*רגישאנונימי (פותח)

היי, אני בת 17. בעז"ה רוצה להתחתן מוקדם.

ממש מעסיק אותי הלילה שאחרי. ממש מלחיצים ואומרים שזה ממש כואב. זה ככ נורא?

איך פתאום מצניעות והסתרה עוברים בבת אחת לצד השני?

מלחיץ אותי שיכאב מאוד ולא נצליח 

אני יודעת ב"ה איך זה הולך ומה עושים אבל אני לא יודעת אם אני יודעת הכל. עם אמא אי אפשר לדבר. וזה מלחיץ..

יש למישהי תשובות ?

מתייגת בשביל את -תפוחית 1
היי נשמהדורשת קרבתך
קודם כל מאוד הגיוני שזה מעסיק אותך . מטבע הדברים זה נושא שחושבים עליו הרבה.
אז ככה. דבר ראשון אל תקשיבי למי שמלחיץ, פשוט מאוד כאב זה דבר אינדיבידואלי, יחסים ראשונים שונים ככ מאישה לאישה. תלוי בככ הרבה גורמים.
ורוצה לומר בשביל כל הבנות שקוראות עכשיו ונבהלות- לא חייב שיכאב. מעבר לזה אני לא ארחיב. יש מדריכת כלות בבוא הזמן
ועוד דבר שחשוב לי לומר
זה לא חובה, ויותר מכך זה אפילו לא מצווה לקיים יחסים בלילה הראשון וגם לא בשני ובשלישי. המצווה היא לשמוח אחד בשני ושהכל יהיה בנחת. אז להוריד לחצים, זה לא בריא

ובנושא הצניעות וההסתרה זה דבר רחב להודעה אחת רק רוצה להגיד קיום יחסים בין בעל לאשתו זה לא דבר שהוא לא צנוע.. זה מאוד צנוע. צנעה זה דבר פרטי, שמדברים עליו בצנעה. הגוף שלנו הוא לא דבר שהוא לא צנוע. ואם חושבים על זה ככה זה עוזר.
ואיך בכל זאת עושים את המעבר הזה? בנחת, בהרפיה, הבנה של גודל המצווה. ובעיקר מחכים לזמן המתאים בשביל כל ההתכוננות הזאת שזה הזמן שלפני החתונה. עכשיו, צריך להרפות וסמוך על ה' ועל בעלך הצדיק לעתיד. ובעיקר על עצמנו, שהכל יהיה בסדר!
מצטרפת לכל מילה שלך.נחל
רק אומרתהנורמלית האחרונה
בקשר לזמן החיוב.... כל אחד והפסיקה שעל פיה נוהג ועל פי הרב איתו ידבר בבא העת.
תראי לי מקור של רב שאומר אחרתדורשת קרבתך
..הנורמלית האחרונה
א. לא נראה לי שזה המקום לדיון.
ב. יש ענין גדול של המצווה דווקא בלילה הראשון.
ג. רבנים שונים סוברים אחרת בנוגע לחומרת העניין.
ד. אם את רוצה מקורות *באמת* כדי לדעת/להבין ולא רק כדי לנסות להוכיח שאין כזו סברה - אשיג לך בעז'ה.
ה. הקביעה הסופית היא של הרב של הזוג, בהתאם לדרכו בהלכה ולצרכים הזוג. לכן לא רואה מדוע יש צורך לדון בנושא כאשר הקביעה היא בכל מקרה לא על גבי הפורום.
כן אשמח למקורות כי למדתי את הנושאדורשת קרבתך
ואני די בטוחה שאין שום חיוב כזה. שימי לב ש"יש עניין גדול" זה לא מצווה או חובה.
ואני ככ חולקת על סעיף ה שלך וכותבת בכוונה פה בפורוםדורשת קרבתך
לא חושבת שזה בסדר לכתוב הקביעה היא של הרב(?!??) הרב יכול להמליץ ולהורות את דעתו אבל הקביעה הסופית היא של הזוג!!!
לא רוצה שהבנות פה יראו מה שכתבת ויכנסו לסרטים.
תודה, תודה, תודה על ההודעה הזו.Slow motion
שום רב לא יכול לבוא ולהגידעלה למעלה
אתם חייבים לעשות את זה בלילה הראשון
כי מאוד הגיוני שלא יצליחו
אולי יש המלצה כזאת, לסיים את זה בלילה הראשון אבל אף אחד לא אומר שחייב.
חייבת להגידהנורמלית האחרונה
א. הגיוני מאוד שכן יצליחו, זוגות יהודים רבים מאז ומעולם עשו זאת ובשמחה.
ב. דרך החיים של היהודי נקבעת על פי ההלכה ולא על פי רצונותיו וחשקיו. כאשר לא עושים בלילה הראשון עלולים להכנס לבעיה הלכתית חמורה שזה לא המקום להאריך בה. התורה אינה המלצה אלא הוראה, בידי כל אחד האפשרות והבחירה החופשית האם לנהוג כפי ההלכה או שלא. מי שמוסמך להורות תורה והלכה הוא רב ולכן שואלים רב בנוגע לדבר שקשור להלכה. וכן, זה בהחלט עניין הלכתי אף אם אנחנו לא מספיק מודעים עד כמה עמוק העניין ההלכתי בנושא זה.
ומכיון שהתורה נתנה על ידי בורא העולם ומנהיגו, הוא היודע את הטוב ביותר עבורנו, והוא נתן את הסמכות לרבנים לפסוק הלכה. לכן אנחנו הולכים כל אחד על פי רבניו ופסקיהם וכך זוכים לקיים רצון ה' ולחיים יהודיים מאושרים כהלכה.

נ. ב. אין לי עניין להורות הלכה - אינני רב פוסק. באתי רק לומר עניין בסיסי ביהדות שהוא "לא תסורו מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" (דברים יז יא) - על יהודי להתייעץ ולהשמע לפוסקי הלכה.
הי רק הייתי חייבת לומרזמרת מיוחדת
שאני שמעתי שאין חיוב דווקא בלילה הראשון ושיש עד לא זוכרת כמה ימים את החיוב ורק לאחר מכן זה כבר מתחיל להוות בעיה
שוב - אלו דעות שונות של רבנים שונים.הנורמלית האחרונה
הנקודה היא שזה עניין הלכתי ויהודי מצווה ללכת לפי פסיקת הרב שהוא עושה לו.

(ואם אני הייתי קוראת לפני החתונה, שבטח שמותר אחרת ובלי ספק - זה היה יוצר לי הרבה בעיה ולחץ רגשי ומחשבתי מיותר בתקופה שקודמת לחתונה, כי אצלנו הרבנים סוברים שרק במקרים חריגים לחרוג מהלילה הראשון. אז מסתבר שגם הדעה הזו חשובה.
יש מעלה בידיעה שיש יעד שצריך להגיע אליו ויש לו זמן. כי בכל מקרה זה מלחיץ, גם אחרי כמה ימים. אז את יודעת שעברת והנה וזה כבר הרבה פחות מלחיץ..)
רגיש?אנונימי (4)

בסדר בלילה הראשון לעשות את זה... אבל חייב בשביל ילד?! אם העיתוי עוד לא מתאים, או שכרגע רוצים עוד להכיר ורק אז, ומליון סיבות. מה אומרים על זה?

אם ככה... אפשר לחשוב קצ הרבה יותר לפני שמתחנים אז. ואז פשוט נתחתן מאוחר יותר...

והלילה הראשון זה בליל החתונה? זה נורמלי בעייפות כזו? אחרי הלחץ שלפני?

אומר רקהנורמלית האחרונה
שבעזה כשתגיע העת לבנות בית, תלכי למדריכת כלות טובה טובה עם המלצות ונסיון, והיא תנחה אותך ותעזור לך להגיע הכי טוב והכי בשמחה ובאהבה שאפשר. והתורה מכירה בנתונים שונים של אנשים שונים ומתחשבת בהם, ובשביל זה ה' נתן לנו רבנים שיורו לנו את דרך ההלכה ואיתן ניתן להתייעץ מה מותר ומה נכון לכל אחד ומה ההלכה אומרת.

ולא, לא חייבים רק בשביל ילד. יש מצוות פרו ורבו ויש מצוות' עונה'.

העצה שלי היא להתבונן בגדולה של הקבה, לזכור שהוא זה שמנהל את העולם והוא יודע מה הכי טוב בשבילנו, ומתוך כל להגיע להבנה שבעזה בחתונה ובזמנו ההוראות שהיום נראות לנו הזויות - יתאימו לנו בעזרת הכוחות שהוא הטביע בתוכנו. זה מה שעזר לי לצלוח את החששות מהזמן בו התוודעתי לנושא ועד שיצאתי והתחתנתי. המון הצלחה.
בנחת מתוקה..מקום בעולם
כשתגיעי לשם, תבררי בשבילך אישית מה הכי נכון וטוב יהיה לכם..
בנתיים, נשימה עמוקה.. הדברים נראים נורא גדולים ומפחידים מבחוץ..
נשמה..דורשת קרבתך
ביקשתי שתביאי מקורות לדברייך, אחרת זה פשוט לא לעניין להמשיך לכתוב את מה שאת כותבת. ואלא אם כן את שייכת למגזר החרדי שממילא העשה לך רב הוא מאוד שונה מהדרך חיים שלנו( בלי להיכנס לוויכוח האם זה נכון או לא) אני לא מאמינה שיש רבנים שקובעים כאלה דברים בעזרת נחרצות, ועוד יותר מזה שאין לך בעיה להגיד אותם בפורום שרובו בנות צעירות ורווקות. מה שחשוב זה להרגיע ואת עושה ההפך!!
מבטיחה לך שאם הייתי שומעת דברים כאלה לפני החתונה הייתי ככ בסרטים. וזה פשוט עוול בעיניי.
אכן, אני חבדניקית. ויש כאן עוד כאלה.הנורמלית האחרונה
עבר עריכה על ידי הנורמלית האחרונה בתאריך ט"ז בתמוז תשע"ח 13:20
וכן אחד ינהג לפי דרכו, כאמור.

אמצא כתוב ואשלח לך בעז'ה.

אם אומרים שמישהו מכניס לסרטים זה עוד יותר מכניס לסרטים. ואני תמיד חשבתי שיש בפורומים קבלת האחר...
ולפני שתקפצו - האמירה שלי הייתה שיש פסיקות שונות ודעות שונות בהלכה וכל אחד ינהג לפי דרכו.
גם חבדניקיתציף
ומחזקת את דבריה של@הנורמלית האחרונה
ככה או ככה לא כאן המקום לדון בזה
מי שלא חבדניקית\חרדית שתדע שכל (או לפחות רוב)הרבנים בציבור הדת"ל אומרים שאפשר לחכות עם זה
מי שכן חבדניקית-חרדית שתדע שיש היתר,אבל זה לא כזה פשוט וכשהיא תגיע לשם וילמדו אותה והיא תרצה אחרת תיגש באופן אישי לרב ותבקש היתר,רוב הסיכויים שגם רב חבדי יתיר לזוג ספציפי אחרת.
תודה יקרה.הנורמלית האחרונה
וכשהיא תגיע לזה, בעז'ה היא תראה איך שהתורה כל כך מדויקת ומתאימה לחיים.
אני ממש כמוך... מזדהה עם כל מילהאנונימי (3)
לפעמים כשזה ממש מלחיץ אותי אני פשוט מסתכלת מסביב ורואה כמה ילדים יש בחוץ, כמה זוגות נשואים עם ילדים יש, ויש המון!!!
אז זה כנראה לא כזה נורא, עובדה, תראי כמה זוגות מאושרים יש שחיים עם זה, שהביאו ילדים...
אז אל דאגה, המון אנשים עשו אתזה וטובים להם בחיים, והם מאושרים וזה כנראה לא כזה נורא..

סתם נקודה למחשבה
^^ גם לי המחשבה הזו תמיד הועילה.הנורמלית האחרונה
רגיש- רגישמאמע צאדיקה

היי

לגבי הנושא ההלכתי- לכל הדעות צריך שבלילה הראשון יהיה לזוג סיטואציה של התייחדות, שהם יהיו במצב שלו רצו היה יכול להיות זיווג מלא. לגבי הנושא של- אם זוג יכול להחליט מראש דווקא לא לנסות בלילה הראשון כדי לישון ולא להילחץ- או שצריכים לנסות בלילה הראשון- זה מחלוקת הלכתית. כל אחת תתיעץ עם הרבנית ועם המדריכה שלה, לפי המקום שלה בגוף בנפש בהלכה ובזוגיות. 

זה כי העלתן את זה. 

לגבי "אנשים שמלחיצים" או שיחות בנות שמלחיצות- אל תקשיבי להם. לא צנוע לשמוע שיחות של נשים אחרות על האישות שלהן, על החוויות הזוגיות שלהן. לא צנוע מצידן לדבר. ולא חכם מצידן- לכל אישה יש את הסיפור שלה, את נסיבות החיים שלה, ואין אישה שדומה לשניה- אפילו אחיות לא. 

אז פשוט לסגור אוזניים, לא לתת לסרטים של אחרים להעיף לך את הנפש. 

לגבי הכאב-  (**רגיש** כולל תיאורים פיזיולוגים(( מי שרוצה שתדלג)

יכולים להיות כמה מקורות לכאב בזמן יחסי אישות ראשונים- 

1 קרום הבתולין- קרום עור דק ועדין שנמצא בפתח הנרתיק. כשמרחיבים את הנרתיק חזק, למשל בביאה, הוא לפעמים נמתח ומתרחב ולפעמים לא נמתח ואז נקרע- זה קצת כואב, יש טיפה דם, אבל מתגברים. לפעמים כלומר- תלוי בגוף של האישה. יש נשים כאלו ויש כאלו. וזה משתנה אפילו בין אחיות... 

2 שרירי הנרתיק- הנרתיק הוא איבר שרירי, שמסוגל להתרחב מספיק שראש של תינוק יעבור בו. אבל מי שלא רגילה לתרגל את השרירים האלו, לא למדה לשלוט בהם- במצבי לחץ עלולה לכווץ את השרירים ולא להרפות. כדאי לכל אישה באשר היא- רווקה כנשואה- ללמוד את השרירים האלו, לתרגל אותם, להכיר את האיברים שלך. ואת שרירי רצפת האגן באופן כללי. 

3 בעיות- מדלקות ופטריות (ללכת לרופאה!) ועד לויסטבוליטיס  ווגינימוס ועוד תופעות. (ללכת לרופאה!) 

4 חוסר הדרכה מספקת- הזוג לא למד מספיק איך להתנהל זוגית ואיזה מנגנונים גופניים אמורים לעבוד שם. 

לגבי החשש שלך שלך אם את לא יודעת הכל, או לא יודעת מספיק-

קודם כל, בזמן הנכון בחיים אפשר וצריך להשלים ידע. בהדרכת כלות שלך תקראי את החוברת של הספר של הרב קנוהל, את החוברת של הרב פאוסט, ועוד. ותוכלי לשאול אז.

שנית, כל החיים לומדים. ויש ספרי הדרכה שמיועדים בכוונה לזוג שהוא לא טרי אלא יותר זמן ביחד. אל תדאגי.

לגבי אמא שאי אפשר לדבר איתה על זה-

תביני ותכילי את השתיקה והבושה שלה. בדור הקודם באמת לא דיברו על זה, שתקו. הם לא כמו בדור שלנו שפתוחים ומדברים על הכל הכל. 

זה בסדר, יהיה לך מענה מנשים אחרות שידריכו אותך. אמא שלך תהיה שם בשבילך בדברים שהיא מסוגלת אליהם. 

לחלופין, אמא שלך שותקת כי היא חושבת שלך לא מתאים לדבר על זה. אבל היא בעצמה פתוחה לדבר, והנושא הזה מפותח ומודע ונלמד אצלה. ואז את צריכה לומר לה- כאמא שלי, מה חשוב לך ללמד אותי כדי להיות מוכנה לחתונה? 

לגבי להתחתן צעירה- 

הפולניה שבתוכי רוצה לתת לך נאום שנישואין זה לא רק מיניות בהיתר, זה בעיקר לקחת את העול של החיים עלייך, זה לחיות עם בנאדם שצריך המון שליטה רגשית ועבודה תקשורתית כדי להיות זוג טוב, זה להביא ילדים ולקחת אחריות עליהם, זה לקחת אחריות על פרנסה ולצאת לעבוד כשכל החברות שלך חוגגות, זה שחלק מהחלומות של בנות לעשות בחיים את לא תעשי כי יש לך בית, זה אחריות רחבה. 

אבל לא ביקשת את זה, אז כתבתי רק ראשי פרקים.... 

רגישאנונימי (5)
איך אפשר ללמוד את השרירים האלו?
תגובהמאמע צאדיקה

תחפשי מידע על תרגילי קגל

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך