מה זה שפעת החזירים?חסידת בן זמרה
אם כבר שאלתב.ש.

למדאיסטים שבינינו...

משו שקיבלתי במייל...

אגף רפואה

פאראמדיק ראשי

‏25–אפריל–09

הנחיות מקצועיות

לכבוד

מנהלי מרחבים

פאראמדיקים סופרווייזרים

פאראמדיקים אחראיים

אחראי מוקדים  

הנדון : התפרצות שפעת החזירים

• כללי:

שפעת החזירים היא מחלה הקיימת בחזירים ועד למגיפה האחרונה היה ידוע שהיא עוברת במקרים בודדים לבני אדם, אך אינה מדבקת מאדם לאדם. בארה"ב דווחו בארבע השנים האחרונות 12 מקרים שבהם בני אדם נדבקו במחלה. ככל הנראה הנגיף הזה עבר שינוי בהרכבו שהפך אותו למדבק מאדם לאדם. הידבקות של בני אדם בשפעת החזירים איננה נדירה, ולא פעם לוקים בה חקלאים ומגדלי חזירים. עם זאת, בהתפרצות הנוכחית לקו בנגיף כ- 1000 בני אדם והביא למותם של -68 , בעיקר בבירה מקסיקו סיטי. ידוע גם על מס' מצומצם של חולים בארצות הברית בקליפורניה וטקסס. כתוצאה מההתפרצות האלימה של המגיפה סגרו הרשויות בתי ספר, אוניברסיטאות, מוזיאונים וספריות ציבוריות, והחלו לחייב נוסעים שמבקשים לעזוב את המדינה בטיסה, לעבור בדיקות טרם עזיבתם.

הזן הנוכחי מסוג H1N1 גורם בבני אדם בעיקר בצעירים בשנות ה- 20 לחייהם לתסמיני שפעת מוכרים בהם חום ותחלואה בדרכי הנשימה. הוא מכיל בתוכו מרכיבים של שפעת חזירים, עופות ובני אדם. טיפול מועיל למניעת המחלה הוא כדורים בשם Tamiflu. בישראל יש מלאי של כדורי Tamiflu, שנרכש בזמנו כדי להגן מפני שפעת העופות.

בשיחה שנערכה הערב עם גורמים במשהב"ר נמסר כי משרד הבריאות מתעדכן ועוקב אחר ההתפתחויות והמלצות של גופים בינלאומיים ונערך להוצאת הנחיות לציבור ולכלל מערכת הבריאות שיפורסמו מחר.  

• הגדרת מקרה:

• הופעה של חום (◦38 או יותר) או אנמנזה של חום וגם תסמינים נשימתיים (שיעול או קוצר נשימה).
  • מוות ממחלה נשימתית ללא סיבה ברורה.
  • קריטריונים אפידמיולוגים אנמנזה של נסיעה במהלך 7 ימים טרם הופעת המחלה למדינה או אזור בהם מדווח על שפעת החזירים. 

• הנחיות למוקדנים :

לתשאל כל חולה שהתלונה העיקרית שלו חום (מעל 38 מעלות ), שיעול ו/או קוצר נשימה ושהות בארצות שצויינו לעיל במהלך 7 ימים שלפני תחילת הסימפטומים. במידה והתשובה לתשאול מתאימה להגדרת המקרה יש לידע על כך את הצוות המשוגר, לדאוג לצמצם במידת האפשר למינימום את מספר אנשי הצוות וכן להוריד מתנדבי נוער. בהמשך יש לדווח למוקד הרפואי בממל"מ על כל מקרה חשוד. 

• הנחיות לצוותים המטפלים בשטח :

לתשאל כל חולה שהתלונה העיקרית שלו חום (מעל 38 מעלות ),שיעול ואו קוצר נשימה על שהות בארצות שצויינו לעיל במהלך 7 ימים שלפני תחילת הסימפטומים.

במידה והתשובה לתשאול מתאימה להגדרת המקרה יש לנקוט באמצעים הבאים: 

1. במידה והחולה אינו זקוק לכל טיפול או למתן חמצן תונח על פניו מסכה חד פעמית (מתוך ערכת המיגון הנגיפית) במידה והא זקוק לחמצן תונח על פניו מסכת חמצן. יש לדווח למוקד המרחבי ולמלר"ד על הגעת חולה המתאים להגדרת מיקרה של שפעת החזירים.
  2. רצוי לכסות את החולים בשמיכת מילוט חד פעמית.
  3. הצוות המטפל יתמגן במסכות 95 N , חלוקים וכפפות (מתוך ערכת המיגון הנגיפית).
  4. במידה ועל הצוות לבצע פעולות פולשניות כולל אינטובציה יש להשתמש במגן העיניים (מעל למסכה).
  5. בסיום הטיפול בכל המקרים הנ"ל יקפיד הצוות על רחצת ידיים תוך שימוש בתמיסת ספטול/ ספטל סקראב
  6. עם הגעת החולה וקבלתו במלר"ד יכניס הצוות את כל החומר המזוהם, כולל אמצעי המיגון, הסדין החד פעמי, שמיכת המילוט וכל ציוד חד פעמי אחר שהיה בשימוש, לשקית הפסולת זיהומית.

• חיטוי:
  1. האמבולנס יחוטא בתמיסת כלור על פי הנחיות (מצ"ב קובץ). המחטא יתמגן במסכת פה/ עיניים חלוק חד פעמי וכפפות. יש להכניס את כל אמצעי המיגון והאמצעים לחיטוי לשקית הפסולת זיהומית ולהעבירה בהקדם למיכל המאגר לפסולת ביולוגית המצוי בבתי החולים או בתחנות מד"א.
  1. במידה ונעשו פעולות פולשניות והנשמה, יש לחטא כל המכשיר שאינו חד פעמי והיה במגע עם החולה – אמבו, לרינגוסקופ וכו' ולאכסן בשקית פסולת זיהומית. אם החשד לשפעת החזירים התאמת, תינתן הוראה להשמיד את המכשירים הנ"ל. במידה שהמחלה נשללה ניתן להשתמש במכשירים אלה לאחר חיטוי חוזר.
  2. בסיום העברת החולה ובסיום תהליך החיטוי יש לרחוץ את הידיים בתמיסת ספטול/ספטאל סקראב.

• דיווח:
  1. על הצוות לדווח למוקד המרחבי ולמלא דו"ח חשיפה בכל מקרה של  העברת חולה חשוד לשפעת החזירים.
  1. המוקד המרחבי ידווח מיידית למוקד הרפואי על כל המקרים שנחשדו במהלך התשאול ואו במהלך בדיקת הצוות בשטח.
  2. אנשי צוות שפינו חולים חשודים לשפעת החזירים ויפתחו מחלת חום תום 10 ימים ידווחו מיידית.

• עדכונים והנחיות:

אגף הרפואה יעמוד בקשר רציף עם האגף לשעת חירום במשרד הבריאות, יעדכן וינחה בהתאם. 

בברכה, 

רמי מילר,  תמ"ג

פאראמדיק ראשי 

העתקים:

מנהל כללי

מטה

אגף רפואה

מנהל הממל"מ ומ"מ מפקח מוקדים מרחביים

מנהל המוקד הרפואי

שפעת החזיריםמישהי~123

בס"ד

הי,

אני סטודנטית למדעי המוח וגם מתעתדת להתחיל קורס חובשים נהגים ביוני הקרוב..

קיצור-אני אפרט בקצרה מה שאני יודעת כפי מה שהסבירה לנו המרצה שלנו לביוכימיה:

בכללי-וירוס הוא טפיל שחודר לתאים שלנו,משתיל את ה-DNA שלו לתוך הDNA שלנו ואז מתפוצץ-יוצא אחוצה ומדביק תאים חדשים.

הוירוס של שפעת החזירים הוא איזושהי קומבינציה של של שפעת העופות-בגנום שלו קיים מקטע השייך לשפעת לעופות,מקטע השייך לשפעת החזירים ומקטע השייך לשפעת רגילה של בני אדם.

התסמינים שך השפעת הם כמו תסמינים של שפעת רגילה-חום (38 מעלות ומעלה,שיעול,צינון וכו').

למזלנו-ישראל כבר רחשה את התרופה טמיפלו שהיתה אמורה לטפל בשפעת העופות ומכיון שהוירוס החדש הוא קומבינציה של שפעת העופות, התרופה יעילה גם לוירוס הזה. התרופה הנ"ל היא מעקבת את האנזים נויראנימידאז שהוא האנזים שעוזר לוירוס להשתחרר מהתאים שלנו ולהדביק תאים נוספים.

בכללי-התרופה אינה מסוכנת-בעיקר במדינה כמו ישראל שהיא מדינה עם מערכת בריאות מפותחת.אנשים מתים מהמחלה בעיקר בעולם המערבי. התנאי הוא שצריך לקבל טיפול בזמן-מקסימום 48 שעות אחרי ההדבקה

עד כאן מה שאני יודעת..

בשורות טובות!

באופן כללי המחלה אינה מסוכנת אם מטפלים בה בזמן

...ב.ש.
ישר כוח
אני גם קיבלתי את זה מלכה=)אחרונה
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך