ראש מנהלת סל"ע תקף אתמול את מבקר המדינה השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס וטען כי העובדות בדו"ח אינן נכונות. בראיון לקול ישראל, מתח בשיא ביקורת גם על עיתוי פרסום הדו"ח, 3 שבועות לפני הבחירות, ואף טען כי לא ניתנה למינהלת אפשרות להגיב.

בשיא הפנה אצבע מאשימה כלפי הכנסת וועדת הכספים כמי שעיכבו את החקיקה של חוק פינוי פיצוי וגם את העברת המשאבים למינהלת סל"ע. הוא הוסיף כי לטענות לפיהן לא הוכנו מספיק פתרונות דיור אין בסיס שכן בפועל הכינה המינהלת כאלף דירות שכורות אך "המתיישבים לא רצו להשתמש בהן".

בראיון ליומן הצהרים של ערוץ 7 אמר יו"ר הפורום המשפטי עו"ד יצחק מירון כי הממשלה והעומד בראשה נושאים באחריות למחדל בטיפול בעקורי גוש קטיף. מנהלת סל"ע היא רק המבצעת אומר מירון. "גם אם יונתן בשיא היה עושה שמיניות באוויר הוא לא היה יכול להשיג דברים שהממשלה לא העמידה לרשותו".

עם זאת דוחה מירון את ההאשמות שהטיחו בעקורים מנכ"ל משרד רה"מ אילן כהן ויו"ר מינהלת סל"ע יונתן בשיא. הם טענו כי הקושי בטיפול בעקורים גוש קטיף נבע מחוסר שיתוף פעולה של העקורים עם המינהלת. אמנם העקורים לא קיימו מגע עם המינהלת אומר מירון, אבל הפורום המשפטי נטל על עצמו את הטיפול בכל הנושא ולכן ניתן היה לטפל בכל הפרטים תוך מו"מ עם הפורום המשפטי.

מירון הוסיף כי גם כיום ממשיכה התעמרות הממשלה בעקורים, לבד מעצם הישארותם של מספר רב של עקורים באוהלים ובבתי מלון. מירון מציין את חוק ה"בלתי זכאים" כחוק חמור וקשה, "עיוות איום שמן הסתם יופיע בעתיד בדו"ח מבקר המדינה". על פי חוק זה מי שנולד בגוש קטיף ולא גר בבית משלו במשך שלוש שנים קודם לעקירה, אינו זכאי להישאר בקהילתו. עד היום האטימות הזו נמשכת", הוא מאשים

הפורום לדבריו ממשיך לטפל בעקורים בזירה המשפטית וגם בזירה הציבורית. אחד הנושאים שכרגע מטפל הפורום הוא המשך שהיית העקורים בעין צורים. לדבריו הם קיבלו מכתבים לפיהם עד ל"שבת הגדול" עליהם לעזוב את מקום מגוריהם הזמני. זאת בשעה שבתי הקבע המיועדים לאכלסם עוד לא נבנו. "איזה מן 'שבת הגדול' תהיה להם? זו תהיה שבת שחורה. מה, הם רוצים שהעקורים ייקחו בשבת הזו מקל נדודים ויתחילו להסתובב ברחבי הארץ?" תוהה מירון.

להאזנה לראיון