ככל שעובר הזמן אני רק לומד להעריך אותו הרבה יותר!
ככל שעובר הזמן אני רק לומד להעריך אותו הרבה יותר!
רוצה בית מקדש בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו!
כשהוא שר תתן אחרית או אדיר הוא הוא בוכה ישר.
וסוחף איתו את כולם. אין על הרב יהושע.
הוא אחד מהדור (וזה מאוד מאוד נדיר) שיודע להבחין בדור, להסתכל ולהבחין מה צריך. ובעיקר המון ענווה, שמחה ואהבה. אשרינו שזכינו!!
הוא ממשיך דרכו של הרב טאו, אבל לא רק...
אם לא להחביא את הקרניים?! 'קווניק' בגימטריה משולשת אם תכפיל אותיות א"ת ב"ש מנצפ"ך בסופי תתי תיבות עם ה' הפתיחה וה' הידיעה וו' החסימה - יצא לך 'קרן בראש'.. מבהיל!
ברגוע
נער גבעות מצויכאילו יש פה איזו מחלה תורשתית.. רח"ל
יש בספרים שלו ובשיחות שלו המון מספרי חסידות. הוא פשוט לא חסיד כיוון שלענ"ד אלו הישיבות שהוא גדל בהן...
אני לא מדבר על מנהגים שנדבקו לחסידים. אני מדבר על תורת החסידות, תורת הר המור לא אוחזת שם. הרב יהושע עשה ועושה מהלך יפה של חיבור שתי התורות. אשריו ואשרי חלקו!
רק היה חשוב לי להדגיש שהרב טאו לא מתנגד לחסידות. כמו הטענה שהרצי"ה התנגד לחסידות, וזו טענה לא נכונה. אמנם ביחס לאביו זצ"ל, הוא כן היה יותר ליטוואק אבל באופן כללי הוא לא התנגד לחסידות וניתן לראות את זה בשיחות. גם רואים שכל תלמידיו לא מתנגדים...
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד