שבו ילדים, שעת סיפור מתחילה.
לא לבעלי לב חלש.
(הסיפור ייכתב רק אחרי שיהיו 5 אנשים שמעוניינים לשמוע.)
סלט! תחזרי אלינו!
תחזרי לארץ הקויידש ,
ופה לא יהיו לך סיפורים כאלו
יש מחלוקת הרמב"ם והרמב"ן האם זה אכן אמיתי או לא...
שדים זה מה שנקרא בלשון הגמ' "מזיקים".
רוחות- לא יודע מה זה
הגמרא מדברת על שדים
ועל כשפים
תכלית הכוסף
תכלית הכוסףעד שיהיה אישור.
חבד וזה..
תכלית הכוסףבאסה (
)
בזרימהלא אני..
כבר סיכמנו שהוא לא הבן שלה. לא?
ואת שליחת פפראצי.
העיקר שבסופו של דבר כולנו שליחות
ועכשיו רצינות שלא יחשבו וכו', כולנו שליחים של הקב"ה בכל מקום שאנחנו נמצאים. והעניין זה לחשוב בכל מקום בו ההשגחה זימנה אותי להיות, איך אני כן ממלאת פה את שליחותי ותפקידי. והכי חשוב- לפעול ע"פ זה
הנורמלית האחרונהשכויאח על התיוג.
אחרת הייתי מפספסת תשרשור הזה![]()

על הרוחות ושדים וכו
ואני רוצה לשמוע!
רוחות ושדים לא ממש.
שתפי אותנו.

)
הנורמלית האחרונהמגניב.
נשמע הזוי לגמרי.
תמשיכי לעדכן!
מופיע בפרק הראשון בגמ' בברכות, זה מגניב לגמרי.
רק מזהיר, אחד האמוראים ניסה את זה והשתגע, והתרפא רק אחרי שחכמים ביקשו עליו רחמים
ונראלי שזה מופיע גם במשנה ולא רק בגמרא, אבל לא בטוחה.תניא אבא בנימין אומר אלמלי נתנה רשות לעין לראות אין כל בריה יכולה לעמוד מפני המזיקין אמר אביי אינהו נפישי מינן וקיימי עלן כי כסלא לאוגיא אמר רב הונא כל חד וחד מינן אלפא משמאליה ורבבתא מימיניה אמר רבא האי דוחקא דהוי בכלה מנייהו הוי הני ברכי דשלהי מנייהו הני מאני דרבנן דבלו מחופיא דידהו הני כרעי דמנקפן מנייהו האי מאן דבעי למידע להו לייתי קיטמא נהילא ונהדר אפורייה ובצפרא חזי כי כרעי דתרנגולא האי מאן דבעי למחזינהו ליתי שלייתא דשונרתא אוכמתא בת אוכמתא בוכרתא בת בוכרתא ולקליה בנורא ולשחקיה ולימלי עיניה מניה וחזי להו ולשדייה בגובתא דפרזלא ולחתמי' בגושפנקא דפרזלא דילמא גנבי מניה ולחתום פומיה כי היכי דלא ליתזק רב ביבי בר אביי עבד הכי חזא ואתזק בעו רבנן רחמי עליה ואתסי:
סתרי המדרגה
אלף מחשבותתמשיכי לעדכן, טוב?
פיצוחיתקיצור ממש מעניין אצלכם.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד