במציאות של היום לא ניתן להתייחס לסוגיית פדיון השבויים לגבי החיילים החטופים במישור ההלכתי החד, אומר הרב רוזן בראיון לערוץ 7 . נכון שההלכה קובעת כי אין פודים שבויים יותר מכדי דמיהן, כדי שלא יבואו לנצל ולסחוט, אבל בהלכה נאמר כי אם הדבר נוגע לפיקוח נפש - פודים, וזו מצוה. כמו כן נאמר שמשפחה או אדם עצמו יכולים לשלם כופר יותר מכדי דמיהן. "האם מישהו יכול לומר שאין מדובר בפיקוח נפש לגבי החיילים"? שואל הרב רוזן.
"אם הייתי קובע מדיניות בטחונית אולי הייתי מורה לשחרר אלף מחבלים, וכעבור יום עושה מבצע ללכידת כ 800 מהם בחזרה. זה נשמע אולי כמו הפרת הסכמים אבל יש לנו עסק עם אויב אכזר שהסכמים לא מעניינים אותו".
הרב רוזן סבור כי יש למנוע מהאויב לנצל את אמצעי הסחיטה שהוא מפעיל על הציבור הישראלי. לא חשש מפני חטיפות עתידיות ומחיר שחרור מחבלים, הוא האלמנט שנתון לסחיטה, אלא הרגישות הישראלית לחיי אדם, הסולידריות של העם והאיכפתיות שלו, הוא אומר. לכן יש "להוריד פרופיל" ולהמנע מהעלאת סף הרגישות. "מדיניות של כניעה להלכי רוח דכאוניים של העם או של המשפחות כמו צילומי לוויות ומחזות קורעי לב, מנוצלים היטב על ידי אויבינו. זה האלמנט המנוצל לצרכי סחיטה על ידי האויב".
העם בישראל "רכרוכי" בנוגע לחטופים, אומר הרב רוזן ולכן קשה להורות שלא להגיע להסדר תוך הקשחת ההלכה או דרישה להקשיח את רוח העם. ניתן לדעתו להרתיע באופן שונה ובין היתר אינו פוסל פעולות נקם. "צריך לנהוג בהם מידה כנגד מידה".
בין היתר מציע הרב רוזן לשקול חטיפה "גם צה"ל יודע לחטוף אנשים ולגרום לצד השני צער". הוא גם מציע כי מיד לאחר שחרור מחבלים בעיסקה לצאת מיד למבצע ללכידתם "אם הייתי קובע מדיניות בטחונית אולי הייתי מורה לשחרר אלף מחבלים, וכעבור יום עושה מבצע ללכידת כ 800 מהם בחזרה. זה נשמע אולי כמו הפרת הסכמים אבל יש לנו עסק עם אויב אכזר שהסכמים לא מעניינים אותו".