"גוף בריא שאוכל דבר מקולקל, מקיא אותו מיד. אם אתם ציבור בריא, אתם באופן טבעי מקיאים אותו החוצה כדי להשאר בריאים", כך השיב הרב דב ליאור לשאלת תושב שגר בשכנותו של ח"כ שעבר למפלגת "קדימה".

תושב הישוב שאל בעקבות ההתלבטות, היום יומית, כדבריו בשאלה זו: "אבקש לשאול בדבר יחסנו המתבקש אל ח"כ דתי, הפועל להחרבת ישובים בארצנו. הנ"ל מתבטא זה זמן רב בדבר הצורך, כדבריו, להחריב מספר רב של ישובים בארץ-ישראל, ומאז נבחר לכנסת פועלו איננו יותר בגדר הבעת דעה בעלמא, אלא מבצע פעולות מעשיות בתוקף תפקידו כמחוקק, וכנראה בשליחותו של ראש-הממשלה, לשם הכנה מעשית לגירוש יהודים, החרבת רכושם והגליתם ממקום מושבם, כיצד יש להתייחס אליו".

השואל מציין כי "יש לו הכרות רבת שנים עם הנ"ל, ואני פוגשו לעיתים. התנהגותו לבבית ביותר, ואני מתקשה מאוד להשיב לו באורח פנים מאיר, כפי שנהגתי בעבר. מן הסתם אנשים הקרובים אליו ואל מקום מגוריו נתקלים בהתלבטות זו באופן יום-יומי".

לדעת השואל, ששאלתו פורסמה באתר "ישיבה", "יש אם כן חשיבות ציבורית להנחות את הציבור יראי ה' איך להתנהג בחיים היום-יומיים, בחיי קהילה וישוב, בחיי תורה ובית-כנסת".

הרב ליאור השיב לדברים ואמר כי "גוף בריא שאוכל דבר מקולקל, מקיא אותו מיד. אם אתם ציבור בריא, אתם באופן טבעי מקיאים אותו החוצה כדי להשאר בריאים, לאור עזיבתו את המחנה הלאומי והצטרפותו למחנה הנגדי".

הרב ליאור מציין כי "אם היה לו שכל הוא היה עוזב את היישוב באופן עצמאי, ולא גר במקום בו הוא פועל להחריבו ומרגיז את התושבים. אתם כציבור, רשאים להחרים אותו, אבל הוא אינו מוחרם באופן אוטומטי", כך מוסר כתבנו ידידיה הכהן


אל התשובה

ח"כ אלקין: אני מזמין את הרב ליאור ללשכתי החדשה בקריית ארבע
ח"כ זאב אלקין (קדימה) הגיב לדברי הרב דב ליאור באתר ערוץ 7 כי על ישוב להקיא ח"כ מ´קדימה´, אלקין אומר: ברגע שפירסם הרב את פסק ההלכה שלו, ישב אצלי בכנסת חבר מועצת קרית ארבע, ונענתי לבקשתו, לפתוח שם לשכה פרלמנטרית, לקבלת קהל וטיפול בבעיות תושבי המקום. לכבוד הוא לי להיות הח"כ הראשון שפותח לשכה פרלמנטרית במקום ואני מזמין את הרב ליאור להיות ראשון המבקרים ולקיים עימי דו שיח על ערכי ארץ ישראל ואחדות העם.