איך מלמדים ילדים הכרת הטובשביט

שכאנחנו היינו קטנים ,

אמא הייתה קונה שמהו מיד היינו אומרים תודה הייתי מרגישה את התודה בלב,

הערכתי כמעט כל טיול כל נתינה ,

עכשיו לוקחים את הילדים לטיול וצריך לגרד את התודה , וגם אז בסוף יכולים לבכות על מה בדיוק הם לא הספיקו או שלא הספיק להם

מדובר על ילדה בת ארבע וחצי , אני רוצה לפתוח לה את הלב להרגיש תודה , 

איך עושים את זה ?

נראה לי שיש לך ציפייה קצת מוגזמתl666
אני אישית לא הייתי מלאת הכרת תודה בגיל ארבע.
כדאי להורים לבדוק האם ילדים באמת צריכים את הטיול הזה? הרבה פעמים ילדה בת ארבע תשמח סתם ללכת לגינה אחרת ולקבל בסוף ארטיק טעים. וטיול מרוחק פשוט יגרום לה לעייפות ולעצבים
צודקת נקודה למחשבהשביט

אבל אני מדברת על טיול בסטנדרט שיוצאים לגינה יותר מרוחקת עם גלידה או משהו , לא איזה יום טיולים מטורף... וגם אז תמיד משהו היה לא כיף וצריך להזכיר לה שאומרים תודה לאבא ואמא וכו'...

** סתם על הנקודה שהעילת אני זוכרת שאבא שלי לקח אותנו בתור ילידם קטנים לאיזה טיול די יקר... ונכון בתור ילדה בגיל גן לא ממש הערכתי את היקור אבל כל חיי הטיול הזה מלווה אותי ונותן לי זיכרון מתוק , ככה שגם אם ילד לא תמיד יודע לעריך עכשיו חשוב להטעין אותו בחוויות טובות שמטעינות לכל החיים (ודברים כאלה אני הרבה יותר זוכרת מאשר סתם יציאה לגינה מתחת לבית למרות שהגינה מתחת לבית בטח קרתה הרבה יותר פעמים )

אז לא יודעת, רק דוגמא אישית ובלי לחץl666
הרבה פעמים אמירת תודה בגיל הזה זה סתם הרגל יפה ולא הכרת תודה. אפשר לשחרר לדעתי.
לא תמיד יש להם כלים להעריך. הם מרוכזים בעצמם. ובגיל גדול יותר ציפייה מוגזמת להכרת תודה יכולה ליצור אנטי. אנסה להסביר. כשנותנים לי בלב שלם ובשמחה אני מלאה בהכרת תודה. אבל כשנותן מצפה שאני אגיד לו מליון תודות או אעשה משהו בתמורה לא בא לי לקבל ממנו כלום.
דוגמה אישיתחרדית צעירה

אצלי בבית (בן 4 ובת שנתיים וחצי) התחלנו להנהיג שאומרים תודה מפורטת. כשאומרים רק 'תודה' זה לפעמים נבלע בשיחה ולא שמים לב לזה. אני ובעלי מפרטים אחד לשני כל הזמן על מה אנחנו מודים במשפטים מפורטים: 'תודה אבא שהבאת לי כוס מים' 'תודה אמא שגיהצת לנו בגדים\שהכנת ארוחת ערב' 'תודה אבא ששטף כלים, כל כך נעים שהבית נקי...' העיקרון הוא להשתמש בהרבה מלל שהילדים לא יכולים 'לפספס' את השיחה שמתנהלת.

בלי להגיד לילדים כלום- הוא התחיל להודות כמעט כל הזמן- תודה שעשית לי אמבטיה\הכנת עוגה טעימה לשבת\לקחת אותנו לגינה...

יפה!מחי
אוי איזה רעיון מקסים כל הכבוד !נושבת באוויר!
אני גם זוכרת את עצמי כילדה. שיודעת להגיד תןדה ומרגישה את זה. כי באמת כל דבר היה משמח ידעתי להעריך. ילדים מעריכים בדרך כלל שאין... ואז כשמקבלים זה ממלא את הלב.

מה שלדעתי קורה בדור של היום זה שההורים משלימים דרך ילדהם את החסכים של עצמם וזה לאו דווקט מה שהילד צריך. ובנוסף לכך, היום הילדים מקבלים בקלות דברים שרוצים. הדברים הקטנים נעשים מובנים מאילהם.

לי זכור שהייתי מתרגשת מצמיד סוכריות
מעניין ....שביט

דווקא אנחנו די מעריכים בקול ודי אומרים תודה בקול ממש חלק מהחיים שלנו ,

אבל היא לא מודה על כל דבר ממש לא..

וחוץ מזה הרבה פעמים גם כשמודה משאירה בסוף איזה מירמור על מה שרצתה ולא קיבלה 

והיא ילדה כיפית ושמחה ומלא גילגולי צחוק לא מרירה בטבעי אבל ביציאה או בטיול (ואני מדברת על ללכת לגן משחקים יותר מרוחק וחדש לנו + גלידה לדוגמא) היא תמיד תזכור שרצתה עוד גלידה או טעם אחר או שלא הספיקה איזה מתקן

שלושה דברים בע"האופטימיתת
הראשון, הכרת תודה בגיל כל כך צעיר היא בעיניי רמה גבוהה מידי של התפתחות, בגילאים האלו הילד עדיין רואה רק את עצמו, זה צורך בסיסי להישרדות. למשל אם הילד היה צמא ומתחיל לעשות חישובים האם לבקש מא שלי עכשיו שתקום מהספה או להשאר צמא, הוא חייב את החשיבה שמרוכזת בעצמו כדי לבטא את הצרכים שלו.

שני, שמעתי מבעלי משהו מעניין שהכרת תודה היא שכר בפני עצמה ורק בגלל שהיום מי שלא אומר תודה נחשב לחסר נימוס אז מקובל לומר תודה אבל בפועל מי שומר תודה כביכול מוקיר כבוד וזה השכר על המעשה. אני מקווה שאני מסבירה את זה נכון ויכול מאוד להיות שאני לא מדייקת עד הסוף אבל משתדלת להעביר את הרעיון. בעקבות זה אני משתדלת לומר להם במקום "תודה" - "תזכי למצוות" או לבטא את הרגש במילים אחרות.

שלישי, אפשר לתת להם הסבר ודוגמא להכרת תודה לקב"ה נגיד, אתם יודעים שיש ילדים שכמעט ולא יוצאים לטיולים? כי ההורים עובדים שעות רבות או ככה וככה.. כמה אני מודה לה שם שנתן לי להנות איתכם ביום טיול זה כל כך לא ברור מאליו.

בהצלחה
דווקא אני שמעתי מהרב מנת בדיוק להפךשביט
עבר עריכה על ידי שביט בתאריך ז' באב תשע"ח 13:37

שיש אנשים שאומרים תזכי למצוות ,

אבל לך בתור בן אדם שיש לו חיוב הכרת הטוב למי שהיטיב איתו את חיבת להגיד תודה . ולא תזכי למצוות !

מעניין הייתי בהרצאה שלמה שמדברת ההיפך,

וגם אישית בכלל לא חושבת שזה נימוס אם כל הזמן אנשים לא מרגישים שעושים להם טובות אלא כל טובה תשולם שכרך משמים וזה בינך לבין הקב"ה??!!- נשמע שאין הכרת הטוב בעמ"י וזה רק נימוס חוץ מהעניין של דרך ארץ קדמה לתורה

* אבל את צודקת בעניין הילדה שכנראה זו רמה קצת גבוהה של דרישה של מחשבה פנימית שכזו ...

אבל הרעיון שלך שאני מודה להקב"ה שנתן לי ככה להנות איתכם יחד בטיול אני חושבת שהאמץ את זה !

שמעתי פעם מהרב יעקובסון בענייןמבקש אמונה

שהדבר שגורם לילדים לא להעריך הוא

שההורים ממלאים את מבוקשם של הילדים מיד (מתוך טוב לב) ואז הם שוכחים שיש גם אפשרות של סירוב.

הוא מספר על עצמו

שתמיד כשהילדים שלו ביקשו משהו, הוא תמיד הקפיד להראות שהוא מהרהר בבקשה כמה שניות, ואז הסכים.

והוא אומר שזה עובד ממש טוב.

כמובן, חוץ ממה שכתבו פה שיש גם דוגמא אישית

אני ממלילה בגיל הזה את התודה שלי וככה הם לומדים לומר גם ולהר...מישהי
למשל בסוף חוויה או טיול אני אומרת ממה נהנתי במקום ובהתנהגות שלהם וגם בעלי. וככה גם הילדים ממשיכים. מעין סיכום מסע באוטו.
או לאחר אירוח בשבת כמה סבתא טרחה בשבילנו ועשתה x, y, z...
וסתם ביום רגיל תודה שראית שהדלת פתוחה וסגרת כך לא יכנסו יתושים וכו.
המילה תודה לבד היא גדולה צריך לפרק אותה לדברים אופרטיביים.
דוגמא אישיתרסיס אמונה
אומרים תודה לבנזוג בנוכחות הילדים
אומרים תודה לה' על הפרחים/עצים/נוף.. מסבירים על הברכות שזה אמירת תודה ואז הילדים באופן טבעי מודים מעצמם.
תקטיני ציפיותערפילית

תקטיני ציפיות..

ילדה בת ארבע וחצי לא אמורה להיות אסירת תודה ביוזמתה..

תתני דוגמה אישית וזהו..

היא סך הכל בת ארבע וחצי.

תשאלי את עצמךסתם 1...
האם חינוך זה שמניע אותך או שזה בעצם מפריע לך.
ה"תודה" האוטומטית שיוצאת מפה של ילד אין בינה לבין הכרת תודה שאת מדברת עליה ולא כלום.

ילד, ואפילו נער, לא מסוגל לתפוס ולהודות להוריו על חופשה ארוכה עם הוצאות וכד'. כשגודלים בדרך כלל עוברים מהלך שמראה לנו מה ההורים שלנו עשו בשבילנו.

נשמע שזה מפריע לך שלא מכירים לך תודה על מאמצייך, זה אמנם יכול להפריע אבל לילדים בדרך כלל קשה להגיע להבנה של מה עושים בשבילם. זה לא מגיע משום חוסר בהכרת תודה.
לא אמא אבל בכל זאת..אהללה אלוקי

אני מדריכה לכיתה ו' ובדיוק רציתי להתחיל שרשור בנוער על איך לגרום לחניכות להעריך את מה שעושים להם ולא להתלונן על כל דבר. ואז ראיתי את השרשור הזה שאגב התגובות עזרו גם לי אבל רק רציתי להגיד שאני חושבת שזה משהו שכן צריך לחנך ולצפות אליו מאז שהילדים קטנים כי אחר כך זה ממשיך איתם לכל החיים ואם לא אז נפגשים עם הבעיה הזאת כשהם גדלים..

כאשר הילדה תראה שיש דוגמא טובה מהסביבה הקרובה שלהאושרקה
זה יגיע אם לא עכשיו כי היא די קטנה אז בגיל מבוגר יותר
לא התעמקתי בתגובות קודמותאילת השחר
אני חושבת שאולי הדבר המשמעותי לא פחות שצריך ללמד יד ביד עם אמירת תודה, זה ראיית הטוב והיכולת להמתין ולהסתפק במועט. ואם לדייק אני חושבת שזה הכיוון, ולא ההתמקדות בתודה. כי מאליו ברגע שהיא תלמד את סוד ראיית הטוב וההסתפקות במועט, התודה תגיע.
אני מנסה לחשוב עליי כאדם בוגר ולנסות להמיר את זה לעולם של הילד, וללמד אותו את הכלים שעוזרים לי בהתמודדות מול הסיטואציה עצמה. מה אני אומרת לעצמי כשאני לא מספיקה כל מה שרציתי? או כשניסיתי משהו וגיליתי שאני פחות אוהבת או שרציתי גם וגם אבל אי אפשר מכל מיני סיבות?

אקח למשל את הדוגמא שנתת על הטיול שלא הספיקו בו מה שרצו, או משהו שבחרה בו ולא הספיק לה. אני לא לגמרי יודעת מה הגיל הזה מסוגל לתפוס, אבל אם רלוונטי בעינייך אפשר לפתח איתה שיח על רגשות לא בשעת מעשה אם זה טעון מדי. רצוי בזמן של נחת, להזכיר לה ולחשוב יחד: מה היא מרגישה, אם היא לא יודעת לשיים, אז לעזור לה לזהות מה היא מרגישה עכשיו (תסכול, עצב, וכו'). ואז לנסות לברר יחד איתה מה אפשר לעשות במצבים כאלו?מה כדאי לעשות?
בעיניי, אפשר ללמד את זה גם דרך משחק נינוח בבית, או אפילו להביא דוגמאות מהחיים שלה עצמה, שרוצה לשחק בזמן שינה, או לשחק עם צעצוע שאח אחר רוצה, או שרוצה לאכול ממתק ונגמר או שאמא לא מרשה ושומרים לזמן מיוחד שנקבע.
את יכולה כך ללמד אותה שיש מצבים שלא הכל מתאפשר, ואיך אני פועלת בהם. צריך ללמוד לשמוח במה שיש עכשיו, במה שכן הספקתי ובמה שכן קיבלתי הפעם. אולי לחשוב איך מתכננים זמן טוב יותר כדי להספיק יותר ושאמא תעזור לשמור על הגבולות שבאמת תספיק מה שרצתה(עד שתלמד לבד), אולי לחשוב מנקודת מבט שמשאירים את מה שלא הספקנו לפעם הבאה, כדי להשאיר טעם של עוד, ללמוד לגוון ולהנות מזה שבכל פעם אני מרוויחה משהו אחר.
נקודת המבט צריכה להיות של איזה כיף שהספקנו גם וגם כשהיינו יכולים גם לא להספיק ושנשאר גם למחר (או להזדמנות אחרת), איזה נהדר שהיום טעמת את זה ויש לך עוד טעם לנסות בפעם הבאה.
מקווה שהועלתי.
^^^עצות מעולותrivki
בפשטות- איך את למדת להכיר תודה?העוגב
אני נגיד למדתי מההורים שלי, להעריך ולכבד את האנשים סביבי, להבין שהם לא חייבים לי כלום (לא ממקום תקיף, ממקום עובדתי ונערך)) כך על כל דבר אומרים תודה- בכנות.

וזה מוטבע עמוק. שווה את ההשקעה.
תודה לכל תגובה ותגובהשביט

כל אחת האירה לי פן אחר 

ונתן לי להבין הרבה דברים בהסתכלות בציפיות ומה נכון יותר לעשות ולנהוג,

תודה.

תודה סליחה בבקשהshindov

בית ששלוש המילים הללו הן ביסודו. הכרת הטוב בו מונחלת באופן טבעי. הכוונה אין שום דבר מובן מאליו. ושמירה על הכבוד הבסיסי של כל בני הבית בלא יוצא מהכלל.

לתת מטלות ביתהלוי מא
ככה דברים לא מובנים מאליהם
אני רואה שעובדשרה 2

הרבה ממה שאמרו נכון וצודק, אצל הילדים שלי- הם קטנים, אני רואה שעובד להזכיר לומר תודה לאח או אחות והרבה דוגמא אישית. חוץ מזה בסוף יום בגן כשאומרים שלום אז"רוצ/י לומר תודה לגננת לפני שהולכים" וחיבוק ותודה לסבתא לפני שיוצאים ובסוף שנה ובהזדמנות כזו- לספר שהכנו או קנינו משהו ל..כי אנחנו רצים לומר תודה ואז מה אתה רוצה להגיד וכו- לפחות אצלנו- עובד..

בהצלחה

דוגמא אישית.נפש חיה.אחרונה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך