@משיחנאו
טוב.. לאחר התייעצות עם אבא שלי הוא אמר שעדיף לומר רשעים, טפשים, חמורים רק לא יימח שמם כי זה כאילו מוחק גם את זכר השושלת..
אז מחילה ותודה שהארתם את עיני.
פיצוחיתאגב כולנו חמורים..

להזכירכם גם יש"ו ימח שמו וזכרו היה יהודי, וכן גם שבתאי צבי ועוד צוררים רבים
אבל להיזהר לא לאמר את זה על סתם רשעים כמו ביבי אלא רק על אנשים שבאמת רשעים גמורים שעושים על מנת להכעיס, (שאותם גם יש מצווה להרוג ואכמ"ל
ואם תסתכל את ימח שמו וזיכרו הזכרתי בשרשור. וכתבתי שמי שהסית רבים נגד ה' מותר. לא סתם מי שעשה לי רע אז יאללה וחלאס.
תראי, זה לא אני קובע, ואני גם לא אתחיל להגיד פה את דעתי בנושא על אנשים מסויימים שעליהם אפשר שהגיד ימ"ש מפני שרבים מתושבי הפורום מאוד מחזיקים מהם @המקדש השלישי בדרך יודע על חלקם וכן יש כאלו שגם הם יסכימו שבוודאי שאפשר להגיד עליהם, כל מיני רבנים שנמצאו כנואפים וכויצ"ב
אם אתה חושב על לדבר על ת"ח ולא למשנה מי הם ולזה חלק בעמ"י הם שייכים.
סטופ![]()
וגם כתבתי שלא אאעשה
יהדות=דרך חייםעל השאר אני לא מסכים איתך. אבל לא נדון על זה...
וסליחה ממי שפגעתי באגויסטיות שלו.
כמו שעובד עבודה זרה הוא לא בסדר אף שנולד לתוך מציאות כזו,
ועייני ברמב"ם הלכות ממרים פרק ג הלכה ג'
מי שאינו מודה בתורה שבעל פה אינו זקן ממרא האמור בתורה אלא הרי זה בכלל האפיקורוסין ומיתתו בכל אדם.
מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה מורידין אותו ולא מעלין והרי הוא כשאר כל האפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול.
במה דברים אמורים באיש שכפר בתורה שבעל פה במחשבתו ובדברים שנראו לו והלך אחר דעתו הקלה ואחר שרירות לבו וכופר בתורה שבעל פה תחילה כצדוק ובייתוס וכן כל התועים אחריו אבל בני התועים האלה ובני בניהם שהדיחו אותם אבותם ונולדו בין הקראים וגדלו אותם על דעתם הרי הוא כתינוק שנשבה ביניהם וגדלוהו ואינו זריז לאחוז בדרכי המצות שהרי הוא כאנוס ואע"פ ששמע אח"כ שהוא יהודי וראה היהודים ודתם הרי הוא כאנוס שהרי גדלוהו על טעותם כך אלו שאמרנו האוחזים בדרכי אבותם הקראים שטעו לפיכך ראוי להחזירן בתשובה ולמשכם בדברי שלום עד שיחזרו לאיתן התורה ולא ימהר אדם להורגן.
ואי עצמי משתדל לעיתים קרובות לפעמים אפילו כל שבוע לצאת להפצות ולנסות לקרב נשמות אבודות.
הנקודה היא, שמשהו שלכאורה על פי דין מותר להרוג אותו אז גם לגיטימי לאמר עליו ימ"ש.
ימח שמו זה גם על הצאצאים.
אתה רוצה להגיד רשע? חבל. נו שוין.
אבל לא יימח שמו.
כי אם היו לו ילדים מה חטאו
הרבה מההלכות שם,
ולצערנו יש יהודים שמעדיפים ללמוד את הרמב"ם עם השמטות הצנזורה הנוצרית מאשר לקבל אותו כמו שהוא באמת
|נאנח|
Solomonאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד