מאות אנשים השתתפו אתמול באירוע יום ירושלים, תחת הכותרת "מחברים את גוש קטיף והשומרון לירושלים", שהתקיים במרכז ז'ראר בכר. באירוע נשאו דברים אישים כרב חנן פורת וחברי כנסת.

הדוברים עסקו בסוגיות ההתיישבות במזרח ירושלים, שחרור העיר, ההתיישבות בצפון השומרון וביש"ע.

בדבריו שלל חבר הכנסת אריה אלדד את הלגיטימיות החוקית והממלכתית של הממשל בישראל. "שלטון חייב להגן על אזרחיו, להיות תקין ולהיות מחויב לערכי היסוד עליהם מושתת המדינה. השלטון בישראל אינו עונה על אף אחת מן ההגדרות הללו. במידה והאמנה החברתית שבין האזרחים לשלטון אינה מתקיימת על-ידי השלטון, אין האזרחים צריכים לקיים אותה".

חבר הכנסת אורי אריאל סיפר על תכנית המתגבשת בימים אלה ובה "אנו נערכים עכשיו בשיתוף פעולה עם מועצת יש"ע וגופים אחרים כדי ליזום תכנית פעולה, אשר כתיבתה מסתיימת בימים אלו. מדובר בחוברת שתופץ לכל האזרחים, כך שכל אחד יידע מה לעשות כדי לנצח. רק אם נדאג להתחבר כגוף אחד שיוזם ולא רק מגיב, אז בוודאי נעשה ונצליח לשמור על המדינה כמדינה יהודית ולא רק כמדינה של כל אזרחיה".

יו"ר סיעת האיחוד הלאומי, חבר הכנסת צבי הנדל, הפתיע בנתון המוכיח שבניגוד לקביעה שעזה היא המקום הצפוף בעולם, נתון עליו חוזרים ראשי השמאל כדי להשניא את האזור על אזרחי המדינה, הרי שבגוש דן הצפיפות גדולה פי 4. "יש חבורה, ובראשם ביילין ופרס, שפועלת רבות כדי להשניא עלינו את חבל עזה המופלא, ואומרים: "לך לעזה", "עזה תחילה", "עזה ויריחו תחילה". הם טענו שצריך לוותר על עזה בגלל צפיפות האוכלוסין שאין לה אח ורע בעולם. בהתחלה, גם אני האמנתי להם, אח"כ בדקתי וראיתי שבגוש דן הצפיפות גדולה פי 4. שרשרת ההתיישבות היהודית בנויה מחוליות וכאשר יכו את החוליה החלשה, תקרע כל השרשרת. תמיד יודעים איפה זה מתחיל, אך לא יודעים איך ואיפה זה יסתיים, במיוחד כשפרס מצהיר ביום ירושלים כי נצטרך לוותר על ירושלים "הערבית".

כתבנו שמעון כהן מציין כי דבריו אלה של חבר הכנסת הנדל מתייחסים לדברי המשנה לראש הממשלה שמעון פרס לפיהם החלטה לספח לירושלים שמונה שכונות ערביות ובהן למעלה ממאתיים אלף תושבים ערביים היא בגדר סיפוח מטורף. את דבריו אמר בכנס של פעילי מפלגתו, ערב יום ירושלים.
(ש)