(צילום: אפי שריר)

אל"מ במיל' מי שהיה מפקד הגיזרה המזרחית בדרום לבנון אומר כי הוא אינו מופתע ממטח הקיושות לפנות בוקר לעבר צפון ישראל, "חיזבאללה רוצה להוכיח כי גם אחרי שמלאו שש שנים ליציאת צה"ל מלבנון, הוא פעיל ונלחם, יכול להיות שגם החיסול של בכיר הג'יהאד האסלמי ביום שישי תרמה למוטבציה להוציא פעולה כזו נגד ישראל".

מרום אומר לכתבנו עוזי ברוך כי ברור לחלוטין כי על מנת שישראל תשמר את ההרתעה שלה בצפון עליה להגיב על פעולה כזו, כדי שפעם הבאה המחבלים יחשבו פעמיים לפני שהם תוקפים "ברגע שהצד השני חוצה את הקווים האדומים שישראל הציבה לעצמה עלינו להגיב ולהגיב בצורה הראויה", אמר מרום.

לגבי עצם הירי, אומר מרום, כי להערכתו החלטה שכזו לפעול ולשגר קטיושות לעבר ישראל נופלת בדרגים הבכירים ביותר בארגון החיזבאללה, "זו לא פעולה מקרית", אמר.

שש שנים אחרי שצה"ל יצא מלבנון, אומר מרום, כי זו הייתה החלטה נכונה לצאת מלבנון ואי אפשר להשוות את כמות האירועים שהיו בשנות התשעים לעומת המצב כיום. מרום דוחה את הטענות כאילו מדובר בבריחה מצד ישראל , "החלטת אהוד ברק לצאת מלבנון, היא החלטה אמיצה ומגיע לו הקרדיט על כך, יחד עם זאת גם אני לא אהבתי את התמונות של בוקר הנסיגה", אמר, לדבריו אין קשר בין היציאה מלבנון לבין שיטות הפעולה היום של המחבלים בשטחי יש"ע.

להאזנה לראיון