שלום לכולם!
-אני נורא רציתי לכתוב שתפף אתם בדבר נורא מציק לי, אבת בלי כוונה הוא יצא ארוך. שעו מאמץ וקראו את כולו (זה שווה) ולמי שיקרא הקול הכחה השהוא חמוד (בעייני)
חודש אדר כבר הגיע! ואיתו בא הרבה רעש והבולה, אותו אני חושבת, ואפילו כמעט בטוחה שלא פספסתם והיספקתם לשמוע אם לא לארות. לא אני לא מתכוונות לתהבולת הבריחות ברחובות ולא לרעש של מסיבות פורים למינהם(הכתרות, ירידים, שוקים...) אלא לרעש הברה יותר גדול ונורא "נפצים"
אצלנו בשכונה זה התחיל עוד לפני ר"ח. ובכנות להגיד לכם, מבחינת הרעש של הדבר הוא בלתי נסבל בעייני!
אך בוא נעזוב את עמדתי בנושא, נסו אתם לשבת שניה לחשוב ממה בעצם עשוי הבדר הזה?! אז אני יכולה לפתור לכם 1/3 התעלומה, הוא מורכב מהאותו חומר נפץ שאיתו מכינים: מרגמות, פצמ"ים וכד'.. -כלומר אלו בעצם מיטעני חבלה אבל במהדורה ממש קומפקטית.
ואם אתם חושבים שבשל כך חומרתם קטנה כ"כ הצדק אינו איתכם!!!! אני יכולה להעיד על כך שאכן היו מקרים מעולם, והיו ילדים שנשארו לא רק עם חיסרון כיס בשל ההוצאות שהתפוצצו לעצמם מול הפרצוץ, אלא גם עם חסרון של עין, אצבע, יד... נכון שייתכן והסיקויי שדבר כזה יקרה לך הוא אפסי, ואולי כלל לא קיים כי את/ה מיומנים בדבר כבר מ"ס שנים טובות,
מדוע! מדוע לכם לקת סיכון על דבר שעלול לסכן אתם/ן!!!! נאמר כבר לפני משפט נורא חכם שאומר: "ונשמרתם מאוד לנפשותכם"
-אולי הדבר נארה כמשמח ומשעמע, אך! אין זו שמחה אמיתית היוצאת מעמוק הלב והנשמה! זוהיא עוללות.
ועוד כשיש אנשים שכל פצוץ כזה או אחר מזכיר להם חוויות טרומטיות העבר (ובזה אני נדברת מניסיון, בתור תושבת שכונות בדרומה של הבירה שספגה המון יריי פלסטיני.) חשבו מה זה גורם ואותם אנשים (ולצערנו יש הרבה כאלו היום, בכל מקום!)
ולסיום דבר נוסף קטן. את אותם "נפצים" מיבאים מהשטחים והם יוצרות לרוב במדינות ערב (איונות לנו- להזכירכם.) כך שבעצם הקניה אתם דגילים להם את המפעלים של חומרי הנפץ שאיתם מתכוונים לפגוע בנו!!!!
אנשים יקרים! אני נורא מבקשת מכם חשבו טוב לפי שאתם מתעסקים עם הדבר! (סוף מעשה במחשבה תחילה!)
* * *
וכמו שהבטחתי (אני נוהגת ומשתדלת גם לקיים) בדיחה: (הומור שחור-ראו הוזהרתם! )
שאלה לרב: אני ובני הפעוט חזקיהו נוהגים כל שנה, מתוך שמחה אמיתית של מצווה, להכין מבעוד יום, לפני קריאת המגילה, כמות גדולה ביותר של ומר נפץ איכותי. בשבעל הקרטא יגיד "המון" וישמע את עוצבת הפיצוץ- מסופקני אם הוא יעז לומר את המילה "המן" בשנית. לאור הנתונים הללו הריני לשאול את כבוד הרב בעדינות ןבזירות:
א': האם מוכרבים להשתמש דווקא בחומר נפץ תיקני- או שאפשר גם לקחת מכל הבא ליד?
ב': אם יש סכנה של קריסת קירות בית הכנסת כתוצאה מהפיצוץ הראשון, האם חיבים להשמיך ולומר את "המן", וכך לסכן את כל היושבים בו בפיצוצים נוספים?
תשובת הרב: שאלת שאלה פיצוץ! אולי עדיף שבפורים הקריאה תהייה בפיצוצייה ולא בבית הכנסת.
בברכת לילטוב! והמשך חודש אדר שמח ומובדח באמת!
ובצל"ס ולבנין איראל!