מתוכננים לנו שמונה מפגשים שייערכו בהפרש של כמה ימים, בכל פעם נקבע את מועד הפעם הבאה.
אנחנו נתמקד בפרוזה, שהיא כתיבה סיפורית, ולא בשירה. כל הסיפורים שנכתוב במסגרת הסדנה (מלבד אחד, עליו אספר במפגש שלו) יהיו בגודל של 400-500 מילים. זה נשמע הרבה, אבל מדובר בערך בשני דפי A4, סיפור קצר בהחלט.
ממה בנוי סיפור? מה האובייקט הקובע מהו סיפור, מהו קטע, מהו שיר? מתי סיפור הופך לספר?
תענו לעצמכם על השאלות הללו. אנחנו לא כאן כדי לדון ברעיון שמאחורי הסיפור ובצד התיאורטי של הכתיבה. אנחנו כאן כדי לשתף זה את זנ בטכניקות פרקטיות שיעזרו לנו לכתוב.
איך ניגשים לכתיבת סיפור? מתי שמים פסיק ומתי נקודה? מהי מטאפורה?
על אלה אנחנו נדבר ובאלה נתנסה.
שנתחיל?
המפגש של היום יעסוק בז'אנרים ובסגנונות. האם יש הבדל? בוודאי. לכל סיפור יש ז'אנר וסגנון. כאשר אנו נתקלים בסיפור שכתוב בשני סגנונות, עלינו להבחין בין הז'אנר ובין הסגנון.
אז איך אנחנו מבדילים? ז'אנר הוא הקבוצה אליה משתייך הסיפור- האם זהו רומן? האם זו טרגדיה? ואולי סיפור פנטזי? טרגדיה אינה יכולה להיות סיפור פנטזיה כיוון שלכתיבת טרגדיה יש כללים משלה, גיבור טרגי ואווירה מסוימת. אז מה, אי אפשר לקשר בין השניים?
על זה אנחנו נדבר היום.
ומהו הסגנון? סגנון הוא צורת הכתיבה. יש סגנון מפחיד, רומנטי, קומי. אנחנו לוקחים את הסיפור שלנו, המתאים לז'אנר מסוים (תוכלו לחשוב על עמודה בספריה, לחלופין. האם הוא יהיה בסוגת הפנטזיה או בסוגת ספרי ההיסטוריה?) ואחר כך כותהים אותו בסגנון מסוים.
אני יכולה לכתוב סיפור טרגי בסגנון של מדע בדיוני (מד"ב). אני אכניס אלמנטים מעולם המדע הבדיוני, אבל הוא לא יעסוק כולו במחשבים עתידיים. איך עושים את זה?
אני עכשיו אחלק לכל אחד מכם ז'אנר וסגנון. כתבו סיפור בן 400-500 מילים (בערך) ושמרו עליו שיהיה בתוך הז'אנר הזה וייכתב בסגנון הזה.
אז כל מי שכאן שירים אצבע ואני אחלק לכם ז'אנר וסגנון. בבקשה נסו לכתוב על פי הז'אנר והסגנון שנתתי לכם ולא לאחרים, כדי שנשמור על איזון.
להסברים על הז'אנר והסגנון פנו אליי בפרטי
אנו נתכנס כאן בעוד חצי שעה (17:30) כדי לשתף את הסיפורים ולדבר עליהם, אז בבקשה כתבו משהו שתוכלו לשתף.
מי כאן?

- לקראת נישואין וזוגיות