שאני היחידה שלא מרוצה?
שלכולם הכל טוב ורק לי לא?!
רק כי אני כזו מפונקת ומגעילה שרוצה תמיד יותר?
או שפשוט כל האחרים חיים בסרט?
אני באמת לא מצליחה להבין כלום
אני יכול להגיד לך שגם אני מתלונן מלא למרות שלא חסר לי כלום תכל'ס.
ומותר לאחים שלך לטעון מה שהם רוצים.
תלכי אחרי מה שאת חושבת שנכון, זה הכל.
אל תשני דברים רק בגלל אחרים.
הכל ואפילו מעבר!
אבל לכולם יש צרות. לכולם יש בעיות. זה שיש לך דברים טובים יותר מהרבה אנשים- זה לא אומר שלא יכול להיות לך חוסר!
באמת, זה לגיטימי. יש לי הכל ויש לי מלא סיבות להתלונן, ואני מתלונן המון. אני בדיכאון כל שבוע לפחות פעם אחת.
זה נורמלי. פשוט תביני שזה נורמלי.
אוכל טוב, ביגוד טוב. כל דבר שאני מבקש אני מקבל.
לא בקטע הרע, זה לא משנה מה ההורים שלך חושבים. כלומר, את חייבת לכבד אותם, אבל זה לא באצת משנה לך אם הם חושבים שיש לך מספיק או אין לך מספיק.
אז את יכולה להצטרף אלי. גם אצלי הכל דפוק.
אלוקים די דופק אותי בזמנו הפנוי. זה אחד התחביבים שלו.
ולפעמים אני מצליח, קצת.
אבל זה הופך אותי לנאיבי מידי.
אם אני לא אהיה דתי זה בגלל שאני רוצה לברוח מכל זה. לברוח ממשהו שאני לא מאמין בו.
הספיק לי כמה שנים טובות שהאכלתי את עצמי בשקרים. הספיק לי לעשות דברים בלי להבין את הסיבה.
אני מעריץ את האנשים ששאלו שאלות והצליחו להבין את הסיבה. ואני מעריץ את האנשים שהחליטו לא לשקר לעצמם ולחיות כמו שהם באמת רוצים.
אני לא חושב שהחברה הדתית רעה. מה שהיא גורמת- זה רע. מאוד.
זה משנה מה את.
התכוונתי שהרבה פעמים לא מלמדים למה לעשות דברים, לא אומרים למה כדאי לקיים מצוות וכו', ואז יוצא או שיש המון אנשים שלא מאמינים במה שהם עושים או שיש אנשים שפשוט עוזבים את הדת.
וכמובן אמיתיות של האדם מול עצמו אם הוא באמת מאמין שהוא היחיד שמתלונן ולא מרוצה וכו.
בהצלחה רבה.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד