Split or Steal ? (דילמת האסיר)בן מערבא

התוודעתי לאחרונה לשעשועון בריטי ממש מעניין. הוא נקרא Split or Steal והוא ממחיש פחות או יותר את דילמת האסיר, למי שמכיר.

במשחק הזה יש שני שחקנים שמשחקים יחד וצוברים סכום כסף משותף, לעתים גדול מאוד, העוקץ מגיע בסיום התוכנית כאשר עליהם לחלק ביניהם את הכסף. יש להם 2 אפשרויות, לחלק או לגנוב. אם שניהם בוחרים לחלק כל אחד מקבל חצי מהסכום, אם שניהם בוחרים לגנוב שניהם יוצאים בלי כלום, ואם אחד בוחר לגנוב והשני בוחר לחלק, זה שגנב מקבל את כל הכסף, והשני יוצא במפח נפש.

לפני שהם חושפים את הבחירה שלהם, ניתן להם פרק זמן קצר שבו הם מנסים לשכנע אחד את השני בכנות כוונותיהם, שהם אכן מתכוונים לחלוק ושהם מצפים מהצד השני לנהוג אותו דבר, מה שלא מונע מהם כמה שניות אחר כך לנסות לגנוב את כל הכסף.

זה ממש מעניין לטעמי כי שפת גוף היא אחת השפות היותר מרתקות בעולם, ויש כאן פוטנציאל טוב בלהתלמד בקריאת שפת גוף, לנסות לזהות את הבחירה שלהם על סמך שפת הגוף שלהם. אבל זה גם מעניין כי זה ממש גורם לתהות על אנשים שמוכנים לאבד את השם הטוב שלהם ואת האמינות שלהם בתפוצה כה רחבה (כדאי לנסות לקרוא בתגובות איזה חוות דעת מקבלים הגנבים), והאם הם לא חשבו לעצמם שזה משהו ששווה הרבה יותר מכסף ?

עוד תהיתי לעצמי האם המשחק הזה היה תופס בארץ ? איכשהו אני מאמין שכאן בארץ, היו פחות גנבים, ולו מהסיבה שבמדינה קטנה כמו שלנו התווית הזאת של "גנב" והסלידה של הקהל מהם הרבה יותר משמעותית.

כמה דוגמאות:

סליחה על הספויילר, אבל אצלה למשל, שפת הגוף שלה ממש משדרת חוסר אמינות

אני זוכרתעלמת חן
שכששמעתי על זה ממש התלהבתי, זה ממש משחק מגניב
וואו. זה מרתק.מייק ווזאבסקי

יש אנשים ממש מגעילים בעולם.

ומצד שני, כיף לגלות שיש אנשים טובים

אם הייתי בזה, הייתי מציע למי שנגדי, שבוא נהיה הוגנים ונחלוק.

ואז שכל אחד יבחר כדור, ונעצור רגע כשלכל אחד יש כדור ביד.

אם שנינו הוגנים, אז אמור להיות לשנינו הכדור של split.

ככה שעכשיו אחרי שכל אחד בחר, השני יכול לבקש ממנו להחליף כדור.

הרי ממה נפשך... אם באמת בחרת את ה-split, אז רק תרוויח מזה, (בהנחה שאתה בוטח בי שלא גנבתי, אבל אם אתה לא בוטח, אז תבקש ממני גם להחליף).

גם פה אפשר לנסות לרמות, אבל תמיד יהיה לשנינו סיכוי להשפיע גם על הצד השני, ולא נהיה חסרי אונים.

שמע אחי, אני לא חושבבן מערבא

שהיו מאפשרים לבצע את זה, וגם אם כן, אני מתקשה להאמין שזה בכלל היה עוזר לך במשהו.

למה ? כי אתה מנסה למקד את הפעולה שלך ב"צד השני", אבל אם הצד השני החליט לגנוב, ברוב המקרים הוא יגנוב.

הדרך הנכונה, לטעמי, היא למקד את הפעולה שלך "בצד שלך", שזה אומר קודם כל, לנסות לזהות לפי שפת הגוף שלו האם הוא אמין או לא. במידה ואתה מתלבט לגבי האמינות של הצד השני, חשבתי על המהלך הבא: לבחור ב- steal. אם החשש שלך התאמת והצד השני אכן בחר לגנוב, אז אף אחד לא יקבל כלום, ותמות נפשך עם פלשתים. אבל אם הוא דווקא בחר ב- split, אתה פשוט מודיע שאמנם לפי חוקי המשחק אתה זכאי לכל הכסף, אבל אתה מתכוון לחלוק איתו את הכסף בשווה, כי לא התכוונת מלכתחילה לגנוב, אלא רק כי היה לך חשש שהוא יעשה את זה.

הבעיה בהצעה שלי היא שבמידה ושניכם בוחרים לגנוב, לך תשכנע מישהו שעשית את זה, רק כי חשדת בו שזה מה שהוא הולך לעשות, ולא מתאוות בצע, ושבאופן כללי המילה שלך היא אכן מילה.

אין סיבה שלא.מייק ווזאבסקי

אפשר לעשות את הדו שיח הזה בע"פ.

הרי גם ככה שואלים כל אחד אם הוא בטוח בבחירה שלו. כלומר, גם אחרי שלקחת כדור ליד יתנו מיד אח"כ לשנות (כי ראית השני לקח את הכדור שהוא אמר שהוא לא ייקח).

זה בדיוק מה שהשיטה שלי באה לעשות, לגרום לכך שגם אם הצד השני גמר בליבו לגנוב, הוא לא יצליח לעשות זאת בלי כביכול אישור שלי.

הרי אם אני אהיה בטוח שהוא מנסה לגנוב, אז תמות נפשי עם פלשתים, ואני אגנוב גם כדי שאפחד לא יקבל כלום.

הוא הרי לא יעדיף מצב שכזה. עדיף לו חצי מאשר כלום.

אז אם באמת הוא רוצה לגנוב, הוא צריך עכשיו לנסות לתחמן אותי ולגרום לי "לאשר" את הגניבה.

זה אומנם יכול לקרות, אבל זה כבר תלוי גם בי, ולא רק בו.

זה נורא להיות הגנב, לשקר לזולת בעיניים. מעדיפה שירמו אותי,הייזל
מעדיפה שהפשע שלי יהיה אמון יתר בעולם.
בלת"ק העניין המגדרי כאן די מטריד... ומחזקסתם 1...
כמה תיאוריות אישיות.
אני רוצה לחשוב שהבוגדות העבירו מחצית מהכסף לנבגד/ת לאחר מעשה.

לגבי התוכנית, לפי מה שהספקתי לראות במעט ימי חיי התוכנית הזו לא אחראית ועלולה לגרום להתרסקות בהיבט נפשי לא קלה בכלל.

לגבי שיטה יש כמה אפשרויות שיביאו ניצחון, כסף, בצורה בטוחה כמו החידות הידועות.
עניין מגדרי?פסידונית

אני די בטוחה שהם לא העבירו את הכסף, אם הם היו עושים את זה, הם היו אומרים את זה לצופים בוודאות. לא נחמד להיות בצד הרע.

יש כאן רק שלוש דוגמאותריבוזום

כך שאי אפשר להסיק משהו לגבי "עניין מגדרי". היה כן מעניין לראות סטטיסטיקות מהרבה משחקים.

לא הבנתי, איזו שיטה יכולה להביא ניצחון בצורה בטוחה?

ברור שאינני גוזר מכאן שום דבר ואין כאן הוכחה וראיהסתם 1...
סתם הערתי על נק' מעניינת מבחינתי. גם יכולות המשחק של אשה שמודעת לכח שלה הן מרשימות ללא ספק וגם הן מטרידות.
לא נראה לי שהייתי פועל אחרת מאותו מסכן אם הייתי במקומו ללא החלטה מושכלת מראש.

משהו שיביא כסף הוא משהו בסגנון הבא:
אני הייתי טוען שאני הולך לבחור steal והייתי מבקש מהשני לבחור split בשביל שלא ילך הכסף לפח או להפך.
בשביל שזה יצא לפועל הייתי מציע פיצוי של חצי חצי, כמו שאמרתי לעיל כאן, אני מנסה לשכנע אדם שאני ישר כשאני מודיע לו שאני הולך לבחור steal. אם הוא סומך עלי, הכסף אצלי ולאחר מכן "נדבר" אם הוא בוחר כמוני, הכסף ילך לפח.

איזה אפשרויות יש לצד השני אם אני חד משמעית אומר שאני הולך לsteal? או להגיע להסדר או ששנינו נפסיד הכל.
עדיף לו לריב איתי אחר כך מאשר לקחת steal.

עכשיו נחשוב הפוך, לאדם השני. אם הוא יבחר steal הוא לא ירויח כלום, אם הוא יבחר split יש לו סיכוי, גם אם נמוך, להרויח משהו.

אני מסנדל את השני לבחור split בכל מקרה. עכשיו הכדור, תרתי משמע, אצלי. או steal ולהתחלק כי אמרתי (גם על זה אפשר להתווכח) או שאבחר split והחלוקה תהיה כבר בתוכנית.

בכל אופן השני לעולם לא ירים steal כי אינני תוקף אותו אלא מגיע כעסק ראציונלי, אין מה להפסיד במקרה כזה. גם פסיכולוגית...
ממש לא מסכימה. כדי לנצח חייבים לזרוק את הבלמים של המשאיתהייזל
כמה שיותר גבוה (כמו בחידה ההיא עם הגשר), ולכן להודיע ליריב שאתה בוחר steal, מן הסתם מבטיח הפסד ברור לשניכם. אני הייתי בוחרת steal גם כן. למה שאתן לך לזכות בכסף ואצא בלי כלום?!
אבל אם תשכנע אותי שאתה מתכוון לבחור split, יהיה לך סיכוי לזכות במחצית מהכסף, כי אולי אבחר כמוך ב-split.
ולדעתי יש כאן דוגמה קלאסית לכך שתורת המשחקים היא לא מתמטיקה קרה, אלא הרבה יותר פסיכולוגיה.
השאלה היא מה עדיף, להשאיר את הכדור אצל היריבסתם 1...
או אצלך?
אם אני טוען שאני אבחר steal ואתחלק איתך אין לך מה להפסיד, לא פסיכולוגית ולא חומרית.

כמובן שתוכלי לבחור steal ואז תנהגי בטיפשות. מה יעבור לך בראש? הייתי יכולה להתחלק איתו לאחר התוכנית בסכום לא מבוטל וזרקתי אותו? טיפשות לא ראציונלית כלל, אין שום סיבה לעשות זאת.
חוץ מעין רעה די קיצונית ורדודה שתפגע בך בלבד בסוף...
למה שאסמוך עליך שתתחלק איתי אחרי התכנית?הייזל
אתה אומר שתעשה את זה, זה לא אומר שתעשה את זה.
ברור אבל את רוצה להתווכחסתם 1...
איתי לאחר התוכנית על סכום שעשוי להגיע אלייך או אפילו את הסיכוי לויכוח את רוצה להפסיד ולהפסיד כל שמץ של סיכוי לכסף?

השאלה היא איפה נשאר סיכוי בטוח! לא אולי אלא בטוח.
אני מעדיפה לסמוך עליך שתבחר מול כל העולם split, כמו שהבטחת.הייזל
ולא שתצחק עליי אחר כך במסדרון מאחורי הקלעים. למה לך להתחלק איתי אחר כך?!
זו לא הנקודה, הנקודה היא האינטרס שלי לא פחות משלךסתם 1...
אז תראי איזה יופי.
אנחנו מעוניינים בכסף והכי בטוח זה להתחלק אבל אף אחד לא בוטח בשני.

אני מעוניין שאת תבחרי מתוך אינטרס של חשיבה על עצמך מאשר חשיבה עלי מתוך כבוד הדדי, הרי איננו מכירים.

אם את נותנת את המילה שלך ואני את שלי זו רק המילה שלי ושלך כשהאינטרס החזק הוא העצמי ולגנוב.

אני מעוניין שהבחירה שלך תהיה מתוך מחשבה על עצמך! ולא עליי!

זה יוכל להיות רק אם אשנה את התפיסה שלך ואהיה חד משמעי. אני חד משמעית לוקח steal ואת תחליטי, כשהאינטרס שלך הוא את ולא אני, אם לזכות בכסף או סיכוי לכסף או לאבד כל סיכוי.

אם את דואגת לעצמך, ולא לי, אז את תבחרי split.
וזו נקודת הבחירה שאני רוצה, מתוך דאגה לעצמך ולא לי.
לא יודעת למה אתה מניח שאסמוך על המילה שלך שתתחלק איתי אח"כ.הייזל
מבחינתי במצב כזה, בטוח לא אזכה בכסף, ומכיוון שאתה כזה אדם לא נעים ותאב בצע (לא באמת, היי!), לא מתחשק לי שאתה תזכה בו על חשבוני. אז תמות נפשי עם פלישתים.

קיצר, התפעלתי מאוד מאדון ניק. והתרגשתי מאיברהים שככה בתוך משחק שכזה החליט לסמוך עליו...
לא ראיתי שהיה כאן מקרה כזה עד עכשיו שציינתסתם 1...אחרונה
בגלל שלא שומעים שם כלום כמעט, לפחות אצלי אבל מעניין שככה הוא חשב בתוך הלחץ של הזמן. מן הסתם תכנן את זה לפני, זה באמת דורש מחשבה איך להפוך פסיכולוגיה כזו.

לדעתי תמות נפשי עם פלשתים זה די מטופש כשיש ברירה לא למות וגם להרוג פלשתים.

אני חושב שרוב האנשים לא היו פועלים כמוך וגם את בזמן אמת אינני בטוח שכך היית עושה.

בכל מקרה עכשיו הסרטון שם נראה לי אחרת והאדון שהרים split לאחר שטען שהוא הולך להרים steal מאוד מרשים.
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך