מליאת הכנסת קיימה ישיבה מיוחדת לציון 30 שנה למבצע יהונתן, המבצע לשחרור חטופי מטוס אייר פראנס מאנטבה. "עבורנו אנטבה זה פצע שאינו מגליד, וודאי שהוא נסגר אך אינו מגליד", אמר ח"כ בנימין נתניהו בהתייחסו לאחיו יוני שנהרג במבצע, "עד יומי האחרון אשא בליבי את רישום עוז רוחו וגבורתו של יוני, את אמונתו המוחלטת בצדקת דרכנו, את עמידתו האיתנה את חום ליבו והאנושיות שבו".

נתניהו הוסיף "מותו של אח שנגדע בדמי חיי הוא אירוע דרמטי מכל בחינה שהיא, שינה את מסלול חיי והיטה אותם לכיוונם הנוכחי. פגשתי בחיי הרבה הורים שכולים, מי ייתן שהורים אלה שהקריבו את הקורבן הנורא מכל ימצאו נחמה בכך שבסיפורו של יוני מהדהדת גבורותם של כל בניה הנופלים של מדינת ישראל", אמר נתניהו.

מאוחר יותר התייחס נתניהו, בראיון לערוץ הראשון, לקאסם שנחת באשקלון ואמר "אני לא מופתע, אנחנו כל הזמן עולים מדרגות, צריך לתפוס חלק מהרצועה. "דרושה פעולה נחושה ותקיפה", אמר והוסיף כי כעת חשוב לתת את הגיבוי לראש הממשלה ושר הבטחון.