נציג אגודת הרבנים באמריקה,הרב יהודה לוין, עושה בימים אלה בישראל בנסיון למנוע את 'מצעד הגאוה', "מעשה הנבלה", כלשונו, בירושלים. בראיון בערוץ 7 אומר הרב לוין כי עפ"י התרשמותו במהלך ביקורו בארץ, מועטת הפעילות של הרבנים והממסד הרבני לביטולו של מה שהוא מגדיר "חילול ה'".
הרב לוין אומר כי לפני כחודש וחצי נפגש עם שגריר הואתיקן כדי לגבש שיתוף פעולה בין הואתיקן לבין הרבנות הראשית במטרה להביא לביטול המצעד. בואתיקן ביקשו ממנו להצטייד במכתב מאת הרב הראשי. לצורך כך פנה אל הראשון לציון הרב שלמה עמאר. עד כה, אומר הרב לוין, חלפו כבר 7 שבועות, ומכתב מהרבנות הראשית, אין. "אני מתבייש לחזור לשגריר הותיקן כל עוד המכתב אינו בידי", אמר.
הרב לוין מציין כי בעבר הושג שיתוף פעולה בין הואתיקן לבין ארגונו, אגודת הרבנים, על שמירת קדושת ירושלים, לכן אך טבעי הוא שגם בנושא זה, של מצעד הגאוה, יהיה שיתוף פעולה. 
הרב לוין נפגש עם שגריר הותיקן לפני כחודש וחצי במטרה לפעול בשיתוף פעולה בין הארגון שלו והרבנות הראשית לביטול מצעד הגאווה. הוא התבקש להביא מכתב מהרב הראשי לותיקן, ופנה לשם כך לראשון לציון הרב שלמה עמאר, אך עד כה, עברו 7 שבועות ועדיין לא קיבל מכתב מהרבנות הראשית.
הוא מוסיף, לפני כשבועיים נערך כינוס במועצת הרבנות הראשית בהשתתפות כ-15 איש. אחד הנושאים על סדר היום היה המחאה נגד המצעד. במשך 4 שעות הדיונים, לא נדון הנושא ובחלוף הזמן מרבית הרבנים עזבו. גם הרב הראשי הרב יונה מצגר עמד לעזוב אך לפתע הזכירו לו כי הנושא לא עלה עדיין לדיון. הרב מצגר אמר בתשובה כי הם פועלים באופן חשאי לשינוי מקום המצעד וממילא הוא יידחה בשלושה שבועות.
בתשובה לשאלת המראיין אמציה האיתן, האם יש מקום לפעול בדרכים חשאיות? משיב הרב לוין כי אין פעילות נגד המצעד לא חשאית ולא אחרת. הרב לוין טען עם זאת, כי "ייתכן שיש חשבונות אחרים מדוע אין פועלים". הוא מוסיף כי לפני כשנה הגיע אל לשכת ראש העיר אורי לופוליאנסקי ומחה על חוסר פעילותו בנוגע למצעד וזאת כנציג הציבור החרדי. התגובה היתה אומר הרב לוין, ביטול מסיבת העיתונאים שעמדה להתקיים בנושא.
המנהיגים והרבנים אינם עושים די בנושא, אומר הרב לוין. לדעתו יש לפנות בקריאה לציבור הרחב לפעול לביטול המצעד.
מלשכתו של הראשון לציון הרב עמר נמסר לערוץ 7 בתגובה, כי המכתב אותו ביקש הרב לוין הוכן עבורו אך כדי לפרסמו נדרש אישור מועצת הרבנות הראשית. על כינוסה של מועצת הרבנות הראשית מופקד הרב מצגר.
מלשכתו של הרב יונה מצגר נמסר כי הרב לוין כלל לא פנה אליהם וכי הרבנות מטפלת בנושא בדרכה היא.