בתחילת הישיבה העלה הרב ליכטנשטיין בעיה קשה שהתעוררה לאחרונה באנגליה לאחר שנקבע כי כל בית ספר יחוייב ללמד את תלמידיו על כל הדתות. הרב הלפרין הפתיע את המשתתפים ושלף את הספר 'דרכי משה' בשם הרשב"א, והראה כי לימוד חכמות חיצוניות השפיע אפילו על ה"ראשונים".

הרב הלפרין עמד בדבריו על הזכות והחלק שהוא חש כאשר הוא מעורב בפעילות הקדושה אשר מתקיימת ע"י ה'מרכז' בקרב קהילות אירופה, לקידום ולרווחת ענייני היהדות.

בתוך דבריו התעכב ארוכות על מצב המקוואות באירופה, דבר אשר מעיק לו רבות, והסביר כי מוכרחים לדאוג שאנשים יראים ושלמים יקחו על עצמם לעמוד על משמר המקוואות באירופה, נושא שיש להידרש אודותיו באופן מיידי.

הנהלת ה'מרכז' קיבלה על עצמה להקים ועד הלכתי אשר יתן מענה בכל בעיה הקשורה למצב המקוואות באירופה. בנוסף, תוקם מסגרת שבה ילמדו אברכים מצויינים תלמידי חכמים את כל הלכות המקוואות על בוריין, בפיקוחו של הרב ליכטנשטיין, יו"ר אגף המקוואות והרב מאיר פוזן, צעד שיתרום לחיזוק הטהרה באירופה.

נשיא מרכז רבני אירופה הרב היילפרין והרבנים המשתתפים באסיפה הביעו שביעות רצון רבה מהחלטת הנהלת ה'מרכז' על הרחבת הפעילות הקיימת, תוך ציון העובדה כי כל הפעילות נעשית בהתייעצות ובפיקוח מוחלט של רבנים חשובים ומורי הוראה.

הרב ליכטנשטיין עמד על המטלות והבעיות שקיימות בתחום המקוואות. הוא הסביר כיצד צריכים לפעול בכל מקום ומקום, כאשר ידוע שבמקומות רבים ישנם מי שאינם מאפשרים לבוא לבדוק את כשרות המקווה במקום ומעדיפים לחיות עם הספק, ולכך צריך לדעת איך להתמודד עם העניין ולהביא דברים על תיקונם.

הרב פוזן הוסיף ואמר שישנם מקומות שאמנם המקווה נבנה בהנחיית רבנים, אך קיים צורך במעקב ובדיקה שוטפת ע"י איש נאמן, ובכך יש צורך חיוני ש'המרכז' יכשיר אברכים שיקדישו את זמנם ומעיינם בלימוד כל ענייני ההלכה והפרטים המעשיים של ענייני מקוואות בנייתם ושיקומם, ובכך ניתן יהיה למנוע מכשולות.

הרב הלפרין הזכיר שגם במקווה של טבילת כלים עלולות להיות בעיות הלכתיות, וצריך לבדוק כל מקווה לגופו באופן שוטף. הוא ציין כי מדי תקופה נוהג ללכת ולבדוק מה מצב מקווה הכלים.

הרב שכטר העלה את הצורך ש'מרכז רבני אירופה' יחזק פעולותיו מתוך שיתוף פעולה מלא עם כלל הארגונים הפעילים לשם שמים, וכי יש צורך לוודא להרחיב את הוועד הרוחני שע"י ה'מרכז'.

הרב הלטובסקי הציג מסמכים אותנטיים שמהם עולה כי 'מרכז רבני אירופה' פועל גדולות ונצורות בעניינים הקשורים לקידושין וגיטין, וחלילה עלולות היו פעולות חשובות שונות שלא להתבצע. בהמשך הישיבה דן הרב הלטובסקי עם הרבנים על השאלות אשר הגיעו אליו והתשובות אשר קיבל ממורי הוראה עמם התייעץ.

יום לאחר הכינוס בבית הרב היילפרין, התכנסה הנהלת מרכז רבני אירופה לדון בדרכים ליישום החלטות הרבנים, והודיעה כי מיד לאחר חג הפסח יוקם כולל אשר בו יוכלו ללמוד אברכים הלכות מקוואות הלכה למעשה, ותיעשה היערכות נרחבת לסייע לרבנים ולקהילות באירופה במיוחד בענייני מקוואות.