גם לי היה קשה להאמין לסיפור, ובכל זאת, זה מה שאחייניתי סיפרה לי בשבת:
כיתתה מתארגנת למדורה כיתתית, וכולם אוספים עצים. כולם, אמרנו? לא. בפועל רק הבנות אוספות. הבנים הודיעו ש"זה קשה להם". מדובר בכתה ד' בבי"ס ממלכתי עם כיוון מסורתי בי-ם.
הייתי די המומה לשמוע. כשאני הייתי בבני עקיבא, באמת כולנו אספנו, בנים ובנות. וברור שהבנים אספו יותר. כך צריך להיות. יש להם יותר כוח פיזי והם יכולים להגיע למקומות שלבנות יותר קשה, מבחינת צניעות ועוד סיבות. אבל בזמן שאנחנו הבנות אספנו, לא גנבנו, עצים, עשינו את זה מכל הלב ובהצלחה רבה. אבל שרק הבנות אוספות?! דבר כזה בחיים שלי עוד לא שמעתי. אם זה בי"ס תורני נפרד, או עזרא ואריאל, אז ברור שהמדורות נפרדות ואוספים לחוד.
אבל זה בי"ס ממלכתי מעורב רגיל! איזה בנים עלובים ועצלנים. שאלתי אותה: "ומה המחנכת שלכם אומרת?" והיא ענתה: "המורה אמרה ש"אין כזה דבר, כולם אוספים." יפה מאוד וכל הכבוד למורה הפמיניסטית שיודעת להכריז הכרזות מרוממות, ובכל זאת, עדיין רק הבנות אוספות.
ניסיתי לחשוב מה הבנות בכיתה של אחייניתי החמודה יכולות לעשות כדי לשנות את המצב ולא בא לי רעיון. מה אפשר לעשות, לא לתת להם תפו"א מהמדורה? נו באמת. גם לא בא לי רעיון מה הן יכולות לעשות בליל ל"ג בעומר עצמו כדי להציג לבנים ראי אמיתי של עצמם.
אז מה אתם אומרים? יש לכם הצעות איך לגרום לבנים להזיז את עצמם, במחילה מכבודם?