גם אני במיטה בשמירת הריון כבר חודשיים ועוד 3 חודשים לפני... מבינה מאוד על מה את מדברת ומה את עוברת. אני עברתי את זה ממש לא מזמן, זה כמעט הגיע לגירושין אחרי 21 שנות נישואין... אז בהחלט מזדהה איתך!
מה שאני שיניתי אצלי ועזר המון (!!!!) ממש הפך את כל הנישואין בחזרה למסלול הטוב, הנכון, החמים והאוהב:
דיברתי איתו מכל הלב: אמרתי לו שאני מבינה כמה קשה לו בתקופה הזאת, בפרט שהוא חוזר הביתה אחרי יום עבודה שלם ואז וצריך לבשל, ואחכ לשטוף את הכלים ולנקות את המטבח ולשים כביסה ולעשות קניות, ואם אני גם במצב רוח רע אז עוד לתת תשומת לב לילדים האחרים שבבית.... ואז אמרתי לו עד כמה אני מעריכה את כל המאמצים שלו ושאין לי שום לענות כלפיו אבל שלי נורא נורא קשה וכואב ומעצבן ועצוב ובודד במיטה לבד כל היום. וכמה שאני צריכה תשומת לב ולא רק הבית והצד הטכני והילדים אלה גם אני צריכה אותו שישאל אותי מה שלומי, שימחה את כל הדמעות ויקח את הבדידות הנוראה שעוטפת אותי כשאני כל היום לבד במיטה. ואמרתי לו שוב שהוא לא אשם בכך אבל לי זה ממש ממש קשה....
ואחכ דיברנו על כך שגם הוא בן אדם וצריך קצת זמן לנשום בין לבין, וסיכמנו שאחרי שהוא מסיים את המטלות שמונחות על כתפיו בבית , אז יש לו קודם שעה זמן לעצמו ואחכ מגיע גם לי זמן. ואז הוא מדבר איתי ומצחיק אותי או סתם מחזיק לי את היד כשאני בוכה שנמאס לי כבר להיות במיטה....
ובנוסף עשינו לנו ערב אחד בשבוע שאנחנו מסתכלים ביחד סרט בלי אף ילד ליידנו בסלון
ועוד דבר שאני מקפידה עליו זה לכתוב לו בוקר טוב ומילים חמות על הבוקר ואחרי שהוא מבשל או מנקה את המטבח אני אומרת לו או כותבת לו הודעה כמה נהניתי וכמה אני מעריכה איך הוא שוטף כלים בלי להתלונן ובלי לתת לי הרגשה רעה.
ועוד משהו... ביקשתי ממנו לקנות לי כל שבוע מתנה קטנה. כן, זה נשמע מצחיק ומגוחך אולי, אבל לי זה עושה טוב. פעם זה חבילת שוקולד של פרלינים איכותיים, ופעם כותונת לילה, ופעם קופסאת דובדבנים טריים... סתם דברים קטנים שנותנים לי הרגשה טובה ( אני אפילו אמרתי לו מה לקנות ועשיתי לו רשימה... הוא רק בוחר מה ומתי... ובכל זאת זה נקרא שהוא קנה לי מתנה...)
ולקחתי על עצמי לא להתעצבן אם הבית מבולגן והדברים לא הולכים ונעשים כמו שאני רוצה. גם הוא רק אדם אחד מסכן שכל העול נופל עליו....
ובעיקר, ברגע שאני התחלתי לשתף אותו מכל הלב ולהיות בחזרה חמה ואוהבת אליו, הוא מיד מחזיר לי בכיפליים חמימות ואהבה. ואני מדברת איתך באמת על כך שכבר עשינו רשימה על הרכוש מה הולך למי ואיך נחלק את הילדים במשמורת. עד כדי כך היה לנו קשה וכואב.
זה נשמע הרבה עבודה להשקיע כך, אבל העבודה הזאת נהיית כייפית מאוד מהר. והעיקר זה התקשורת, כי מכאן מתחיל הכל. בהצלחה רבה יקירה, מקווה בשבילך שהדברים יסתדרו!!!