיים הראשונים הם הכי קשים, אח"כ הם התחילו לאכול קצת יותר מהר ולישון בלילה קצת יותר שעות.

קחי בחשבון שילדתי בשבוע 37 במשקלים יפים מאד והם היו לי ב"ה מאד עירנים ואכלו טוב, זה לא תמיד כך וזה יכול לשנות את כל התמונה.

באיזה שבוע את? בשמירה?
אם את רוצה יש לי את הספר הריון בגדולbula

אני רוצה למכור אותו בזול

אם את רוצה תכתבי לי

אני (עוד) לא בשמירהזהות כפולה
שבוע 20, מתחיל להיות לי כבד ומגושם, וזאת רק ההתחלה...
אני ממש מקווה לצאת לשמירה בעוד חודש בערך, אבל לא נעים לי לבקש את זה אם הכל ב״ה בסדר...
תבקשי שמירה...תאומים
כדאי לך.

תרגישי אחרת לגמרי.

במעקב הבא תשאלי את הרופא לגבי דעתו על שמירה... תגיעי עם הטפסים מוכנים...

ברור שזו רק ההתחלה

בשבוע 28 את סוחבת משקל של עובר אחד בשבוע 40... נסי לדמיין.

זה רק נהיה יותר קשה וכבד,

אבל!!! כל יום ורגע בפנים שווה ילדתי בשבוע 37 והיה פשוט מושלם.

הקושי בסוף היה גדול מאד אבל שווה.
המלצההריון נוסף ב"ה
גם אם לא קיבלת שמירת הריון.
להשתדל לנוח כמה שיותר ולא להתאמץ . ממש להוריד הילוך.
המלצה נוספת. ללכת להריון בסיכון. לא לזלזל. כדי לראות שהתפתחות של שניהם תקינה . גם לקראת הסוף.

חברה שלי עם תאומים בשבוע 38 לא קיבלה הפניה להריון בסיכון ובלידה גילו שעובר אחד מתפתח על חשבון השני.
היתה מצוקה וטיפול נמרץ כמה שבועות ב"ה נגמר בטוב. אבל היה יכול להימנע

עוד המלצה... ללדת בבית חולים רגוע... שמתנסה הרבה בלידות כאלה.

ילדתי בלידה טבעית. עם אפידורל. הצוות במעייני הישועה כל הזמן היה סביבי. וב"ה היתה לידה קלה וטובה.
לגבי הטיפול בהם. לא הצלחתי להניק את שתיהן בו זמנית אז שאבתי . והנקתי כל אחת בנפרד.
וגם הוספתי מטרנה. על אף שבכל הילדים הקפדתי על הנקה מלאה... במקרה הזה ויתרתי קצת וסיימתי את ההנקה בגיל חצי שנה. מאז היה לי הרבה יותר קל.
אני נהנית מכל רגע בגידול.

זאת חוויה מיוחדת שמי שסועה בה זוכה במשהו מאד מיוחד.
בהצלחה!

תודה על האזהרה/המלצהזהות כפולה
אחרי התעקשות רבה לקבל הפניה למעקב הריון הסיכון התחלתי כזה לפני כמה שבועות.

באמת אחד הסיכונים בהריון כמו שלי (מונו בי, שהם חולקים שילייה אחת) היא התפתחו של אחד על חשבון השני, כתוצאה ממעבר דם לא אחיד בין חלקי השילייה. צריך לעשות מעקב אחרי זרימות הדם+הערכת משקל כל שבועיים. ב״ה התחלתי את המעקב ובינתיים הכל תקין.

מצער לשמוע על עוד כאלה שלא נשלחו למעקב הריון בסיכון (גם אותי לא הסכימו לשלוח בהתחלה וממש התעקשתי על זה), פשוט כי לרופאים הרגילים אין שום מושג בזה!!! והם חושבים שהם מבינים, כשבעצם הם ממש מסכנים את העוברים!!!!
אצל החברה שלך זה ב״ה נגמר בשבוע מאוחר ובטוב, לצערינו זה משהו שעלול גם לגרום לאובדן ההריון חו״ח וחשוב ממש לעקוב! (כי יש איך לטפל אם צריך)

אני מניחה שבבחירת בית החולים אצטרך לצרף עוד שיקולים. אם הלידה תתפתח בשבוע מוקדם כנראה שאלך לבלינסון, ששם הפגייה נחשבת טובה. אם בע״ה אצליח לסחוב עד ״הסוף״, מעייני הישועה זאת באמת אופציה מועדפת.
רקאומרת-הפגיה במאיר מעולה ממש ברמה בינ'ל.טארקו
והם פחות התערבותיים מבלינסון..
אני מתכננת ללדת בבלינסון(לא תאומים) אבל מכירה מישהי שזה היה שיקול מרכזי בשבילה ללדת במאיר.
מנצלש"ת באותו עניין - באיזה בית חולים ללדת תאומים?שניים או שתיים

אני שואפת ללידה טבעית ככל הניתן, עם כמה שפחות התערבויות וכמה שיותר אפשרויות בחירה לתנוחות.

האם יש משהי שיודעת מה הגישה של בתי החולים בירושלים בעניין? יש משהי שעשתה כבר את ההשוואה?

אצליברכת ה
התאומים ראשונים כך שאין לי נסיון עם עוד ילדים בבית. בכל זאת אשתף בחוויה שלי.
ילדתי בשבוע 32 בלידה רגילה ברוך השם, עם אפידורל (ממליצים בתאומים בגלל הסיכון לעבור באמצע לניתוח)
היו בלידה שתי מיילדות, שלושה גניקולוגים ורופא ילדים (חלק זה בגלל התאומים וחלק בגלל המוקדם. צריך להתכונן לחשיפה מוגברת לעומת לידה רגילה).
הילדים היו בפגיה 3 שבועות. מהיום השני התחלנו לשלב הנקות, וכשלא ינקו שאבתי.
מהשחרור עברנו להנקה מליאה, חוץ מבקבוק אחד של חלב שאוב שבעלי נתן בלילה וזה נתן לי רווח לשינה משמעותית יותר. ממליצה מאוד אם זה אפשרי!
לא עברתי שום הכנה מיוחדת ללידת או הנקת תאומים. הייתה לי הרבה סיעתא דשמיא שהכל עבר חלק!
אישית לא הנקתי בו זמנית ברוב הזמן, לא היה לי נוח. גם לא תזמנתי ארוחות. הנקתי כל אחד כשרצה. כך היה לי נוח.
מגיל חמישה חודשים חזרתי לעבודה והמשכתי שאיבות. מגיל חצי שנה ינקו בבית ואצל המטפלת קיבלו מטרנה.
בסופו של דבר זה תלוי תנאים אישיים, סדרי עדיפויות, צרכים משפחתיים וכו.
בהצלחה!!!
זה מעודד לשמוע על ההנקהזהות כפולה
איפה ילדת?
סורוקהברכת האחרונה
חייבת לפרוק וגם עצהמתביישת מאוד

כותבת מאנונימי פשוט כי מתביישת

כולם רואים אותנו בתור משפחה טובה ושמחה ואף אחד לא יודע מה קורה באמת

בן הכמעט 11 גומר אותנו, כבר לא יודעת מה לעשות איתו

אני מתאפקת לא להשתמש במילים קשות כדי לכתוב מה לפעמים אני מרגישה כלפיו אבל בגדול הוא ממרר לנו את החיים ולי וגם לכל שאר הילדים נמאס לגמרי

הוא ילד חמישי, יש מתחתיו עוד ילדים.

היו לנו כבר קשיים גדולים עם ילדים אחרים אבל אף פעם לא הרגשתי ככה

בגדול- הוא מציק לאחים (בעיקר הגדולים) בלי הפסקה, מרביץ ועושה קולות שיודע שמפריעים להם. אם הם צריכים שקט הוא בכוונה ישיר בקול ובגדול עושה כל מה שיכול כדי להפריע להם.

הוא מתלונן ומילל בלי הפסקה!!!! על בית ספר, על המורה, על האחים שלו, על האוכל, על הבית ועל כל דבר אפשרי.

הוא טוען שאנחנו עושים לו בהכול דווקא ורק רוצים שיסבול

כמעט ולא עוזר בכלום, אבל מצפה שיעשו בשבילו הכול, מתנהג בצורה מאוד מאוד ילדותית

אני מרגישה שאין לנו מה לעשות איתו. נגיד הוא מחליט שהוא לא הולך לבית ספר, אז הוא פשוט לא הולך. אני לא יכולה לגרור אותו לשם.

מצד שני כשלפעמים יוצא שהילדים הגדולים לא בבית והוא נשאר  איתי ועם הקטנים,  הוא גם יכול להתנהג בצורה ממש יפה ולהיות אח גדול מדהים וגם לעזור הרבה

למרות כל ההתנהגויות וההצקות כלפי האחים שלו הם מאוד אוהבים אותו ומפנקים אותו ועוזרים לו כשהוא צריך ויעשו בשבילו הכול

מציינת שהיינו איתו בטיפול אבל אחרי כמה חודשים הפסקנו גם בגלל המחיר היקר וגם בגלל העומס בחיים, בכל מקרה לא הרגשתי שזה עזר יותר מידי

כשאני קוראת את מה שכתבתי אני מבינה שאני לא מצליחה להעביר את העוצמות של הסבל שאנחנו חווים איתו אבל באמת שממש לא פשוט, לא לנו ולא לו

ודבר נוסף- יש לנו בבית מצב כן קצת יוצא דופן לעומת משפחות אחרות, בגלל אאוטינג לא רוצה לפרט אבל זה משהו שדומה למילואים ארוכים למשל, בכל מקרה אצלנו זה לא מצב חדש אלא מצב נתון של הרבה שנים מאז שהוא היה ממש תינוק

אני כבר לא יודעת מה לעשות. מרגישה שהגעתי לגבול שלי איתו

בא לי לא לעשות בשבילו כלום (לא להכין לו אוכל ולא לעשות כביסה ודברים כאלה) ושיסתדר לבד ויעשה מה שהוא רוצה

אבל אני כל כך אוהבת אותו וכל כך לא רוצה להיות במצב הזה

נגמר לי הכוח!!!!

חיבוקאחת כמוני

נשמע ממש ממש קשה.

אולי הדרכת הורים שתתן לכם דרך וגישה אליו?!

אז כבר היינומתביישת מאוד

בגדול אני מרגישה שבתור אמא עברתי דברים לא פשוטים עם חלק מהילדים ובנוסף יש לנו גם את הסיפור המשפחתי שלנו

וסה"ב אני יודעת להתמודד עם קושי מול הילדים וכל מיני התנהגויות והתנהלויות שלהם

ואכשהו איתו אני מרגישה שלא עוזר כלום 

ההתנהגות שלוoo

נשמעת לא מאד חריגה

קצת מזכיר התנהלות של קש"ר

נשמע מההודעות שלך שיש לך עומס גדול בחיים

והתוספת של הקשיים מולו זה הקש ששובר את גב הגמל

זה לא רק הוא

ולא רק ההתמודדות מולו

זה המכלול

כשיש עומס יתר בחיים גם גפרור קטן יכול להצית שריפה

אז ברור שאש גדולה מציתה אותה

הפתרון מתחיל מהבנה עמוקה של הבעיה

ולא בהכרח שיש פתרון מיידי לעומס יתר אלא תהליך הדרגתי לאורך זמן

באמת יכול להיות מתאים לקשב וריכוז?מתביישת מאוד

כי עלו לנו בעבר מחשבות לגביו על קושי בקשב וריכוז

אולי באמת אנסה לברר את העניין הזה

כןoo

וגם יכול להיות משהו דומה/ אחר

אבל

לא יעזור רק לחפש את הבעיה שלו (זה אכן טוב להבין בעיה ולטפל בה)

אלא להבין שרוב הבעיה לא נמצאת אצלו/ סביבו 

❤️ נשמע שלכולכם קשה.. ואולי אתם תקועים בלופ…מרגול

שני דברים,

דבר ראשון- זה שעכשיו זה ככה לא אומר שזה תמיד יהיה ככה. מכירה מקרוב מאוד מקרה שהילד שכבר לא ככ ילד עכשיו, הוא בחור נדיר זהב מתוק נעים. (וזה לא תמיד היה ככה בכלל בכלל)

דבר שני, נשמע שגם הוא במצוקה. שמשהו קשה לו, אולי למצוא את עצמו במרחבים שונים (כשיש הרבה אחים בבית, כשיש רק את הקטנים, וכו)

אז נראה לי שכן כדאי טיפול כלשהו.

אציין בקצרה שאם הוא במערכת החינוך, את יכולה לדבר עם היועצת והמורה ולבקש פסיכולוג מטעם משרד החינוך (זה קיים וזה בחינם וזה אחלה).

ואז גם הפגישות יכולות להיות בבית הספר וזה פחות השקעה להסיע אחהצ ופה ושם.

אבל לדעתי לפחות הדרכת הורים, אפילו בזום, אפילו אם את ובעלך ביבשות שונות, תצטרפו שניכם. 

במטרה לצאת מהלופ כמובןמרגול

אנשים, בטח בקשר של הורים וילדים, מרגישים אנרגיה, כלומר גם בלי להגיד לו שאת מרגישה אליו דברים שליליים, הגיוני שהוא איפשהו מרגיש את זה או מגיב לזה. 

ואז גם את מרגישה אותו וזה מעגל. 

וקשה לצאת מהמעגל וגם לא כיף בו בכלל בכלל. 

ולפעמים צריך התערבות שתעצור רגע את הסחרור ותעזור לחזור למסלול. וגם להתאים את המסלול.

באמת יכול להיות שעוד כמה חודשים את תרגישי שהילד מלאך. באמת. תאמיני בזה. תצעדי לשם. אתם תגיעו!

שוב תודהמתביישת מאוד

אני באמת צריכה להזכיר את זה לעצמי יותר

אני כן אוהבת אותו מאוד, הא חשוב ויקר לי ואני משקיע בו המון, בדברים מסוימים הרבה יותר ממה שאני משקיעה בילדים האחרים

אני גם אומרת לו הרבה שאני אוהבת אותו ומקווה מאוד שהוא כן מרגיש ככה

תודה על התגובהמתביישת מאוד

באמת המחשבה שלי כל הזמן היא לכיוון שיום אחד זה ישתפר וכבר עברתי דברים לא קלים עם חלק מהילדים והגדולים עכשיו כולם ילדים מדהימים וטובים

לגבי מערכת החינוך- לצערי אין מענה בבית הספר שלו, ממש שום דבר (מנסיון)

בהדרכת הורים כבר היינו. סה"כ אני מרגישה אנחנו הורים טובים ויודעים בגדול איך להתמודד עם דברים של הילדים ואיכשהו איתו זה עדיין לא הולך

הורים טובים אני בטוחה שאתם כןמרגול

אבל באמת באמת כל ילד כל כך שונה

ומה שהיה הכי טוב בעולם עם ילד אחד יכול להיות קטסטרופה עם אחד שנולד שנה אחריו.

רציני. זה לא קל. לעניות דעתי (הבלתי מקצועית לחלוטין), זה לא שיש ממוצע של כמה אתם הורים טובים סה"כ לכלל ילדיכם.

לדעתי ההפך. עם כל אחד זה שוב מדליה. באמת. (אומרת כמי שבאה מבית שבו כל אחד רץ לכיוון אחר לחלוטין. והיינו טפו חמסה לא מעט)

את צודקתמתביישת מאוד
היו לנו התמודדויות שונות עם ילדים שונים אבל זה באמת לא אומר כלום לגביו 
מדייקתמתיכון ועד מעון

פסיכולוגים של משרד החינוך, ז"א של בתי הספר הרבה פעמים לא יטפלו בילד בתוך בית הספר מהרבה סיבות, אבל בהחלט יתכן שניתן לקבל טיפול דרך השרות הפסיכולוגי העירוני בחינם לעיתים או במחיר מעט מוזל

אם את פתוחה לכיוונים פחות קונבנציונלייםיום שני

ונשמע שהגעת לקצה, אז אולי תרצי משהו אחר ...

תעשי גוגל ל"קונסטלציה משפחתית"

במצב דומה אך קצת שונה עשה אצלנו פלאים.

גם מוח אחד.

אבל חשוב לבחור מטפלים מעולים עם ניסיון והמלצות.

בגדול, בשתי השיטות אומרים שיש דברים ש"מנהלים" אותנו. לא בהכרח במודע. זה יכול להיות משפט פנימי, משקע מהלידה ואפילו משהו במשפחה לא בדור שלנו.

וכשנותנים לדבר הזה מקום ומענה, הכל משתחרר.

לדוג' שרון ברתל, שהיא מטפלת קונסטלציה ידועה סיפרה שהיה במשפחה שלה בעיית קור רצינית. היא, אמא שלה והאחיות שלה - תמיד קר להן.

ובמהלך הטיפול גילו שהסבא הסתתר בתקופת השואה במקום ביער, הכל היה שלג, הקור היה מאוד חזק

וכשהיא נתנה מקום מודע לחוויה החזקה הזו הפסיק להיות לה קר בצורה קיצונית.

מענייןמתביישת מאוד

אולי אנסה לבדוק את זה

אני פשוט מרגישה שעם העומס של החיים אני לא מספיקה כלום ואותה ללכת איתו על בטוח

תקראי על זה קצת, תקראי סיפוריםיום שני

אם זה מרגיש לך כיוון טוב הייתי הולכת.

בקונסטלציה הטיפול הוא חד פעמי, מפגש אחד.

מתואמת

האם הוא עבר אי פעם אבחון מסודר?

כי נשמע די בבירור שהוא במצוקה גדולה שנובעת מקושי גדול כלשהו. וברור שגם אתם במצוקה גדולה, ובטח לא מצליחים לחשוב בהיגיון איך לעזור לו...

הטיפול שהוא היה בו היה אצל פסיכולוג קליני? כי אם לא, אז ממש כדאי להתחיל שם. אפילו כרגע בלי הילד, לתאר בדיוק את כל הקשיים שלו, ולקבל כיוונים לאבחון.

אחרי שיהיה אבחון מדויק בע"ה (וזה יכול לקחת זמן...) תדעו באיזה כיוון לטפל בו ואיך לעזור לו ולעזור לכם.

וחוץ מזה, אם אפשר, תנסו לדאוג לעצמכם לאוורור, זוגי או אישי, כי מן הסתם גם המצב איתו וגם המצב שמסביב שתיארת משפיעים מאוד על הנפש שלכם, ובאמת קשה לצאת ככה מהלופ של התסכול...❤️

לא עבר שום אבחוןמתביישת מאוד

חוץ מפגישות אצל המטפלת שאצלה טופל שכמובן היא לא פסיכולוג קליני כי אנחנו גרים במקום די מרוחק שאין בו כמעט שום אפשרויות

איך מתחילים טיפול כזה? למי פונים? דרך קופת חולים?

מבאס שהאפשרויות אצלנו כל כך מעטות

אפשר להתחיל אצל רופא הילדיםמתואמת

מקווה שיש מענה מספיק טוב ומהיר אצלכם...

מצטרפת לכיוון של לבדוק קשב וריכוז - יחסית זה אבחון קל. אבל גם אם יוצא שאין לו קשיי קשב - אל תרפו, ותמשיכו לנסות לאבחן כיוונים אחרים.

מקווה ממש שתעלו על הקושי ושתצליחו לעזור לו ולכם.

(ואל תאשימי את עצמכם בשום אופן! גם להורים הכי טובים שיש יכול להיות פתאום ילד מאתגר במיוחד שיהפוך את כל המערכת... וזה לא בהכרח קשור לכל מה שמסביב - לא למה שאתם מתמודדים איתו ולא למספר הילדים שלכם❤️)

וואי כל כך אין לל במה להתבייש!!שוקולד פרה.

את נשמעת לי כמו מישהי ללמוד ממנה.

קודם כל בית עם משפחה ברוכה, זה אתגר גדול מאוד, שבעיניי מי שלוקחת את זה על עצמה, כבר מגיעה לה המון הערכה.

דבר שני- זה ממש לא נשמע שמשהו דם חסר אצלכם, מבחינה רגשית או שכלית. נשמע שיש פה שני הורים מודעים וגידים מאוד, שמתמודדים בצורה יפה מאוד עם מציאות של הרבה משתנים והרבה צרכים בבית אחד.

זה וואו גדול מאוד.

אין לי ילדים בגיל הזה. אבל אני מאמינה שלפעמים צריך להיות כנים מול הילד. גם ככה הוא מרגיש את זה.

לא להגיד לו- אנחנו סובלים ממך

אלא להגיד את האמת- ההתנהגות שלך מעייפת אותנו, היא מאתגרת אותנו כל כך שכבר אין לנו כוח. אנחנו מרגישים שאין לנו דרך להגיע אליך, ואנחנו כל כך רוצים.

עצוב לנו לראות שאתה בוחר להציק לאחים שלך, ואנחנו לא מבינים למה.

כשאתה בטוב עם האחים שלך, זה כל כך פותח לנו את הלב, זה נותן לנו אור בנשמה. זה פשוט נותן כוח.

התקווה שלנו היא שיום אחד פשוט תתעורר להבין איך כדאי לך להתנהג,

אבל בינתיים זה ממש לא פשוט לנו הסיפור הזה.

ניסיתם פעם להביא את עצמכם ככה מולו? 

אני מדברת איתו מאוד פתוחמתביישת מאוד

משתדלת מאוד שזה יהיה בצורה מכובדת (וברגעי שבירה לא תמיד מצליחה..)

אבל אני מרגישה (וגם האחים שלו אומרים כך) שאין עם מי לדבר

הוא כאילו לא מקשיב או לא קולט.  כל דבר כמעט שהוא אומר (הכוונה לתלונות) הוא חוזר עליו כמה פעמים, שוב ושוב ושוב.

אני מסבירה לו ששמעתי אותו, משקפת את הדברים שלו, או עונה לו על מה שאומר וכלום לא עוזר, הוא חוזר וחוזר על הדברים (שזה גם יכול להוציא מהדעת)

למשל  אם הוא יציק עם משחק מסויים לאח ואני אגיד לו שאם הוא ממשיך אני אקח לו את המשחק כשאני אקח אותו הוא יצעק שוב ושוב "אבל אתם רק רוצים שאני אסבול!!!"

שום הסברים לפני, אחרי או אפילו הרבה זמן אחרי, כשהוא  כבר רגוע, לא יעזרו

יש יסוד להניח להניחשוקולד פרה.

שהוא סובל בחברה בבית הספר/שהוא סובל מאיזה קושי נפשי כמו חרדה?

נשמע שיש לו עולם פנימי סוער, שלאו דווקא מתכתב עם מה שבחוץ. הוא יצירתי במשהו?

האם בעלך יותר חזק מנטלית ממך? לו הוא כן שומע?

כי לי נשמע שהוא שואב ממך הרבה אנרגיה ומחשבות, ואת צריכה כוחות גם בשבילו, גם בשביל האחרים ובעיקר בשביל עצמך.

הייתי מנהלת לי מחברת שבו אני כותבת את המסע הזה מולו ומתעדת. זו כבר הקלה נפשית- לדעת שבסוף היום אני אשפוך את זה למחברת...

הכי חשוב זה שתאמיני שאת לא יכולה לעשות עבורו הכל,

ושגם אם קשה לו עכשיו, ייתכן מאוד שהוא בעצמו ילמד אחף להתגבר

אהובה נשמע ממש מאתגר! גם אצלנו היה מקרה דומה מאודאנונימית בהו"ל

אני כותבת היה בעבר, כי היום אנחנו במקום אחר

גם ניסינו הדרכת הורים שלא ממש עזרה

ובסוף מה שחולל אצלנו התחלה של שינוי זה טיפול בשיטת המכלול

אח''כ כן עברנו ועדין הדרכת הורים

אבל קודם כל צריך משהו שיחרר מהשורש

ממליצה לך בחום 

אנסה לבדוק על השיטהמתביישת מאוד
תודה
בהצלחה רבה! שתדעי שיש אפשרות גם לטיפול מרחוקאנונימית בהו"לאחרונה
כותבת כי כתבת שאתם גרים בחור.. כמונו
גם טיפול וגם התשה מולו גומרים את הכוחאמאשוני

יכול להיות שהוא צריך יותר יחס והכלה מילדים קודמים אליו,

עדיין הכל נשמע לי כמו דבר טבעי ורגיל, כולל זה שאת מרגישה על הקצה לגביו.

הוא קורא לך בדרך שהוא יודע, הוא לא יודע להגיד אמא אני זקוק לך, בבקשה תראי אותי כמיוחד. בבקשה שהגדולים לא יעשו לי צל.

אז הוא מוציא את זה בדרך שעוד יותר לא עושה לך חשק לעזור לו.

אבל הוא משיג את מה שהוא זקוק לו. את חושבת עליו, את מוטרדת מההתנהגות שלו, את חיה חיי סבל.

אפשר לצאת מהלופ הזה.

קודם כל להפנים שהוא קורא לך לעזרה בהתנהגות שלו, ואז לטפל.

הוא לא אשם שהחיים עמוסים, והוא מסמן לכם כבר בגיל הזה שהרגיל לא מספיק טוב בשבילו.

כדאי לתת לו מענה עכשיו ולא שבגיל 15 הוא יעשה דברים שבכלל לא תמצאי את עצמך איך לגשת לזה. עדיך כל עוד הוא מוגן בבית והוא בגיל שיש לו הרבה תקשורת איתכם ההורים, לנצל את זה עכשיו כדי לתת מענה למצוקה שלו ושהוא יעלה על דרך המלך.

לא יודעת איזה טיפול ניסיתם, עושה רושם שמשהו שמשלב הדרכת הורים וטיפול רגשי ביחד יכולים לעזור פה.

לגבי הדרכת הורים, גם אם אתם ההורים הכי מנוסים שמכירים את כל ההדרכות,

כשיש קושי ספציפי עם ילד מסויים, בהדרכה לומדים לפתור את הקושי הספציפי. בסוף בדינמיקה של הורה וילד זה לא אובייקטיבי ואנחנו מביאים מטען מסויים לקשר, ובהדרכה חיצונית (עם מישהו שרואה את התמונה מזווית קצת אחרת) לומדים לזהות את הדפוסים שגורמים לקושי באופן נקודתי, ולכן זה יעיל גם כשמכירים את כל ההדרכות ויש לכם ניסיון גדול בהורות.

בהצלחה!

אבל אני מרגישה שאני כן רואה אותו כמישהו בפני עצמומתביישת מאוד

אני משתדלת מאוד לתת לכל ילד את הזמן שלו וראו את מה שהוא צריך בלי קשר לאחרים והוא באמת מקבל הרבה יחסית לעומת האחרים כי אני מרגישה שזה מה שהוא צריך

יש לנו במהלך השבוע זמנים שבהם הגדולים (כולם בחטיבה ומעלה) עוד בבתי הספר וגם הקטנים במסגרות ורק הוא נמצא איתי

ברור לי שהוא זועק לעזרה, אבל אני מרגישה שאני לא יודעת מה לעשות עם זה. הדרכת הורים לא הרגשתי שהועילה יותר מידי (איתו. בעבר הלכנו לגבי ילד אחר ועזר לנו ממש)

אולי יש משהו ספציפי שמפריע לו עם האחים הגדוליםאמאשוני

כדאי לנסות טיפול והדרכת הורים למרות שניסיתם בעבר ולא הועיל.

האם ההתנהגות אז והיום הייתה חופפת?

גם אם כן, בתקופות שונות בחיים הבשלות משתנה ואולי מה שלא עבד פעם קודמת יעבוד הפעם. לפעמים אין מספיק כימיה עם המטפל.

לפעמים ילד צריך לשמוע מאיתנו משהו מסויים ולכן זה לא רק פונקציה של זמן איתו, אלא מה הוא שומע ולומד על עצמו בזמן הזה.

לכן כדאי שילוב של הדרכת הורים וטיפול כדי לשנות את התפיסה שלו לגבי עצמו ולגבי היחס של הסביבה אליו.

נגיד לפעמים ילד בטוח שיש לו אח יותר מוצלח ממנו ואז לא משנה מה המציאות, כל דבר שקורה מחזק את התפיסה הזאת.

נגיד הם משחקים משחק והאח מנצח- הוכחה שהאח מאפיל עליו,

משחקים שוב והפעם הוא מנצח- האח הפסיד לו בכוונה כדי שירגיש טוב עם עצמו, שוב האח מאפיל עליו.

אוספים אותו הוא קטן.

לא אוספים אותו- לא דואגים לו..

כלומר עד שלא מטפלים לעומק במה שגורם לו להרגיש את מה שהוא מרגיש, כל מציאות ולא משנה מה היא, מחזקת את מה שהוא ממילא מרגיש..

סורוקה או להרחיק?ששיק

הריון שלישי, תאומים, בית החולים הקרוב אלי הוא סורוקה (כחצי שעה נסיעה) יש לי 2 אופציות:

בהנחה וזו תהיה לידה וגינאלית (שהראש של הראשון יהיה כלפי מטה), או שיעשו לי זירוז כי לא יתנו לי לעבור את שבוע 37 (קשה לי להאמין כי תמיד ילדתי בשבוע 40+ אבל הכל שונה הפעם)ואז אני יכולה לבחור איזה בית חולים שבא לי

או שאלד לפני 37, אבל הלידות הקודמות שלי היו לידות בזק (3 שעות ופחות משעה) ככה שכנראה לא תהיה לי ברירה אלא סורוקה.

לפי מה שאני מבינה, הצוות בסורוקה מעולה, אך המבנה ישן, והחברה... אהם... לא פמיניסטית במיוחד. קראתי דברים מזעזעים. החוויה אחרי הלידה לא נעימה בכלל.

הייתי רוצה ללדת בהדסה או בתל השומר. לפי ווייז, שניהם זה בין שעה לשעה וחצי נסיעה, אבל בדקתי עכשיו ואני מניחה שזה לא לקח בחשבון את הפקקים.

בעלי מתנגד ממש, הוא לא רוצה לעשות את הנסיעות, ואני לגמרי מבינה אותו.

אשמח לדעת מה הייתן עושות? 

אני יודעת שיש בסורוקהרק רגע קט
מנהלת חדרי לידה חדשה, ד"ר איריס שוהם, והיא נהדרת! ממש! שווה לבדוק האם דברים השתנו בעקבות הכניסה שלה.
כן כן אמרו לי שהצוות מעולהששיק
אבל לא שיפצו את מחלקת יולדות לאחרונה, ובני הדודים עדיין לא שומרים על שקט, לפי מה שסיפרו לי... שזה בעצם מה שיותר מפריע לי. את הקודמים ילדתי בבילינסון ומאיר, שם הכל היה חדיש ונקי, חברותיי לחדר היו שקטות. 
לצערי לא רק בדואיות עושות רעשיעל מהדרום

לק"י

גם יהודיות...

אבל כן מקפידים על שעות הביקור, אז רוב היום לא הומה מבקרים.

והמחלקה לא מפריעה לי, יותר חשוב לי צוות טוב ואנושי.

ילדתי 4 ילדים בסורוקה וב"ה הייתי מרוצה מכמעט הכליעל מהדרום
לק"י

השאלה מה חשוב לך?

(והתכוונת שהחברה לא פנטסטית?).

גם חחחששיק
אמרתי פמיניסטית כי פעם ביקרתי את בת דודה שלי בהדסה והיה איתה אישה מהחברה, באו מלא אנשים לבקר אותה, ובת דודה שלי מאד חברותית, דיברה איתה, ובסוף שאלה אותה למה היא לא אומרת להם לא לבוא לבקר והאישה אמרה שלא מתחשבים במילה שהיא אומרת. מניחה שזה יותר גרוע אפילו פה? 
תלוי עם מי את בחדריעל מהדרום

לק"י

יצא לי להיות עם יהודיה, שאמא שלה והיא חפרו *לי* כל הזמן, לא רק דיברו ביניהן (אבל היה נראה שלשתיהן יש בעיה).

ואחר כך נכנסה בדואית. והיה שקט רוב הזמן.

באשפוז האחרון, שנמשך 5 ימים, הייתי רק עם יהודיות.

יש מצב שמנסים להפריד מראש.

הייתי מנסה לברר על הצד המקצועי, איך הם בלידה תאומים וכו'.

(ותחשבי גם על אשפוז רחוק מהבית, כשיש ילדים. והאם זה שווה במקרה הזה).

אני לא יודעת לגבי מיילדותששיק

אבל פגשתי שם 2 רופאות, איריס שוהם ואפרת שפיגל, והן היו נשמעות ממש מקצועיות ונחמדות, קראתי שיש שם רופאה מומחית לתאומים, גלי פריינטה.

מה בדיוק היית מבררת? 

לא יודעת בדיוק... לא מבינה בלידות תאומיםיעל מהדרום

לק"י

אולי רופאת הנשים שלך תוכל לעזור לך? אולי היא מכירה?

או תדע להגיד לך מה חשוב?

(אני אגיד לך מה, ניקיון ושקט תלוי בעיקר במי שאיתך בחדר... בעיני זה פחות מה שחשוב).

לגבי מה חשוב ליששיק
וואללה לא יודעת. חשוב לי השקט ושיהיה נקי, שאוכל לנוח כמו שצריך, כי אהיה עם 2, ואני צריכה לחזור הביתה לעוד 2 ואני בלחץ אטומי מהתקופה שתגיע, אבל מניחה שיהיה קשה בכל מקרה... 
אם את יולדת לפני הזמןנירה22

מה שעלול לקרות בתאומים, אז חשוב לקחת בחשבון את עניין הפגיה-האם יש שם פגיה טובה או לא.

אני לא מכירה את סורוקה. אבל שווה לברר.

הבנתי שהפגיה בתל השומר כן מומלצת.

בגדול לת השומר הכי טובים לא משנה מה...ששיק
השאלה אם שווה את הנסיעה. ו פגייה בהדסה גם טובה. צריכה לברר לגבי סורוקה
קחי בחשבוןהשם שלי
שאם הם יהיו בפגייה יותר זמן, יהיו לך את הנסיעות הלוך חזור.
צודקת...ששיק

למרות שבירושלים אוכל לישון אצל ההורים

לא שזה כזה נחמד... מעדיפה בית

לדעתי לא.. אני הייתי ממש ממש לא מרוצה שםאמא לאוצר❤

לא מבחינת יחס וממש לא מבחינת מקצועיות

ומכירה עוד הרבה הרבה הרבה הרבה שלא .בקיצור לא ממליצה בכלל...

לעומת זה על הדסה אני ממש ממליצה וגם הפגייה שם מצויינת!

את צריכה לקחת בחשבון שלידת תאומים הרבה פעמיםאמהלה

מוקדמת... בכלל לא בטוח שתגיעי לזירוז.

ואם היא מוקדמת וצריך פגייה, ממש לא הייתי נוסעת לבית חולים רחוק מדי מהבית כי גם ככה פגיה זה קשוח.

אלא א"כ, מדובר בפגות צעירה ממש שאז יש משמעות גדולה למומחיות של הפגייה. ואז מומלץ להרחיק- אם אכן יש אופציה מבחינת זמנים.

אם אכן תלדי בזמן/בזירוז

אם הלידות שלך הן לידות יחסית מהירות- לא הייתי מתרחקת. לידת תאומים חייבת להיות בפיקוח.

ותמיד לידת תאומים מזמנת אליה את כל הצוות המומחה כך שבטוח תרגישי עטופה יותר.

וואוו האי וודאות הורגת אותיששיק
אני מרגישה שלא משנה מה אחליט, אתחרט 
תתפללי על שליחים טוביםיעל מהדרום
^^^ בדיוק. יכולה להגיד לך מהחוויה שלי בדיוק באותהאמהלה

סיטואציה. לקחנו רופא פרטי בהדסה ללידה של התאומות. הגענו אליו לפגישת ייעוץ לפני הלידה, שילמנו כסף רב, תיאמנו איתו.

בסוף הייתי צריכה זירוז ביוםX והוא לא יכל. אמר שיש לו כנס רפואי שנחפש רופא אחר.

נתקענו....

הלכנו לרופא פרטי אחר בבית חולים אחר

היתה לנו חוויה מושלמת

רופא מעולה

צוות מעולה

פגייה מס' 1

הכל היה פשוט מדויק עבורנו.

אז ממש מסכימה עם @יעל מהדרום 

לפני הכל ואחרי הכל- רק להתפלל שנזכה לשליחים טובים

שיהיה בבריאות, שבמחה ובידיים מלאותתתתת

אין כמו תאומים בעולם!!!!!!!!!!

הלוואי שאזכה לעוד

מציעה לך לעשות ביקור בסורוקהאמאשוני

מאז המלחמה עם איראן שנהרס שם מבנה, לא הכל אותו דבר. לא יודעת פרטים מדויקים, אבל כדאי לראות בעיניים.

קחי בחשבון אולי אם תצטרכו פגייה אז עדיף קרוב לבית.

לגבי הנסיעות, יש מישהו אחר שיוכל לתמוך בך אחרי הלידה במקומו במהלך האשפוז?

או לקחת בחשבון מראש נסיעות במונית שיוכל לישון בדרך?

כי עם כל ההבנה לקושי של המרחק, את צריכה להרגיש שאת בידיים טובות במהלך הלידה כי זה הכי חשוב אמא בריאה ותינוקות בריאים.

אם יש לך קרובי משפחה בירושלים או במרכז אולי אפשר שבעלך יהה שם עם הילדים בזמן האשפוז?

המבנה שנרס לא קשור ליולדות עד כמה שזכור לייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ילדתי שם לפני אחרי, לא זוכרת הבדל.

התלבטות - לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני מורה מקצועית. בעוד שבוע וחצי יש טיול שנתי בבית הספר שלי, וביקשו ממני להצטרף.

בעיקרון אין לי בעיה עם זה. המחנכת של הכיתה שרוצים שאלווה היא חברה טובה שלי, ואני אוהבת את התלמידות וחושבת שזו הזדמנות טובה לחזק את הקשר איתן.

אבל, אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר כמה חודשים וזה נראה שהביוץ יהיה סביב הימים האלה של הטיול. ואין לי מושג מה לעשות. להגיד את זה למנהלת? זה סיבה מספיקה בכלל? קרה לי כמה פעמים שהביוץ נדחה בגלל לחץ נפשי גדול (נגיד כשהייתי צריכה להגיש איזשהו פרוייקט או כשהיה לנו תור קריטי מאוד), אבל אי אפשר לחזות את זה מראש. במיוחד שבבית הספר רוצים כבר לסגור את הפינה הזאת ולדעת שבוודאות יש להם מורות לטיול.

בקיצור, לא יודעת מה לעשות. למישהי יש רעיון?

פשוט תאמרי שאת לא יכולה להצטרף ושתשמחי לעזור בטיואורי8
ממש לא נראה לי שאת צריכה לפרט למנהלת ענינים כל כך אישיים. פשוט לומר שבתאריכים האלה את לא יכולה , תצטרפי בשמחה לטיול בפעם אחרת .  אם ממש ילחצו מקסימום זה לומר שיש סיבות אישיות. אפשר גם לומר שיש לך אירוע משפחתי, זה לא שקר בעיני. ליל טבילה הוא אירוע משפחתי( אמנם מצומצם ופרטי אבל בהחלט משפחתי, גם אם זה לא ליל טבילה ואת מנסה להכנס להריון זה נכנס בהגדרת אירוע משפחתי)
כמה לילות הטיול?זברה ירוקה
אם 1 אז אין בעיה, להיות ביחד לילה לפני ולילה אחרי...
בדיוקאפונה

בשביל להכנס להיון לא צריך להיות ביחד דוקא ברגע הביוץ, גם לא ביממה שלפניו.

לילה אחד של היעדרות סביב הביוץ ישאיר לכם סיכויי יפים מאד להיקלט

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה!

אולי ללוות רק ביום, ולחזור לישון בבית?יעל מהדרום
אני בעד לא לצאתגלויה

גם אם הטיול רק לילה אחד... יש התרגשות לפני ועייפות אחרי.

מותר לסרב 

זה סיבה מאוד מאוד חשובה. 

תגידי שיש לך משהו חשוב 

וזהו. 

כמה זמן הטיול?שלומית.

אם הוא לא יותר מ2 לילות אין סיבה שזה יפגע בכניסה להריון.

זרע מחזיק בגוף 3 ימים ויותר...

אני מניחה שכל מורה בבית הספר מתבקשת ללוות טיולמתיכון ועד מעון

ואם לא תצאי עכשיו, יכול להיות שזה יצא בזמן אחר שיהיה לא נוח.

אם זה טיול יומי אז נשמע לי סביר לצאת, אם זה דורש שינה אולי לבקש להגיע בבוקר ולחזור בערב?

מה את מרגישה? מה בעלך מרגיש?אוהבת את השבתאחרונה

השאלה איפה זה פוגש אתכם...

אם באחך לצאת ויהיה לך כיף וחוויתי, לצאת ללילה אחד נשמע שלא דרמטי , וימלא אותך

אבל אם זה מבאס קצת את בעלך או שילחיץ אותך אז עלול לרוקן ולהשאיר טעם רע...

היום קרה משהו מוזר (חיי אישות, קצת פירוט שלילי)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ז בשבט תשפ"ו 22:00

אני יודעת שזה לא צנוע. מקווה שזה בסדר ואם לא אז תמחקו. אני פשוט לא יודעת לאן להפנות את המחשבות שלי כרגע...

ביום שישי כל הילדים במסגרות ובעלי ואני בבית. בלילות אנחנו עייפים אז לא ממש יוצא לנו להיות ביחד...כך הגענו למצב שהחלטנו היום לנצל את ההזדמנות אז אחרי שהילדים יצאו מהבית התחלנו לאכול ארוחת בוקר שווה ביחד ואז להתחיל...

(חלק ערוך בגלל פירוט יתר: ) בזמן שהיינו יחד בעלי עשה משהו שלא היה נעים לי ומנע ממני פיזית מלעצור אותו, ואז הקאתי, ובעלי נעלב ממני.

ביקשתי סליחה ואמרתי שלא הייתי מוכנה לזה ושאני פשוט לא מתחברת לזה וזה לא אומר כלום על כמה שאני אוהבת אותו... אבל הוא פגוע...

לא יודעת מה לחשוב על כל הדבר הזה.

קראתי לפני העריכהאנונימית בהו"ל

אני חושבת שהעריכה לא טובה.

היא לא כתבה שהיא לא הצליחה לעצור אותו, היא כתבה שהוא השתמש בכוח פיזי עם הידיים שלו כדי שלא תוכל לצאת או לברוח. זה הבדל משמעותי.

ערכתי שוב. רק להבא עדיף לדווח, ולא מהאנונימייעל מהדרום
מקווה שברור לך שהוא זה שצריך להתנצלאיזמרגד1

ממש לא את.

הוא עשה משהו שלא רצית עד שהקאת, ואת עוד זאת שצריכה להתנצל ולהסביר??

גם בין בני זוג שאוהבים מאוד מאוד יש גבולות, והוא חצה גבול ומפיל את זה עלייך...

פעם ראשונה שקורה משהו כזה?רוני 1234

הוא עשה מעשה לא לגיטימי ואת ממש לא הצד הפוגע כאן.

יכול להיות שהוא כועס על עצמו ומוציא את זה עלייך? או שמרוב בושה הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו?

פעם ראשונה שזה ככהאנונימית בהו"ל
אבל לפעמים יש דברים אחרים, בקטנה... נגיד אם אני מלטפת אותו או מחבקת אותו בלילה אז הוא הרבה פעמים לוקח את היד שלי בכוח לאיפה שהוא רוצה ..
אני לא יודעתoo

אם זו אלימות מינית

אבל זה בטוח התנהלות חסרת רגישות ולא נעימה בעליל

את לא צריכה להסכים לזה

(והוא לא אמור לעשות את זה)

על החלק שלך יש לך אחריות והשפעה מלאה

לקחת.את היד שמלטפת לאזור מסוייםזברה ירוקה

זה לא נשמע לי מוגזם בכלל.

אלא אם כן נעשה בשימוש בכח.

אפ זה בעדינות זה דווקא מתוק

אבלoo

היא כתבה בכוח

חבל להקטין בעיה

להכניס מחשבה אולי זה בסדר

כשזה לא בסדר אדום בוהק 

הוא עבר גבולoo

גבול שלא אמורים לעבור

זה הזמן

לכעוס

לבקש התנצלות והבהרה

ולשים גבול חדש

לא להיכנס לסיטואציה דומה

כי יש לו בעיה

ואף אחד לא צריך לסבול ממנה

וזה שהוא נעלב

זה כבר סימן אזהרה למניפולציה

אויש חיבוק על החוויהעל הנס

אבל וזה אבל גדול,הוא עשה משהו בכוח הוא לא היה רגיש כלפיך ולא ראה אותך,ובטח לא ראה את הגבול שלך ובסוף הוא נפגע?

זה נשמע לי ממש מניפולטיבי,

אז קודם כל חשוב ממש לשקף את זה זה מעשה ותוצאה זה לא עניין של אהבה בכלל,

להעמיד גבולות ברורים,את נפגעת כאן פיזית והוא דורש התנצלות?

קודם כל לך ממש אין מה לבקש סליחה. הפוך.מרגול

גם בתוך זוגיות אוהבת ושבגדול יש רצון הדדי לקרבה גופנית, יש עניין של הסכמה.

זה שאת אשתו לא אומר שהוא יכול לעשות מה שבא לו, בטח כשאת מתנגדת או שהוא עוצר בכוח.

אני כן אציין משהו שאני לא יודעת כמה הוא בשיח בסביבתך.

יש כאלו שנהנים מ"שליטה" בזמן האישות. וזה בסדר גמור כששני הצדדים רוצים. אבל אם אצלכם זה ככה, חשוב שתהיה מילה שהיא מבטאת - לעצור ומיד. כדאי שזו תהיה מילה איזוטרית שלא הייתה יוצאת סתם ככה. (טרקטור, לא יודעת, משהו).

אם לפעמים את נהנית מזה ולפעמים לא- אז זה משהו חשוב שיהיה.

אם את בכלל לא בקטע- אז לא ולא. אם את רוצה להפסיק, אז מפסיקים. ככה פשוט. (כן, גם אם זה ממש ממש באמצע. בכל שלב. גם אם הוא כבר בפנים או לא משנה מה).

מבאסהמקורית

ואת ממש לא צריכה להתנצל

כדאי לדבר על זה ולהגדיר גבולות גזרה. ולגיטימי לא לרצות כל דבר

רציתי להגיד לךדיאט ספרייט

דבר אחד ששניכם צריכים לדעת קודם כל פיזיולוגי.

רפלקס הקאה לא נוצר רק מגועל אלא אלא גם מהכנסה של כלי לעומק הגרון וזה בלתי נשלט ובלתי רצוני.

אני על סף הקאה בצילומי שיניים כשמכניסים לי את הפלסטיקים האלו, יש לי ילד שתמיד על סף הקאה כשרופא מכניס לו את המקל עץ.

אז להתנצל ברור שאין עניין שלא לדבר על זה שזה נעשה בכוח.

יש מקום לשיחה, יש מקום להתנצלות מאוד מאוד רצינית מצידו.

מהצד שלי נראה לי אפילו שמדובר אפילו בחצי מניפולציה מצידו, אבל את מכירה אותו יותר מאיתנו. 

לא קראתי לפני העריכהשוקולד פרה.
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ז בשבט תשפ"ו 21:46
לא בדיוקאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ז בשבט תשפ"ו 21:46
התגובה שלו יותר מטרידה מהמעשהאמאשוני

נניח שבזמן מעשה הוא לא חשב על איך זה מרגיש לך,

אבל לפחות בדיעבד הוא היה צריך להבין את הטעות שלו ולהתנצל.

נראה לי זה מצריך בירור רציני מולו על מה עושים ומה לא עושים.

ושאסור לו למנוע ממך פיזית לסגת מפעולות שלא מתאימות לך גם אם זה מאוד מאוד מבאס אותו.

זה בסדר שהוא מנסה לייצר מגע, אבל שתמיד תהיה לך האפשרות להימנע אם לא מתאים לך וזה לא משנה אם הבטחת קודם או שזה משהו שהוא רגיל שכן מתאים לך וכד'.

הגוף מבין יותר מהר מהשכל מה מתאים ומה לא, בשביל זה יש אינסטינקטים ואסור לו למנוע ממך להשתמש בהם, אלא אם את מבקשת ממנו במפורש שימנע ממך להתנגד.

תקשיבי, אני מגדירה את זה כששיק
מה שאת חושבת, לא אומרת את המילה

אני ממש מצטערת שזה מה שאת עוברת 

אני חושבת שההגדרה מרחיקת לכתממצולותאחרונה

נכון שזה משהו לא נעים בכלל

אבל לפי הפירוט שקראתי לפני שנמחק

זה משהו שיכול לקרות ולא חריג

ברור שהיא לא צריכה להתנצל

וברור שהוא זה שצריך להתנצל

ולהבין שעבר גבול

אבל זה עדין נשמע בגבולות הנורמה

גם אני לאדיאט ספרייט
כתבתי למקרה ש
נשמע לי כמו נורה אדומה ומניפולציהנעמי28

איך במקום להיות הנפגעת הוא הפך אותך לעמדת הפוגעת?

זאת נקודה שצריך לבדוק.

בגדול יש לנו נטייה לא לדבר על איך לעשות מין ולתת לגוף לדבר בתקשורת לא מילולית.

אבל זה לא נכון, יש מה לדבר וזה משפר המון, ועדיף לפני ולא רק תוך כדי.

תסכמו לפני מה הציפיות, חלומות וגבולות אדומים של כל אחד.

הודעת הנהלה- בבקשה להמנע מתיאוריםיעל מהדרום
לק"י

ערכנו בכוונה הודעות שהיו מפורטות מידי.

סתם פריקהאפרסקה

אני חולה כבר 3 ימים, יותר נכון 4, אבל ביום שני עוד לקחתי אקמולים והלכתי לעבודה.

מאז יום שלישי אני בבית, חצי מתה, לא אוכלת כלום, לא עושה כלום, הבית נראה כמו פוגרום ובעלי עוד שניה מת בעצמו מהעומס.

וכל יום מאז יום שלישי, הבוס שלי שולח עדכונים על איזה פגישת התעדכנות שבועית, ומה צריך לעשות להראות בה. שזה אחלה לגמרי, אבל מדבריו זה נשמע שהוא מצפה כל רגע שאני אחזור למחרת לעבודה. נגיד ברביעי הוא מתזכר שהפגישה בחמישי. וכשאני אומרת שבחמישי לא אגיע, הוא דוחה אותה לראשון (אנחנו סהכ 2 עובדות אז אין מה לעשות פגישה בלעדיי). ואם גם בראשון לא אגיע? מותר לי 😅

וכאילו, מה כבר אני אעדכן אותך בפגישה? העדכון- שום דבר לא התעדכן השבוע...

הוא לא אומר את זה בפירוש, אבל כל יום הוא שולח הודעות יותר ויותר מתעצבנות על דברים. כמו רשימה ענקית על שינויים שהוא רוצה שנעשה לקבצים שנציג, שלא נאחר לפגישות, שנגיש לו רשימת ימי חופש לחצי שנה הקרובה והוא הדגיש שהוא כמובן לא יוכל לאשר את כל החופשים שנבחר.

עכשיו כל זה מותר לו להגיד כמובן ואין לי בעיה עם זה, אבל עצם זה שכל פעם שאני מודיעה שאני לא מגיעה הוא ישר שולח אחרי זה הודעה מתעצבנת כזאת, מראה שהוא מתעצבן יותר ויותר.

עכשיו חבר. יש לי 83 ימי מחלה צבורים אם תסלח לי. כשאני פעם אחת בחיים חולה ככה מתה זה התגובות שאני מקבלת?

אני יודעת שככה זה בוסים ותמיד מבחינתם זה קודם כל העבודה ואז העובד. אבל וואלה זו לא הרגשה כיפית. למה כל הזמן שאני חולה אני רק צריכה לחשוב עם עצמי אם אני מרגישה מספיק טוב ללכת לעבודה? למה אי אפשר לנוח? התעלפתי יום אחד השבוע וממש לא בא לי לחזור לפני שכוחי במותניי אבל זה פשוט סוחט.

זהו, סתם פרקתי תודה שהייתן איתי

תרגישי בנחהמקורית

גם אצלנו זה ככה וגמני חולה כבר כמה ימים ולא מגיעה.

העבודה תחכה. גם המנהל.

אם גם בראשון תרגישי שאת לא מסוגלת אז אל. בשביל זה יש ימי מחלה בדיוק

תודה על ההזדהותאפרסקה
ב"ה כבר מרגישה הרבה יותר טוב אבל עדיין לא מספיק כדי לחזור, באמת אשאר גם מחר וזהו
ואי את נשמעת עובדת סופר מסורהSeven

במיוחד אם הגעת לצבירה כזו

אולי תנסחי לו משו בסיגנון שאת לא במיטבך וכל השיפורים שהוא רוצה בע"ה תדברו שתחזרי

תודה!אפרסקה
בעבודה שלי אם אני מפספסת יום בצורה לא מתוכננת, עבודה של בערך שבועיים יורדת לטימיון כי אין אצלנו שום דרך "לשמור" עבודה. ככה שאם אני לא ממש מתה, אני פשוט לוקחת אקמול וסוחבת
אולי תכניסי אותו לארכיון?טארקו

איזה מעיק רבנןןן

ולא, ממש לא כל הבוסים ככה..

אבל כן כנראה אחוז משמעותי.

וזה מבאס

כי הם רק מפסידים מזה.

חחח הלוואיאפרסקה

הוא חייב שנגיב על כל ציוץ שלו לפחות באימוג'י של אגודל למעלה שלא יהיה חלילה מצב שהוא אמר משהו ופיספסנו.

והם ממש מפסידים מזה.. אפס מוטיבציה לעבוד

ואם לא תגיבי כשאת חולה?טארקו

או בסוף יום עם הילדים וכו?

תעשי לך תזכורת פעמיים ביום להיכנס ולהגיב לו מרוכז

נשמע שהוא לא יודע לשים גבול ואת צריכה לשים אותו..

איך את מרגישה?

תודה מותקאפרסקה

אין לו בעיה שנגיב באיחור או משהו, ככה שאני יכולה תיאורטית להיכנס פעם פעמיים ביום ולהגיב לו. אבל לא יכולה כמובן לא להגיב שבוע כשאני חולה.. מניחה שלא לזה התכוונת

וכן לגמרי אין לו גבול 😅

עכשיו אני ב"ה הרבה יותר טוב, הצלחתי אפילו לאכול משהו קטן. תודה על ההתעניינות 🙏

לא התכוונתי לא להגיב שבועטארקואחרונה

אבל כן לסנן יותר, ולהיות בזמינות נמוכה ולהגיב מה שמתאים לך ובעיקר מתי שמתאים לך...

ובמיוחד כשאת חולה!

איזה מעיק🤦‍♀️🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אולי כדאי לכתוב לו שאת ממש חולה, ושתעדכני כשתוכלי לחזור....

תרגישי טוב!!

כן חשבתי על זה בשבתאפרסקה
ממש צודקת. אבל האמת אני מתחילה להאמין שאצליח להגיע בשני בעז"ה
אבל כן תוהה מה לכתוב לואפרסקה
שבוע טוב, יש שיפור אבל עדיין לא אגיע מחר?
לדעתי תכתבי לו משהו כמורק רגע קט

אני עדיין לא מרגישה טוב. ברגע שאהיה מסוגלת אחזור.

את לא צריכה לעדכן אותו בשיפור קטן, כי הוא יכול להשתמש בזה נגדך. מאחלת לך רפואה שלמה ומהירה, אבל יכול להיות שיום אחרי השיפור תרגישי קצת פחות טוב, וחבל לתת לו את הקלף הזה שאמרת שהמצב משתפר.

מסכימה מאוד.טארקו
תודה!אפרסקה
בסוף הלכתי על הכי קצר, שבוע טוב אני עדיין חולה 😅 בלי פרטים ובלי כלום
עוד שבת בלעדיו..אנונימית בהו"ל

אני עם הילדים, והוא במילואים.. ונשאר עוד חודש שלם!

אמרתי לו שאני לא יודעת למה אומרים שנגמרה המלחמה, בכל פעם שהוא יוצא מהבית אני נכנסת לקרב, לתפעל פה הכל לבד. לבד. עד שהוא חוזר ואז אני כבר מפורקת.

זהו, פרקתי.

לא תכננתי להיות אם חד הורית, אבל בשנתיים וחצי האחרונות הוא יותר לא בבית מאשר בבית. נמאס לי.. כבר לא מרגישה שום תחושת שליחות. מסתדרת בסה"כ אבל מרגישה שנעלמה לי המטרה, החשיבות והאמונה בזה  

🫂🫂🫂🫂אוזן הפיל
תודה לך על הכל❤️
וואו מותק!!! זה ממש ממש ממש קשה!!!!!אוהבת את השבתאחרונה

תודה ענקית על המאמצים העצומים שלכם בשביל עם ישראל!!!!

זה באמת המון!!

ובתקופה ככ ארוכה!!!!!!

באמת תודה עצומה!!!!!!

וחיבוק ענק!!!!

מנסה לחשוב מה כן יכול להקל עלייך...

אולי למצוא דרך להקל עלייך את השגרה שבוא לא נמצא ? שיהיה פחות מפרק?

כמובן שהלבד ורוב הדברים שאין לך תחליף מכבידים המוןןןן אבל מה כן יכול קצת להוריד ממך?🩷🩷🩷

עייפות וחיי אישותהבוקר יעלה

לא יודעת אם מתאים /לא.. אם לא אפשר למחוק

אנחנו באמצע שנות השלושים, עם ילדים ב"ה, ובעומס בחיים והעבודה לא מגיעים לזה מלבד בליל טבילה.

אנחנו נורמלים? דרוש טיפול?

שנינו עובדים במשרה מלאה, אחהצ יש עומס מבורך, חוגים תנועות נוער הקפצות וכו, ועד שמגיע הערב שנינו גמורים. ספורט פעם בשבוע לא מצליחה להכניס..

ב"ה עומס מבורך אבל לזמן זוגי לא מגיעים.

פעם היינו מגיעים לזה ביום שישי שזה אחלה פתרון אבל היום בשישי עמוס גם בבישולים והכנות וכשאנחנו מתארחים, אנחנו רוצים לנצל את היום המשותף החופשי היחיד לשנינו..

לי נראה לא תקין שמגיעים לזה רק בליל טבילה ואולי עוד פעם בגג.

בעלי טוען שהוא עייף וכשהוא רוצה אני עייפה, בפועל הוא לא מנסה אפילו. ונראה לי שזה מה שהכי מפריע לי.

חסרה לי ההרגשה הזאת להיות מחוזרת.

האם אתם חושבות שזה תקין? ואם לא, מה אתן מציעות? 

העומס ו-"ההתשה" היומיומית הן אכן דבר מוכר בכל ביתנייקיי

עם ילדים ושני בני זוג שנמצאים במרוץ החיים הבלתי נגמר.  

אבל למזלנו, הדתיים, יש את השבתות לדברים האלה, למלא את המצברים הזוגיים ולהינות מאינטימיות מספקת.

(כתבתי "למזלינו הדתיים", כי מקולגות חילוניים אני שומעת על היציאות בשבת עם הילדים, ופשוט אין להם טיפת מנוחה, גם לא בסופי שבוע).

זה לא המקום להאריך ולפרט - אך מתוך האפשרויות של לילות שבת, בוקר מוקדם שבת, מנוחת צהריים בשבת, מוצאי שבת (בפרט בשעון חורף), אפשר למצוא זמן זוגי בנעימים, גם עם ילדים קטנים בבית.  

^^^הריון ולידה
עניין של סדרי עדיפויות. נראה שכדאי לדבר על זה ולחשוב מחדש.
לא לחכות שזה יקרה מעצמומתיכון ועד מעון

לקבוע יום בשבוע (שבת זה נוח אבל לא חייב) שבו לא משנה מה נמצאים ביחד, גם אם עייפים גם אם אין כוח מתאמצים בשביל זה

לא כל-כך מסכימה עם הדרך הזונייקיי

אינטימיות נועדה כדי להינות. לא כדי לעשות ☑️

אי אפשר להינות כשזה מאולץ, כשזה בזמן לא נוח ובתנאים לא נוחים.  

(מזכיר את מה שקורה כאשר מנסים להכנס להריון.  שזה נעשה טכני ומשימתי סביב חלון הפוריות ולא למען הכייף והעונג) 

אפשר להתאמץרקאני

ולהינות

הרבה פעמים קשה להיכנס לזה כי עייפים

ואם עושים מאמץ בכל זאת בסוף כן זורם ונהנים

ואם נחכה שיהיה ספונטני זה יקרה פעם במיליון

אבל כמו שבליל טבילה מתאמצים לפנות זמן, כוח, ולעשות אווירה

אז אפשר להתאמץ גם בסתם יום

לא אמרתי לחכות לספונטני - בהחלט התכוונתינייקיי

שחשוב למצוא זמן.

לכן כיוונתי לשבתות. שיש תנאים נלווים של אוירה רגועה, ושעות רבות מאוד ביחד, ובלי לחצים של התארגנות הבוקר / עבודה/ בישולים/קניות/מטלות/מחשבות מטרידות מה עוד מחכה לי לעשות … 

אז לא הבנתירקאני

מה לא הסכמת עם מתיכון ועד מעון

מה ההבדל אם שבת או יום אחר שקובעים מראש?

לדעתי יש הבדל גדול מאוד בין לקבוע יום באמצע השבוענייקיי

לבין שבת

לפחות איך שזה אצלנו, וכנראה בהרבה בתים אחרים.  בסתם ערב באמצע השבוע - יכולים לקבוע ולסגור ערב זוגי, אבל לא פשוט להתמיד בזה באופן מתמשך. כי החיים מלאים באילוצים ובלת"מים והמון פעמים זה עשוי להיות בסופו של דבר לא נוח מכל מיני סיבות - ואז נכנסים למיטה עם פחות התלהבות.  

ליל טבילה הוא פעם בחודש. לא פעם בשבוע.  

ובשבת - ממש יש נשמה יתרה.  משהו באווירה האופפת, בנינוחות, ברוגע, בתנאים, בניתוק…   

גם אני חשבתי ככהרקאני

אבל בפועל גיליתי שאפילו כששבת מוקדם

אני תמיד תמיד גמורה מעייפות אחרי יום שישי של בישולים

הצטברות של עייפות של כל השבוע

תמיד נרדמת על הספה כבר

ודווקא יש ימים בשבוע שפחות עמוסים לנו באופן קבוע

אז זה כן משתנה בין זוגות...

מסכימה איתךנייקיי

אצלי הבישולים העיקריים בחמישי בערב. שישי להשלמות של המנה הראשונה (דג), מרק ועוגה.

וניקיונות - בעלי שיחי'!

וסלטים מבושלים מגוונים קונים במעדנייה לשבתות. לא משקיעה בזה בעצמי 🙃 

אני איתךרוני_רון

גם אנחנו דווקא פחות אוהבים את שבת לקטע הזה...

אנחנו אחרי ארוחה כבדה, לא מיד אחרי מקלחת...

עייפים תמיד תמיד

בלילות שבת של חורף בעלי נשאר ללמוד ואני קורסת למיטה..

הרבה פעמים מתארחים...

בקיצור, גם לנו יותר כיף ומוצלח במהלך השבוע

אבל אין ספק שעם ילדים וחיים עמוסים צריך לפנות זמן

לי מאוד מפריע שבדכ כשאנחנו יחד אני מאוד עייפה, אז אנחנו מקפידים שפעם בשבוע אני הולכת לישון עם הילדים, וקמה בערב רעננה
ככה אני גם מרוויחה ערב של איפוס עייפות, וצוברת 10-12 שעות שינה ביום הזה...

חכם מאודרקאני

ללכת לישון עם הילדים

אולי נאמץ

זו המלצה ששמעתי בעבר ממטפלת מיניתמתיכון ועד מעון

ובעיני היא נכונה מאוד.

הכותבת מציינת שהם לא נמצאים ביחד ושזה חסר במרוצת החיים.

גם שקובעים זמן זה בכלל לא בשביל לסמן וי אלא כדי לדאוג שהאינטימיות לא תתפספס ולא תדחק בתחתית רשימת המטלות.

וגם ההגדרה מאולץ היא נקודת מבט, זה לא אילוץ זה מציאת זמן בשטף החיים לדבר החשוב מהכל, אחרת הוא מתמסמס.

לא צריך לבחור כמובן את היום הכי לחוץ שחוזרים מאוחר ומגיעים על הלשון בחוץ, כדאי לבחור יום נינוח יותר, יום חופשי אם יש או שבת אבל חשוב לקבוע להכניס ללו"ז

אני לא יודעת כמה שנים את נשואה אבל יש שלב בחיים שאם לא קובעים זמן זה פחות קורה וזה חבל מאוד מאוד

יש הבדל גדולאנונימית בהו"ל

לקבוע זמן זוגי

שזה לומר "הזוגיות הזו חשובה לנו"

לבין לקיים יחסים כדי להרות.

ובדייט זוגי לא חייבים תמיד לקיים יחסים

יש גם שבועיים שאסורים ממילא.

זה פשוט זמן הטענה זוגי.

אתם לא "לא נורמלים"אמאשוני

זה עניין של תיעדוף.

החיים תמיד יכולים להיות עמוסים יותר ועמוסים פחות.

תראי איזה יופי שיש גורם חיצוני שכאילו מכריח אתכם להתייחס ללילה אחד כמשהו שאי אפשר להתנהל בו כמו כל יום.

אם היה ליל טבילה כל שבוע, כנראה שהייתם מוצאים פתרון.

זה לא אומר שאתם לא בסדר, זה אומר שכשאין משהו חיצוני, החיים בורחים אחרי השגרה.

צריך להפנים שהכל מתחיל ונגמר בתיעדוף בחיים.

אם אני לא טועה את יחסית אחרי לידה? ואתם גם אחרי/ תוך כדי סבבי מילואים,

עומס מבורך, אבל עומס.

אפשר להחליט שכרגע לא מתאים לעשות שינוי. אבל זה צריך להיות ברור שזה מתוך החלטה ולא מחוסר ברירה.

ולתכנן מתי כן אפשר לווסת את העומס כדי להגיע לכל מה שחשוב לנו בחיים ושלא נתעורר יום אחד לגלות שלא השקענו מספיק בדברים שחשובים לנו בחיים .

אני מסתכלת על זה ממבט שלאנונימית בהו"ל

האם טוב לנו (ל2 הצדדים)

כי זה פשוט לא רלוונטי מה קורה אצל אחרים.

השאלה היא האם לנו נעים טוב ומספק.

ונשמע מדבריך שאותך זה לא מספק

אז אתם צריכים לחשוב מה עושים כדי לשנות את זה.

באמת כולם עמוסים. וגם עייפים.

העייפות בעיני יותר חמורה מעומס כי היא מקשה על ההנאה..

אגב חיזור לא חייב לבוא לידי ביטוי דוקא ביחסי אישות.

אני הסברתי לבעלי שאני צריכה את התיווך שלו שמה שהוא עושה הוא חיזור

למשל, כשהוא מנקה ומסדר יפה את החדר שינה.

מחליף מצעים.

שאם הוא רק יגיד 'הכנתי לנו מיטה מפנקת' עם נשיקה- זה אחלה מחווה.

ובלי זה- זה סתם מטלה טכנית שהוא עשה בבית.

מה עושים בשביל לשנות את זה?

תקשורת.

אם כשהוא מנסה את עייפה, או אם הוא ניסה הרבה והיית עייפה- דחיה זה דבר מאד מרחיק.

אני אחרי שקיבלתי דחיה לקח לי כמה זמן, כמה חודשים- ליזום שוב בעצמי.

להביע את הרצון שלך, לדבר על עצמך

(לא איך לא חסר לך אלא יעשה לי הרגשה ממש טובה אם..)

אני באמונה מאד חזקה שמיניות טובה היא אחד מיסודות הבית שלנו.

לכן בשבילי, זה צורך.

אם ילד שלך יצטרך קלינאית תקשורת- תמצאו לזה זמן?

אז גם לזה מוצאים זמן.

למשל, אחת לחודש אנחנו עושים בוקר (חצי יום) זוגי, כי למדנו על עצמינו שבבוקר, אחרי לילה,

היחסים הרבה יותר טובים בפער.

זה לא אומר שאין תשוקה טבעית, זה לא אומר שלפעמים החשק כבוי בדיוק כשפינינו את הזמן,

זה לא אומר שאין חיזור וספונטניות אבל זה כן אומר שזה חשוב.

לקח לי זמן לעשות את הסוויצ' הזה במח ולהבין

שלקבוע זמן, לתכנן אותו, להתכונן אליו-

זה רומנטי לא פחות אם כי בצורה שונה...

אהבתי את המשפט האחרון. יפה!כתבתנואחרונה
כמה דבריםפילה

א) לבדוק למה זה באמת לא זורם

ב) עם כל העומס אי-אפשר לחכות לערב חופשי , לעשות משהו רומנטי כי זה יקרה ממש פעם באף פעם אלא לנצל זמן . נגיד ילדים נרדמו אז לעשות .

ג) לגבי חיזור. גם גבר צריך להרגיש שחושקים בו. אם זה בנוי בצורה כזאת שהוא צריך לחזר כל פעם ועוד לא בטוח שזה יקרה אז ברור שהוא לא רוצה. 

לא הפותחתאנונימית בהו"ל

לפעמים גבר שלא מרגיש צורך לאשתו בגלל שהוא עייף או מכל סיבה אחרת, מוצא את הצורך שלו במקומות אחרים כמו אתרים לא ראויים. ואז זה גלגל שמזין את עצמו, כי אין כוח אז הולכים לפתרון הקל שלא דורש מאמץ ואז הפתרון הזה גורם לזה שכבר אין לו חשק לאשתו אז הוא לא רוצה להתאמץ עבורה וחוזר חלילה.

אם יש ביניכם שיח פתוח שווה לשאול על זה ישירות.

לדבר איתו על זההמקורית

ולחשוב איך אפשר לזמן ימים בהם אתם עירניים

צריך להשקיע בזה

תעשו תורנות שינה, תוותרו על כמה שעות עבודה, תעשו פחות בשישי כדי לשנוץ, מוצש תשכיבו ילדים מוקדם ותישנו צהריים בתורות

אני רק אומר שאנחנואנונימית בהו"ל

גם ליל טבילה לא תמיד מצליחים.

אני מניקה הנקה מלאה תינוק בן כמה חודשים  אז מבחינתי כל הקונספט של מקווה בזמן של הנקה הוא סוג של פייק

יש שלב כזה בחיים.

האם זה מבאס? מאוד.

האם זה נורמלי? אני חושבת שגם מאוד.

לא הייתי הולכת לטיפול בשביל זה. 

האמת שזה לא נשמע לי משהו שהייתי רוצה שיהיה נורמלימתיכון ועד מעון

יש המון שלבים בחיים שהם עמוסים, אחרי לידה, לפני לידה, שהילדים גדלים והעומס בחיים גדל כי צריך לג'נגל בין הרבה מאוד משימות.

אם פעם ב... זה קורה זה נורמלי, אבל זו לא השגרה. חיי נישואין טובים כוללים חיי אישות באופן שגרתי, זה חשוב מאוד בכל שלב בחיים

לא אומר שצריך טיפול, כן שצריך למצוא פתרונות

אני דווקא לא מתחברת לתגובות המנרמלות..זברה ירוקה

חיי אישות  פעם בחודש זה מעט

חיי אישות יכולים ואמורים להיות מקור כוח זוגי.

וכשזה לא שם, נראה לי שכן נכון להשקיע בתהליך שיוכל לעזור לזה..

זה עניין של תעדוףנעמי28

החיים עמוסים, ודברים שיותר חשובים לנו מקבלים יותר מקום.

אולי יש אפשרות להוריד אחוזי משרה, עזרה בתשלום, ושהיום יום יהיה יותר רגוע ומאוזן (גם בלי קשר לחיי אישות, לא לחיות בסוג של מרדף)

יכול להיות שזה לא מפריע לשניכם, אבל לדעתי זאת נקודה שמשפיעה ישירות על כל הקשר הזוגי, ובהכרח פוגעת בו.

עומס ועייפות הם לגמרי הורגי חשקהשקט הזה
ובאמת כמה שזה נשמע מאולץ לפעמים מה שעוזר זה לקבוע לזה זמן.

כמו שלערב מקווה מפנים את הלו"ז, מתכוננים רגשית וטכנית, אולי גם מצליחים להגניב איזה שנצ קטן כדי שיהיה כח לערב, ככה אפשר לקבוע גם בתוך השגרה זמן ולהתכונן אליו. לדאוג לישון קצת בצהריים, לשבת קצת ביחד לפני, לדבר, להתקרב רגשית ואז יותר נעים גם לסיים את הערב ביחסים וזה לא מרגיש טכני ומאולץ.

איך להשרות קצת יותר אחווה בבית?כבת שבעים

5 ילדים מתוקים, שמחים ואוהבים בני 10 ומטה.

ומרוב שהם אוהבים אחד את השני, לא מפסיקים לריב...

מרביצים, מקניטים, מאשימים, מקנאים.... בקיצור כמו חברי כנסת 😵‍💫 רק שאין ימין ושמאל קבועים, כל פעם מישהו אחר רב עם מישהו אחר.

זה פשוט נהיה בלתי נסבל, כל היום רק מריבות.

הם יכולים לשחק 5 דקות ביחד בכיף, ואז פיצוץ... מישהו מתעצבן על מישהו ומפוצץ את המשחק. בערך כמו הסרטונים של נדב נווה, שלא משנה מה הוא יציע, הם תמיד יריבו. אז כזה. רק לא מצחיק... 😒

אני משתדלת לא להתערב, ולהגיד, לגדולים במיוחד, לנסות לפתור את הבעיה לבד, הבעיה שרוב הפעמים הם רק מחמירים אותה....

אני כבר ממש מיואשת! זה ממש נהיה בלתי נסבל כל היום לשמוע מריבות!!

תודה

שבת שלום ושלווה ❣️

אפשר להתחיל עם הבנהoo

ש5 ילדים בני 10 ומטה

זה טריגר כמעט וודאי למריבות אינסופיות

אין מה להלחם בזה

אלא לקבל את זה כעובדה

זה מאד מובן שזה נמאס

(לי קשה לשמוע את מעט המריבות שיש פה)

אבל זה חלק בלתי נפרד מעסקת החבילה של ילדים צפופים 

לא לגמרי מסכימה איתך...מתואמת

נכון שהרבה פעמים זה בלתי נמנע, אבל לא צריך לקבל את זה כגזרת גורל. גם אחווה טובה היא חלק בלתי נמנע מבית שבו ילדים צפופים...

(וכמו שכתבתי בהודעה שלי - לפעמים מדובר בתקופות. למשל אצלנו בתקופת הקורונה הייתה לנו פריחה משפחתית ב"ה, והיה ממש כיף להיות כולנו ביחד בסגרים שהיו. אבל אחר כך כנראה יחסי הכוחות והגילים השתנו, ואז הייתה תקופה מאתגרת יותר... עכשיו אנחנו בתקופה שלפעמים ככה ולפעמים ככה, ובהחלט עוזר כל החיזוקים שכתבתי בהודעה שלי. ולפעמים גם לא, וזה בסדר, לא צריך להיבהל מזה כמו שאת אומרת, אבל גם לא לקבל את זה כגזרה בלתי נמנעת...)

מתואמת

עשיתי כמה פעמים מבצע אהבה - טבלה שבה אני מסמנת לב בכל פעם שאני רואה הבעת חיבה בין אחים. בסיום הטבלה קונים משהו לכל הילדים (משחק שווה או משהו כזה).

עוד דבר אפשרי: דואר מחמאות - תיבת דואר שבה מכניסים פתקים עם מחמאות בין בני המשפחה (הקטנים יכולים לבקש את עזרת הגדולים בכתיבה), ובליל שבת פותחים את התיבה ומקריאים את המחמאות.

גם לגרום להם לעשות דברים ביחד יכול להועיל - אצלנו למשל לאחרונה בכל ערב שני ילדים אחרים מכינים ארוחת ערב (בתורנות קבועה), ואז הם כבר ממתגים את עצמם כמסעדה, ומתכננים ביחד בחשאיות כיפית מה הם מכינים, וכבר נוצרת אחדות בין שניהם לאותו ערב...

ובאופן כללי - להעצים את אווירת האחווה בבית, לדבר על כך שאנחנו בני משפחה ואוהבים זה את זה, גם אם לפעמים רבים...

עצם זה שאת אומרת שבכל פעם הקואליציות מתחלפות זה כבר טוב, כי זה אומר שאין התנגדות מהותית בין שני אחים מסוימים (שאז זה משהו שקשה יותר לפתור).

וחוץ מזה - תזכרי שלפעמים יש תקופות כאלו במשפחה, ושהכול יכול להשתנות כשתגיע תקופה טובה יותר ומשהו בע"ה ישתנה...❤️

אהבתי את הרעיון של המכתביםכבת שבעים
למרות שאני לא מצליחה להימנע מלחשוב על מריבות שזה יגרור... אבל ננסה. תודה! ❤️ 
את צודקת, באמת צריך לנהל את זה מאוד בחוכמה...מתואמת
ליבי איתך. לפעמים בא לי לברוח מהבית😅יעל מהדרום

לק"י

אומנם לא רבים כל היום.

אבל לפעמים זה יותר מידי בשבילי...

אני באמת בורחת לפעמים לחדר 🙈כבת שבעים
זה הרבה פעמים עוזר. כשאני בשטח הם מצפים ממני להיות בית המשפט, כשאני לא בשטח הם איכשהו מסתדרים הרבה פעמים... 
מזדהה, זה באמת מאתגר...אוהבת את השבת

שני דברים שאני רואה שמשמעותיים..

1. אם אנחנו בכוחות ואנרגיות שמחות הם הרבה פחות רבים..

התגובות שלנו רגועות ויציבות וזה מפחית ..

אז לדאוג לעצמנו נצליח להיות עם טעינה..

2. אם הם מרגישים שרואים אותם ויש להם מקום לפרוק, זאת אומרת, זמנים אישיים ומענה לצרכים שלהם אז גם משפיע על פיחות מריבות

שני הדברים האלה זה בשאיפה ולא מצליחים לעמוד בהם תמיד. זה עבודה תמידית אבל נראלי משפיע...

עוד דברים

לקנות משחקים חדשים

לנסןת לקנות דברים שמפתחים תחומי עניין ואז הם יוצר עסוקים

וחיבוק הזדהות!! זה באמת חלק מאחאות.. 

תודה ❣️כבת שבעים
"אחים ללא יריבות"אפונהאחרונה
ספר קליל ומעולה להתחיל בו.

אולי יעניין אותך