אוף! אני מתוסכלתתתשבלולונת
הבת שלי (בת חודשיים) היתה מצליחה להרים את הראש עד לפני קצת יותר משבוע בשכיבה על הבטן. וזהו. מאז, כלום. הראש שלה פשוט נשאר על המשטח ותוך חצי דקה היא מתחילה לבכות בהיסטריה עד שאני מתייאשת ומרימה אותה.
אתמול היינו בטיפת חלב בשביל חיסון והאחות אמרה לי שהיא כנראה תצטרך עזרה של פיזיוטרפיה ):
אני מתוסכלת כי כשהלכתי לשקילה שבוע אחרי הלידה האחות (אחרת) אמרה לי להשכיב אותה על הבטן בשביל הרמת הראש עד שהיא בוכה. ופתאום אני חושבת שאולי ההנהגה הזאת תסכלה את הקטנטונת ובגלל זה היא כבר אפילו לו מרימה לקצת זמן...
מה עושים? יש דרך להחזיר אותה מהתסכול? ניסיתי צעצועים אחרים שיגרמו לה אולי לרצות להרים אליהם את הראש אבל כלום..
אוף, אני לא מפסיקה להתעצבן על האחות הזאת....😣😞

ומה זה הפיזיוטרפיה שנותנים? אשמח למי שיודעת מנסיון- מה עוזר? ומה אפשר לעשות בינתיים (אולי זה יספיק ולא אצטרך ללכת לפיזיוטרפיה..?)
תודה מראש לכל העונות !
טיפת חלב תמיד מלחיציםבתי 123

ב"ה זה אומר שהבת שלך חכמה ויודעת מה נוח לה

תנסי לשים לה צעצועים או תמונות מעניינות וכל פעם שתהיה על הבטן עוד קצת בהדרגה

לא מנסיון אבל אני הייתי מנסה להיות המשחק המענין שאליו היא תרמהלחוצות קצת

תרים את הראש.

מתישבת על הרצפה לידה ומנסה לקרוא או לשיר לה.

אולי צעצוע שמשמיע קולות יגרה אותה להרים ראש יותר מצעצוע רגיל.

לא לדאוג!!!שאלת
אני מכירה תינוקת שרק בגיל 6-7 חודשים התחילה להתהפך וכמובן עד שהיא הרימה את הראש היה ממש גיל מאוחר והכל בסדר!!
רעיון לגירוי לתינוקת להריםrm
הבת שלי מאוד אהבה בטיול בעגלה ששמתי אותה על הבטן והרמתי לגמרי את הגג (אם זה אפשרי בעגלה שלכם) ואז הסתכלה על הנוף והיה לה מעניין..
אוי. קודם כל נשימה עמוקהבת 30
דבר שני, תרגעי...כנראה זה התפקיד של אחות טיפת חלב. כמה שהילד שלך מוצלח תמיד תצאי עם הרגשה שמשהו לא בסדר.
עצתי- תנסי להשכיב אותה על הבטן על הברכיים שלך, ולהחזיק ביד משהו מענין. ככה תגרי אותה להרים ראש ובהמשך היא גם תרים כשהיא על הרצפה.
העיקר בנחת...
כמה דבריםלעניין0
א. לא להבהל מטיפת חלב
ב. לא להיבהל מהבכי של התינוקת. נכון, את שמה אותה בתנוחה שפחות מוכרת לה, ושדורשת ממנה להתאמץ יותר, ולכן היא בוכה כי זה לא המוכר והידוע והנוח. אבל את עושה את זה לטובתה!
אז תני לה לבכות 2 דקות, תרימי, תחבקי, תדברי אליה, תסבירי לב מה אתן עושות, ושוב שימי על הבטן. שוב תני לה קצת להתאמץ ואולי קצת לבכות. ושוב תרימי ותחבקי.
אבל תהיי ממוקדת ועקבית במטרה, מטרה שהיא לטובת ההתפתחות שלה!
ותזכרי שתינוקות לא יכולים לדבר, ובעצם הדרך היחידה שלהם להתבטא - זה הבכי. לא כל בכי הוא בכי שצריך להרים מיידית. מותר לילד להיות קצת לא מרוצה. יש גם בכי של שעמום. לפעמים אם מחכים רגע, הבכי נרגע והתינוק מתרגל למצב החדש.
ג. גם אם יש עיכוב קל, אני לא מהרצות לפיזיותרפיה.
מותר לתינוק להתעכב, כל עוד יש התקדמות ואין פער גדול שעשוי לגרום לנזק התפתחותי, תני לה בקצב שלה. כמובן להשקיע בתרגילים ובהתנסות בבית.
ד. הכתובת המקצועית שלך הוא רופא ילדים או רופא התפתחותי, ואם יתרשם שיש צורך, יפנה אותך לאבחון במכון התפתחות הילד או לפיזיותרפיה. אחות טיפת חלב יכולה להמליץ, אבל עדיף לפנות לרופא.

אני לא בטוחה בכלל שבגיל חודשיים זה כזה אסון לא להרים ראש... אבל אני לא אשת מקצוע אז לא אומרת את זה באופן מוחלט.
מסיכמה עם הנקודה השניה אבל מוסיפה שחשובמהלחוצות קצת

לא להתעלם מהבכי אלא להתיחס אליו איכשהו מלבד להרים אותה. אפילו להתכופף אליה ולהסתכל אליה ולומר לה אני מבינה שזה לא נעים... או משהו אחר אבל לא להתעלם זה גורם לתסכול לתינוקת. גם רגשית זה לא טוב ומפתח חרדת נטישה.

גם אני לא מהרצים לפיזיוטרפיה,...שמחה
אבל כדאי לדעת שלפעמים זה נצרך.
הבעיה שדרך קופת חולים זה בדרך כלל פרוצדורה ארוכה וכדאי להתחיל את התהליך. לא כדאי לחכות לזמן שבאמת תהיה בעיה ורק אז לפנות ולחכות המון זמן עד שמתחילים.
לבת שלי היתה בעיה של גמישות יתר, לכן לא הצליחה לזחול על ארבע. בהמלצת רופאה התחלנו פניה לפיזיוטרפיה. במקביל עשיתי איתה תרגילים בבית, הבעיה נפתרה ולא השתמשנו ב פיזיותרפיה. לא הפסדתי שום דבר מזה שפניתי.
אם הייתי מחכה עם הפניה אבל כן היתה בעיה רצינית- אולי הייתי מצטערת
יכול להיות שאת שמה אותה על הבטן כשהיא עייפה? או רעבה?מוריה
לדעתיחביבית
קודם כל לא להילחץ. כן לתרגל ולעבוד אבל לא צריך לפחד ולקחת את זה קשה.
בפיזיוטרפיה בגיל הזה בדרכ עושים מעקב של פעם בשבועיים-שלושה, ומדריכים אותך איך לעבוד עם הילדה ואיזה תרגילים הכי יתאימו לה. בגיל הזה, זה גם פחות פרוצדורה - מבקשים הפניה מרופא הילדים ומתאמים תור.

כמו שהציעו לך, כדאי להניח אותה על הבטן על הברכיים שלך כשאת יושבת, או על החזה שלך כשאת שוכבת.
לאט לאט. כמה עצותחדשה.
לנו גם אמרו בחיסון של גיל חודשיים שהוא לא מרים מספיק (לא הזכירו פיזיו' אבל אמרו לשים אותו יותר). עכשיו בדיוק היינו בחיסון של 4 חודשים ואמרו שהוא מרים מעולה. אז הכל יהיה בסדר
כמה עצות-
1. טיימינג- כמו שכתבו כבר, לא לשים אותה על הבטן כשהיא רעבה או עייפה, וגם לא מיד אחרי אוכל. תנסי אחרי האוכל לחכות שהאוכל יירד, אבל שהיא עוד לא התעייפה, ואז.
2. תגרי אותה, שימי מולה צעצוע, משהו מנגן, שימי אותה על קצה הספה/המיטה ותהיי את מולה.
3. לא ניסיתי- אומרים לשים מתחת לחזה חיתול בד מגולגל וכד, עוזר להרים.
4. חצי לשכב על הגב, ולשים אותה עלייך עם הפנים לפנים שלך. לאט לאט לשכב יותר ככה שהיא תהיה יותר בשכיבה על הבטן.
5. על הבטן בעגלה ולפתוח לה לראות את העולם.

כל דבר כזה, כל פעם קצת. אנחנו השתדלנו לא לתת לו לבכות. שירגיש שאנחנו איתו.

בנחת ובהצלחה!
ועוד משהו ששכחתיחדשה.
כשהיא על הגב, תלחצי לה קצת על הטוסיק, שיהיה צמוד למשטח. הם מנסים להרים את הרגליים וזה מבזבז אנרגיה, וכשלוחצים לפעמים ממש אפשר לראות תוך שניות איך זה מקל עליהם ועוזר להרים את הראש.
תנסי...הכל לטובה

ב"ה
כמובן לא להילחץ, גם אם צריך פיזיותרפיה זה לא סוף העולם.

אפשר לשים כמה שניות של שיר או סרטון לראות אם זה מגרה אותה וכמה מאמץ היא עושה כדי להרים את הראש ואז לבחון האם זה באמת תסכול שלה או קושי פיזי.
אני הרבה שמתי בעגלה ויצאתי לטייל, תהיי את מולה ותקפצי, תשחקי קוקו, שמתי ספרים עם תמונות שחור- לבן.

בשלב מסויים שמתי את הבת שלי כשהחזה שלה על שמיכה קצת מגולגלת כדי לתת תמיכה, לאט לאט השרירים התחזקו עד שלא היה צריך את התמיכה והיא ראתה ששווה להרים את הראש ולהציץ...

עוד דרך להשכיב על הבטן בצורה שהתינוק יותר משתף פעולהבארץ אהבתי
לי עזר לשכב על מיטה על הגב, ולהניח את התינוק על הבטן שלי (בטן על בטן), וככה כשהוא מרים את הראש הוא רואה אותי, ואני מדברת אליו, וזה כיף לו...
וגם קראתי פעם שתנוחת בטן לבטן במנשא גם מחזקת את השרירים שעוסקים להרמת הראש, ולזה הרבה תינוקות יסכימו יותר בקלות.
^^^ המנשא טוב לזהבהתהוות

מוסיפה הערה בהקשר הזה: הרבה פעמים אני שומעת שאנשים מדברים על שתי תנוחות לתינוק, כאילו אלו שתי אפשרויות יחידות - על הגב או על הבטן. כדאי לזכור שאלו שני הקצוות, וביניהן יש... 180 מעלות. כלומר, המון תנוחות אפשריות.

תנוחת על הגב לא נותנת שום חיזוק לחגורת הכתפיים. תנוחת על הבטן נותנת לחגורת הכתפיים אתגר עצום - כשהתינוק מצליח באתגר זה מחזק אותו מאוד, אבל כשהוא לא, רב התסכול. גם אני ממש לא בעד לתת לבכות... אני בעד לתת אתגר שהתינוק יצליח לעמוד בו, ולא יתייאש ממנו. כמובן לא לוותר על תנוחת על הבטן, אבל להקל עליה קצת עם מגבת מגולגלת מתחת החזה, ולהישאר כך רק עד שמגיע התסכול, ולהפסיק. בין לבין, אפשר להחזיק בידיים בתנוחה זקופה, או במנשא, או כמו שנכתב פה למעלה - להניח את התינוקת עלייך כשאת בחצי שכיבה. כל הדברים האלה תורמים לא מעט לחגורת הכתפיים. בע"ה התינוקת תתחזק, והזמנים שהיא מוכנה להיות על הבטן ולא מתוסכלת מזה יתארכו.

אל תילחצי. מניסיון פיזיותרפיה לזה זה ממש פשוט.שימיהיכונו
תשבי על המיטה רו אפילו על הרצפה ושימי את החלק העליון של הילדה עם הגוף על הרגליים שלך קרוב ואז היא תתחיל לרים את הראש . שימי לה משחקים על הרצפה כשהיא על הבטן. תשבי מולה ותדברי איתה
זה שום דבר היא תתרגל. וזה עובר .
להרים*היכונו
כתבו לך הרבה עיצות טובות, מוסיפה משהו קטן שלנו עזרמק"ר

מצאתי (אחרי הרבה ניסיונות) שהזמן שהיא הכי רגועה זה אחרי המקלחת, כשאני מלבישה אותה.

ולכן התחלתי כל פעם אחרי שהלבשתי אותה, לשים על הבטן (אפשר לשים מולה משחק או משהו אחר מעניין), ואז לסרק, לסגור כפתורים מאחורה אם יש, וסתם להיות איתה.

זה היה מדהים איך ראינו שיפור תוך כמה ימים ממש! והיא הסכימה מיד, בלי לבכות בכלל...

הגיוני שאחרי מקלחת הרבה תינוקות רגועים, אולי תנסי גם.

וחיבוק גם לנו היה אותו דבר בדיוק, היא הרימה ראש מצוין כבר מגיל שבוע בערך, ואז ביום בהיר אחד נמאס לה... ומה שלא ניסינו-לא עזר, הבחורה התעקשה לנוח על הבטן

תודה רבה לכולכן!שבלולונתאחרונה
אתן מדהימות!
הרגעתן אותי, בע"ה אנסה כבר היום מהתרגילים!
מקווה שנצליח ושלא אצור אצל משקעים או משהו
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך