שאלה לנשים:חבקו"ק בנשמה!
הייתן פוסלות בחור שבתהליכי מעבר טבעונות (למעט שבתות)?
יש גם בנות שבתהליך הזהADI3
תלוי אם זה מגיע עם עסקת חבילה..לב אוהב

של אישיות רוחניקית אדאליסטית לא מאוזנת ולא בקרקע.. 

ואם זה לא מגיע משורש של התחסדות יתר(שהרבה פעמים נובעת משקר וצביעות).. 

 

 

ואם הוא יבשל כמובן.. אין מה לאכול!!!!!!!

הנימוק זה צער בעלי חיים נטו, לא רוחניחבקו"ק בנשמה!
דרך אגב יש לנו ניצחון- הכנסת אסרה על משלחי בבעלי חיים! תוך שלוש שנים לא יהיה ייבוא של בעלי חיים אלא רק בשר שחוט (זה ימנע סבל רב)
יש "לנו"?לב אוהב

אה אז אתה שייך לארגונים האלה.. 

 

בכל אופן.... למה טבעוניות? זה ממש קיצוני, ולדעתי אפילו נוגד את ההשקפה היהודית.. (לא להשתמש בדבש של דבורים, לא לשתות חלב..)

לא בטוח שנוגד.תפוחית 1
פעם אחת מהמורות שלי אמרה שגם אצל ארגוני זכויות האדם הכי קיצוניים טמונה אמת. פשוט בגלל שהם לא הולכים עם התורה אז היא מתעוותת אבל שורש העניין הוא דווקא גדלות הדור. יש פה באמת נשמות גבוהות שמחפשות צדק.
אני מאמינה שגם בטרנד הטבעונות יש נק כזו.
(לא יודעת אם באופן אישי הייתי מתחתנת עם טבעוני (אולי אם הוא יבשל לעצמו) אבל רק לשתף שמכירה מקרוב זוג שהבעל טבעוני (קרה הרבה אחרי החתונה) והוא לא כופה את דעתו בכלל על שאר בני הבית וממש לא קיצוני או מוזר.
אני לא חלק מזה בפועלחבקו"ק בנשמה!
יצא לי ללכת פעם להפגנות מתוך שעמום ורצון לראות אנשים שונים ממני.
היתה חוויה מאוד מעניינת. והיות והייתי פעם שותף בזה זה משמח אותי

צער בעלי חיים זה איסור דיאורייתא שכרגע התעשייה עוברת עליו על ימין ועל שמאל וצע"ג.

כרגע אני לא טבעוני אבל השאיפה שלי להגיע לשם מצד שזה השאיפה זה עדיין לאכל בשר בשבתות חגים ומועדים
במה זה נוגד?ים...

לפותח, כל הכבוד!! חזק ואמץ, כן ירבו ובמיוחד שירבו בע"ה בציבור הדתי....

והלוואי שיפסיקו עם עיניין הבשר בשבתות וחגים!!!!!!

 

מומלץ לקרוא את חזון הצמחונות של הרב קוק

 

 

 

צמחונות זו לא טבעונות!!לב אוהב
ולא דברתי על צמחוניים..
בהזדמנות אולי ארחיב ב"נ
חזון הצמחונות מדבר בפירוש על עתיד רחוק כשהעולם יתעלהק"ש
ונסיון להקדים אותו יביא לחוסר איזון מוסרי.
נוטים לפרש את זה ככהים...
בעיקר כדי להכשיר את הטעים לי...
זה גם מה שעושים עם איסור צב"ח
אבל העולם משתנה, רק צריך לפקוח עיניים...
וכמו בציונות זה מתחיל קודם בקרב האוכלוסייה הלא דתית
לדתיים תמיד קשה עם שינויים...
עשרות רבנים ומשפטניםים...
חתמו על עצומה נגד המשלוחים החיים, זה משהו שכל הדתיים בעיניי צריכים להתנגד לו מבחינת כשרות.

אפשר להגיד שיש הבדל בין צמחונות לטבעןנות ואפשר להגיד שזה עוד שלב טבעי בדרך. תעשיית החלב גורמת לסבל נורא לבעלי החיים ומוצרי חלב לא בריאים לנו. להרבה מאוד אנשים יש רגישות ללקטוז. יש הורמונים שמוספים. תכלס אנחנו המין היחיד שצורך חלב של מין אחר, האם זה לא עיוות?
מוצרי חלב לא בריאים לנו?כל התפריט שלי מורכב מחלב..לב אוהב

ומוצרי חלב למינהם חח על מה את מדברת..

לא אומרת שלא צריך ללחום נגד צער בע"ח, אבל מפה ועד להגזים שחלב זה לא בריא, רחוקה הדרך.. 

 

וברצינות, אני חושבת שאם הייתי טבעונית, הייתי מאוד עצובה... זה מאוד מאוד קשה בלי דגים, אז תורידי לי גם מוצרי חלב..

מה אני יאכל כל היום קציצות עדשים וסוגי ירקות למינהם? זה נורא.. 

 

יש גבינות סויה או מקוקוס, קשיוים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך כ"ח בתמוז תשע"ח 19:52

חלב סויה, שקדים, אורז, שיבולת שועל

 

באופן כללי כן מוצרי חלב לא בריאים. להרבה אנשים יש אי סבילות ללקטוז ברמות שונות. האנזים שמפרק לקטוז מפסיק להיות מיוצר עם ההתבגרות אצל כל היונקים. אצל בני אדם בעקבות מוטציה האנזים ממשיך להיות מיוצר אבל זה לא באותה רמה אצל כולם.

ובלי קשר לזה , במשך ההיסטוריה היו מקומות בעולם שבהם לא נהגו לצרוך חלב ועם התפשטות העולם המערבי התחילו לצרוך חלב ובמקביל התחילו לסבול מאקנה למשל

או כאבי מחזור שגם מושפעים ממוצרי חלב. 

 

למשל קישור שעכשיו מצאתי- לא ממש הסתכלתי

השפעות החלב | חלב - עובדות או מיתוסים

 

תבדקי מהם ההמלצות הבריאותיות, מחקרים וכו'
כל המוצרים מהחי מכילים הורמונים ואנטיביוטיקות. זה לא אומר שברגע שאוכלים את זה נהיים חולים וכל אחד אולי מושפע אחרת. אבל באופן כללי אין לזה יתרונות בריאותיים (מי שאומר שכן אלו תאגידי החלב) ויש מצב לא קטן שזה פוגע בבריאות שלנו

אני לא אוכלת דברים בגלל יתרונות בריאותיים שיש להם..לב אוהב

אולי שאהיה בת 50+ זה יעניין אותי.. כרגע אני אוכלת מה שאני אוהבת

 

בכל אופן אני מכירה את התחליפים, אבל בעיניי זה עדיין לא איכות חיים.. לפחות לא משהו שמצדיק לעשות שינוי כזה קיצוני.. 

 

כנראה שלא למדת את חזון הצמחונות..ברגוע
אמנם אחרי הרפיון האנושי, הנמשך ג"כ מנפילתו המוסרית, ראוי לאכול בשר. א"כ אותו ההיתר שיצא אחר המבול להתיר בשר לאכילה כבר הוכן שמצד ההערה השכלית הגנוזה בעמקי תורה לא יהיה נוהג בפועל לעד ולעולם, כי איך אפשר למצב מוסר נכבד ונאור שיהיה חולף כולו ומתבטל אחרי שכבר היה נוהג? אלא שראתה החכמה האלהית שהאדם נפל ממצבו המוסרי, ועד שיעלה במעלה זו, שיתנער ויבא לההכרה המוסרית האמתית, עד העת המאושרה והנאורה ההיא, אין אותה המעלה המוסרית של הכרת משפטם של בע"ח ראויה לו כלל. וכמשפט כל מי שקופץ ליטול את השם להתחסד במדת חסידות הבלתי הולמתו, שאינה מביאה לו כ"א ערבוביא בדעותיו והליכות חייו, כן הוא משפט האדם בכללו, שנפל לדיוטא התחתונה של שפלות המוסר עד כדי שליטת האדם באדם לרע לו ועד כדי ההשפלה היותר נוראה שכמוסר העצמי: "נתעב ונאלח, איש שותה כמים עולה" (איוב טו). כמה מגוחך הדבר, אם עם כל עוד טומאתו בו, יפשוט טלפיו ויפנה לו לדרך צדקה הרחוקה, להתחסד עם בע"ח, כאילו כבר גמר כל חשבונותיו עם בנ"א הברואים בצלם אלקים, כאילו כבר העמיד הכל על נכון, כבר העביר את שלטון הרשעה והשקר, שנאת עמים וקנאת לאומים, איבת גזעים ומריבת משפחות, המביאה להפיל חללים רבים ולשפך נחלי דמים - כאלו כל אלה כבר אפסו מן הארץ, עד שאין לה לאותה חסידה "האנושית" במה להצטדק כ"א לפנות להעמיד על נכון מוסרה בדרך בע"ח... ע"כ אין זאת המעלה הוגנת לו לאדם כלל, כל זמן שפלותו, חוץ ממה שאין להעמיס יותר מפני הערך של אפשרות הסבל של כח המוסר האנושי כשהוא בחולשתו. אין ספק בדבר שאלו היה איסור הריגת בע"ח מפורסם פרסום דתי ומוסרי, מצד הרגש הטהור של הצדק האלהי הראוי להתפשט על כל היצורים עד כדי להכיר קדושה של מתנות אלהים בכל חיי החיים, בכל האנושות כולה, לעת עתה שאין מצב המוסרי מתוקן כלל ורוח הטומאה טרם עבר מן הארץ - אין ספק שהיה הדבר גורם תקלות רבות. התאוה הבהמית לאכל בשר, כשהיתה מתגברת, לא היתה אז מבחנת בין בשר אדם לבהמה, כיון שעכ"פ גם את נפש הבהמה היה קובע בדרך איסור והפרת חק, וחזון מאד נפרץ היה אז הריגת וזביחת בנ"א כדי לאכול את בשרם. אכילת בשר אדם היה כ"כ טבעי, עד שלא היה בשום אופן מוצא את אותו הגיעול הטבעי שהאנושיות המתוקנת מוצאת בו עכשיו, בשעה שנפרץ פרץ רחב בין האדם לבהמה, בערך חייהם ושיווים, וכל זמן שאין עשות הטוב והצדק ערוכה בלבו של אדם במערכה טבעית, כל זמן שדעת אלהים האמתית לעשות "חסד משפט וצדקה בארץ" (ירמיהו ט) איננה כתובה על לוח לבו של האדם בכללו, כל זמן שהאדם צריך למלמדים מן החוץ על חובת המוסר והיושר האנושי, צריך הוא ג"כ לסייגים ולשמירות רבים, שלא יתקלקלו אצלו סדרי הנהגתו, עד שיהיה מוכשר לקבל את ההדרכה הרצויה, ולפעמים צריך ג"כ לותר על חלק רשום מדרכי המוסר, כדי שתהיה הותרנות ההיא מכשרת את האדם למדתו היותר גבוהה, ואז גם אותו הויתור קדוש ונשגב הוא, וא"א לשקול הדברים כ"א בדעתו של אל דעות, בשקל הדעת האלהית המקפת והכוללת כל: "אני ד' ראשון ואת אחרונים אני הוא, קורא הדורות מראש" (ישעיהו מא). שאלו הקדמנו מה שראוי לאחר, אז אבדנו את הכל. הרבה דעות כוזבות, המשוטטות בעולם ומעבירות רבים על דעתם ועל דעת קונם, לא באו כ"א מסבת השאיפה הנפרזה שלא תדע עת וזמן לכל חפץ, ואין לה מעצור וגבול. ובאין די שכל להגיע להחכמה הצפונה באמונה טהורה, לדעת כחה של התורה האלהית, בין בדחיפתה את האנושות למעלה היותר רמה, בין בהחזיקה בידה לנהלה לאטה לפי כחה, "בחבלי אדם אמשכם בעבותות אהבה" (הושע יא).
בכל קרה הכוונה שלי בזהים...
היתה להראות שז לא רעיונות שזרים ליהדות
והכוונה שלנו הייתהברגוע
להראות שלהקדים את חזון הצמחונות רק מביא ל: "ערבוביא בדעותיו והליכות חייו"
"תקלות רבות"
ו"אלו הקדמנו מה שראוי לאחר, אז אבדנו את הכל".
וכך רואים במציאותק"ש
לא רוצה להכליל, אבל לא פעם, 'מגיני בעלי החיים' אכזריים לבני אדם. כמו שרואים כל שנה בהתפרעות שלהם נגד הכפרות. שבוע שעבר היתה ידיעה בחדשות שקצבים בצרפת ביקשו את הגנת המשטרה מפני פעילי זכויות בע"ח.

איני אומר שאין יחידים אחרים, יש והיו כל הדורות. אך מי שמנסה להתעלות בנקודה מסוימת - חייב לשים לב שהפרופורציות אצלו נשארות נכונות!
בתור טבעוני לשעבר ולעתיד אני יכול להגידחבקו"ק בנשמה!
שחזון הצמחונות בהחלט מדבר על העתיד אבל לצערנו היום יש יותר מידי סיבות למה להיות טבעוני.
תעשיית הבשר מלאה בהתעללות - גריסת אפרוחים, התעללות בפרות כדי שיתנו חלב
-שלא נדבר על כבד אווז שאלוהים יודע איך אפשר לתת לדבר כזה כשרות!
לא הגבתי במקום המתאים...חבקו"ק בנשמה!
אם לפחות היו מגדלים בע"ח כמו שגידלו בעברים...

שאז זה רק השחיטה

התעשייה של הבשר והחלב מאוד אכזריות

ונכון שמדבר על העתיד אבל הרבה מאוד השתנה בעולם 

גם מבחינת התחליפים שקיימים גם מבחינת ההתעוררות של אנשים לעניין הצב"ח והמודעות לבריאות ולסביבה

זה עצוב מאוד שככה מגדלים אותםוהוא ישמיענו
אבל איך זה קשור אליי- הצרכן?

אני מאוד מכבד בעלי חיים, ואגב אפילו מאכיל אותם לפני שאני בעצמי אוכל (אותם ⁦⁩).
ומשתדל להיזהר מאוד בצב"ח
אתה גם אומר את אותו דבר לגבי עסקים שפתוחים בשבת?עדיין טרייה

יש משמעות בלא לחזק את ידיי עוברי עברות. אם הלקוחות ימעיטו באכילת בשר למשל, יאכלו רק בשבת וגם אז לא 10 סוגי בשרים אלא יותר תוספות וסלטים כמו שהיו אוכלים בעבר תעשיית הבשר תהפוך לקצת פחות מתועשת כנ"ל לגבי הסכמה של הציבור לשלם על בשר מחיר יותר יקר על מנת לספק תנאי מיחיה יותר סבירים לחיות. אני לא טבעונית (זה משהו שאני לא מסוגלת לעמוד בו)  אבל מפה ועד לזלזל ולרדת על טבעוניים (פה אני מתייחסת לגבי שאר המשתתפים בדיון) כשבמציאות של ימיינו זה פשוט צער בעלי חיים כפשוטו (אני לא מדברת על השחיטה שלדעתי אין בה כל בעיה אני מדברת על תנאי החיים שלהם). אז בגלל שאנחנו דתיים עושים רק מה שכתוב בתורה? אין כבר תחושת רחמים טיבעית?

קודם כל, תדעי לך שאני ממש לא מזלזל בטבעונייםוהוא ישמיענו
אדרבה, יש לי קרובי משפחה כאלה ואני מעריך מאוד את תחושת הרחמים שלהם כלפי בעלי חיים.

לגבי עסקים שפתוחים בשבת- אוכל שנעשה בשבת זה איסור, והאוכל יכול להיות טרף בגלל זה.
צער בעלי חיים שנעשה לצורך האדם- מותר מבחינה הלכתית.
זה ההבדל.

האם זה יכול להשתנות בעתיד? אני מעתיק לכאן את דברי הרב אליעזר מלמד מפניני הלכה, כשרות א':

"אמנם יש מקום לומר, שיחד עם העלייה ברמת חייהם של בני האדם מבחינה מוסרית וכלכלית, גם המושג 'צער בעלי חיים' יכול להשתנות. וכשם שבעבר דברים מסוימים לא נחשבו כמצערים בני אדם וכיום הם נחשבים מצערים, כך במקביל יתכן שדברים שלא נתפשו בעבר כצער גדול ונורא לבעלי חיים, יתפשו כצער גדול ונורא שאסור לצערם בו באופן שיטתי לצורך פרנסה. בעקבות זה יתרבו האנשים שיתנזרו מאכילת בשר של בעלי חיים שגודלו באופן מצער לפי הבנתם. עמדה זו גם יכולה להשפיע בהדרגה על כלל הציבור, שנציגיו ישקללו את מכלול הערכים והלחצים הציבוריים ויקבעו חוקים, שמצד אחד יצמצמו את צערם של הבהמות והעופות שמגדלים עבור תעשיית המזון, ומאידך, יתחשבו בכלל הציבור ובמיוחד העניים, שלא לייקר עבורם את מחיר המזון יתר על המידה. במצב פחות טוב, בלחציהם של הפעילים למען זכויות בעלי החיים יקבעו חוקים שאינם מתחשבים בעניים, ואינם משקללים את מכלול הערכים, ויהיה צורך לתקנם ולאזנם"

האם רובו של הציבור נמצא כבר במקום הזה? ממש לא.
אבל מה שהטבעוניים צריכים לזכור- שעם כל הכבוד למדת הרחמים שלהם, הם לא יותר צדיקים משאר הציבור.
אני אכן מעריך אותם, אבל לא מעריך אותם יותר מאנשים אחרים שכן אוכלים בשר.
ואגב, סתם הערה- מדת הרחמים זה דבר טבעי. זו לא המידה הכי עליונה בואי נאמר את זה ככה... לכל אדם יש מצפון (וגם לאלה שאוכלים בשר...)- זה דבר טבעי.
מידה שהאדם עושה בלי שום אינטרסים זו מידה יותר עליונה- למשל מידת החסד (תראי מהר"ל ספר נתיבות עולם נתיב גמ"ח).

ולגמרי יש תחושת רחמים טבעית.
פשוט מאוד:
פעם אנשים היו נורא אכזריים ביחס להיום. והיום אנחנו נמצאים בשלב שהטבע האנושי נורא התעדן. מה שלא היה מעולם.
למשל, עבודת הקרבנות- פעם זה היה הדבר הכי טבעי. כיום, מזמן חורבן ביהמ"ק עולם המושגים שלנו השתבש וזה נראה לנו כדבר לא מוסרי ולא הגיוני.
המוסר שלנו זה מוסר התורה. הגויים מתהדרים ב'מוסריות עליונה'. אלא שמוסריות נקבעת ע"פ מה שצריך להיות בעוה"ז, ואם לא מבינים מה המהות של העוה"ז- מה נקרא טוב ומה רע, ומה טוב לכל בריה (כלומר מה טוב לאדם לחוד ולחיה לחוד וליהודי לחוד וכו')- אז פשוט עושים עוול. בשם המוסר.
עם ישראל הוא העם הכי רחמן שיש. ותהיי בטוחה שלא רק הטבעוניים.

(אגב, הערה לסיום: כמובן שיש אנשים רבים שעושים את זה ממניעים טהורים. אבל תחשבי לרגע- מה יקרה כאשר כולם יהיו טבעונים?
אני בטוח שכמחצית מהטבעוניים אם לא יותר יחפשו לעצמם הגדרה אחרת... וד"ל)
יש אנשים שמקפידים גם לא ללכת למקומות שפתוחים בשבת ואיןעדיין טרייה

בהם חשש של מזון. נכון זה לא איסור הלכתי אבל יש עניין של רוח ההלכה ולחזק עוברי עברה אולי זה לא איסור תורה מפורט אבל אם יש אפשרות לא לחזק את ידיהם זה בהחלט רוח ההלכה. מסכימה איתך שמוסר התורה הוא עליון על מידת הרחמים הטבעית אבל לדעתי אדם שמקיים את המצוות ומאפשר להם להשפיע על הנפש שלו הנפש שלו מעצמה מתעדנת וטבעי שיהיה לו צער מהמצב של תעשיית הבשר היום (מה שלא משתקף בכלל ממשתתפי השרשור). אני בטוחה שהאנשים פה רחמניים אבל משום מה משהו חוסם אותם מלרחם על בעלי חיים כי לדעתם מה שלא כתוב בתורה זה "התחסדות יתר".

אגב אני בכלל לא חושבת שזה יהיה אידיאלי שכולם יהיו טבוענים אני דווקא יותר תומכת בשיטה שהצגתי לך - להמעיט מהכמויות שצורכים היום, לקנות ביצי חופש, לעשות אולי משהו דומה גם עם בשר ועוף סטייל "בשר חופש" שעולה יותר ומי שחשוב לו להמעיט בצער בעלי חיים ישלם את ההפרש, להוסיף פיקוח וחוקים של המדינה לגבי איך לגדל את בעלי החיים וכ"ו. אבל מעצבן אותי שדווקא בציבור הדתי שמלא בערכים עסוקים בלהראות למה טבעונים טועים במקום לתמוך בשינויים כאלו.

באופן כללי אני מסכים.והוא ישמיענו
צריך יותר איזון
יש תחושת רחמים טבעית על בני האדםק"ש
ומתוך כך וכשזה לא פוגע בבני האדם, גם על בעלי חיים.
אם יפסיקו את התיעוש, בשר יהפוך למוצר לעשירים בלבד. זה פגיעה משמעותית בשלומם ורוחתם של בני האדם.
תפסיקו, צער בעלי חיים זה כשזה לא לצורךק"ש
כאשר זה לצורך האדם - זה מותר במדרגה הזאת של העולם.

אם יוותרו על התיעוש, הבשר יהיה הרבה יותר נדיר ויקר. לבני האדם יהיו פחות ויטמנים (בעיקר b12), פחות ברזל ופחות שמחה. בני האדם קודמים לבעלי החיים.
מה הפירוש של הנקודות האלו? אף פעם לא הבנתיחיהל'ה
אכמ"ל צ"ע וק"לברגוע
סתם נו
זה אומר שכתבתי משהו והתחרטתי
אז ערכתי והשארתי רק נקודות
זה הכל? 🤔חיהל'ה
חחח כןברגוע
את לא מאמינה?
פוליאנה
חשוד.. חשוד ביותר.. @חיהל'ה
מה חשוד? אני עייפההההחיהל'ה
אמונה זה למעלה מטעם ודעת..חיהל'ה
אז יש מצב שאני מאמינה לך,
אבל לא מבינה את זה בשכל
"האמונהוהוא ישמיענו
אינה לא שכל ולא רגש"
מצויין אנחנו בעד אמונה פשוטהברגוע
רק תזהרי לא להאמין לי כל הזמן
לפעמים אני כותב שטויות..
נו.. תתחיל לחלק ברכותחיהל'האחרונה
כן. נוראי לחיות ככה. הרב עובדיה כתב שפוגע בשלוםביתעדן ירושלים
לא לאכול יחד.
וכשמכינים מנות שונות זה יוצר ריחוק.
וקשה מאוד לבשל אוכל טבעוני שהוא גם טעים.
הייתי פוסלת. כן. אלא אם כן זה בגלל בעיה בריאותיתחיהל'ה
מוזרה, אה?
אין לי בעיה עם בחור עם מערכת עיכול רגישה,
אבל יש לי בעיה לעכל בחור טבעוני אידאולוגי. כן.
לא מוזרהברגוע
בחורה עם מערכת עיכול רגישה
ממש לא..ישרכחו שהוא לוקח על עצמו לדאוג לעצמומשיח!!!


כל עוד הוא מכבד את הסובבים אותו ולא כופה את דעותיופשוטת עם
על אנשים אחרים זה בסדר מבחינתי
לפסול על זה??הולם במיוחד
וואו, לא חשבתי שיש אנשים שישקלו אפילו...
כמעט בכל ארוחה נורמלית אדם טבעוני יכול לאכול ולשבוע, זה לא אומר שפתאום צריך שאחד יאכל אוכל נורמלי והשני טופו וזרעי פשתן.

וכמובן (נראה לי) שאדם אידיאליסט שמברר ופועל לפי מצפונו זה תמיד בונוס רציני...
והוא? הוא יפסול מישהי שאוכלת בשר?פוליאנה
דיברת על צער בע"ח אז האם הוא ירצה מישהי שלא מתכננת להפוך לטבעונית?
האם הוא ירצה שהילדים שלו יהיו טבעוניים?

השאלה היא מה הציפייה שלו מהעתיד. איך הוא רואה את המטבח המשותף שלהם בעוד כמה שנים..
אני מדבר עלי. אני לא פוסל על זה כי..חבקו"ק בנשמה!
כי אני בעצמי עדיין לא לגמרי שם ועדיין לא בררתי את ההשלכות של זה.
השאיפה היא צמצום ככל האפשר, למעט שבתות וחגים - תכלס חשבתי על זה שאם מודבר רק בימות החול זה לא אמור להיות בעיה יותר מידי.
בימות החוללב אוהב
זה באמת שטויות..
לי אישית הייתה תקופה שאכלתי רק דגים.. והיום יוצא לי לאכול רק בשבתות כמעט..
אם זה באמת רק בימות החול זו לא ממש בעיהאלעד


יש מי שיקבל ויעריך ויש מי שלאים...
יש קבוצות של דתיים טבעוניים, זה קיים צריך לחפש
בהצלחה
נמאס לי מהדיונים פה
יש בזה משהו בסיוםחיהל'ה
אמנם אני לא אישה אבל אולי גם אני אענהא"י זה קשה

אני ב"ה טבעוני חוץ משבתות כבר קרוב לשנתיים.  לא מרגיש שנפגעתי מוסרית וכדו'. אולי אפילו להיפך. 

בכל מקרה, בעיני זה כרגע הדבר הנכון, בעיקר מסיבות של צער בעלי חיים ואכמ"ל. 

 

ובמהלך השנתיים האלה זכיתי לפגוש את אישתי היקרה, שלא רק שלא פסלה אותי אלא אפילו הבינה מאוד, וסייעה. מודה שאת שנינו זה קצת הפחיד איך מנהלים מטבח טבעוני, אבל ב"ה זה הסתדר טוב מאוד. אבל מאתגר לטובה הרבה פעמים וגורם לנו להשקיע בבישולים שווים. קיצר נחמד. למען הסר ספק היא לא טבעונית. 

אז אני מאמין שיש עוד נשים שלא יפסלו אותך על כך, ומקווה שתמצא את זיווגך בקלות ובשמחה. 

לא פוסלת. כמו לפסול צליאק או רגישות למאכל מסוים.חצילה
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני

כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.

לכן לא כזה נורא לשאול.

אתה רציני??אביבייי

3 שנתונים זה קלאסי

אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה

א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.

ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.

ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

אולי יעניין אותך