זקוקה לתובנותיכם ועצותיכם
אני לא יודעת מאיפה להתחיל.. אנסה לפרוש את התמונה עם כמה שיותר פרטים
יש לי הרבה ילדים ברוך ה', שניים מתוכם נמצאים בלופ שאני לא יודעת איך לנתק אותו - בן 13 ובן 9, זה כמו השאלה מה קדם למה - הביצה או התרנגולת. אני לא יודעת מה קדם למה - אם הקטן מתגרה בגדול ולכן הגדול מרביץ לו או שהגדול מרביץ לקטן סתם כי הוא עצבני עליו בלי סיבה מיוחדת ולכן הקטן ממשיך להתגרות בו כי אין לו עליונות גופנית עליו אז הוא מנסה להחזיר לו בעקיצות "כוחו בפיו"
המציאות היא שמספיק שהגדול מדמיין שהקטן עשה לו משהו או אמר עליו משהו וכבר הוא מרביץ, וכשהוא מרביץ זה מפחיד כי הוא גדול וחזק מאד מכפי גילו ומרביץ עם כל הכוח, לי זה נראה ממש מסוכן. והקטן מחפש את ההגנה שלי. פיזית הגדול יותר חזק ממני ולפעמים זה ממש מפחיד, אני יכולה לנסות לעצור אותו ולא להצליח.
נוצרה דינמיקה שהקטן מתגרה בו ורץ אלי ואני לא יכולה להרשות מכות כאלה מסוכנות אז אני נאלצת להגן על הקטן למרות שגם לדעתי הוא מתגרה בו יותר מדי, אבל מה אני יכולה לעשות?
אני יכולה להגיד לקטן שאני לא מתערבת ואם הוא מתגרה בו הוא נושא בתוצאות אבל אני פוחדת שהוא יבדוק את הגבולות ובאמת יחטוף יותר מדי ואני גם פוחדת שיהרס לו הדימוי העצמי אם הוא יהפוך לקרבן של אח גדול ואלים
הגדול מתלונן כל הזמן שאני מצדיקה רק את הקטן אפילו שהקטן מציק לו ולמרות שיש צדק מסוים בדבריו מפריע לי שהוא מתעלם מהעובדה שהוא הרבה יותר חזק ממנו ואלים,
באיזשהוא מקום הוא מטיל את חיתתו גם על שאר האחים שנאלצים להשלים עם העובדה שיש להם אח אלים ופרזיט שצריך להזהר לא לעצבן אותו, כולם עוזרים בבית ורק הוא לא כי לא מתחשק לו ושמישהו יצליח להפעיל אותו.......
המעניין הוא והאמת היא שמתחת למסכה הזאת באמת מסתתר ילד רגיש עם לב רגיש ורואים את הרכות שלו ביחס לתינוק, התינוק שמראה לו אהבה בלי תנאים - איתו הוא רך ועדין ומתחשב.
אשמח לשמוע מהורים מנוסים או ממה שאתם זוכרים את עצמכם כילדים