אני חושבת שאולי הדבר המשמעותי לא פחות שצריך ללמד יד ביד עם אמירת תודה, זה ראיית הטוב והיכולת להמתין ולהסתפק במועט. ואם לדייק אני חושבת שזה הכיוון, ולא ההתמקדות בתודה. כי מאליו ברגע שהיא תלמד את סוד ראיית הטוב וההסתפקות במועט, התודה תגיע.
אני מנסה לחשוב עליי כאדם בוגר ולנסות להמיר את זה לעולם של הילד, וללמד אותו את הכלים שעוזרים לי בהתמודדות מול הסיטואציה עצמה. מה אני אומרת לעצמי כשאני לא מספיקה כל מה שרציתי? או כשניסיתי משהו וגיליתי שאני פחות אוהבת או שרציתי גם וגם אבל אי אפשר מכל מיני סיבות?
אקח למשל את הדוגמא שנתת על הטיול שלא הספיקו בו מה שרצו, או משהו שבחרה בו ולא הספיק לה. אני לא לגמרי יודעת מה הגיל הזה מסוגל לתפוס, אבל אם רלוונטי בעינייך אפשר לפתח איתה שיח על רגשות לא בשעת מעשה אם זה טעון מדי. רצוי בזמן של נחת, להזכיר לה ולחשוב יחד: מה היא מרגישה, אם היא לא יודעת לשיים, אז לעזור לה לזהות מה היא מרגישה עכשיו (תסכול, עצב, וכו'). ואז לנסות לברר יחד איתה מה אפשר לעשות במצבים כאלו?מה כדאי לעשות?
בעיניי, אפשר ללמד את זה גם דרך משחק נינוח בבית, או אפילו להביא דוגמאות מהחיים שלה עצמה, שרוצה לשחק בזמן שינה, או לשחק עם צעצוע שאח אחר רוצה, או שרוצה לאכול ממתק ונגמר או שאמא לא מרשה ושומרים לזמן מיוחד שנקבע.
את יכולה כך ללמד אותה שיש מצבים שלא הכל מתאפשר, ואיך אני פועלת בהם. צריך ללמוד לשמוח במה שיש עכשיו, במה שכן הספקתי ובמה שכן קיבלתי הפעם. אולי לחשוב איך מתכננים זמן טוב יותר כדי להספיק יותר ושאמא תעזור לשמור על הגבולות שבאמת תספיק מה שרצתה(עד שתלמד לבד), אולי לחשוב מנקודת מבט שמשאירים את מה שלא הספקנו לפעם הבאה, כדי להשאיר טעם של עוד, ללמוד לגוון ולהנות מזה שבכל פעם אני מרוויחה משהו אחר.
נקודת המבט צריכה להיות של איזה כיף שהספקנו גם וגם כשהיינו יכולים גם לא להספיק ושנשאר גם למחר (או להזדמנות אחרת), איזה נהדר שהיום טעמת את זה ויש לך עוד טעם לנסות בפעם הבאה.
מקווה שהועלתי.