לראשונה, המשרד להגנת הסביבה יוצא במכרז פומבי הנאמד במיליוני ש"ח, לגביית חובות וקנסות שמוטלים על עבריני סביבה

גדעון עזרא, השר לאיכות הסביבה היה רק לפני חודשיים הממונה על המשטרה, אבל הספיק כנראה מהר מאוד להתייאש ממנה.



המשרד להגנת הסביבה פרסם אתמול מכרז לקבלת שירותי גבייה. מטרת המכרז לקבל שירות חיצוני לגביית חובות שהצטברו לטובת המשרד, עקב הטלת קנסות (בעיקר ברירות משפט, פסקי דין וצווים) על עברייני סביבה ומזהמים. המכרז מאפשר למשרדי עורכי דין ולחברות גבייה המתמחות בתחום להתמודד על מתן השירות למשרד.



המשרד להגנת הסביבה ממונה על אכיפת חוקי איכות סביבה ומפעיל לצורך כך מערך של מפקחים ונאמני ניקיון, אשר בסמכותם להטיל קנסות על העבריינים. מידי שנה מופקים עשרות אלפי דוחות (ברירות משפט) הנאמדים במספר מיליוני שקלים לשנה ואשר מערך האכיפה במשרד באמצעות החשב מופקדים על גבייתם.



המכרז שפרסם המשרד הינו המכרז הראשון שמתפרסם מאז הקמת מינהל הגבייה בחשב הכללי אשר מרכז ומנחה את כל פעילות גביית החובות בממשלה.



השירותים הנדרשים במכרז למתן שירותי גבייה, שהתפרסם אתמול כוללים, בין היתר, ביצוע כל פעולה המתחייבת מהליכי גביית חובות לטובת המשרד לרבות גביית פסקי דין שנפסקו לטובת המשרד, חובות, קנסות, היטלים, אגרות, צווים, עיצומים משפטיים והחזר הוצאות של המשרד. כמו כן, ביצוע פעולות נוספות כגון, הכנה, בדיקה והגשת חומר רקע והמלצות לממונה מערך גבייה, לשם החלטה האם יש להפחית הקנס, לבטלו וכיו"ב. ביצוע כל הפעולות הדרושות בהתאם לחוק לשם גביית המחאות (שיקים) חוזרות שהועברו לידיו או לידי המשרד, סיוע בטיפול בכל תלונה, ערר, תביעה, פנייה, בקשה וכל מסמך אחר בקשר עם מי מהחייבים או עם גורם רלבנטי אחר, וכן טיפול בכל עניין אחר הנוגע להתקשרות, מתן חוות דעת מפורטת והמלצה בקשר עם עצירת או הפסקת הליכי הגבייה וסגירת תיק, תוך פירוט כל הפעולות שננקטו עד למועד מתן חוות הדעת וההמלצה.



את מסמכי המכרז ניתן יהיה לרכוש במשרד לאיכות הסביבה. כמו-כן יופיע המידע באתר האינטרנט של המשרד.