מבקשת את עזרתכן. שאלה לבעלות ניסיון עם התקן לא הורמונלי.נעם א-ל
תודה!
חמישה חודשים אחרי לידה, הנקה מלאה כרגע.
אז ככה- שמתי נובה טי לפני שלושה וחצי חודשים. חוץ מדימום התקנה, שהיה מצוואר הרחם ולא אסר- עבר חלק ב"ה.
לפני חודש וחצי התחילה תופעה של *הפרשות עם דם*. בכוונה אני מדגישה שזה יותר הפרשות, כי זה לא דימום טרי.. זה לא מחזור, בוודאות. אלא הפרשות מרובות, עם כמו חוטים/סיבים- דמיים. מוזר לתאר את זה.. אבל אם יש פה מישהי שזה קרה לה- היא תבין על מה אני מדברת.
לצערי, ההפרשות האלה מלוות ב*הרגשה*. כמו כאבי מחזור קטנים. אני ממש מרגישה מתי הן יוצאות... (מדגישה את זה, כי זה מהווה בעיה בעניין ההלכתי)
ההפרשות מגיעות פעם ביומיים בערך, לא בשעות קבועות.
אחרי חודש של אכזבות מנסיונות לעשות הפסק ובדיקות (גם את המינימום הדרוש, כמו שהרב אמר לנו לנסות)- פניתי למכון פועה, שם הרב אמר לנו שכנראה הדם הוא מרירית הרחם, ולכן כדאי לנסות לקחת פרימולוט נור כדי להעלים אותה.
בחרתי לשים התקן לא הוורמונלי דווקא בגלל שאני לא מעוניינת לקחת הורמונים. מצד שני, אם אין אופציה אחרת- זה מה שאעשה.
שואלת פה לחוכמת ההמונים: מישהי נתקלה בתופעה? מצאה פתרון לא הורמונלי??
אשמח לכל בדל של רעיון שעבד אי פעם על מישהי.. ממש נואשת. נהיה לנו קשה כבר. וכשהחופש והטיולים המשפחתיים ברקע- אני ממש נכנסת ללחץ לסדר את זה כמה שיותר מהר...
תודה רבה!!
האם שאלת רב לגבי הרגשה?ישנה חדשה
אני יודעת שמכון פועה אומרים שבקושי יש היום הרגשה.
אנחנו מתבלבלת הרבה פעמים בין תחושה של רטיבות לבין מה שנקרא "הרגשה"
יש דברים מאוד מדוייקים לזה.
יכול לעזור בפתרון הבעיה...

שימי לב ציטוט מאתר נשמת:

דין הרגשה
אישה שראתה דם בצבע אוסר, שמקורו ברחם, והוא לווה ב'הרגשה' תיאסר תמיד מדאורייתא. יש רק שלוש תחושות ספציפיות שנחשבות להרגשה הלכתית. בנוסף יש מספר מצבים שבהם יש הנחה הלכתית שתיתכן הרגשה וההתייחסות אל מראה דמי שנראה בצמוד אליהם תהיה כאל איסור דאוריתא.
דין הרגשה
אישה שראתה דם בצבע אוסר, שמקורו ברחם, והוא לווה ב'הרגשה' תיאסר תמיד מדאורייתא.
במקרה כזה אין משמעות לגודל המראה או לחפץ שעליו נמצא, ואפילו נקודה זעירה בצבע אוסר תהפוך את בני הזוג לאסורים זה על זה.

המקורות ההלכתיים מתארים שלוש תחושות פיזיולוגיות המוגדרות כ'הרגשה':

1. תחושת זעזוע של הגוף כולו.
2. האישה מרגישה את הרחם נפתח להוציא דם.
3. תחושה של זרימת הדם בתוך הנרתיק. (תחושה של יציאת הדם מהנרתיק החוצה או תחושת רטיבות על הבגד התחתון אינן נכללות בהגדרה זו, אלא אך ורק הרגשה של זרימה פנימית בתוך הנרתיק).

כל תחושה אחרת המלווה את הדימום הרחמי איננה נחשבת ל"הרגשה" מבחינה הלכתית, אף שהיא עשויה לעיתים להיחשב כוסת הגוף.

בקיצור ממליצה להתייעץ עם נשמת, או מכון פועה, או רב...
את בטוחה שזה נכנס להגדרת "הרגשה"?...לעניין0
כך הרב שלך פסק לך?
מוסיפהישנה חדשה
האם תיארת לרב את אופי הכתמים בדיוק? מה שכתבת פה... על החוטים וכו'
תחליפי להתקן ג'ניפיקסבתי 123

קצת יקר אבל שווה את המחיר

בדקת בוודאות שזה דימום הרחם?אמאשוני
זה קורה שהחוט של ההתקן פוצע את החלק הפנימי של צוואר הרחם שחלק קטן ממנו בולט החוצה- נקרא אקטרופיון.
אם לזה את מתכוונת,
אז כן, מכירה את "ההרגשה". כשאני מרגישה את התחושה הזאת אני יודעת לנבא שתהיה הפרשה דמית.
אז אם זה זה, ההרגשה הזאת לא מוגדרת "הרגשה" הלכתית, והדימום בכלל מצוואר הרחם ומוגדר כפצע ולכן לא אוסר.

שימי לב שהחלק הזה הוא חלק שנפצע מהר אבל גם מתרפא מהר, לכן אם יש צורך לוודא שזה זה- את צריכה ללכת במהירות לבודקת טהרה, אחרת אם תחכי למחרת יכול להיות שזה כבר יתרפא והיא לא תראה כלום.

ממליצה לך לדבר עם הרב זכריה בן שלמה ולתאר לו בדיוק את המצב, יש לו ידע נרחב ועצום לא רק בהלכה אלא גם בהיבט הפיזיולגי ולכן השילוב של הבקיאות העצומה בשני התחומים מביאה אותו ליכולת פסיקה שלא רבים מגיעים אליה.
כאבי בטן הם לא הרגשהאורי8
הלכתית כאבי בטן לא נקראים הרגשה. לפי מה שהבנתי ההרגשה שמדברים עליה היא הרגשה של פתיחת הרחם, שלא הרבה מרגישות אותה( נראה לי הרגשתי זאת פעמים בודדות בחיים בקבלת מחזור). או זיבת דבר לח( שמרגישים הרבה סתם מזעה או הפרשות, ואחרי שבסתם פעמים בחיים בודקים 3 פעמים, ואין כלום, עושים חזקה שאצלך זו לא הרגשה). זה בכל אופן מה שלמדתי. האם שאלת רב על עניין ההרגשה?
עונה לכולכןנעם א-ל
אמרתי לרב במכון פועה שדיברתי איתו, שאני מרגישה כמעין כאבי מחזור כשההפרשות הללו יוצאות. והוא אמר שזו בעיה.. לא יודעת אם הכניס את זה בגדר ה"הרגשה" ההלכתית המוזכרת לעיל, אבל בהחלט אמר שאם לא היתה את אותה הרגשה, זה היה קל הרבה יותר להתיר לי "לא לראות" את ההפרשות הללו.

לגבי אם זה מפצע או מהרחם עצמו-
לא הלכתי לבודקת, אבל הלכתי כמה פעמים לרופאת נשים לוודא שההתקן במקום (חשבתי שאולי פוצע את הרחם מבפנים ומשם הדם)- והוא במקום.. וגם הרופאה אמרה שההפרשה הדמית היא מהרחם... גם אני יכולה להבחין- דם של פצע לרוב הוא אדום וטרי.. מה שאני מדברת עליו נע בין אדום לחום, ומלווה בהרבה הפרשה שקופה-צהבהב צמיגית.. אני כמעט בטוחה ב100% שזו הפרשה רחמית.

אוף, ממש מיואשת:-/
נראה לי שאוציא את ההתקן וזהו..
הלוואי ולא הייתי צריכה את כל זההה! (עוד פריקת תסכול מהניתוח המפתיע והלא מתוכנן)
היה לי את זה מההתקן. וזה היה מפצע בצווארלא לשפוט
תבדקי..שווה לך
באמת?? התגובה שלך מפיחה בי תקווה.נעם א-ל
הגיוני שהרופאה הסתכלה על הנרתיק עם ספקולום, לא ראתה כלום, וזה באמת פצע??
זה אומר ללכת לבודקת טהרה?
אבל אם זה "חיצוני", וזה מצוואר הרחם- למה זה מלווה בתחושות של כמו מחזור? ולמה זה בא עם הפרשות מרובות?
וואו, הלוואי שזה דם לא אוסר, קשה לי להאמין שזה יכול להיות.
@פרח חדש נשארה לי עוד חצי שנה בערך- ואני בספק אם זה זמן מספיק כדי לנסות התקן אחר.. גם מבחינה כלכלית.. מדובר במאות שקלים על כל התקן+התקנה...
בודקת טהרה בודקת בצורה שונה מאד מרופאההודיה60

הרופאה רק מסתכלת עם הספקולום

הבודקת - מחילה על התיאור - יש לה מקלון ארוך והיא לוקחת הפרשה מפתח הצוואר ובודקת אותה. והיא גם מחפשת את הפצע.

מה שהרופאה רואה בעין יכול להתערבב עם פצע בצוואר. בודקת טהרה יודעת להפריד ביניהם

מבחינת הרופאה ומבחינה בריאותית פצע לא מהווה בעיה אז לרופאה זה פחות משמעותי לוודא שזה דוקא פצע ולא מהרחם. 

פצע ההשלכה שלו היא רק הלכתית

לא יודעת להגיד לך על התחושות כמו של מחזור אבל לפעמים המתח והלחץ והתסכול משבשים את התחושות. לי יש לפעמים תחושות כמו של מחזור כשאני בכלל בזמנים אחרים לגמרי בחודש....

בדיוקאמאשוני
וגם כמו שכתבתי בתגובה הקודמת- הפצע הזה מתרפא מאוד מהר ככה שהגיוני לראות הפרשות דמיות ובבדיקה כבר אין פצע.
את צריכה למצוא רב שמאוד מאוד בקיא בזה. ואם צריך אז גם בודקת טהרה מאוד מנוסה ולא כל אחת.
לגבי דם אדום- זה נכון לפצעים אחרים- לא בהכרח לפצע מחוט ההתקן.
אם נשאר לך עוד הרבה זמן למנועפרח חדש
אולי שווה לך להחליף התקן
אני שמתי גיינפיקס ולא עשה לי שום בעיות ( לעומת הנובה טי שהיה עושה דימומים בזמנים לא שגרתיים)
לגבי ההרגשה של ההפרשותמהלחוצות קצת

לי יש הפרשות מההריון שאני גם מרגישה מה שאת מתארת - מרגישה בדיוק מתי יוצא ומרגיש כמו מחזור אבל ההפרשות ההלו נקיות ולא אוסרות בכלל.

נכון!מחי
מעניין עכשיו שאת אומרת אני שמה לב שגם לי זה קורה הרבה בהריון.
הרגשה של כאבי מחזור (התרחבות הרחם כנראה) והפרשה, רצה לשרותים רק כדי לראות שזה שום דבר
קרה לי גם המון בהריוןמק"ר

ממש מוזר ענין הפרימולוט נוריונתו
וגם ענין ההרגשה
בימינו אין שום ענין עם הרגשה. אין דבר כזה. את מרגישה את ההפרשה מגיעה, את לא מרכישה אותה יוצאת מהרחם, מן הסתם. וגם אם את חושבת שאת ממש מרגישה אותה יוצאת כן מהרחם- אני לא חושבת שיש להתיחס לזה כאל 'הרגשה'- את צריכה לשאול רב לגבי זה.

חננין עצמו- אני יודעת על מה את מדברת. גם לי היו תקופות כאלה( אני עם התקן לא נורמומלי גם) אצלי זה היה בודאות של כמעט 100% פשוט הפרשות רגילות שהתערבבו עם דם מפצע שהיה בנרתיק, והבנתי שזו תופעה מוכרת, גם התיאור שתיארת ממש מתאים לזה.
לדעתי דברי עם רב, תלכי לבודקת שתראה מה קורה.
לא הייתי מתחילה הורמונים לפני שאת שוללת פצע מדמם...
בהצלחה, מבינה אותך...
ווואו, ממש ממש עזרתן לי!נעם א-ל
כבר באמת מתחילה להאמין שאולי זה פצע. בע"ה אלך בתחילת שבוע הבא לבודקת ומקווה שתאשר את זה.
א. האם משלמים לבודקת טהרה? כמה? איך זה הולך..?
ב. אם זה פצע-- מה אני עושה איתו? חיה עם זה בשלום או הולכת לרופא שיסדר את החוט..?
פשוט תודה רבה לכולכן!!!!!
יש רשימה של בודקות באתר של מכון פועהאפונה
בעקרון משלמים לבודקה טהרה על עבודתה. לא זוכרת כמה אבל סכום... אולי סביב 100?
יש בודקות שיש להן הסכם עם קופת חולים מסויימת שמממנת את הבדיקה לחברות הקופה. זה אמור להיות כתוב ברשימה של המכון.
לפני בודקת את צריכה רב שיפנה אותך לבודקתבתי 123

ואם זה פצע אז או שאת מראה לרב והוא מתיר כל פעם מחדש או שבהיתר של רב את עושה הפסר ראשון ושביעי את בודקת

לגבי הרגשהרק עונה עכשיו
זה ממש לא פשוט להגיד שמי שמרגישה את הדם יוצא מהרחם זה לא הרגשה.
זאת בדיוק ההרגשה שמתוארת בהלכה כהרגשה שאוסרת מדאורייתא.

כשהפוסקים היום אומרים שרוב הנשים בדרך לל לא מרגישות הם מתכוונים למציאות שרובנו אכן לא מרגישות את התחושה הזאת של יציאת הדם מהרחם בכל פעם שרואות דם.
אבל אישה שכן מרגישה את זה לפעמים, סביר להניח שהיא נאסרת מדאורייתא
וגם מי שמרגישה הרגשה כזאת ורואה הפרשה לבנה אחריה יש לזה דינים מסויימים שצריך ללמוד. זה מופיע בספרי ההלכה של הלכות נדה...
כנסי בבקשהחדשה משו...
יקרה,כל מה שאת מתארת עברתי בדיוק.אני אמנם לא אחרי לידה אבל עם נובה טי.עברתי מלא רופאים חלקים דרך הקופה וחלקם פרטיים ..נתנו פרימולט נור אבל זה עושה עייפו עצבים ומה לא ..אמנם את טהורה אבל מפספס את המטרה...רב הזמן יותר אסורה מאשר מותרת...בסוף הגעתי בעז"ה לפרופסור שבדק את צוואר הרחם מצא סוג של פצע צרב ובזה ב"ה מקווה שנפתרה הבעיה.
כתבתי פעם מהניק הזה על בעיה דומהעידוד
התקן לא הורמונלי שעשה דימומים בלי הפסקה.
הלכתי לרופא. גם אני לא רציתי הורמונים... אבל בסוף הוא שכנע אותי לנסות פרימולוט נור לחודש אחד.
זה לא עזר.
אז עברתי לגלולות, כי הפסקתי להניק בלי קשר, ונמאס לי שאנחנו אסורים כל הזמן, ושכל בדיקה נקייה זה נס.
והגלילות עבדו ;)

בהצלחה!
אני חודשיים וחצי אחרי לידהאמא של דיתה

עם התקן לא הורמנולי לא מצליחה להיטהר, כמעט כל יומיים אני עושה הפסק שמצליח, ואז יומיים נקיים, ופתאום עוד פעם עד עם דם ממש, דם טרי, ככה כבר כמעט חודש. מה עושים?

זה יכול להיות פצעיםהודיה60

לא בטוח שזה מהרחם

תתייעצו עם רב לגבי בודקת או שתלכי לבודקת על דעת עצמך 

תקפידי גם לשתות הרבה

ואת יכולה גם לנסות לימון סחוט

אבל הכי חשוב זה הבודקת. יש סיכוי טוב שזה פצעים ולשוא את מחכה.

אם מדובר בפצעים אז הרב אומר איך למעט בבדיקות והבודקת עושה לך את ההפסק ואולי גם את הבדיקות - בלי שיצא עליהם דם. 

לא נראה לי פצעיםאמא של דיתה

כי למשל היום היה לי פתאום ממש דם טרי בתחתון בכמות גדולה ואחר כך בכל ניגוב יצא ממש דם טרי 

אחרי שעשית בדיקות יום קודם?הודיה60

אני לא מתיימרת לדעת מה המצב אצלך, רק אומרת שיש פצעים ממש גדולים שמדממים מאד

מה תפסידי מללכת לבודקת?

100 ש"חנעם א-לאחרונה
אוישיונתו
מוכר
בודקת דחוף! סיכוי טוב שזה פצעים
ולהיות תמיד בקשר עם רב, אפשר לחסוך הרבה עגמת נפש
אפילו לא חייב בודקתישנה חדשה
אפשר לשאול רב
ויכול להיות שהוא יתיר לא לעשות יותר מידי בדיקות,
ולא להסתכל, חלשים תחתון שחור וכו' וכו'
(כמובן לשאול לשאול על הכל)
ואז ביום השביעי אם יהיה נקי לעשות עוד בדיקה או משהו כזה
תהיי בקשר צמוד עם רב שמבין בהתקניםאם-אם
עכשיו קראתי את מה שרשמת שוב.. שאלה...בתי 123

את מקבלת מחזור? או שיש רק כתמים?

לא מחזור, זה גם אפילו לא כתמים רגילים, אלא כמו שתיארתינעם א-ל
אם עדיין לא קיבלת מחזורבתי 123

למה את בכלל מסתכלת שימי תחתונים צבעוניות או תחתונית שחורה (ויש רבנים שמתירים תחתונית לבנה והיא נחשבת כצבעונית) וזה הכל 

כשאת אומרת שיש לך הרדשה זה מאוד בעייתי כדאי לך להתקשר לרב שמאוד בקיא ולתאר לו בדיוק מה את מרגישה

"ההרגשה " קורת מפתיחת הרחם כך שאם לא באמת קיבלת מחזור בדיעבד יודעים שזו לא הרגשה וסביר להניח שההרגשה שאת מתארת היא בכלל מההתקן

אבל אם כבר נטמאת אין הרבה מה לעשות (כך רב אמר לי על הכתמים גם של התקן גם של גלולות) כל עוד לא רואים בקינוח או על עד אין בעיה אם כן זה המצב יהיה קשה להתיר כי יודעים שזה מהרחם

בהצלחה..

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

ומי שישמע מה הילדה עשתהoo

ילדה עייפה בת 6 העיפה עוגיות

נו שויין

בן ה6 שלי עושה דברים יותר גרועים מעייפות ואף אחד אפילו לא מפהק

ילד קטן עייף

תחבקו אותו ותעזרו לו

אחר כל מתפלאים שיש כ"כ הרבה בעיות עם ילדים

זה מתחיל מהורים שמצפים מילד להתנהל יותר טוב מהם

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

הטעות כשהןמותקקק
אומרות שלא היו רוצות לרזות בלחיצת כפתור היא שברור שהן היו רוצות לרזות
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול
ילדים ומשחקי מחשבאנונימית בהו"ל

יש לנו בן מתוק בן שש.

המדיניות בבית שלנו כרגע היא שמותר עשרים דקות ביום לשחק במשחקי מחשב.

הבעיה היא שנראה שזה נהיה מוקד ההתעניינות שלו, ואם משהו שם לא מסתדר יהיו בכיות וצעקות שאנחנו לא נתקלים בהן בשום סיטואציה אחרת.

למשל, הבוקר, הערתי אותו עשר דקות מאוחר יותר ממה שהוא ביקש (מבעלי, הבקשה לא עברה אליי. אבל בכל מקרה זה היה עלול לקרות גם אם כן), וכל הבוקר היה מלווה בבכי וצעקות. כי הוא לא יכול להספיק לשחק לפני בית הספר. אני יודעת שהיום יום יוצא דופן, אבל דבר דומה היה יכול לקרות גם ביום רגיל באמצע השגרה.

יש לי כמה רעיונות ומחשבות אבל אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בעניין, כי תמיד יש כאן תובנות חכמות ומועילות.

בלי ועם קשר אשמח גם לשמוע על רעיונות לעיסוקים מושכים אבל פחות ממכרים ויותר בונים לילד בגיל הזה, מאוד חכם וסקרן אבל עדיין לא קורא שוטף. דברים שלא דורשים ליווי צמוד של הורה לכל אורך הפעילות.

אני חושבת שכדאי לתת בזמן יותר רגועיעל מהדרום

לק"י

בבוקר- לא.

(ואצלינו הם כל יום כמעט במחשב, ויותר מעשרים דקות. ואני יודעת כמה קשה להגביל. אבל מזמן קבעתי כלל שבמוצ"ש אין מחשב, ואין. והם גם לא מבקשים.

אז מציעה לקבוע כללים ברורים וממש לעמוד עליהם).

יש כללים בביתבתאל1

ואישית אין מצב שהייתי נותנת מחשב או משחק כלשהו או התעסקות כלשהי - בבוקר.

מי שמוכן שישב לאכול משהו לפני שהוא יוצא...

אז ממליצה פשוט לומר את זה ככללבתאל1

לא בתור התנצלות או משהו...

מצטרפת, כדאי לקבוע בדיוק מתי מותר מחשבקופצת רגע
ולהגדיר שבבוקר אסור.

תגדירי מתי כן מותר לשחק במחשב, למשל אחרי שחוזרים מבית ספר, מניחים תיק במקום, אוכלים צהריים ואז אפשר מחשב. או מה שמתאים לך. בבוקר לא כדאי לדעתי. 

לגו,אצלי מעסיק אותו לבדמנגואית

ספרים עם ציורים

כמו של מדע

לגו בהתחלה בעלי שיחק איתו בשבתות , בנה איתו ביחד ועכשיו הוא כבר מדמיין בראש עולם ובונה לבד

משחקי הרכבה אחרים מעסיק אותו?

אפשר חוברת צביעה, מקו לקו וכדומה

אני שמה לב ,שאחרי מסךשמעונה
הם נהיים הרבה יותר עצבניים ,חסרי סבלנות ומתווכחים. גם בערך בגיל הזה. המסך ממש מושך אותם וגם כשהבהרנו מתי צריך לסגור והזכרנו, לא תמיד הם מקבלים את זה בקלות... עוד לא מצאתי ממש פתרון.. אנחנו מנסים כרגע לשקף להם שזה מה שעושה המסך ושלא יהיה מסך אם לא יקשיבו אחרי המסך....
תשקלותקומה

אם כל יום זה לא יותר מידי בגיל הזה, כי זה באמת מייצר איזושהי "תלות" או ציפייה לזה כל יום.

אצלנו מותר בימי שישי אחרי התארגנות לשבת

ומיד פעם במקרים חריגים במהלך השבוע, לזמן מוגבל

בבוקר אף פעם אי אפשר, זה לא הזמן לזה.

אם אני מרשה, זה רק אחרי הצהריים.

יכול להיות שהוא לא בשל לכלל הזהאמאשוני

אפשר להחליט על זמן מרוכז יותר ביום שישי או להפסיק לגמרי עד שיהיה בשל.

רעיון לחלופה, להשמיע לו סיפורים ברמקול שמחובר לבלוטוס של הטלפון שלך, דרך ספוטיפיי.

אין מסך, הטלפון אצלך.

הפרקים עוברים ברצף.

אפשר ללמד אותו לצבוע מנדלות הזמן הזה או לשחק בבצק וכד.

או פשוט לשבת ולהקשיב.

תעסוקה אקטיבית, אפשר ערכות לגו. זה ממש מתאים לגיל.

תקני את הערכות לגיל 5+

בהתחלה צריך ללמד אותם איך לעבוד לפי החוברת, בערכות הבאות הוא ידע לבד.

אפשר גם פאזלים.

חשבתי גם לקנות מיקרוסקופ מאליאקספרס, עוד לא רכשתי אז לא יודעת להמליץ אבל נשמע מתאים לסגנון.

עוד משהותקומה

מעבר לכמה זמן, יש עניין גם לתוכן של המשחק.

יש משחקים יותר ממכרים, יש כאלו שמשפיעים פחות לטובה.

אצלנו משחקים בעיקר במשחקים לימודיים (חשבון, אנגלית, מיומנויות כלשהן) ולא סתם משחקים כמו אנגרי ברדס או משחקי מלחמה.

לפעמים עדיף גם לשלם קצת כדי לקבל תוכן איכותי

אצלנו בנוסף לתיחום הזמן, יש גם טווח שעות רלוונטיטארקו

מותר זמן מחשב(משחק/צפיה, בתכנים בפיקוחנו)

שננעל ברגע שהזמן עובר(ללא תלות בנו אלא אוטומטי בבקרת הורים, לתחושתי מנטרל הרבה מהמתח סביב זה כי פשוט נסגר וזהו)

ורק בין השעות 15:30-18, אם מתאים באותו יום ואחרי ארוחת צהריים ומטלות נצרכות(ש"ב, עזרה מסוימת בבית..)

כשלא היה את הזמנים האלה זה באמת היה יוצא מפרופורציות ועכשיו שיש ממש הגדרות ברורות ההתנהלות סביב זמן מחשב נעימה לנו יותר

הוא בן 7.5

איך עושים את הבקרת הורים הזאתמקקה
אשמח להסבר
מציעה לך להתייעץ עם הצאט..טארקואחרונה

גם כי אני לא מבינה בזה ובעלי עשה

וגם כי הוא יוכל להדריך אותך הכי טוב.

בכל אופן יש אצלנו בקרה כפולה-

1. משתמש במייקרוסופט עם הגבלת זמן

2. משתמש כרום עם פמילי לינק ורק אתרים שאנחנו מאפשרים פתוחים.

אצלנו גם בתקופה האחרונה משחקי המחשב הגיעו לרמהמתואמת

מוגזמת... עד עכשיו הם עשו רק דברים מועילים - עלונים, ציורים, עיצובים... ואז הם גילו אתרים עם משחקים והתמכרו

הודענו להם שמאחרי פסח אין יותר משחקים במחשב, אבל הם כן יכולים לעשות את אותם דברים מועילים.

בקשר לבן שלך יש שתי אפשרויות, לדעתי:

1. למצוא משהו אחר שהוא יכול לעשות במחשב, מקסימום משחקים לימודיים - משהו פחות ממכר.

2. להוציא לגמרי מהתחום את השימוש במחשב. בהתחלה יהיה לו קשה, אחר כך כנראה שהוא יתרגל.

רעיונות לתעסוקות אחרות:

משחקי דמיון (פליימוביל וכו')

ערכות מדע ויצירה

יצירה חופשית ממגוון חומרים פשוטים

פרויקט בנייה (אם יש לכם חצר או מרפסת)

אולי גידול בעל חיים

ואומרת בעדינות - שאם אתם רואים את ההתפרצויות חסרות השליטה האלו בעוד תחומים, אולי כדאי ללכת לאבחון...

לגבי עיסוקים נוספים:טארקו

-ספרי תמונות ברמה גבוהה יותר(למשל יש את סדרת מבט מקרוב על.. שהבן החכם והסקרן שלי מאוד אוהב)

-משחקי הרכבה ברמות שונות לפי היכולת- לגו גדול או קטן עם או בלי הוראות, קליקס, מגנטים.. אצלנו סביב הגיל הזה התחילה ממש התעניינות ביצירת דגמים מהחוברות. אפשר לחפש גם דגמים נוספים באינטרנט ולהדפיס ושמעתי שיש אתר שאפשר לצלם לו חלקי לגו והוא מוציא דגמים מתאימים...

-יצירות מהשקל וכאלה שאפשר לעשות לבד. שוב תלוי רמה אבל דברים כמו הדבקה של מדבקות לפי מספרים, הדפים השחורים שצריך לגרד ועוד כל מיני כאלה אהובים פה מאוד.

-חוברות פעילות/עבודה, אצלנו הכי תופס או כאלה של משימות קלות, או כאלה שהן יותר חוברת צביעה אבל סביב תחום עניין.

-רולר בליידס/אופניים/קורקינט אם רלוונטי אצלכם

-לוח איזון, טרמפולינה ביתית וכו

אצלנוoo

אין הגבלת זמן על מסך

גם לבן ה6

אני לא מתייחסת למסך באופן שונה מכל דבר אחר

ואני לא רואה שהילד מתייחס/ מתנהל אחרת לגבי המסך

בתקופה הזו הוא אכן היה במסך יותר מדי

בעיניי זה מאד הגיוני

חופש ארוך נטול מטרה

עכשיו חוזרים ללימודים והמסך יחזור להיות משהו יחסית שולי

אצלנו התעסוקות שלו הן:

ציור/ יצירה/ דופלו/ לגו/ פליימוביל/ חברים

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
ילדת??עכבר בלוטוס

מזל טוב!!

תבדקו שפה קשורהגפן36

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

מה זה?ניגון של הלב
ואיך מזהים? באמת יש לו בעיה לפתוח את הפה כמו שצריך
נראה לי שיש מישהו באיכילוב שמתעסק בזהגפן36
זה היה לפני 5 שנים, בטח יש שינויים ודברים חדשים. 
אצלנו זה היה בשפה העליונהגפן36אחרונה

בעקרון יש חתיכת עוד שמחברת במרכז בין השפה העליונה ללסת.

אצלנו החיבור היה ממש רציני והפריע לה ליצור ואקום, מה שגרם להמון ניתוקים, התעייפות מהירה, אי עליה במשקל..

זה נדיר ולכן לקח לנו הרבה זמן לעלות על זה, וכבר לא טיפלנו. כן עבדנו איתה בגיל גדול יותר על יצירת ואקום. 

תודה רבה לכל העונותניגון של הלב
התייעצנו עם אשת מקצוע, שאמרה שהוא עייף ולכן לא מצליח לינוק ברצף

ננסה כמה דברים שהיא הציעה לנו בתקווה שיעבוד

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמתאחרונה

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרום
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

זה הסתגלותשירה_11אחרונה

תמשיכי

אני הייתי כמעט מתעלפת מעייפות בכל פינה אפשרית בבית

בסוף זה מתאפס

ממש תודה לכולן!תותית11

אולי יעניין אותך